RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (30.7.2012 23:27:56)

Kod nas večeras
-limunada,
-povrtna supica,
-dinstana junetina + šampinjoni,
-rižoto sa piletinom,
-pire krompir ,
-lisnata pogača
-čupavci i voćna salata.

Sutra ćemo haman isto to, pretjerala sam u količinama al hajd barem kuću neću pregrijavati :))

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (30.7.2012 23:29:31)

Jeste mogle dame moje iftariti ? [sm=smiley1.gif]

Moji gosti mashalah odose zadovoljin i sretni, jedno lijepo druzenje, fino se pilo i jelo, djeca hBg slusala [sm=smiley36.gif]

Za sehur nam ostalo svega. Ja sutra sama s sultanom iftarim, najgore mi je kako sama piti kafu po iftaru, moram negdje smugnuti u mahalu [sm=smiley36.gif] Necu nista spremati samo podgrijem ostatke od veceras a sve se moze podgrijati. U srijedu gosti, u cetvrtak samo u gsotima, petak, subota i nedjelja opet hBg gosti kod nas, tako da u nedjelju zavrsavamo sa grupnim iftarima.

Palacinko slike su extra a tek sudje zaljubih se [sm=love.gif][sm=love.gif]

Hanady mila moja sve kontam imas li ti imalo sandzacke krvi u sebi [sm=smiley31.gif][sm=smiley36.gif]pa i te specijalitete poznajes i znas... a ovu pitu sa korama strasno volim, najcesce je zimi pravimo a sa suhim mesom je neprikosnovena [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (30.7.2012 23:37:38)

Ummahmed jeli moze recept za Umm ali ?

umahmed -> RE: Sehuri/Iftari (30.7.2012 23:43:13)

IZVORNA PORUKA: canim

Jedan kom.lisnatog razvaljaj I ispeci. U dublju vatrostalnu posudu na dno nasjexkaj put era,pa pola lisnatog pecenog,pospi sa secerom,cimetom,bademima,orasima I grozdzicama,stavi dva karanfilica. Drugs polovicu lisnatog,putera. U posudu naspi mlijeka I stavi slatkog kajmaka,rastvori I preli. Trba da poti tjesto pa dodaj jos mlijeka kao treba ubaci u vrelu rerun,kada prokuha izvadi I seeviraj. Sluziti se vruce

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (30.7.2012 23:43:57)

mediću...krvi u meni nema...al moram neskromno reći da sam odrasla u mahali koju su 1986 godine naselile porodice iz sandžaka...
i dan danas to je najbolja mahala na dunjaluku...
najbolji ljudi i prijatelji zauvijek...

srodili smo se...
a ja recepte skupljam do malena...
meni je to bio hobi...ko će znat da će mi valjat[sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (30.7.2012 23:48:39)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

mediću...krvi u meni nema...al moram neskromno reći da sam odrasla u mahali koju su 1986 godine naselile porodice iz sandžaka...
i dan danas to je najbolja mahala na dunjaluku...
najbolji ljudi i prijatelji zauvijek...

srodili smo se...
a ja recepte skupljam do malena...
meni je to bio hobi...ko će znat da će mi valjat[sm=jezicek.gif]

Znam, znam, salim se ja malo, cesto sam ja u toj mahali [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 0:14:07)

IZVORNA PORUKA: umahmed

IZVORNA PORUKA: canim

Jedan kom.lisnatog razvaljaj I ispeci. U dublju vatrostalnu posudu na dno nasjexkaj put era,pa pola lisnatog pecenog,pospi sa secerom,cimetom,bademima,orasima I grozdzicama,stavi dva karanfilica. Drugs polovicu lisnatog,putera. U posudu naspi mlijeka I stavi slatkog kajmaka,rastvori I preli. Trba da poti tjesto pa dodaj jos mlijeka kao treba ubaci u vrelu rerun,kada prokuha izvadi I seeviraj. Sluziti se vruce

Hvala [sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 0:24:08)

selam lijepe moje[sm=smiley1.gif]
kod nas veceras bila :corbica,cufte u saftu(za mene i cure),cufte na suho (za mm),przena piletina za mog sina,riza za sve [sm=smiley36.gif],puding,salata...eto i svega po malo je ostalo za sehur,jos malo tope i eto[sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 1:31:43)

IZVORNA PORUKA: zaha

selam lijepe moje[sm=smiley1.gif]
kod nas veceras bila :corbica,cufte u saftu(za mene i cure),cufte na suho (za mm),przena piletina za mog sina,riza za sve [sm=smiley36.gif],puding,salata...eto i svega po malo je ostalo za sehur,jos malo tope i eto[sm=smiley1.gif]

poznato mi ovo kuhanje za svakog posebno,ovdje kod nas svaku noc na iftaru su 2 jela,jedno za nas bosance,drugo za arape i opet se nadje neko kome se ne svidja[sm=zmeden.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 3:30:25)

Evo mi zavrsili sa sehurom, mm kupio pite ispod saca, bas sam fino jela, sad se osjecam ko tenk [sm=smiley22.gif]
Veceras smo pozvani za iftar tako da nista ne kuham [sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 3:52:23)

I mi smo zapostili,malo prije vas[sm=smiley1.gif]..Ja za sehur nesto malo pojedem,ne mogu jesti,a i za iftar ne jedem bas nesto,samo tecnost pijem

canim -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 6:23:07)

IZVORNA PORUKA: reallove

I mi smo zapostili,malo prije vas[sm=smiley1.gif]..Ja za sehur nesto malo pojedem,ne mogu jesti,a i za iftar ne jedem bas nesto,samo tecnost pijem

Eh cuj, bas me cudi [sm=jezicek.gif]

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 8:01:17)

eh canim da ti malo pomognem oko te pite[sm=smiley36.gif]

najprije kod nas u Bosni to je pita ićija...
kore se mogu kupiti ...a možeš ih sama peći...
uglavnom ako ih sama pečeš lijpo dodoaš integralnog brašna...
i sa piletinom se to radi...

gdje da kupim ove kore?
inace ih mi ih ispeku domace, ali po ovoj vrucini niko nece da se angazuje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 8:16:02)

Imas da kupis u bingu, mlinci, dobre su al nisu kao domace. I ja ih cesto pravim, bas volimo...

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 8:35:54)

IZVORNA PORUKA: djoisa

gdje da kupim ove kore?
inace ih mi ih ispeku domace, ali po ovoj vrucini niko nece da se angazuje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ima ih u svakom supermarketu, evo damma kaže u Bingu, i ja sam ih tu kupovala.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 9:36:03)

Cisto citajuci mi ide oko za ovu pitu, mogla bih je veceras meni i malenom napraviti, jednu manju tepsijicu, sami smo na iftaru. Mada imam i od jucerasnjeg iftara da ugrijem, vidjecemo kasnije [sm=smiley36.gif]
A kora ima skoro u svim super marketima, mi kupovali u Dp marketu i merkatoru.

real mama -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 10:56:29)

Sinoc za iftar bilo:

Pileca supa
Topa sa mileramom i dimsijem i vrucim somunom ;)
Lazanja
Salata
Kolac poslala sveki sa orasima i vanilija kremom (najvise sam mu ja vidjela haira)
Lubenica, inace hit ovog Ramazana, neizostavna
Sljive i breskve

Veceras pozvani na iftar aBd.

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 10:58:50)

Ja nažalost danas ne postim, ali hB imam jednog postača u kući, pa sam mu mislila spremiti (pored tope i supe) povrće na žaru, rižu...I jedino ne znam koje bi meso i u kakvoj kombinaciji (u nekom sosu ili ne, grilovano, zapečeno..[sm=zmeden.gif]) Ima li iko neku ideju?

Za desert, nema kolača, biće voća i milka sa lješnjacima :)

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 11:15:07)

selam alejkumd rage postacice mozel se iftarit , sehurisat [sm=smiley1.gif]

kod mene ce imati za iftar

bulgur sa leblebijama
piletina i povrce
sos od kikirikija
mozda napravim i one pohane paprike punjene sirom

torte imamo reformu (opet) - ja se na nju navukla [sm=smiley13.gif]
i ima kolac od maka i sljiva jos malo al bice dovoljno

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 11:54:19)

gdje da kupim ove kore?

meni su se najboljim pokazale kalsove...
radi ih klas...gdje god ima kupiti kadaifa ima i njih[sm=smiley1.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 11:57:47)

gdje da kupim ove kore?

meni su se najboljim pokazale kalsove...
radi ih klas...gdje god ima kupiti kadaifa ima i njih[sm=smiley1.gif]

Meni su se opet najbolje pokazale tuzlanske, kupujem u bingu.

Veceras idem na iftar kod zaove, a mislili smo vani na iftar. Zao mi je bi odbit jer inace radi u smjenama a danas je slobodna. Sutra nam je godisnjica braka a mm pozvan sutra s kolegama s posla. Obiljezit cemo godisnjicu u cetvrtak aBd.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 12:19:09)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Ja nažalost danas ne postim, ali hB imam jednog postača u kući, pa sam mu mislila spremiti (pored tope i supe) povrće na žaru, rižu...I jedino ne znam koje bi meso i u kakvoj kombinaciji (u nekom sosu ili ne, grilovano, zapečeno..[sm=zmeden.gif]) Ima li iko neku ideju?

Ja sam ljubitelj povrca na zaru i grila [sm=smiley36.gif]

Ako ne mozes staviti snicle telece ili junece iz pretisa, tako socno i mocno a brzo :)))

Mi se navukli na njih pravo.

Malo se snicle istucaju, zacine, proprze kratko na ulju sa obje strane. Stave u pretis, prekriju sa malo vode, doda se pasirani paradj, pelat, 10 tak min i gotovo. Ja ih tako pravim, a Hanady ima prave recepte za snicle iz pretisa [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 12:20:51)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ako ne mozes staviti snicle telece ili junece iz pretisa, tako socno i mocno a brzo :)))

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ovo super ide uz grilovano povrće[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

i sad ja i super beba imamo isti Iftar za muža[sm=smiley36.gif]

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 12:21:05)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

E sviđa mi se ideja..Mogla bih taman šnicle u pretisu pripremiti..Nisu zahmetli, imam dobar pretis, idealno :) Hvalaaaa!

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 12:29:45)

IZVORNA PORUKA: reallove

ja za sehur pojedem bas puno [sm=zmeden2.gif] neki dan sam pretjerala pa sam jedva zaspala. sta cu kad moram imati prvi obrok kako treba.
skonala sam ja sebi kombinaciju da me drzi a da se ne prejedem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>