RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 11:17:20)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moj današnji meni[sm=smiley36.gif] za Iftar

somuni
limunada
datule
begova čorba
bamja sa telećom koljeicom
koljenica zapečena sa krompirom i začinskim biljem
japrak u vinovom listu
piletina i gljive by palachinken
Imam baildi
sezonska salata
peynirli ve kekikli çörekle ( turski recept sa feta sirom se radi)

Tarçınlı Çörekler ( isto turski recpet sa cimetom slatkiš)
Torta sa ananasom

Eto ga...
ove turske recepte sma našla na Fb stranici jednu ženicu...mašalllah čuda čini u kuhinji...pa da porbam...sviđa mi se i izgled i kombinacija namjernica...
a reko da osvježim postačima meni...pravim ono što vole kod mene pa da i malo promejnimo[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Allahu sacuvaj nas od rasipluka , razbacivanjem hrane [sm=smiley13.gif]
smiluj se braci i sestrama u Somaliji , Siriji , Palestini nek su nam na savest
Amin





emirita -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 11:27:48)

hanady izvini jel mi mozes napisat recept za begovu corbu :),vidjela sam na ringerajinoj kuhinji da ima dosta tvojih recepata i super izgledaju,pa et...ako mozes il ovdje il tamo da postavis recept. hvala




Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 11:28:44)


IZVORNA PORUKA: triputmama

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moj današnji meni[sm=smiley36.gif] za Iftar

somuni
limunada
datule
begova čorba
bamja sa telećom koljeicom
koljenica zapečena sa krompirom i začinskim biljem
japrak u vinovom listu
piletina i gljive by palachinken
Imam baildi
sezonska salata
peynirli ve kekikli çörekle ( turski recept sa feta sirom se radi)

Tarçınlı Çörekler ( isto turski recpet sa cimetom slatkiš)
Torta sa ananasom

Eto ga...
ove turske recepte sma našla na Fb stranici jednu ženicu...mašalllah čuda čini u kuhinji...pa da porbam...sviđa mi se i izgled i kombinacija namjernica...
a reko da osvježim postačima meni...pravim ono što vole kod mene pa da i malo promejnimo[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Allahu sacuvaj nas od rasipluka , razbacivanjem hrane [sm=smiley13.gif]
smiluj se braci i sestrama u Somaliji , Siriji , Palestini nek su nam na savest
Amin



triputmama...
tvoj komnetar je toliko nepotreban da se isti može smatrati i uvredom...
no ja sam postač od svega pa i bezpotrebnih komentara na još bepostrebnije komentare...

za mojom sofrom večeras je 8 postača i 6 djece...
od toga 3 postača će biti i na sehuru...

ja se čak bojim da mi hrane ne uzfali....[sm=smiley13.gif]

mediću pošaljem ti na FB[sm=smiley1.gif]





Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 11:32:19)


IZVORNA PORUKA: emirita

hanady izvini jel mi mozes napisat recept za begovu corbu :),vidjela sam na ringerajinoj kuhinji da ima dosta tvojih recepata i super izgledaju,pa et...ako mozes il ovdje il tamo da postavis recept. hvala

[sm=smiley1.gif]
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Begova čorba:

naravno domaća[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

300 gr pilećih fileta
2 veće mrkve
1 korijen peršuna 1-2 srednje veličine štapića korijena celera

staviti u pretis lonac, preliti vodom i neka kuha nakon pištanja pretisa jedno 10-15 minuta

izvaditi povrće i meso narezati na kockice i vratiti u pretis....

dodati so i biber i ulje po želji
list celera i list peršuna
neko stavlja i vegetu ali ja ne koristim pogototo jer su tu svi sastojci koji se u vegeti nalaze

bamju ( mjera pola velikog konca sa pijace ciglane[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) skuhati u malo vode sa 2-3 kapi sirćeta, kad se skuha preliti direktno hladnom vodom i tako je procjediti i skinuti sa konca i ubaciti u pretis lonac....

pustiti da kuha....
kad je sve prokuhalo u jednu šolju nasuti 200 ml hladne vode i staviti dvije velike kašike gustina izmješati da nema grudvica i sasuti u supu koja ključa...mješati jedno 8-10 minuta i begova čorba gotova.
meni ispadne oko 3 l tekućine u pretisu...znači preko polovine a moj je od 5 litara

ja sam prije znala kupiti vispakovu gotovu begovu čorbu pa je razmutiti u hladnoj vodi i umjesto gustina ubacim u supu...mnogo je ukuno i taman gusto...

neko radi zapršku sa brašnom pa sipa u ključalu supu ali ja nisma inače ljubitelj zaprške pa je vješto izbjegnem ovim novijim receptima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ovu čorbu poslužiti sa polovicom limuna da svako sebi isjedi po želji.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Eto...prijatno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




emirita -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 11:36:40)

hvala puno




niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 11:46:49)

Ja sam skontala sta za iftar insallah[sm=smiley36.gif]
Pastrmka sa rostilj tave u kukuruznom brasnu
Prilog ce biti tjestenina sa brokulom i vjerovatno i supica sa brokulom.
Kao desert cu nam napraviti varijaciju one jogurt torte, samo u casama: jogurt, keks, borovnice i maline, pa slag.
Elhamdulillah.




Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 11:52:54)

Niki zavidim ti na ovoj pastrmci, ja sam osudjena jesti ribu samo kada je muz kilometrima daleko, alergican je. Pa zato je i rijetko pravim meni i malom.

A mi i veceras u gostima na iftaru, i sutra...ali zato naredne sedmice bit ce kuhanja za rodbinu i prijatelje aBg, jedva cekam.




spoky -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 12:15:55)

danima pratim temu i cekam da gdja. Hanady konacno napiše recept za Imam baildi. Pocet cu ga sanjat :-)




Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 12:22:28)


IZVORNA PORUKA: spoky

danima pratim temu i cekam da gdja. Hanady konacno napiše recept za Imam baildi. Pocet cu ga sanjat :-)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

poslala sam ga na kuharicu ringerajinu al još nije objavljen..
evo sad ću ja vama staviti ovde :)

Imam Baildi

potrebno
4 glavice crvenog luka
2 čehna bijeloog luka
4 paprike
5 paradajza
5 patlidžana srednje veličine
5 badema
malo ulja
soli
bibera
paršunov list


u jednu dublju tavu propršiti sitno nasjeckan luk crveni i bijeli....
paradajz oguliti kao jabuku i narezati na kockice pa sve sa onim sokom staviti na porpržen luk i prirjatu
narezati paprike na kockice i dodati u isto
začiniti po želji i staviti peršunov list
pirjati jeno 20 minuta uz stalno dodavanje vode

patlidžane oguliti, rajeći po polovini i izdubiti kašikom sredinu...sredinu od 2 patlidžana narezati na sitno u ubaciti među ostalo povrće....


patlidžane samo malo okrenuti na vrućoj plati...za jedne i duge strane po pola minute

nauljiti tepsiju pa u nju poredati patlidžane...u svaki sa trane zaposti po pola badema ( badem je dobar za izvuče ljutinu iz patlidžana)
patlidžane napuniti dinstavim povrćem i svu tečnost iz tace nasuti oko patlidžana...

peći na temperaturi od 250 stepeni nekih 20-25 minuta....

po želji ko voli na ove palidžane može staviti i krišku trapista pa eći još 5-10 minuta da se on istopi i poveže

i evo slika kda nema trapista gore
http://www4.slikomat.com/10/0822/8mv-Slika0.jpg
a evo ovdje ima slika i sa trapistom odozgo :)
http://static1.ringaraja.net/uploads/BIH/articles/646/large/9d725b784e31adc9efe66fe4f786bbfd.jpg




koka i po -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 12:36:03)

jel uz ovo jelo kakav prilog ide?




Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 12:45:32)


IZVORNA PORUKA: koka i po

jel uz ovo jelo kakav prilog ide?


može a vjeruj i ne mora...
kada ga sa trapistom staviš sito je...
mada ja ga češće kao prilog koristim uz nešto mesno...
a vegetarijcima je ovo savršeno glavno jelo[sm=smiley1.gif]




bebacha -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 12:57:00)

ja cesto u tu smjesu dodam mljeveno meso al i netreba
menije ljeti patlidzan odlican zamjena za meso

evo jos jean slican i jako ukusan recept

patlidzan se presjece ko krst al ne do kraja,paprike popolove
u serpi se izdinstat dosta luka i paradajza.tom smjesom se napune patlidzane,a ostatak se stavi izmedu patlidzana,na to se poredaju polovince paprika
sjedine se kisela pavlaka i vrhnje za kuhanje(ja umjesto vrhnja stavim domaci kajmak)prelije se preko toga i pece na 180 stepeni 30-40 minuta




hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 12:57:57)

Ima li neki recept za ribu,bas mi se sad jede riba




koka i po -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 13:03:30)

sve odoka.
posolis povegetis i pobiberis ribu(ja nikad nisam biberila ali biber ide u izvornom receptu)
napravis mix u koji ide bijeli luk,persun,kockice limuna i maslinovo ulje.
istim natrljas ribu.umotas u foliju,slozis u tepsiju i peces u rerni.pred kraj pecenja(otprilike 45 min)skines gornju foliju da bi riba porumenila.




Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 13:05:12)

E vala Hanady osevapila si se sto napisa ovaj recept, od proslog Ramazana m ise taj Baldi urezao, a nikako da vidim recept, ima da ga napravim,insallah.

Eh mi veceras kod seke na iftaru, sa roditeljima, s sutra kod nasih dragih komsija...da ih Allah nagradi na nijetu, trudu i zelji da nahrane postace.




amanullah -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 13:20:16)

hanady ruke ti se pozlatile, iftar ti je bio mashAllah, vrijednost ramazana je nahraniti postace, inshAllah da te Allah nagradi za trud, amin[sm=smiley1.gif]




bebacha -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 13:42:00)

Hanady mozel smrznuta bamlja u begovu.mozda ce mi tbat sutra da pravim a nemogu kupit bamlju do ponedjeljka




Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 13:42:50)


IZVORNA PORUKA: bebacha

Hanady mozel smrznuta bamlja u begovu.mozda ce mi tbat sutra da pravim a nemogu kupit bamlju do ponedjeljka


može...
samo je prije isto malo porkuhaj sa sirćetom...
da ne bude ljepljiva...




Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 13:44:42)


IZVORNA PORUKA: amanullah

hanady ruke ti se pozlatile, iftar ti je bio mashAllah, vrijednost ramazana je nahraniti postace, inshAllah da te Allah nagradi za trud, amin[sm=smiley1.gif]


Amin draga moja...
i vas sve koje namirujete sve u zdravlju da sretne i narednih godina

slike sa večerašnjeg biće sutra...ove su sličice od prošlih godina...
mašallah...evo nižemo ramazanske godine zajedno na temi[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif]




riba78 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 13:46:49)

http://img580.imageshack.us/img580/9917/dsc03281w.jpgPanacota sa domačim đemom od maline [sm=smiley1.gif]

večreras na iftarskoj sofri, musaka od tikvica ,supica ,somuni [sm=smiley1.gif]

i ja ču prvom prilikom isprobati ovog baldisanog imama ,zvuči primamljivo [sm=smiley1.gif]
Hanady thx za recept [sm=smiley1.gif]




Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 14:22:29)

divno ribice[sm=bravo.gif]
panacota je divna ideja[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
a sad naravno..recept[sm=smiley36.gif]




klemzi -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 14:28:38)

Ribo moja ja ne vidim tvoju sliku...[sm=smiley13.gif] a volem panacotu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (28.7.2012 14:35:27)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 14:40:12)


IZVORNA PORUKA: klemzi

Ribo moja ja ne vidim tvoju sliku...[sm=smiley13.gif] a volem panacotu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

http://img580.imageshack.us/img580/9917/dsc03281w.jpg
jel sad bolje




ananas_ze -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 15:08:08)

hanady sad je bolje[sm=bravo.gif] ja nocas kuham crorbicu s povrcem, nesto lagano uz salatu aBd[sm=smiley1.gif]sjetila sam se brzog kolaca, pravim ga u kalupu:
3 pudga skuhati u litar mlijejka sa 10 kasika secera, kad se ohladi dodati pjenasto umucen margarin i preliti preko 500gr izdrobljenog petit kekesa, to sve izmjestai dodati banaice i ravno u kalupp, moze i u tepsiju pa rezati kao kolac,ukrasiti po zelji bice aBd i slika
e sad panacote, ja sipam u zdjelice pa kad posluzujem izvrcem ih u druge, malo zahmet al mi nekako ljepse:
litar mlijeka prokuhati sa 10 kasika secera i kad se prohladi staviti 30gr zelatina kojeg smo pomjesali s pola cas vode i pustili da se stegne,(mjesatida se zelatin istopi u mlijeku) sacekati da se ohladi toliko da moze u frizider. Mlijeko ce se stegnuti kao puding i doda se u poal litra umucenog slaga, sve zajedno dobro umutiti i sipati u kalup ili zdjele. Preliv po zelji ja pravim od visanja.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>