RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

veeseelaa -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 0:43:56)

ja sam opet impresionirana brojem postačica, svaka čast

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 0:45:11)

IZVORNA PORUKA: mama75

Spavate li vi do sehura ikako? Mi ne. Zato sam ujutro kriza. Vidim vi svasta i za sehur pravite, ja nemam taj obicaj, nego ako je sta ostalo od iftara, sendvic neki i tako. Vrijedne ste svaka vam cast!

Ja ostanem budna do sehura,jedem,klanjam i na spavanje..Nemam ni ja obicaj spremati nesto za sehur,pojedem sendvic,bananu ili tako nesto[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 0:46:57)

Mi danas bili na iftaru, bas nam lijepo bilo, vidjeli draga lica, ispricali se i tako.

Evo sad jedem kestane sekeri, joj zene meni ne gine tema mrsajmo zajedno poslije ramazana [sm=smiley36.gif] samo se nadam da necu otici previse u plus [sm=jezicek.gif] ovo slatko ce me dotuci.

Sto se sehura tice ni ja nista posebno ne pravim, podgrijem ono sto je ostalo od iftara, ili eventualno jaja ili nesto slicno napravim i to je to.

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 0:51:58)

Canim,ja sam "sletila" na 62 kg,evo maloprije izbacila odjecu iz ormara,sve mi veliko[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 0:56:14)

IZVORNA PORUKA: reallove

Canim,ja sam "sletila" na 62 kg,evo maloprije izbacila odjecu iz ormara,sve mi veliko[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley3.gif] samo se ti igraj, hoces da se razbolis, jedi bona, nece ti nista biti, ugledaj se na mene [sm=smiley36.gif] sad si ko ja s kilazom, samo sto ja ne smijem na vagu a garant sam dobila 1 kg [sm=jezicek.gif] a i ja samo garderobu odlazem, sve mi slampavo.

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 0:58:36)

kod mene veceras bile pizze za iftar,pitala djecu sta zele:pitu,pizzu ili pohoavni patlidzan,i oni naravno izabrali pizze[sm=smiley36.gif]
a kilaza kod mene jos uvijek ista,dobro je samo neka ne ide u plus[sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 1:00:36)

Spavate li vi do sehura ikako? Mi ne. Zato sam ujutro kriza. Vidim vi svasta i za sehur pravite, ja nemam taj obicaj, nego ako je sta ostalo od iftara, sendvic neki i tako. Vrijedne ste svaka vam cast!

ja nekad spavam,nekad ne,a za sehur ostaci od iftara,topa i mazalice,nema maksuzije...

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 1:05:12)

IZVORNA PORUKA: canim

[sm=smiley3.gif] samo se ti igraj, hoces da se razbolis, jedi bona, nece ti nista biti, ugledaj se na mene [sm=smiley36.gif] sad si ko ja s kilazom, samo sto ja ne smijem na vagu a garant sam dobila 1 kg [sm=jezicek.gif] a i ja samo garderobu odlazem, sve mi slampavo.

stigla sam te[sm=smiley36.gif]..ma jedem mila,koliko mogu,vruce puno,pa samo vodu pijem

canim -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 1:23:13)

Kako si krenula stici ces ti i onu Azra i Adi s 55 kg [sm=jezicek.gif] samo nam se nemoj zaliti da nema tvog broja u prodavnicama i da ti je sve veliko [sm=lev.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 1:23:33)

Mama75 mi takodjer ne spavamo do sehura iako ujutru rano idemo na posao. Ali hajde svakako nam je ramazan jednom u godini [sm=smiley1.gif] a i fino odspavamo preko dana jednu turu svi zajedno. Za sehur inace ono sto nam ostane od iftara, jedino u situaciji kada smo u gostima pa ne pravimo iftar, onda za sehur nesto pravimo, ali rijetki su ti slucajevi. Inace nismo mahandzije moze bilo sta ali se kahva mora vruca piti [sm=smiley36.gif]

Sto se tice vage, stoji i ne pomjera, halal joj bilo [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 1:40:04)

Šta mislite spavam li ja do sehura[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
meni Ramazan taman dođe fino d ame niko ne pita ''a bogati što ti tako malo spavaš'' dosadilo mi objašnjavat[sm=smiley36.gif]
eh muž kaže može toplo mlijeko...al uz njega daj šta konkretno...[sm=smiley36.gif]
konkretno ću mu sad napraviti malo jaču topu[sm=smiley36.gif] i nek sa somunima umače...
a ostala dva komada piletine sa trapistom i purećom pa nek i to založi...

[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 1:43:57)

I dosta mu je vala [sm=smiley36.gif] Neka jos mao zasladi na kraju i elham [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 1:45:22)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

I dosta mu je vala [sm=smiley36.gif] Neka jos mao zasladi na kraju i elham [sm=smiley36.gif]

e zasladit će ...ostatcima kreme do reform torte...ono oblizat šerpu[sm=jezicek.gif]...pošto je sav ledeni vjetar pomazijo [sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 2:15:20)

Vi vidim ili mršate ili ste ostale iste, ja sam se izgleda udebljala.

Ni ja za sehur ne spremam ništa maksuz.

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 2:35:41)

ja nisam spavala samo kad je zemljotres bio [sm=kava.gif]

umahmed -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 2:38:15)

Ja ostanem budna do sehura,jedem,klanjam i na spavanje..Nemam ni ja obicaj spremati nesto za sehur,pojedem sendvic,bananu ili tako nesto[sm=smiley1.gif]

Ista Sam.kratko je do sehur a a nekako tek oko12h do demo sebi pa Nestor pojedemo.
Ni ja me kuham mists posebno za sehur.zadnjih par Dana jedemo slatkog kajmak sa pekoe zoom od hurmi[sm=zmeden.gif] sa podgrijanim somunima.
Sutra opet u goste a za to u petak imam zenski sjelo[sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 2:43:04)

ja vala mogu i samo vode sehurat...
na sehuru i ne jedem puno...al u mene čojek...gluho bilo...em samo jede nešta of iftara do sehura i samo pita ...šta mi je za sehur[sm=smiley36.gif]

Hanka -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 3:35:21)

Hanady, oni svi jedu i stomak zapuste, a prate liniju kod zene i da li je dobila koji gram :) :). Kod mene isto, muzu pravim sehur, a ja pojedem pahuljice ili zdjelu lubenice.

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 10:04:56)

Ja večeras odoh sa dragom prijateljicom na iftar...MM se isto snašao sa malim - odoše kod tetke na iftar :) Ovo mi je 1. ovoramazanski iftar u restoranu :) I jedva čekam iftar u nedjelju - odosmo na Bjelašnicu [sm=bravo.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 11:25:02)

kod mene veceras za iftar,supa, cufte u besamel sosu, prilog pire.bice i salata somuni od mene dosta [sm=smiley1.gif]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 11:49:40)

Ni mi nit spavamo , nit kuhamo :):)

Ja neki dan napisa meni za nase vecerasnje goste, samo cemo haman dodati i Iskender.Odoh sad nastaviti Begovu , kolaci su gotovi, za jucer sam imala jednu naudzbu torte, i poslije npravim 2 tepsije cokoladnog cuda, i 2 kajmacnice, i lijepo mi sinoc dodje muka na slatko.

damma -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 11:51:04)

hanan a kako ti pravis kajmacnicu?
joj i ja sam luda za slatkom [sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 12:06:29)

IZVORNA PORUKA: canim

Kako si krenula stici ces ti i onu Azra i Adi s 55 kg [sm=jezicek.gif] samo nam se nemoj zaliti da nema tvog broja u prodavnicama i da ti je sve veliko [sm=lev.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ne brini mila,necu[sm=smiley36.gif]Jedino se sad zalim,nemam nista u ormaru,moram u kupovinu[sm=smiley36.gif]

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 12:11:55)

Ja jutros za sehur pojela 5 hurmi, dva kolačića sa kikiriki puterom i čašu vode. I prvo jutro mi nije bilo muka nakon ustajanja. Prokleti moj poguzluk!

Možete li vi jesti za sehur?

Kod mene i za iftar želudac slabo može primit, a oči trpaju to je čudo jedno [sm=smiley36.gif] u stalnoj su svađi [sm=jezicek.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 12:17:46)

Ja za sehur nista slano ne jedem, ne mogu. popijem kafu, pojedem nesto slatko, kolac.
A sinoc sam se prejela na iftaru, bili kod zaove, a bilo je
meso razno s rostilja,
patlidzani sa zara,
paprike s krompirom ,
sirnica,
baklava ( nje sam dosta pojela, bas je bila dobra),
kafa voce..
Inace se ne prejedam, al kako nisam znala sta je spremljeno, sve iznenada, pa sam navalila..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>