Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (27.7.2012 22:59:57)
|
IZVORNA PORUKA: Vinetu IZVORNA PORUKA: ljubičica 28 Eh to je to. Zaboravila sam kao se zovu. Hvalaaaaa tajra [sm=smiley31.gif] Pravila sam ja njih jednom ali sam razvijala. E sad me zanima kako to raditi s lisnatim? Samo ga odlediti, razviti, poredati meso i zavijati mantije? Je li se ono vilicom bode kad se peče [sm=zmeden.gif] Postupak mi je jasan, fil ok, samo me zanima tijesto [sm=zmeden.gif] I šta mislite, da li bih ja njih mogla ispeći u toku dana pa pred iftar samo podgrijati i preliti tad da bude friško? Neću moći sve pred iftar stići. Mediću, mamine oči, javite seeeee [sm=smiley36.gif] Upravo tako! Ja razvijem lisnato tijesto, režem kvadratiće, stavljam pomalo mesa u svaki i savijam mantije. I slobodno možeš napraviti ranije, a pred iftar podgrijati... neće im ništa biti : ) Sretno! Ljubicanstvena[sm=smiley36.gif] vidim tek sada za mantije. Evo Vinetu ti fino opisa. ja ih vise volim kada razvijamo od domaceg tijesta, brziski radimo ove sa lisnatim, nekada sa mesom, nekad sa sirom ( vise sa sirom volimo ) Napravis fino smjesu kao za burek, razvaljas lisnato, sjeces na male kvadratice, ubacis smjesu na pola i sastavis krajeve. Ja mantije uvijek premazujem zumancetom pred kraj, jer im da finu boju, zalijem kada su pecene jogurtom i bijelim lukom ili sa malo vode i ulja, po zelji [sm=smiley1.gif] Mi isli na iftar kolektivno. Mali i ja se vratismo zbog njegovog spavanja, muz u Begovoj na terviji. Sada cu fino jos jednu kahvu sebi napraviti, trebam praviti palacinke za sehur, a sutra finii vikend mogu poduze spavati, a momci idu skupa na posao [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|