Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 15:09:05)
|
Ljubicice evo mila, ja uvijek pravim po ovom receptu, super mi izadju, bude ih fina cifra u zavisnosti koju velicinu kroketa pravis [sm=smiley36.gif] 500 g kuhanog, pasiranog krumpira 150 g kuhanog, sitno nasjeckanog špinata (svježi ili smrznuti) 4 jaja 100 g brašna sol 120 g krušnih mrvica 100 g ulja za prženje 50 g naribanog parmezana. Staviti u posudu za miješanje krumpir, špinat, jaja, brašno i sol, zamijesiti tijesto i dobro ga izraditi rukom. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj dasci i praviti krokete okrugle ili valjkaste, ja valjkaste pravim, bogatiji mi [sm=smiley36.gif] Uvaljati ih prezlu, u krušne mrvice i ispržiti na /ulju dok ne porumene. Poslužiti tople i posipane sa ribanim parmezanom. Ja po ovom uvijek pravim, stim da ga ne razvaljam ovo tijesto vec sam rukom uzimam po malo smjse oblikujem u valjke ili okruglice. Neko stavlja jos suho meso, salamu, po zelji u ovu smjesu, ja ne. Hanan ja ispecem paprike, oljustim, u svaku papriku stavim svjezi sir, sjeckano suho meso i komad nekog zutog sira za picu, persuna i zacine. Pohujem standardo u brasno, jaja i prezlu i przim na ulju. Przene stavim na papir da upiju visak masnoce.
|
|
|
|