RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


DM -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 15:33:11)

Medić -ja sam hljeb davno izbacila-zamijenila ga prezla[sm=smiley1.gif]
A šnicle pravim na nekoliko načina, ali eto u te slične tvojima dodam još i b.luk, malo kisele ili praška za pecivo!

Kod nas : supica/čorbica, lazanje,maslenica, lubenica, kola(gdje će lazanje bez kole[sm=smiley36.gif]) , ružice!




Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 15:36:05)

MM i ja večeras kod sveki na iftaru [sm=bravo.gif]
Pa me MM vodi vani poslije, teravija i noćna kafica [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Ti izlasci su mi najdraži..Još kad počnu noćni namazi [sm=smiley1.gif]




Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 15:39:42)

IZVORNA PORUKA: doublemum

Medić -ja sam hljeb davno izbacila-zamijenila ga prezla[sm=smiley1.gif]
A šnicle pravim na nekoliko načina, ali eto u te slične tvojima dodam još i b.luk, malo kisele ili praška za pecivo!

Kod nas : supica/čorbica, lazanje,maslenica, lubenica, kola(gdje će lazanje bez kole[sm=smiley36.gif]) , ružice!


Eh i ja sam sa prezlom uvijek ali rekose mi stavi hljeba mekanije su [sm=sad.gif][sm=sad.gif] a bijeli luk stavit cu u safta sa jogurtom.

Super bebo zavidim ti, kako bih ja rado na teravih namaz ali nemam kome F a tek na nocni namaz, nisam bas odavno.

Evo neki dan neko pita za recept filovanih palacinaka, ja ih kontala gostima izmedju ostalog za jedan iftar.


Zapeceni palacinci sa pilecim filetima

Napraviti palacinke ( 3,4 jaja, 1/2l mlijeka, brasno, malo vode), prodinstati luk, komadice pilecih prsa, dodati vrhnje za kuhanje i vegetu. Filovati palacinke ovom smjesom i poredati u tepsiju. Politi vrhnjem za kuhanje i zapeci..Garantovano PREUKUSNO :))




hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:01:03)


IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: doublemum

Medić -ja sam hljeb davno izbacila-zamijenila ga prezla[sm=smiley1.gif]
A šnicle pravim na nekoliko načina, ali eto u te slične tvojima dodam još i b.luk, malo kisele ili praška za pecivo!

Kod nas : supica/čorbica, lazanje,maslenica, lubenica, kola(gdje će lazanje bez kole[sm=smiley36.gif]) , ružice!


Eh i ja sam sa prezlom uvijek ali rekose mi stavi hljeba mekanije su [sm=sad.gif][sm=sad.gif] a bijeli luk stavit cu u safta sa jogurtom.

Super bebo zavidim ti, kako bih ja rado na teravih namaz ali nemam kome F a tek na nocni namaz, nisam bas odavno.

Evo neki dan neko pita za recept filovanih palacinaka, ja ih kontala gostima izmedju ostalog za jedan iftar.


Zapeceni palacinci sa pilecim filetima

Napraviti palacinke ( 3,4 jaja, 1/2l mlijeka, brasno, malo vode), prodinstati luk, komadice pilecih prsa, dodati vrhnje za kuhanje i vegetu. Filovati palacinke ovom smjesom i poredati u tepsiju. Politi vrhnjem za kuhanje i zapeci..Garantovano PREUKUSNO :))



Palacinke jel kao i inace sto pravimo ili trebaju biti malo deblji.moze li ista dr umjesto vrhnja mm nevoli.joooooooj ja neznam jos sta cu help




Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:09:58)

Hapymum mi isto ne volimo vrhnje za kuhanje, smeta nam miris, ja stavljam obicnu pavlaku pomijesanu sa jajetom i malo mlijeka, malo soli pa prelijem. A palacinke stndardno, volimo tanke [sm=smiley1.gif]




*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:11:07)

Hapymum mozes i ovako. Ja napravim palacinke one standardne U jednoj tavi proprzim malo luka i filete. U drugoj gljive i kad je gotovo to sastavim. Time filujem palacinke , poredam u tepsiju i preko narendam dosta trapista. Stavim u zagrijanu rernu par minuta da se sir rastopi. Bude ukusno da prste polizes




Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:14:40)

Pravim i ja tu kombinaciju ali zajedno sve dinstam, cak je ljepse sa gljivama [sm=love.gif][sm=love.gif]




hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:16:03)

Joj ubih se citajuci ovu temu od pocetka,ni sama ne znam sta cu iskreno nisam neka kuharica al za ljubav mm nesto cu napraviti,on navalio na sataras pa jeo bih ga svaki dan a ja kontala nesto dr da napravim,nije mi losa ideja to za palacinke slane i jos begovu corbu i sta jos...




Amam -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:17:30)

Medic,mala_sa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] super da vam se svidja,nemam sliku,a trebala sam je staviti medju recepte,neka se nadje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Djecica su danas bolje,bar nema ture hvala mala_sa :*

Chinko,ovo ti fakat super izgleda. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Super bebo da znas da sam ljubomorna na tu tvoju vecerasnju noc,i ja bih sve to s mm [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Kod mene danas-krem supica od tikve i mrkve,domaca(od mojih donijela frisko) junetina dinstana,crvene paprike pohovane,punjene sirom i sampinjoni,kako odluci mm.

Za desert ce biti puding [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image],uz to jos hurme iz Bakala




Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:18:29)

Hapymum ja kada ne znam sta cu ja ovo radim [sm=smiley36.gif]

Isjeckam paprike, paradajz, pileci file na kockice, ubacim sampinjone, dodam solju mlijeka i malo vode, dosta zacina i ubacim pavlaku, ma mi se ubijemo ovim. Mlijeko i pavlaku mozes sto vise [sm=smiley1.gif]




hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:30:17)


IZVORNA PORUKA: medic slatki

Hapymum ja kada ne znam sta cu ja ovo radim [sm=smiley36.gif]

Isjeckam paprike, paradajz, pileci file na kockice, ubacim sampinjone, dodam solju mlijeka i malo vode, dosta zacina i ubacim pavlaku, ma mi se ubijemo ovim. Mlijeko i pavlaku mozes sto vise [sm=smiley1.gif]



hvala medic slatki a evo sad pravim palacinke pa ce ostati koji i slatki




Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:32:22)

dotukle ste me s ovim receptima za palacinke [sm=smiley36.gif] nije mi dobro nikako [sm=smiley36.gif]

kad smo kod toga, jel neko od vas pravio pohovane palacinke uvaljane u prezlu i zapecene na ulju? da mi je da napravim al dami se ne raspadnu. mislim, nisam jos pokusala al znam da sam smotana i da nece dobro ispasti [sm=smiley1.gif]





*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:32:24)

Hapymum jel begovu corbu pravis domacu ili iz kese?




hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:40:31)


IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Hapymum jel begovu corbu pravis domacu ili iz kese?



ma kesa sestro zakon.zivio VISPAK [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=br
evo palacinci skoro gotovi dinsta se sad luk,ima li neki recept nesto s krompirom [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]




Amam -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:45:36)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

dotukle ste me s ovim receptima za palacinke [sm=smiley36.gif] nije mi dobro nikako [sm=smiley36.gif]

kad smo kod toga, jel neko od vas pravio pohovane palacinke uvaljane u prezlu i zapecene na ulju? da mi je da napravim al dami se ne raspadnu. mislim, nisam jos pokusala al znam da sam smotana i da nece dobro ispasti [sm=smiley1.gif]




Jesam ja,punila ih svjezim sirom i kajmakom,zarolala,u jaje i prezlu,i onda na vrelo ulje, samo kratko da dobije boje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:50:40)


IZVORNA PORUKA: hapymum


IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Hapymum jel begovu corbu pravis domacu ili iz kese?



ma kesa sestro zakon.zivio VISPAK [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=br
evo palacinci skoro gotovi dinsta se sad luk,ima li neki recept nesto s krompirom [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]




eno na prethodnoj stranici link od hanady musaka sa veselim jajima. idu jaja kuhana, krompir i vrhnje. mislim da je mljac




treće -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:51:03)

moja nana je razlikovala nišeste i paluzu, a i to od kraja do kraja,[sm=smiley1.gif] kod nas nišeste je ovo mliječno, a paluza kada kompot npr od borovnica zagusti ili prenese gustinom tako da je bila paluza od borovnica , jagoda...
IZVORNA PORUKA: klemzi


IZVORNA PORUKA: treće

da nije nišeste
IZVORNA PORUKA: Hannan

Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept.



Ovo jelo se u Gradačcu zove paluza i pravi se, kao što ti Treće reče, od nišeste [sm=smiley1.gif] Nego, evo ti jedan [sm=smiley31.gif]





Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:51:23)


IZVORNA PORUKA: Amam

IZVORNA PORUKA: Alma_27

dotukle ste me s ovim receptima za palacinke [sm=smiley36.gif] nije mi dobro nikako [sm=smiley36.gif]

kad smo kod toga, jel neko od vas pravio pohovane palacinke uvaljane u prezlu i zapecene na ulju? da mi je da napravim al dami se ne raspadnu. mislim, nisam jos pokusala al znam da sam smotana i da nece dobro ispasti [sm=smiley1.gif]




Jesam ja,punila ih svjezim sirom i kajmakom,zarolala,u jaje i prezlu,i onda na vrelo ulje, samo kratko da dobije boje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



I ja ih cesto pravim, mada nisam odavno, mazala ih ajvarom, ubacila sira i komadice suhog mesa i ili sudzuke i pohovala u brasno jaja i prezlu, samo kratko da dobije zlatnu boju




*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 16:52:25)


IZVORNA PORUKA: hapymum


IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Hapymum jel begovu corbu pravis domacu ili iz kese?



ma kesa sestro zakon.zivio VISPAK [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=br
evo palacinci skoro gotovi dinsta se sad luk,ima li neki recept nesto s krompirom [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]



Eh ja tu vispakovu preobucem u glavno jelo. U tavi isprzim filete izrezane na kockice, a u serpi skuham pola litre vode. Kad voda provri istresem tu smjesu iz vrecice razmucenu u malo vode i pustim da lagano krcka. Kad je skoro gotovo istresem one filete i ostavim jos par minuta. Extra ukusno a brzo i nema fule, jos uz to napravim pire krompir ili skuham rizu kao prilog ma prste polizat. [sm=smiley36.gif]




hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 17:03:40)


Eh ja tu vispakovu preobucem u glavno jelo. U tavi isprzim filete izrezane na kockice, a u serpi skuham pola litre vode. Kad voda provri istresem tu smjesu iz vrecice razmucenu u malo vode i pustim da lagano krcka. Kad je skoro gotovo istresem one filete i ostavim jos par minuta. Extra ukusno a brzo i nema fule, jos uz to napravim pire krompir ili skuham rizu kao prilog ma prste polizat. [sm=smiley36.gif]

[/quote]


eh ja sam od palacinaka "ukrala" malo fileta i sad cu ih preprzizi i ubaciti u tu begovu da vidim kako izgleda,a neznam sta cu jos s krompirom nevolim vala musaku




R&T@ -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 17:04:44)

*pcelice*, meni se pravo svidjaju ovi tvoji recepti[sm=bravo.gif]

Daj jos neki...

one kilometarske s milion sastojaka i ne citam...nije to za me[sm=jezicek.gif]





hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 17:11:15)

I meni se svidjaji pcelicini recepti bas su nekako ono ko "s nogu" lagani,hajd daj vala jos neki




*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 17:13:39)


IZVORNA PORUKA: medic slatki


IZVORNA PORUKA: Amam

IZVORNA PORUKA: Alma_27

dotukle ste me s ovim receptima za palacinke [sm=smiley36.gif] nije mi dobro nikako [sm=smiley36.gif]

kad smo kod toga, jel neko od vas pravio pohovane palacinke uvaljane u prezlu i zapecene na ulju? da mi je da napravim al dami se ne raspadnu. mislim, nisam jos pokusala al znam da sam smotana i da nece dobro ispasti [sm=smiley1.gif]




Jesam ja,punila ih svjezim sirom i kajmakom,zarolala,u jaje i prezlu,i onda na vrelo ulje, samo kratko da dobije boje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



I ja ih cesto pravim, mada nisam odavno, mazala ih ajvarom, ubacila sira i komadice suhog mesa i ili sudzuke i pohovala u brasno jaja i prezlu, samo kratko da dobije zlatnu boju


Ja palacinke pohujem samo sa hrenovkama[sm=smiley36.gif]Dok ispecem palacinke skuham hrenovke i onako cijele zamotam u palacinak i uvaljam u jaje i prezlu.mmmmmmm vec sam gladna[sm=smiley36.gif]




Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 17:15:13)

Mi ne volimo hrenovke [sm=smiley36.gif] zato volimo suhomesnate proizvode [sm=smiley36.gif]




*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 17:16:22)

Evo ti za krompir. Krompir ogulis i rezes ga u ploske ali ne rezes do kreja nego malo vise od pola. Tako zarezan poredas u tepsiju. Na svaki stavis malo putera i posolis Stavis da se pece. Kad je skoro gotov pospes parmeznom i vratis u rernu. On kako se bude pekao tako ce se "razlistati" i biti kao lepeza
Evo ovako http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/a/3/a31232a07ab81c9461a779c2cd9a7fb2_view_l.jpg




Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>