Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 16:23:01)
|
Naidjoh na lak i primamljiv recept koji moram probati, a kruske su mi omiljeno voce, samo osim smokvi moram sta drugo skontati. Punjene kruske. Kruske-komada po zelji -Mljeveni orah -kolicina po potrebi(uvijek se moze dodati naknadno) -Litar vode -2 ipo case secera -cokolada za kuhanje -suhih smokava,grozdjica Priprema: -Prvo secer i vodu pomijesati,staviti da se kuha .Za to vrijeme oguliti kruske,koje moraju biti skoro zrele.(znaci od onih koje su zrele a opet tvrde,ne raspadaju se) -Svaku krusku prepoloviti na dva dijela po duzini,te im ocistiti/izdubiti dio sa sjemenkama,napraviti manju rupu gdje ce doci punjenje. -Kad je agda provrela,smanjiti i ubaciti oguljene kruske da se kuhaju 15,20 min.Zavisno od zrelosti kruske -Izvaditi kruske ,i ostaviti sa strane da se ohlade..za to vrijeme.. -Samljeti orah,sutno nasjeckati smokve,i grozdjice prepoloviti ako su od onih krupnijih -Mljeveni orah pomijesati sa par kasika agde,dodati nasjeckanu smokvu i grozdjice -Puniti izdubljeni dio kruske sa smjesom -Preliti istopljenom cokoladom -Servirati kad se potpuno ohladi
|
|
|
|