RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:04:45)

Samo da vas kratko poselamim, ispratih svoje goste, mashalah sve za 10-ku bilo, takve komplimente dobih [sm=smiley36.gif] Odoh da operem jos sudje, pa s vracam citati vas malo. Da nam Allah ukabuli danasnji post, oprosti nam grijehe aBg [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:08:45)

drage zene ,danas je tacno 4 god kako je moj otac preselio na Ahiret[sm=smiley13.gif]

svi pospase ja ostadoh sama sa sobom [sm=smiley13.gif]

klemzi -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:09:21)

Triputmama drugarice moja [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley19.gif]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:11:51)

kod nas veceras 29 postaca i puna avlija djece, eno ih jos vriste, ganjaju se...zao m isamo sto ne uslika, ali u onom metezu stavljanja dvije sofre ne imadoh kad.a ispremili smo
begova corba
batkovi, riza i povrce sa mesom
baurek,
sirnica
kravija pita
sogandolma
cokoladno cudo
kajmacnica
salata, lubenica, dinja, nekratine, sljive
sokovi, hurme, kahve da ne slazem 5l
i evo cekam osad sa teravije pa sijelo do sehura...
snaha pere jednu turu, ima do ujutro da se slomi jadnica:)

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:13:39)

drage zene ,danas je tacno 4 god kako je moj otac preselio na Ahiret

svi pospase ja ostadoh sama sa sobom

Triputmama, znam tacno kako ti je, ali ne znam sta da ti kazem jer ni samu sebe ne znam utjesiti niti cu ikad znati. Sabur, sabur i samo sabur. Mene odrzava vjera i rijeci: "Svi smo Boziji i Njemu se vracamo".

Ljuuuubim teeee punoooo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:16:21)

kravija pita

Kakva je to pita? S cim se pravi?[sm=smiley1.gif]

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:32:01)

IZVORNA PORUKA: triputmama

drage zene ,danas je tacno 4 god kako je moj otac preselio na Ahiret[sm=smiley13.gif]

[sm=smiley31.gif]

prekosutra je rodjendan moje rahmetli sestre... ne znam kako cu taj dan [sm=smiley13.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:40:26)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Samo da se zahvalim javno pahuljici na receptu za kadaif. Prvi put ga napravih, i nije mogao bolje ispasti. Jos samo da sacekamo da se hladne preko noci i da uzivamo. Hvala pahuljice.

Hajde nam sad javno otkrij i recept pa da se i mi zahvalimo pahuljici[sm=smiley1.gif]

klemzi -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:43:03)

prekosutra je rodjendan moje rahmetli sestre... ne znam kako cu taj dan
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Galicia -> RE: Sehuri/Iftari 2012 (1.8.2012 23:45:04)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: Galicia

Pahuljice, kupila sam skoro kadaif u nadi da cu ga napraviti. Ali ne znam kako. Mislim znam odprilike, ali bi ti bila zahvalna kad bi napisala kako si pravila.

ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'[sm=smiley1.gif]

Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:58:17)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

IZVORNA PORUKA: triputmama

[sm=smiley31.gif]

prekosutra je rodjendan moje rahmetli sestre... ne znam kako cu taj dan [sm=smiley13.gif]

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
[sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:10:31)

drage moje virtuelne drugarice [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:14:56)

Alma, triputmama da vam dragi Allah olaksa ove dane [sm=smiley13.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:23:14)

IZVORNA PORUKA: SdZ

Triputmama, znam tacno kako ti je, ali ne znam sta da ti kazem jer ni samu sebe ne znam utjesiti niti cu ikad znati. Sabur, sabur i samo sabur. Mene odrzava vjera i rijeci: "Svi smo Boziji i Njemu se vracamo".

LIjepo to SdZ rece. Cesto se osjecam kao i ti. Evo mahsuz [sm=smiley31.gif] za tebe. Sabur i dovi za svoje najmilije [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Prodje jos jedan iftar. Mashalah sto nam fino prodje. Gosti zadovoljni odose, ja jos zadovoljnija. Sehur sam im spakovala a i nam ostalo. Muza nema sa teravih namaza, ja odmaram, bas sam se nekako danas umorila, ne od posla i spremanja vec sam nekako bila opterecena hocu li sve stici, da li je preslano i sl [sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:27:38)

selam lijepe moje[sm=smiley1.gif]
vidim veceras bilo vleiekih iftara,pa da vam Allah dz.s ukabuli[sm=smiley1.gif]
triputmama,Alma,SdZ [sm=smiley31.gif]
Mi veceras opet isli na Tabiju kod topa,e pa stvarno je gore super,svaki put ima sve vise naroda,ja pravila mantije,kupili soka,ponijeli kafu,onda u carsiju na aksam,pa u Carigrad na kolace,pa na teraviju u Begovu,i tu mi Esma pokvari ceif,taman klanjamo sunete ona mora u wc[sm=smiley29.gif] uglavnom djeci super bilo,mojih troje,od brata mi dvoijca,i od mm tetke kcerka,svi postaci,naravno osim moje E.sreca pa nam je karavan pa smo djecu mogli pogurati[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:28:47)

Medic vjerovatno tm i mm idu u istu dzamiju na teraviju, jer i ovaj moj se pokasno vraca [sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:29:43)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

LIjepo to SdZ rece. Cesto se osjecam kao i ti. Evo mahsuz [sm=smiley31.gif] za tebe. Sabur i dovi za svoje najmilije [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Prodje jos jedan iftar. Mashalah sto nam fino prodje. Gosti zadovoljni odose, ja jos zadovoljnija. Sehur sam im spakovala a i nam ostalo. Muza nema sa teravih namaza, ja odmaram, bas sam se nekako danas umorila, ne od posla i spremanja vec sam nekako bila opterecena hocu li sve stici, da li je preslano i sl [sm=smiley36.gif]

pa sto ne proba? Ja sam tako prvi dan sve sto sam pravila liznula,i tek mi navece naumpalo[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:32:55)

IZVORNA PORUKA: canim

Medic vjerovatno tm i mm idu u istu dzamiju na teraviju, jer i ovaj moj se pokasno vraca [sm=smiley36.gif]

Sigurno, da nisu skupa negdje na kafi, ili klanjaju nocne namaze [sm=smiley36.gif]

Zaho ne znam samo ono probati a da ne progutam, a do sada sam se par puta iftarila i onda kada progunem sjetim se, kazu Allah hrani svoje postace na taj naci jer nije namjerno :)))

canim -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:36:49)

Ne znam, ali jedino sto znam je da Morica han radi od iftara do sehura i da je pun tako tih sto su otisli u dzamiju [sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:39:56)

Ne znam, ali jedino sto znam je da Morica han radi od iftara do sehura i da je pun tako tih sto su otisli u dzamiju [sm=jezicek.gif]

Ma da to mu je lokacija, nego hajmo ja i ti jednu noc da ih iznenadimo malkice [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:41:16)

Evo moj dolazi, kaze da ce u Kolobari od danas pa narednih 7 dana predavanja drzati Hafiz Sulejman Bugari s pocetkom od 23:30 pa eto ako nekoga zanima nek ode.

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:41:48)

Ma da to mu je lokacija, nego hajmo ja i ti jednu noc da ih iznenadimo malkice [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

pazite da se vas dvije ne iznenadite[sm=jezicek.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 0:42:21)

Mogli bi nego sta cemo s djecom [sm=smiley36.gif] hocemo i njih voditi u ovaj vakat [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 1:15:30)

Evo moj dolazi, kaze da ce u Kolobari od danas pa narednih 7 dana predavanja drzati Hafiz Sulejman Bugari s pocetkom od 23:30 pa eto ako nekoga zanima nek ode.

I moj stize u 00 :45, i rece bas za Kolobaru i Hf Bugarija :))

Zaho, ne zna se ko bi se vise iznenadio [sm=smiley36.gif]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 1:28:47)

kravija pita

Kakva je to pita? S cim se pravi?[sm=smiley1.gif]

Zovu je jps i presnac, jaja, sir kajmak, griz,jedna tanka jufka.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>