RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 16:38:26)

Canim pa dzuma je u podne, tada postimo [sm=smiley36.gif] Ne bih ti znala sto bas prije dzume, nisam ga pitala [sm=smiley36.gif]

Zinaina znam kako si se osjecala, ali hBg pase sve zavrsi dobro [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

A za ovo boldirano i neka je, iako je kratak razmak izmedju iftara i sehura ipak svasta korisno mozemo uraditi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 17:00:08)

Pa svakako po nasem novi dan krece od aksama, tako da nakon aksam namaza u cetvrtak je vec "uoci dzume", ja to tako racunam [sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 17:03:02)

IZVORNA PORUKA: canim

Pa svakako po nasem novi dan krece od aksama, tako da nakon aksam namaza u cetvrtak je vec "uoci dzume", ja to tako racunam [sm=jezicek.gif]

U pravu si [sm=smiley36.gif] Vuces me za jezik da ti kazem ba pred dzumu [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]

Nego mi ipak kuci iftarimo.

Supa, przene paprike u pavlaci i kajmaku, malo cevapcica, salate, voce i jabukovaca pita.

canim -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 17:10:24)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

U pravu si [sm=smiley36.gif] Vuces me za jezik da ti kazem ba pred dzumu [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]

Nego mi ipak kuci iftarimo.

Supa, przene paprike u pavlaci i kajmaku, malo cevapcica, salate, voce i jabukovaca pita.

pih, ako je ono bas malo pred dzumu, tesko da cu ja kad sevapa zaraditi, mm radi [sm=smiley36.gif]

Eh da se vratimo na temu

Kod nas danas

Hurme
Sok od borovnice (domaci)
Jogurt corbica
Zapecena teletina
Riza
Salata
Vocni kolac

A od svega meni se samo topa umace sa vrucim somunom, nebih da je pravim jer me bas zasiti pa nemogu drugo jesti, ali mozda se predomislim do iftara.

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 22:36:02)

Sellam svima..mi smo zadnjih dana hodali po porodičnim iftarima,,,jeslo se svašta nešto lijepo, i uživalo u zajedničkom jelu, razgovoru i namazima..Danas iftar skroman, malac mi malo hasta pa se nije imalo ni vremena: limunada, čorba sa piletinom i graškom, pileći fileti i šampinjoni u sosu..za desert milka sa cijelim lješnjacima, njami [sm=smiley1.gif]

Kad već pričate o komšiluku, ja nešto posmatram ove svoje i imam osjećaj da ljudi slabo poste, žalosno ali istinito..kafe se regularno ispijaju u avlijama u toku dana, za iftar je većinu naroda vani, zaljevaju bašte i sl. stvari.. nekako sam baš negativno iznenađena a gledam i po gradu nije baš neka ramazanska atmosfera...žalosno ali istinito..no hajd šta ćeš, svako sebi ...

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.8.2012 22:46:50)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.8.2012 22:50:08)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.8.2012 22:54:03)

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 22:55:46)

Selam moje hanumice [sm=smiley1.gif]

Joj ja veceras, pola sata prije iftara odem u wc; kad na toalet papiru vidim [sm=hudicek1.gif] stigla; e bas mi je krivo bilo [sm=smiley13.gif]. Pa da je bar jo sat vremena sacekala [sm=smiley13.gif]

Medic da te Allah dz.s. nagradi, joj mene je ovaj tvoj gest tako podsjetio na moju mahalu; meni svaki Ramazan najvise fali "moja mahala"; u njoj se Ramazan bas osjeti [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Uh ja ne znadoh za ove sevape uoci dzume; budem ih upratila [sm=smiley9.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.8.2012 22:58:55)

selebriti -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 23:10:28)

Medić krasno rečeno, uživam da čitam tvoje postove [sm=smiley31.gif]

Izvinite što vam upadoh na temu, .... odoh [sm=kuza.gif][sm=kuza.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 23:21:24)

veče...
mi bilo kod zaove...ja ponijela ipečeno pile na soli...uh što je prijalo...al što mu je ona ''moča'' bila mašalllah ukusna...

nego ponijela sma i jogurt tortu dženane g koju sma radila sa nektarinama...žene koja nije sa nektarinama porbala...preporučujem obavezno...baš osvježava...

ja noćas h v mogu zapsostiti...
sutra sma kod seke na iftaru[sm=bravo.gif]

mediću divna priča...[sm=smiley31.gif]
a za sevape sam znala...[sm=smiley36.gif]

u ovoj mahali u kojoj sma ja iftari se djele zaista sa starijim...
imamo dvije kuće ublizu vrlo starih ljudi i baš svi pazimo na njih...počesto s ena vartima sretnemo sa drugim komšijama koji donesu, neko soum, neko piće, datule, neko što je za se skluhao pa podjelio...
ovo je ona postarinska mahala...i taj dio mi se dopada samo kada ramazan je[sm=smiley1.gif]
mi odavde top lijepo vidimo...a blizu nam džamije...
ma na sedreniku je baš lijepo postač biti[sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 23:21:54)

Sele, samo ti upadaj [sm=smiley31.gif]

Iman i mi se tako cetvrtkom navece smijemo za tu mudrost [sm=smiley36.gif] Bas divno nesto, nema sta [sm=smiley27.gif]

Mala nemoj biti tuzna, vidim da si daleko, hBg imas svoju porordicu i uz njih cari Ramazana. Za [sm=hudicek1.gif] Bozje davanje [sm=smiley31.gif]

Hanady ma volim te sevape [sm=smiley36.gif]

Mi fino mashalah iftarili,

Topa, hurme, krem supica i paprike przene sa jajima i kajmakom. Odmah nakon namaza i iftara izadjemo kod hotela, da se rashladimo. U 21 i 30 puno naroda, prepuno, bas smo fino kafu popili.

Muz po obicaju ode u Begovu. Ja pile uspavah i uzivam sada. Za sehur nutela i somun, napravih bombice i rolatic od oblatne.

Canim, je li i tvoj ponovo na carsiji veceras? [sm=smiley36.gif] Opet cemo nas dvije sijeliti do neka doba [sm=smiley36.gif]

visnjica1 -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 23:37:43)

Sellam drage moje, ih blago vama stro se tice Iftara u Ramazanu, ja nemam ni jednog komsiju kojeg bii zvala na iftar jer ztivim u inostranstvu a znate kakve su Svabe svako za sebe, moj prvi komsija ne znam ni kako izgleda, sto se tice , prijatelja, Boze budi mi na pomoci, nikakvi nemas s kim kafu popit, zalosno, zeljna sam svoje Bosne i miris ra,azana u njoj pa i one lijepe iftare uhh, inace sam trudnica pa ni ja ne postim ovaj Ramazan, muz svremena na vreme tako da je pvdjeludilo

enči80 -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 0:17:06)

Medic ti si zaista pravi uzor kako se treba ophoditi sa komsijama [sm=rozica.gif] da vam Allah dz.s. podari svaki hajr [sm=rozica.gif]

Potpis i od ranije po postovima skužih da si jako draga osoba i da voliš suho meso[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Amanullah prelijepo sve izgleda a sigurno je i preukusno.
Iman probala sam ledeni vjetar i kolač je za 10.Jedina mahana mu je što ga ima dosta a ja sama tri noći zaredom na iftaru,baš sam se počastila[sm=jezicek.gif]Kora mi je super izišla i bez ikakvih problema samje prerezala a kada sam je stavila peći fino njih dvije u kolica i nisam ulazila čitav sat dok se nije ispekla da ne bih slučajno provirila.

Malo ot,mala_sa jedan veliki[sm=smiley31.gif] za tebe i dječaka slatkoga.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (5.8.2012 0:19:05)

enči80 -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 0:28:00)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: enči80

Medic ti si zaista pravi uzor kako se treba ophoditi sa komsijama [sm=rozica.gif] da vam Allah dz.s. podari svaki hajr [sm=rozica.gif]

Potpis i od ranije po postovima skužih da si jako draga osoba i da voliš suho meso[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Amanullah prelijepo sve izgleda a sigurno je i preukusno.
Iman probala sam ledeni vjetar i kolač je za 10.Jedina mahana mu je što ga ima dosta a ja sama tri noći zaredom na iftaru,baš sam se počastila[sm=jezicek.gif]Kora mi je super izišla i bez ikakvih problema samje prerezala a kada sam je stavila peći fino njih dvije u kolica i nisam ulazila čitav sat dok se nije ispekla da ne bih slučajno provirila.

Malo ot,mala_sa jedan veliki[sm=smiley31.gif] za tebe i dječaka slatkoga.

Nije mu to bona mahana već prednost.
[sm=jezicek.gif]

Drago mi je da ti se svidio[sm=smiley31.gif]

[sm=smiley36.gif]Hvala ti još jednom za uputstva [sm=smiley31.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 0:29:39)

Enci ko voli suho meso [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

enči80 -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 0:50:17)

Ti[sm=smiley36.gif],u svakome drugome receptu spominješ suho meso[sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 0:51:15)

Enci neki dan sam gledala vase slicice; masAllah prave velike princeze; ljubimo vas sve tri punooo punooo [sm=smiley31.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 0:54:26)

IZVORNA PORUKA: enči80

Ti[sm=smiley36.gif],u svakome drugome receptu spominješ suho meso[sm=smiley36.gif]

I ti si to primjetila [sm=smiley9.gif][sm=smiley36.gif]

Necu ga vise prijavljivati a konzumirat cu ga [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 1:17:54)

selam moje lijepe[sm=smiley1.gif]
medic zeno veliki aferim,da vas Allah dz.s nagradi[sm=smiley1.gif] A tek sam procitala za udes tm[sm=smiley13.gif] hvala Bogu samo nek nikome nije nista bilo,a sve materijalno se namiri[sm=smiley31.gif]
a ovo uoci dzume,nisam ni ja znala,a toliko god.u braku[sm=smiley36.gif] nema veze,eto nikad nije kasno[sm=smiley36.gif]
eh sad za iftar smo imali:tarhanu domacu,poh.pil.filete,krompir sa vrhnjem,salata krastavice u jogurtu,somuni,sok od zove,i kao desert bombice[sm=smiley1.gif]
moram vam svoju malu curu pohvaliti,isla je sa mamom na teraviju i divna je bila,svo vrijeme se igrala sa tespihima,a mama i cura su bile u dimijama,pa je to jos posebna atrakcija bila[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 2:53:34)

Kod nas se plan skroz promijenio.
Ja taman isplanirala sta cu kuhati i pricala nesto s mojima i tako mi odlucili otici kod njih da se zajedno iftarimo,[sm=smiley1.gif] ja imala zeljanice u frizideru,to ponijela, vocni kolac i sok od borovnice sam juce spremila a plus mama svacega nakuhala tako da smo bas fino iftarili.

Kad smo dosli kuci ja uspavala malu (i sebe) [sm=smiley36.gif] nisam planirala da spavam odmah ali san me prevari, mm tek kad je dosao s teravije probudio me [sm=smiley1.gif]

Medic moj ti najvise voli otici u Begovu i naravno opet je tamo bio [sm=smiley1.gif] ja se nadam da cu ove godine otici bar jednom na teraviju [sm=smiley1.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 9:49:45)

Drage moje, da li smijem koristiti Canesten veg. kremu u toku posta?

riba78 -> RE: Sehuri/Iftari (5.8.2012 11:34:59)

http://desmond.imageshack.us/Himg217/scaled.php?server=217&filename=dsc03283r.jpg&res=landing

tota by Šehiza ,predivna [sm=smiley1.gif]sinoć pukla kao halva za iftar

http://desmond.imageshack.us/Himg152/scaled.php?server=152&filename=dsc03285q.jpg&res=landing

slatki čevap

uslikah samo ovo ,bio još i kdaif ,od slanih jela supica od teleče koljenice ,šarena dolma ,pite burek ,sirnica ,rolovana piletina ,mladi krompir ,šampinjoni prilog ,salate sezonske i voće razno .

Sve spremljeno sa ljubavi za moju porodicu [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>