RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Medi_87 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 16:45:19)

Joj Myskicei aj imam taj problem dok ne stavim na vidno mjesto ni okusit ga niko nece, sreca pa M jako voli voce pa on dosta potamani[sm=smiley1.gif]
Kod nas veceras supa, topa, e da i ja konacno[sm=smiley36.gif] oprobam palacinkinu piletinu i Dzenanin kolac, i to bi bilo to mozda jos uz to bude neki cokoladni mus s malinama ali vidjecu jos ako mi se bude dalo,
O.T. ja bas ozednim ali nenormalno, valjda sto inace puno pijem tecnosti,a i M jos doji, a glad onako nekad osjetim pa me prodje, ali hajd uz Boziju pomoć sve se moze

Vinetu -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 17:25:40)

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Joj Myskicei aj imam taj problem dok ne stavim na vidno mjesto ni okusit ga niko nece, sreca pa M jako voli voce pa on dosta potamani[sm=smiley1.gif]
Kod nas veceras supa, topa, e da i ja konacno[sm=smiley36.gif] oprobam palacinkinu piletinu i Dzenanin kolac, i to bi bilo to mozda jos uz to bude neki cokoladni mus s malinama ali vidjecu jos ako mi se bude dalo,
O.T. ja bas ozednim ali nenormalno, valjda sto inace puno pijem tecnosti,a i M jos doji, a glad onako nekad osjetim pa me prodje, ali hajd uz Boziju pomoć sve se moze

Mi neku noć doslovno prste lizali!!!

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 17:34:55)

IZVORNA PORUKA: chantal

Sad naletih na neki članak,gdje se najduže posti,pa ću copy

Dok će post u Turskoj trajati otprilike oko 17 sati, post u skandinavskim zemljama, u kojima Sunce gotovo ne zalazi, ove godine će dosegnuti čak 21 sat.
Muslimani u sjevernom švedskom gradu Kiruna i norveškom gradu Trömse postiće 21 sat, dok će oni u Štokholmu, Oslu, Kopenhagenu i Helsinkiju postiti 20 sati.

eto kod nas u 20:43

a bas sinoc rodjaka na fb mi pise da kod njih u nemackoj u 21:36
al elhamudullialah posti se ,

kad je kod vas iftar , kod vas sviju [sm=smiley1.gif], gde god da ste [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 17:35:46)

IZVORNA PORUKA: zaha

kod mene veceras: supa,pomfrit i sirnica,po zelji malca,a za desert ne znam jos,ima rahatlokuma i Badem butika,njamiii
Hanady je li to obicaj da se nosi kolac na iftar ? Ako je ste svidja mi se[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ma nije običaj...
al eto ...pozvala me prijateljicina mama i babo došli iz švajcarske...
pa reko da ja slatko donesem ko fino dijete[sm=smiley36.gif]

kažu može...

ide mačije oči...evo još malo pa gotov[sm=smiley36.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 17:58:19)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Amam nije kasno, sada cu praviti jos malkice, hvala puno [sm=smiley1.gif]

Djecici [sm=smiley31.gif] da sto prije ozdrave. Skontaces vec nesto do iftara. Supicu neku jacu da djeca se okrijepe a i vi.

Hvala draga

Ja skuhala povrtnu krem supu,i mm se izjasnio da hoce poljev pa sam stavila meso da se krcka,za desrt imamo jos knafa,grozdje i banane.

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 18:07:04)

Hvala Dama i Medic za receptice.

i na kraju odlucih se za :
Topa
supa
batkovi bez kosti peceni na el.rostilju, prilog paprike i paradajz punjeni sirom, i krompirici

Bebica11 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 18:18:40)

evo da se i ja pritefterim:

prvi iftar (vjerovali il ne) grah al nije mesni, s vise povrca, ekstra je bio[sm=bravo.gif]
drugi iftar(kod svekrve) supa, somun s kajmakom, paradajz salata, tikvenica, paprike punjene krompirom i prelivene kajmakom, dinja, kolac made by svekrva
treci iftar (pozvala ja svoje roditelje) topa, tarhana, paradajz salata, somuni, pileci curry s rizotom (kaze moj babo da mi je bolji nego u BBI) paprike punjene krompirom i prelivene domacim kajmakom od sveki 2 vrste kolaca, svekrvin, boem, kafa i sokovi, i mlijeko domace babi posto voli
cetvrti iftar - jelo se od treceg plus begova corba, topa, sokovi, kolaci
peti iftar- krompir, i pita- burek i sirnica, baklavice
sesti iftar- pojma nemam, idemo prijateljima[sm=bravo.gif]

Bebica11 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 18:23:59)

IZVORNA PORUKA: mykica

Evo žena stigla sa posla i odmah se bacila na pripremanje iftara. Kod mene danas gulaš, koji se dugo kuha, onako kvčka na laganoj vatri. Tu je još i supa, topa, pire krompir i makaroni jer mi muž nije ljubitelj pire krompira, šopska salata. A desert ćemo neki kolač sa bananama. I naravno poslije voće koje ću morat večeras nasijeć i pripremit na vidno mjesto da se pojede, sve mi skoro struhnu u posudi, niko neće da ga jede.

mi nismo odavno gulas i pire, mogla bih jedan dan i to praviti al sad mm uzeo godisnji pa idemo sutra sveki i bicemo 7 dana[sm=bravo.gif] odmor i meni i mm, a sveki dobro kuha[sm=smiley20.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 18:51:31)

Evo jučerašnjeg iftara:
[img]http://i50.tinypic.com/s4wbus.jpg[/img]
[IMG]http://i47.tinypic.com/25zta9v.jpg[/IMG]
[IMG]http://i47.tinypic.com/ns8hu.jpg[/IMG]

Medi_87 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 19:02:26)

MasAllah prelijepo [sm=bravo.gif]

Emica_sa -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 19:22:11)

palachinken divno[sm=smiley1.gif]

kakva je ovo torta[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 19:25:58)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ovo je ona torta što je svi pravimo, jogurt torta, u verziji sa šumskim voćem.

Emica_sa -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 19:28:08)

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ovo je ona torta što je svi pravimo, jogurt torta, u verziji sa šumskim voćem.

Aha,vidila sam da je spominjete,ali ja nesto nisam ljubitelj kolaca sa sirom i jogurtom,pa nisam probala,ali ova tvoja izgleda odlicno[sm=smiley20.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 19:30:02)

Mashalah palachinken, super izgleda sve [sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 23:22:07)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: zaha

kod mene veceras: supa,pomfrit i sirnica,po zelji malca,a za desert ne znam jos,ima rahatlokuma i Badem butika,njamiii
Hanady je li to obicaj da se nosi kolac na iftar ? Ako je ste svidja mi se[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ma nije običaj...
al eto ...pozvala me prijateljicina mama i babo došli iz švajcarske...
pa reko da ja slatko donesem ko fino dijete[sm=smiley36.gif]

kažu može...

ide mačije oči...evo još malo pa gotov[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley29.gif] mislila sam "jeste"[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 0:53:15)

Palacinken torta izgleda prelijepo [sm=bravo.gif]

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 1:08:05)

palachinko - čitav iftar izgleda njamiiiii...Prvom prilikom kad budem dolazila u Zenicu, eto mene kod tebe "na kafu" heheheh...Potrudiću se da ne jedem ništa prije [sm=smiley36.gif]

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 3:13:47)

joj, zene, jesam se napila vode. klobucem sva a hod mi je kao kod trudnica [sm=smiley36.gif]
ne daj Boze da me ko natjera da trcim [sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 8:12:42)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

palachinko - čitav iftar izgleda njamiiiii...Prvom prilikom kad budem dolazila u Zenicu, eto mene kod tebe "na kafu" heheheh...Potrudiću se da ne jedem ništa prije [sm=smiley36.gif]

Bujrum [sm=smiley1.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 8:18:24)

kod mene sinoc bila

supa, paprike u kajmaku
burek
jogurt cake s breskvama
voce, kafa

i sta mi se sinoc desi... dodje mi [sm=hudicek1.gif] na deset minuta pred iftar, bas mi bi krivo, ali eto. zato me sad stomak razdire..

damma -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 8:23:18)

IZVORNA PORUKA: triputmama

IZVORNA PORUKA: chantal

Sad naletih na neki članak,gdje se najduže posti,pa ću copy

Dok će post u Turskoj trajati otprilike oko 17 sati, post u skandinavskim zemljama, u kojima Sunce gotovo ne zalazi, ove godine će dosegnuti čak 21 sat.
Muslimani u sjevernom švedskom gradu Kiruna i norveškom gradu Trömse postiće 21 sat, dok će oni u Štokholmu, Oslu, Kopenhagenu i Helsinkiju postiti 20 sati.

eto kod nas u 20:43

a bas sinoc rodjaka na fb mi pise da kod njih u nemackoj u 21:36
al elhamudullialah posti se ,

kad je kod vas iftar , kod vas sviju [sm=smiley1.gif], gde god da ste [sm=smiley1.gif]

sinoc sam na nekom programu gledala da ce na sjeveru norveske 2015.godine od iftara do sehura proc cijelih deset minuta.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 9:03:35)

Moram pohvaliti sirnicu sa kiselom vodom od Amam, stvarno je dobar recept, nikada mi bolje pita nije bila i bas smo fino iftarili. Za sehur nam je ostalo pite i pecenih paprika, zasladili sutlijom.

Danas za iftar supa od griza, fasirane snicle, pecene paprike u pavlaci. Daidza mi donio i paprike punjene kupusom i masni kupus.

babina beba -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 9:08:04)

Moram pohvaliti sirnicu sa kiselom vodom od Amam, stvarno je dobar recept, nikada mi bolje pita nije bila i bas smo fino iftarili. Za sehur nam je ostalo pite i pecenih paprika, zasladili sutlijom.

Danas za iftar supa od griza, fasirane snicle, pecene paprike u pavlaci. Daidza mi donio i paprike punjene kupusom i masni kupus.

eto mene kod tebe na iftar samo zbog ovih paprika i kupusa i da onaj sal pokupim ako nije otisao:)

Na ovoj temi fali Ilhana sa onim svojim divnim slikam i dekoracijama!

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 9:18:59)

Bujrum mila, kad god hoces [sm=smiley31.gif] malo je ljuto, pa ja ne smijem previse, otvara mi apetit [sm=smiley36.gif] a sal ces dobiti za ramazanski poklon [sm=smiley1.gif] Cuvam ga ja tebi, gratis [sm=smiley2.gif]

A da stvarnno se Ilha ne javlja [sm=smiley13.gif]

babina beba -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 9:40:03)

Bujrum mila, kad god hoces [sm=smiley31.gif] malo je ljuto, pa ja ne smijem previse, otvara mi apetit [sm=smiley36.gif] a sal ces dobiti za ramazanski poklon [sm=smiley1.gif] Cuvam ga ja tebi, gratis [sm=smiley2.gif]

A da stvarnno se Ilha ne javlja [sm=smiley13.gif]

Hvala puno, ali ipak cu cekati sjenicke paprike kad ti dodju:) a za sal se dogovorimo![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>