RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 22:26:31)

Hvala svima na uputama; ko mlada kuharica (pa jos pojma nema sa kuhanjem [sm=smiley16.gif] ). Prprike pecene u rerni su bile mraakkk, odsad ih samo ovako pravim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 22:32:32)

I mi na kraju dobismo za iftar

pileca supica

bataci izdinstani prilog krompir s gljivama u umaku od vrhnja i sira,bio je odlican,prvo sam zapekla krompir u zacinimas malo ulja u staklenoj posudi,zatim dodala gljive,kad su se malo zapekle,prelila vrhnjem,narendala "livade" i opet zalila vrhnjem,vratila u rernu na 10-tak min
desrt imamo grozdje i opet knafe,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 22:47:06)

Jos jedan iftar prodje mashalah, da Allah ukabuli i upise u dobra djela, i dalje slabo jedemo, tako da nam je uvijek sehur spreman [sm=smiley36.gif]

Ljubicice daj nam recept za spu od griza, mi bez supe nista ne pocinjemo [sm=smiley1.gif]

Od veceras znam za sutra aBg

Corba od tarhane by Damma, ostalo cemo vec skontati, dosta ideja imamo pa sta ce prevagnuti otom potom [sm=smiley36.gif]

Klanjali aksam , iftarili i u set_nju izasli okolo, da se malo razdrmamo, jer meni se poslije iftara nemoguce spava. Muz ode na teavih namaz, ja uspavah sultance svoje i sada se spremam za pranje sudja.

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 23:05:05)

Ja još preživam iftar iako se nisam prejela [sm=smiley1.gif]

Mi imali krompir zapečen u vatrostalnoj i preliven sa bijelim sosom..MM napravio pileće zalogajčiće u susamu...Ovaj put je bila begova iz kesice (sa mojim dodacima - piletina, mrkva, luk)...topa, hurme i limunada naravno..

I samo da kažem da je dženanin jogurt cake u čoko varijanti njami [sm=bravo.gif]...s tim da je MM imao jednu zamjerku, malo mu se previše osjetio jogurt [sm=zmeden.gif] Vjerovatno ga nisam dovoljno pošećerila...Naredni put ga pravim u voćnoj varijanti..I je li iko probao sa voćnim jogurtom umjesto običnim - je li malo previše??
Odoh završiti kafu dok se MM ne vrati sa teravije :)
Mahanjeee!

gvendolina -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 23:13:19)

selam drage moje [sm=smiley31.gif]
evo da se i ja nakon duze vremena odsustva i nekih slatkih obaveza prijavim prvo na ovoj temi [sm=smiley1.gif]
meni za iftar godi samo lagana hrana,tako da je supica obavezna...veceras sam pravila povrtnu supicu sa mnooogo raznovrsnog povrca i pileci paprikas sa bulgurom

vidim da je jako popularna jogurt torta,ja pravim nesto slicno sa vocnim jogurtom,naravno za one koji vole vocne varijante...moze se raditi i u zdjelicama,prakticnije je
evo recept, vocni-mocni desert [sm=smiley1.gif]
pomijesati jedan vocni jogurt,manju pavlaku,dodati secer u prahu i voce po zelji(ja obicno pravim sa sumskim vocem i visnjama) umutiti i jednu slag kremu i dodati u smjesu
u zdjelice izlomiti piskote,preko staviti malo kreme zatim jos jedan red piskota i prekriti ponovo kremom...na kraju ukrasiti vocem ili slagom...ostaviti u frizider par sati da piskote omeksaju ili najbolje preko noci
desert je lagan i preukusan,mi smo ludi za ovim[sm=smiley1.gif]

mykica -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 1:28:41)

Ženice jeste ustale, spremate li sehur? Ja ne znam šta je ovo, ali nikako ne mogu da spavam prije sehura, valjda puno kahve poslije iftara popijem. A ustajem opet rano na posao, pa čitav dan na poslu "kunjam" što bi rekli ;)
Evo sehur se kvrčka, fileti u sosu od gljiva. A nešto puno napravih, kao da nas je 10 - ero. Pa bujrum, jeste mi ogladnile [sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 1:36:12)

Mi veceras bili u Olovu kod prijatelja na iftaru,i dosli iza 12 h.tako da evo nemam radi cega leci,a eto mykice moze malo tih fileta da sinu i mm nista ne spremam,ja svakako cu vjerovatno samo kafu,jer od iftara sve nesto grickam...

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 1:36:15)

ja ostala do sehura , malo na miru d aposedim [sm=smiley36.gif]
inace ustajem za sehur , pa onda opet u 7 pa ko komirana budem
a preko dana nema sanse d amogu zaspat
j a kad zaspem preko dana onda se zna da sam mrtva-bolesna

al nejse

za sehur ne mozemo ni puno jesti , kasno iftar bude nocas bio kod nas u 20:44
jedino vocni jogurt i puno vode i toliko

prva dva sehura spremala ali sada skoro nista

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 2:02:15)

Iftar prosao u krugu porodice....
Dok sam sve vratila na svoje mjesto pola dva,nemam od kojih doba spavat...
a za sehur dosta pipuna i lubenica,kahva i dosta sto se mene tice,a muzic pa vidit cemo [sm=smiley1.gif]

chantal -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 2:23:07)

Ja svako jutro sjedim do sabaha,nemam šta spavati,a i godi tišina,onda ujutru malo duže odspavam,muž preuzme cure,inače vas više čitam,i kupim ideje za iftar,a mogla bih se malo i ja aktivirati [sm=smiley1.gif] Inače za sehur ništa ne pravim,jedemo ono što ostane od iftara,više voća i slatko,kafa obavezna!
Baš uživam u ovoj ramazanskoj atmosferi,da nam Allah dž.š. ukabuli naš post i dobra djela [sm=rozica.gif]

pahuljica_25 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 8:34:29)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Jos jedan iftar prodje mashalah, da Allah ukabuli i upise u dobra djela, i dalje slabo jedemo, tako da nam je uvijek sehur spreman [sm=smiley36.gif]

Ljubicice daj nam recept za spu od griza, mi bez supe nista ne pocinjemo [sm=smiley1.gif]

Od veceras znam za sutra aBg

Corba od tarhane by Damma, ostalo cemo vec skontati, dosta ideja imamo pa sta ce prevagnuti otom potom [sm=smiley36.gif]

Klanjali aksam , iftarili i u set_nju izasli okolo, da se malo razdrmamo, jer meni se poslije iftara nemoguce spava. Muz ode na teavih namaz, ja uspavah sultance svoje i sada se spremam za pranje sudja.

Nije ljubicica ali jeste pahuljica[sm=smiley36.gif]

Evo link za supu od griza:
http://www.coolinarika.com/recept/juha-od-griza/

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 8:46:24)

Ja sam jučer slikala svoj iftar, pa cu poslije podne da postavim slike, a bila je begova čorba, sirnica, salata od šampinjona i jogurt-torta.

Danas, gore spomenuta juha od griza i pizza party, jeeeeeee! Za desert, puding od čokolade sa bananama.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 9:07:57)

Oprosti pahuljice [sm=smiley36.gif] Hvala za recept, bas dobro supa izgleda, samo cu ja tjestenine malo staviti jer maleni dok ne zahvati tjesteninu nista. Eto aBg sutra za iftar.

Veceras planiramo corbu tarhana, pecene paprike u pavlaci i sirnicu ( odoh sada potraziti taj recept sa kiselom vodom )

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 9:29:48)

Mi veceras aBd imamo neke prijatelje na iftaru pa cu lagano [sm=smiley1.gif]
Krem supa od tikve i mrkve,
Punjene maslenice/pogacice sa piletinom, preko ide sos sa gljivama,
Peceni patlidzani (onako na snite u pizza pan)
Salata piletina + svjeze povrce na kockice, zacinjeno sa limunovim sokom i malo majoneze
Desert Cokoladni rolat (breskva ga je prosle godine radila[sm=smiley1.gif])
I naravno sokovi, lubenica, kafa, hurme, i puno vodeee...

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 9:34:47)

Ja nikako da nadjem onaj recept za sirnicu sa kiselom vodom [sm=zmeden.gif] jednostavno mi se oci jos nisu probudile [sm=smiley36.gif]

Rerica stavi onaj recept za lisnato sa piletinom i jajima [sm=smiley1.gif]

Dzenana_G -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 10:11:37)

Kod nas i juce bili prijatelji na iftaru.
Pravila sam povrtnu supicu, bruskete sa paradajzom, karabatake bez kosti  u bijelom sosu, punjene paprike, pečeni krompir sa povrćem, salata, i kolac od dan prije.
Uglavnom najeli smo se, lijepo druzili i bas uzivali [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 12:34:12)

Dajte zene zive bile koja zna gdje je taj recept za sirnicu sa kiselom vodom , ja ga stvarno ne mogu naci [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 12:37:43)

IZVORNA PORUKA: Amam

Ja ovako pravim
1/2 kg gotove jufke

svjezi sir,
100 ml ulja,200 ml mlijeka i 300 ml kisele vode,5 jaaja,sol

Jufke redam i posipam samo sirom,da jufka ostane zadnja,umutim jaja i sol,u to dodam ulje,mlijeko moze i jogurt tecni,ja obicno pola -pola i kiselu vodu na kraju,pitu isijeces i zalijes smjesom od jaja,pustis 10-tak min da upije i peces ,treba da bude fino rumena,sredinu probaj nozem,ja malo i razmaknem da vidim kakva je jufka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],kad je gotova samo je prekrijes salvetom i ponovis rezanje,meni je odlicna.

Evo ga medicu. Je li ovaj?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (25.7.2012 12:38:20)

[Sadržaj poruke je obrisan]

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 12:39:11)

pogledaj ovaj http://tortekolaci.com/slana-peciva/sirnica

i ovaj http://www.coolinarika.com/recept/harmonika-za-poneti-pita-od-jogurta/ 

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 12:40:41)

IZVORNA PORUKA: djoisa

pogledaj ovaj http://tortekolaci.com/slana-peciva/sirnica

i ovaj http://www.coolinarika.com/recept/harmonika-za-poneti-pita-od-jogurta/ 

Evo mila ovaj je sto pcelica nadje od Amam, hvala curke [sm=smiley31.gif]

Izlazim s posla, pa da znam sta trebam uzeti usput [sm=smiley36.gif]

Amam za ovu sirnicu sa kiselom, da li svaku jufku posipas sirom ili ?

damma -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 12:53:22)

IZVORNA PORUKA: triputmama

ja ostala do sehura , malo na miru d aposedim [sm=smiley36.gif]
inace ustajem za sehur , pa onda opet u 7 pa ko komirana budem
a preko dana nema sanse d amogu zaspat
j a kad zaspem preko dana onda se zna da sam mrtva-bolesna

al nejse

za sehur ne mozemo ni puno jesti , kasno iftar bude nocas bio kod nas u 20:44 jedino vocni jogurt i puno vode i toliko

prva dva sehura spremala ali sada skoro nista

A gdje ti zivis pa ti tako kasno iftar?

chantal -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 13:10:46)

Kod nas je sinoć bio u 20:39h (unsko-sanski kanton),prvu noć je bio u 20:43h

damma -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 13:13:33)

IZVORNA PORUKA: chantal

Kod nas je sinoć bio u 20:39h (unsko-sanski kanton),prvu noć je bio u 20:43h

Kod nas sinoc 20.28h (TK), a i kod vas pookasno. Sinoc mi cekamo iftar, i gledamo na hajatu u kolko je gdje kaze moj h draga mama kad ce oni ljudi jest, gotov u 9, ono ce skroz ogladnit. Mislio je na vas [sm=smiley1.gif]

chantal -> RE: Sehuri/Iftari (25.7.2012 13:37:56)

kaze moj h draga mama kad ce oni ljudi jest, gotov u 9, ono ce skroz ogladnit. Mislio je na vas user posted image

duša [sm=rozica.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>