Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 17:39:13)
|
IZVORNA PORUKA: treće moja nana je razlikovala nišeste i paluzu, a i to od kraja do kraja,[sm=smiley1.gif] kod nas nišeste je ovo mliječno, a paluza kada kompot npr od borovnica zagusti ili prenese gustinom tako da je bila paluza od borovnica , jagoda... IZVORNA PORUKA: klemzi IZVORNA PORUKA: treće da nije nišeste IZVORNA PORUKA: Hannan Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept. Ovo jelo se u Gradačcu zove paluza i pravi se, kao što ti Treće reče, od nišeste [sm=smiley1.gif] Nego, evo ti jedan [sm=smiley31.gif] E i ja znam od starih nena da su to niseste imale,ali sad nemam pojma sta je. A ti gradacacka curo, gdje si ti meni?[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] jojiko te :) Nekako smo sve tu od prole godine, a meni tako fali Jasmin i Mona. Kod nas iftar pita :) Topa begova corba pita bundevara, kupusnjaca baklava i novokomponovani sutlijas :)
|
|
|
|