RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


ljubičica 28 -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 13:33:34)


IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja koristim obicni Mikos jogurt sa 2%m.m. Za želatin neznam nisam probala, ali meni se svidja ova varijanta zamrzavanja, nekako mi je bas osvjezavajuci.
Ja sam juce pravila sa nektarinama i bas sam se iznenadila kako je dobra kombinacija.



I ja sam sinoć pravila s bananama i breskvama i super je, baš osvježavajući. Ja sam stavila četiri breskve i četiri banane, pola s jogurtom i keksom a pola preko kolača narezala i prelila onim preljevom za tortu da ih poveže. Odozgo šlag kremu od vanilije. I jogurt se ne osjeti uopće, više mi breskve ''kise''.

Danas aBd muž naručio musaku za glavno jelo, supu ću možda i ja begovu i za desert ima još kolača a i pudinga.




palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 13:35:41)

Meni je begova glavno jelo [sm=smiley36.gif], kalorična je, izdašna, masna, i kad god je napravim, samo nju jedemo, umačemo hljeb[sm=smiley1.gif]. Ostalo niko ni ne gleda.
Sirnicu ću više radi sehura.




shpagica -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 13:36:19)

Imate li kakav provjeren recept za princes krofne?




ananas_ze -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 13:36:52)

moj iftar spreman-od jucer svega ostalo, smao cu hljeb napraviti, bil meni neko rekao koliko je to secera po zelji,za Dzenanin kolac voljela bih da znam otprilike?




palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 13:46:28)

Ko hoće da iskoristi ovo zahlađenje i napravi nešto pikantnije, preporučujem ovaj juneći ragu sa šampinjonima, provjereno je odličan!

http://www.coolinarika.com/recept/ragu-s-junetinom-i-sampinjonima/




canim -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 14:05:34)

Mi smo veceras pozvani za iftar tako da nista ne pravim a za sehur ima malo corbice od sinoc i sitnog cevapa, njega cu malo sa jajima proprziti i eto sehura.




damma -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 14:47:50)

skontah ja sta cu veceras [sm=bravo.gif]
corbu od tarhane - medicu stavila sam recept na prethodnoj strani
gulas i pire
pizza
jogurt cake [sm=smiley1.gif]
lubenica dinja
kafe puuuno




djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 14:54:34)

-topa, pravi mm [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
-rižoto s tikvicama
-pureće pljeskavice + sos od paradajza
-salata sezonska [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
-desert rafaelo kocke
-limunada, breskve




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (24.7.2012 15:07:20)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 15:17:41)

Dama vidjeh za corbu od tarhane recept, sutra aBg [sm=bravo.gif]

Evo krcka se Begova corba, da momcic kad ustane pojede sta prije iftara, sada cu zeljanicu praviti od kupove jufke, sutlija sa orasima, pecene paprike. Elahm dosta.




Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 15:18:34)


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ko hoće da iskoristi ovo zahlađenje i napravi nešto pikantnije, preporučujem ovaj juneći ragu sa šampinjonima, provjereno je odličan!

http://www.coolinarika.com/recept/ragu-s-junetinom-i-sampinjonima/


Mljac...zvuči ukusno i jednostavno za napraviti..
Samo ja imam jedan problem - MM mi ne voli gljive [sm=sad.gif] i onda izbjegavam sve što ima gljive u sebi...Ali sam rekla da ću napraviti onaj recept sa piletinom i gljivama, pa makar sve sama pojela :D




mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 15:20:40)

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (24.7.2012 15:26:50)

[Sadržaj poruke je obrisan]




rerica -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 15:27:43)


IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]


Ja uvijek u tepsiji filujem,peci na 180 C oko 1:30h,pokri folijom da ne izgore i pred kraj pecenja umuti malu kasicicu brasna,paradaiz sosa i preli da se saft zgusne..




mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 15:28:37)


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]



Ja ih tako pravim...u tavi propržim meso s začinima, lukom, mrkvicom, dodam malo paradajz sosa i na kraju samo ubacim rižu i promješam.
Tom smjesom punim paprike, stavim ih u dublju tepsiju i zalijem obilnom zaprškom.
Dakle na malo ulja propržim crvene paprike i dodam malo brašna te zalijem s dosta vode. Paprike treba da budu u toj zapršci...haman u potpunosti.
Pečem u rerni na nekih 200tinjak stepeni dok ne porumene...ja ih izvadim pa okrenem koji put da budu rumene sa svih strana.

I ne prekrivam ih folijom.




Eh kod nas veceras aBd, pored tope ce da budu i paprike by Iman [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




abh -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 15:32:31)

Ja uvijek pravim u rerni. Ono sto ti je bitno je da u fil sa mesom i rizom stavis i vode, tako da kad filujes papriku da smjesa bude malo zitka,kako si riza lijepo skuhala. Ja stavim samo u tepsiju i pouljim svaku odozgo malo. Nakon jedno 10-15 minuta u tepsiju stavim na kockice izrezana 2 veca paradajza, koji puste vodu. Maksimalno pecem pola sata do 40 minuta.




mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 15:38:04)


IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]




uvjek u rernu, tacnije imam pekac pa u njega pecem, evo upravo se krckaju u rernu i onda sluzim uz mileram ili pavlaku...[sm=smiley1.gif]




Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 15:43:45)

Mi ne volimo punjene paprike iz rerne, vise volimo u saftu kuhane, i da obavezno u fil za paprike izmedju ostalog stavljam jaje jedno i malo kisele vode. S vremena na vrijeme za promjenu pecene u rerni pravim i ne pravimo zaprsku vec ubacim paradjz i par krompira s paprikama, pelat i bude mnjam, mnjam.




ljubičica 28 -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 15:57:56)

Mala_sa, mahsuz selam i [sm=smiley31.gif] za generaciju.

A ja paprike kad pečem u rerni prethodno ispržim meso s lukom i skuham rižu. Onda sve pomiješam i začinim i time filujem paprike. Redam u pekač, pomastim kao kad ih pržim i tako pečem dok ne budu gotove (ustvari, samo se paprike i trebaju ispeći, ostalo je sve gotovo). Pečene prelijem kajmakom ili vrhnjem. Meni su takve ukusnije nego kuhane.




Amam -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 16:48:56)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]

Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su [sm=smiley20.gif] [sm=smiley20.gif]



Eh super da vam se svidja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Ja isto ponekad pecem u rerni,a filujem istom smjesom kao i one iz safta,jos ponekad dodam i sjeckani krompir,sve svjeze,filujem paprike i smjesom popunim praznine u tepsiji,zalijem vodom,pecem dok mi krompir ne bude pecen [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],i onda ih zalijem smjesom,zagrijem ulje,stavim jednu kasiku brasna i zalijem to paradajz sosom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Ja jos nisam odlucila sta cu veceras,imam gljive,batkove i mozda cu krompir kao prilog [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Skvo RR -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 17:34:04)

Danas:

Topa
supa
cufte
riza
gljive u sosu by me
zeljanica
muffins

[sm=smiley1.gif]




Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 17:45:42)


IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]






na 1-2dcl ulja probrzis oko 1kg krompira (nasjeckas na kockice. ja imam tuppreaware sjecka), malo crvene paprike, so, biber i vegetu i time fliujes paprike.
poredas u pleh i zapeces. pospes vrhnjem ili kajmakom kad budu skoro gotove




riba78 -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 19:12:09)

http://img526.imageshack.us/img526/4687/dsc00678qg.jpg

spremne mantije ,supica ,topa [sm=smiley1.gif]za mog dragog postaća ,ja nažalost ne postim [sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 20:02:41)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]


evo kako ja :
u posudi poemsati meso i pirinac ( ja dodajem gotovi fix od centro ako ne onda dodati kao i sama sto sam ranije crni luk , vegetu, ceshne b .luka i alevu papriku
te napunis paprike i naredas u malo dubljoj tepsiji

u toj , posudi gde su bili sastojci , sada praznu [sm=smiley36.gif]
stavi vrele vode ,paradajz sos,onaj tomatenmark , ulja i 1-2 kasike brasna i iseckas persun te ih polijes i u rernu

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=5z6v7wz9890h9ru3uia5.jpg
i ima prste da pojedes obavezno i ja sam ih danas pravila


od kad ssam probala u tepsiji nikad ih vise nisam u serpi pravila

onda kod nas osim paprika
jos salata
kefer, sir


torta s visnjama i osatlo sokovi , hurme




pahuljica_25 -> RE: Sehuri/Iftari (24.7.2012 21:25:31)

Naš večerašnji iftar:

Supa od griza
Lazanje
Paradajz salata
Kompot od svježih kupina
Jogurt kolač sa čoko bananicama by Dženana[sm=smiley1.gif]

P.S. Probala sam sinoć piletinu by Palachinken i stvarno je odlična
[sm=bravo.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>