[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (25.7.2012 13:43:58)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 13:53:16)

Mi smo u gostima na Iftaru večeras...
ja kad dođem mislim napraviti kolač pa ponijeti...
nisam smislila ništa brzo a čokoladno sem rolat mačije oči...
imamo banana kocke kući...al ne mogu načet kolač u goste nositi[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 13:57:20)

za iftar :
piletina sa puuuno povrca u keri sosu
pirinac

i torti od juce [sm=smiley2.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 14:21:48)

IZVORNA PORUKA: damma

IZVORNA PORUKA: chantal

Kod nas je sinoć bio u 20:39h (unsko-sanski kanton),prvu noć je bio u 20:43h

Kod nas sinoc 20.28h (TK), a i kod vas pookasno. Sinoc mi cekamo iftar, i gledamo na hajatu u kolko je gdje kaze moj h draga mama kad ce oni ljudi jest, gotov u 9, ono ce skroz ogladnit. Mislio je na vas [sm=smiley1.gif]

Dusica, sta bi tek rekao za nas; kod nas je veceras u 21:20h [sm=jezicek.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 14:22:52)

Medic ja sam posipala svaku jufku, al kod nas ih dodje 20 u paketu.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (25.7.2012 14:25:13)

canim -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 14:33:58)

Kod nas veceras:

Hurme
Topa
Supica
Pecene punjene paprike
Zeljanica
Sladoled

Hocu da pravim kadaif, koliko se sjecam prosle godine se je vrtio neki dobar recept za kadaif ali ja to ne znam naci, ima li neko neki fin recept ono da bude socan, razabran a na vrhu mrvicu suh eh tako [sm=smiley36.gif] sve ideje su dobrodosle [sm=smiley1.gif]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 14:35:06)

Selam zenice, vrijednice.

Ja evo od jutros dumam sta cu veceras, bice mi seka i zet na iftaru, i nikako da skontam nesto ono da mi bas "legne"
Sigurno ce biti topa i neka supica, i kontala sam nesto ko rizoto malo je pikantnije i posto tetkino dijete najvise voli pizzu i nju cu, seka ce donijet kolace, i standardno voce, kahva.

Ako ko ima kakav dobar, provjeren recept paprike punjene sirom, molila bih...eto naumpalo mi ko trudnoj zeni:)

ljubičica 28 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 14:38:54)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Kod nas sinoc 20.28h (TK), a i kod vas pookasno. Sinoc mi cekamo iftar, i gledamo na hajatu u kolko je gdje kaze moj h draga mama kad ce oni ljudi jest, gotov u 9, ono ce skroz ogladnit. Mislio je na vas [sm=smiley1.gif]

Kod Norvežana iftar iza 11 h [sm=smiley13.gif], a sehur im oko pola tri...baš dugo al' opet naši ljudi poste [sm=bravo.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 14:42:40)

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Kod Norvežana iftar iza 11 h [sm=smiley13.gif], a sehur im oko pola tri...baš dugo al' opet naši ljudi poste [sm=bravo.gif]

U kod njih je bas dugooo [sm=smiley13.gif]

ljubičica 28 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 14:43:50)

Kod nas večeras aBd:

tarhana,
grašak sa piletinom i krompirom se krčka,
jogurt kolača ima još za večeras i puding.

E sad, pošto mm nije baš oduševljen graškom napravila bih još nešto što može ostati i za sehur. Ima li neko kakav prijedlog (nešto suho a da nije pita ni pica [sm=smiley36.gif])

Iman, kakvi tvoji palačinci kad odstoje par sati? I inače, kakvu smjesu za palačinke koristite?

Mediću, kako praviš te krokete od krompira i špinata?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (25.7.2012 14:47:04)

damma -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 14:48:25)

IZVORNA PORUKA: Hannan

Selam zenice, vrijednice.

Ja evo od jutros dumam sta cu veceras, bice mi seka i zet na iftaru, i nikako da skontam nesto ono da mi bas "legne"
Sigurno ce biti topa i neka supica, i kontala sam nesto ko rizoto malo je pikantnije i posto tetkino dijete najvise voli pizzu i nju cu, seka ce donijet kolace, i standardno voce, kahva.

Ako ko ima kakav dobar, provjeren recept paprike punjene sirom, molila bih...eto naumpalo mi ko trudnoj zeni:)

pravila sam ih ja nekad
za fil stavim sir, kajmak, ulje i so, luka nasitno isjeckano, samo jedno jaje, da ne bi smjesa bila rijetka. a i to ako hoces, ja nekad stavim, nekad ne. filujes paprike, stavis foliju preko i u rernu. pred kraj pecenja polit kajmakom ili vrhnjem, jos malo zapec i to je to, dobar tek [sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:03:08)

OT, mala_sa,Amam,ljubičice, da nema ove teme ne bih vas nigdje mogla sresti [sm=smiley1.gif]
[sm=smiley31.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:09:05)

Ljubicice
evo mila, ja uvijek pravim po ovom receptu, super mi izadju, bude ih fina cifra u zavisnosti koju velicinu kroketa pravis [sm=smiley36.gif]

500 g kuhanog, pasiranog krumpira
150 g kuhanog, sitno nasjeckanog špinata (svježi ili smrznuti)
4 jaja
100 g brašna
sol
120 g krušnih mrvica
100 g ulja za prženje
50 g naribanog parmezana. Staviti u posudu za miješanje krumpir, špinat, jaja, brašno i sol, zamijesiti tijesto i dobro ga izraditi rukom. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj dasci i praviti krokete okrugle ili valjkaste, ja valjkaste pravim, bogatiji mi [sm=smiley36.gif] Uvaljati ih prezlu, u krušne mrvice i ispržiti na /ulju dok ne porumene. Poslužiti tople i posipane sa ribanim parmezanom. Ja po ovom uvijek pravim, stim da ga ne razvaljam ovo tijesto vec sam rukom uzimam po malo smjse oblikujem u valjke ili okruglice. Neko stavlja jos suho meso, salamu, po zelji u ovu smjesu, ja ne.

Hanan ja ispecem paprike, oljustim, u svaku papriku stavim svjezi sir, sjeckano suho meso i komad nekog zutog sira za picu, persuna i zacine. Pohujem standardo u brasno, jaja i prezlu i przim na ulju. Przene stavim na papir da upiju visak masnoce.

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:11:42)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Mi smo u gostima na Iftaru večeras...
ja kad dođem mislim napraviti kolač pa ponijeti...
nisam smislila ništa brzo a čokoladno sem rolat mačije oči...
imamo banana kocke kući...al ne mogu načet kolač u goste nositi[sm=smiley36.gif]

Možeš ako imaš dosta komada...Samo ga prebaciš u neku drugu kutiju/posudu - da nije tepsija...Ili tipa one plastične posude u kojima dolaze kupovni kolači...

Ja prvi put ovog ramazana osjetim glad :( A bubrezi me baš bole, valjda im fali tečnosti...Jedva čekam 17h da brišem iz kancelarije i da otkunjam turu...

Nama večeras dolazi moja sestra na iftar, a ona voli sve da jede :) Tako da ćemo imati povrće u wok tavi i ponovo pohovanu piletinu :) Imam supe od jučer, salata i topa..Jogurt cake + voće...Možda da napravim i riže, ali sve me strah da će se baciti - jer fkt ne možemo puno da pojedemo...

chantal -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:34:32)

Ja sam noćas sama na iftaru,planirala sam praviti tu popularnu piletinu by palačinken i možda mini pizze,za desert sad sutliju napravila,ima i krofni od juče i lubenice od.... ko zna kada [sm=jezicek.gif] valjda joj ne smeta što stoji,vidjećemo noćas.
Ja osjetim glad oko ikindije tek,i onda tamo do 19h se valja pretrpiti,tad se počinjem oko iftara zabavljati pa mi proleti ostatak vremena, i zaboravim na glad...a žeđ nisam nikad ni osjetila,inače skroooz slabo pijem,sad to obično budu bukvalno dva gutljaja,jednim se mrsim drugim zapaštam [sm=smiley24.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:40:17)

IZVORNA PORUKA: canim

Kod nas veceras:

Hurme
Topa
Supica
Pecene punjene paprike
Zeljanica
Sladoled

Hocu da pravim kadaif, koliko se sjecam prosle godine se je vrtio neki dobar recept za kadaif ali ja to ne znam naci, ima li neko neki fin recept ono da bude socan, razabran a na vrhu mrvicu suh eh tako [sm=smiley36.gif] sve ideje su dobrodosle [sm=smiley1.gif]

Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda[sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:46:35)

kod mene veceras: supa,pomfrit i sirnica,po zelji malca,a za desert ne znam jos,ima rahatlokuma i Badem butika,njamiii
Hanady je li to obicaj da se nosi kolac na iftar ? Ako je ste svidja mi se[sm=smiley36.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:54:12)

Ja sve fino ispisah i nema,nestade posta,nadam se da nije kasno,Medic ja posipam svaku jufku.

Chinko [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] za tebe i u tebe ti dijete medeno.

Ja dosla kuci ranije s posla,oboje djece bolesni,E ima turu,nemam pojma sta bih za iftar [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

chantal -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:55:00)

Sad naletih na neki članak,gdje se najduže posti,pa ću copy

Dok će post u Turskoj trajati otprilike oko 17 sati, post u skandinavskim zemljama, u kojima Sunce gotovo ne zalazi, ove godine će dosegnuti čak 21 sat.
Muslimani u sjevernom švedskom gradu Kiruna i norveškom gradu Trömse postiće 21 sat, dok će oni u Štokholmu, Oslu, Kopenhagenu i Helsinkiju postiti 20 sati.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:57:37)

Amam nije kasno, sada cu praviti jos malkice, hvala puno [sm=smiley1.gif]

Djecici [sm=smiley31.gif]da sto prije ozdrave. Skontaces vec nesto do iftara. Supicu neku jacu da djeca se okrijepe a i vi.

canim -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 16:30:59)

zaha ja napravila vec kadaif, sad vidjela tvoju poruku, ih kako mi nikad tahan halva nije naum pala a mogla sam je staviti, inace isto pravim kao i ti a sad sam izmedju ubacila i malo meda.

Drugi put ce biti sa tahan halvom...vec mi se svidja [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 16:35:27)

Canim ja uvijek ubacim tahan halvu, nekako mi da poseban smek a i med naravno.

mykica -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 16:38:53)

Evo žena stigla sa posla i odmah se bacila na pripremanje iftara. Kod mene danas gulaš, koji se dugo kuha, onako kvčka na laganoj vatri. Tu je još i supa, topa, pire krompir i makaroni jer mi muž nije ljubitelj pire krompira, šopska salata. A desert ćemo neki kolač sa bananama. I naravno poslije voće koje ću morat večeras nasijeć i pripremit na vidno mjesto da se pojede, sve mi skoro struhnu u posudi, niko neće da ga jede.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>