RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Vinetu -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 14:41:28)

IZVORNA PORUKA: hapymum

bas imam iste ovajve.ko ce mi translate [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Šta treba "translatirati"?
REcept za sladoled?

Izrežeš banane na deblje kriške i zamrzneš ih (rasporediš komade na tanjir). Nek budu u frižideru sahat-dva i onda ih dobro izblendaš dok ne dobiješ kremastu masu i to je to... kašiku u ruke i papaj : ))

hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 14:52:48)

hvala punooooo

umahmed -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 15:15:33)

Dana's moja kcerica slavi 8.rodjendan I imams veliki Iftar tako da moj meni izgledom ovako

Hume,domace serbe,sok od visanja
Topa
Supa od zare
Bosanski lonac
Japrak
Sarena dolma iz rerne
Zeljanica I token java
Zahladiti cemo se lubenicom I tortom Hello Kitty by ElmaB.

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 15:19:22)

MasAllah nek je ziva i zdravo jos 100 godina[sm=bravo.gif] ugodno druzenje ,veceras [sm=bravo.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 16:23:01)

Naidjoh na lak i primamljiv recept koji moram probati, a kruske su mi omiljeno voce, samo osim smokvi moram sta drugo skontati.

Punjene kruske.

Kruske-komada po zelji
-Mljeveni orah -kolicina po potrebi(uvijek se moze dodati naknadno)
-Litar vode
-2 ipo case secera
-cokolada za kuhanje
-suhih smokava,grozdjica

Priprema:

-Prvo secer i vodu pomijesati,staviti da se kuha .Za to vrijeme oguliti kruske,koje moraju biti skoro zrele.(znaci od onih koje su zrele a opet tvrde,ne raspadaju se)
-Svaku krusku prepoloviti na dva dijela po duzini,te im ocistiti/izdubiti dio sa sjemenkama,napraviti manju rupu gdje ce doci punjenje.
-Kad je agda provrela,smanjiti i ubaciti oguljene kruske da se kuhaju 15,20 min.Zavisno od zrelosti kruske
-Izvaditi kruske ,i ostaviti sa strane da se ohlade..za to vrijeme..
-Samljeti orah,sutno nasjeckati smokve,i grozdjice prepoloviti ako su od onih krupnijih
-Mljeveni orah pomijesati sa par kasika agde,dodati nasjeckanu smokvu i grozdjice
-Puniti izdubljeni dio kruske sa smjesom
-Preliti istopljenom cokoladom
-Servirati kad se potpuno ohladi

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 16:51:13)

Evo mog Iskender kebaba

[img]http://www.dodaj.rs/t/2D/GD/nMOVuFC/1/img382.jpg[/img]

Bio je super. Sve smo pojeli [sm=smiley9.gif]
Danas na meniju
supa
telece snicle iz pretisa
baharatli patates dilimlerini
salata krastavci u jogurtu
kompot od visanja
voce
slatko najvjerovatnije palacinke

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 17:07:17)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Evo mog Iskender kebaba

[img]http://www.dodaj.rs/t/2D/GD/nMOVuFC/1/img382.jpg[/img]

Bio je super. Sve smo pojeli [sm=smiley9.gif]
Danas na meniju
supa
telece snicle iz pretisa
baharatli patates dilimlerini
salata krastavci u jogurtu
kompot od visanja
voce
slatko najvjerovatnije palacinke

[sm=bravo.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 17:36:45)

Kod nas danas na meniju,ovako:

trahana

kufta(zacinjeno fasirano meso,peceno u rerni,sa paradajzom)

paprike filovane krompirom

hurmasica,kadaif

sokovi(jabuka,narandza)

kafa

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 17:56:55)

Pileca supa
burek,sirnica
piletina sa rizom
salata
lubenica [sm=smiley1.gif]
A ja prekinula post sada,dosla mi [sm=hudicek1.gif]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 18:06:06)

Mi cemo danas samo podgrijati ostattke od sinoc, doduse ejsam ja jos jednu kajmacnicu napravila eno je pece se.Sinoc jedva ugrabih 3 komada, pa sad reko da ocejfim.

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 22:07:14)

bilo :

punjeni bataci i ostalo , da ne nabrtajam

hurmasice

auu sta ucineh sama sebi [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 22:10:58)

mi zvaršismo u gradu pa se suprug iftario u Mrkvi na čaršiji...a nas tri se prišlepale [sm=smiley36.gif]

zato na sehur odo tikvice pohovat[sm=smiley36.gif]

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 23:29:52)

ja bila na iftaru kod komsija danas. za sehur moje standardno [sm=smiley36.gif]
iduce sedmice necu postiti pa cu napraviti koji iftar aBd. trebat ce mi receptica [sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 23:37:37)

kod mene veceras bio :sataras,pohovani patlidzan,kobasice i bombice sa pudingom i keksom,odnosno bombetine[sm=smiley36.gif] mm sa djecacima isao na tekmu,i gore su iftarili sendvice [sm=smiley1.gif]

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 23:40:24)

Probali sladoled od banana. Super stvarka!

DM -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:07:14)

zato na sehur odo tikvice pohovat

Ja ih se nikako ne mogu zasititi[sm=smiley36.gif]ni tikvica ni patlidžana(od supe, pohovanih, uštipaka, imam baidija-samo ja malo drugačije pravim no ti, musaka....-mislim da će ih ukućani zamrziti[sm=jezicek.gif])
Večeras smo imali goste na iftaru, a na meniju sljedeće:
supa(kombinovana teleća i pileća)
zeljanica
krompir i dinstana teletina
salata
limunada i sokovi
salate i lubenica
hljeb sa heljdinim brašnom
rolat sa bananama, asutra odoh svoju many obradovati(praviću kolač sa malinama i borovnicama, a ostalo se dogovorimo)

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:10:15)

hajd što ih s ene mogu zasitii već ih s ene mogu kotarista iz bašče[sm=smiley36.gif]
samo mjenjam...sad uštipke od njih sa ih pohujem...
sutra smo u gostima na iftaru...
kontam ponijet ledeni vjetar sa nama...
novi sutra ga spremim...baš smo se navukli[sm=smiley36.gif]

DM -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:14:55)

Ja ljeti volim te jednostavne-voćne kolače! Ovaj ije jednostavan za napraviti: napraviš koru standardnu za torte(patišpanj), a onda poredaš voće p želji na nj i zaliješ onim preljevom za torte i ukrasiš šlagom! Ukusno i zdravo[sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:17:08)

I mi na iftarum lijepa daidzina basta u Buca sitiyu [sm=smiley36.gif]

Rostilj, piletina, cevapi, jetrica, pljeskavice, teletina...jos samo ribe nije bilo..znaju oni da je zet alergican na ribu, a mene ko sisa :)

Za sehur kuhana jaja, pecene paprike, salata, mazalice i somuni, voca i pudinga ima, elham.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:22:44)

IZVORNA PORUKA: doublemum

Ja ljeti volim te jednostavne-voćne kolače! Ovaj ije jednostavan za napraviti: napraviš koru standardnu za torte(patišpanj), a onda poredaš voće p želji na nj i zaliješ onim preljevom za torte i ukrasiš šlagom! Ukusno i zdravo[sm=jezicek.gif]

mah ima još jači...[sm=jezicek.gif]

napraviš patišpanj pa voće skuhaš ko za kompot po želji...skuhaš u to pudinge po volji..odozgo krneš...stegne ... malo čokolade samo naribaš...il šlaga naparviš...
voćne kocke par exelans dobiješ[sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:23:37)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

napraviš patišpanj pa voće skuhaš ko za kompot po želji...skuhaš u to pudinge po volji..odozgo krneš...stegne ... malo čokolade samo naribaš...il šlaga naparviš...

A ima jos jednostavnije kupis gotove kore i fila nabacas [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

DM -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:25:32)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

A ima jos jednostavnije kupis gotove kore i fila nabacas [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma imam ja tih "hejbet2 stavlajal sam jednom i linik za onaj nebeski kolač sa coolinarike...ali ovaj me veže za moj dom, moju mladost i nije "jak" a voće donekle svježe u njemu! Probajte-nećete se pokajati[sm=smiley36.gif]

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:30:19)

A još jednostavnije kupiš u slastičarni [sm=jezicek.gif]

Ja ne znam kako vi, ali se meni nekako ne daju odavno kupovni kolači. One koje bih eventualno pojela (čokoladni cheesecake iz Torte i To i poneki iz Metropolisa) su mi sad stvarno preskupi. Kontam ja da je kvalitetan materijal skup i da se ne isplati prodavat kolač ispod 2,5-3KM, te da T&T i Metropolis ipak drže neki nivo i klijentele i usluge, al ja baš nešto nisam toliko popečena da platim 5KM za komad kolača. Radije sebi zamutim puding i nalijem po keksu.
Ove ostale slastičarne su mi nekako iskroz izfurane.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:30:54)

DM a gdje je taj recept, mogla bi sutra praviti. Kakav je to preliv za torte, ja sam ti maher za slanise [sm=smiley36.gif]

Lekla Ka, ni ja ne bih bacala pare na kupovne, nekada volim pojesti u nekoj od slasticarni, ali rijetko. Najvise pravim one brzinske, bez slagova, sa keksom i pudingom [sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:44:10)

I mi na iftarum lijepa daidzina basta u Buca sitiyu [sm=smiley36.gif]

Rostilj, piletina, cevapi, jetrica, pljeskavice, teletina...jos samo ribe nije bilo..znaju oni da je zet alergican na ribu, a mene ko sisa :)

Za sehur kuhana jaja, pecene paprike, salata, mazalice i somuni, voca i pudinga ima, elham.

cuuuuj dajdza ti ovdje,pa javi se nekad,pa bujrum na kahvicu[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>