RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 9:40:41)

IZVORNA PORUKA: babina beba

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Bujrum mila, kad god hoces [sm=smiley31.gif] malo je ljuto, pa ja ne smijem previse, otvara mi apetit [sm=smiley36.gif] a sal ces dobiti za ramazanski poklon [sm=smiley1.gif] Cuvam ga ja tebi, gratis [sm=smiley2.gif]

A da stvarnno se Ilha ne javlja [sm=smiley13.gif]

Hvala puno, ali ipak cu cekati sjenicke paprike kad ti dodju:) a za sal se dogovorimo![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Vazi [sm=smiley36.gif]

Dzenana_G -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 10:41:26)

Mi sinoc bili na iftaru kod prijatelja. Veceras cu napraviti neku supicu, ima punjenih paprika (da mi ih se vise rijesti kaze mm [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) napravit cu neki prilog od povrca i desert sutlija sa suhim vocem i cimetom mmmm [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 10:46:50)

kad je kod vas iftar , kod vas sviju , gde god da ste

Kod nas večeras 20.32.[sm=smiley1.gif]

pahuljica_25 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 11:05:15)

Današnji iftar aBd:

Pileća supica
Maslenica sa kajmakom i sirom
Pržene paprike sa vrhnjem
Salata
Jogurt cake još uvijek[sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 11:18:53)

Eh evo i mene [sm=smiley36.gif]

Kod nas danas nesto lagano: turske kobasice i zacinjeni krompirici (iz rerne); uz to jos supica, topa; i za desert cemo voce (sto neko napisa, ako ga ne izrezem i ne donesem "na oci" sve istruhnu [sm=smiley13.gif]).

Triputmama kod nas je veceras iftar u 21:18h, i postimo punih 17h i 12min [sm=smiley1.gif]

Cinko MasAllah za sofru, i da nisi gladan, kad vidis ovako sve lijepo napravljeno, odmah apetit proradi [sm=smiley36.gif]. Poseban poljubac za tebe i medenog djecaka (sada vec pravog setaca, upratila sam tu novost) [sm=smiley31.gif].

Amam zeno mogla bi ti naplacivati recepte, OT - jesu li djecica bolje???

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 13:18:44)

Kod nas večeras supica, maslenica, sataraš sa mljevenim mesom, jogurt cake i voće..

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 13:20:03)

Mi cemo danas kupovno, ja moram biti na poslu do kasno i ništa neću stići [sm=smiley13.gif] a ne mozemo se baš nekome privalit'

Medi_87 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 13:27:45)

Danas smo na iftaru kod djevera tako da odmaram od priprema, probali smo palačinkinu piletinu[sm=bravo.gif] i Dzenanin kolač odmah sam dva pojela mmm

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 13:32:29)

i kod nas danas kupovno, častimo se bila plata [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:20:35)

Mm i ja veceras sami pa pravim:
juneca supica, crna maslenica, fileti piletine i patlidzan zapeceni u pizza pan..
Desert ce biti Dickman's [sm=smiley36.gif],a ima i lubenice, hvala Bogu.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:28:54)

kod nas večeras....
topa, somuni, limunada
pileća supa...
musaka od vesleih jaja
tzv...karađorđeva teleća snicla...
musaka od tikvica i piletine
kroketi od sira
sezonska salata
kompot od breskvi
lubenica
sladoled polu domaći[sm=smiley36.gif]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:39:53)

Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept.

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:41:18)

hanady, kakva ti je to musaka od veselih jaja?

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:41:28)

IZVORNA PORUKA: Hannan

Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept.

sutlija ...
jeste ''kao puding'' al nije brašno već riža u mlijeku

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:42:25)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

[sm=smiley36.gif]
ova
http://www.ringeraja.ba/clanak/musaka-od-veselih-jaja_838.html

samo slika ne prati recept...a to je recept tačan[sm=smiley1.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:45:35)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

sutlija ...

Moze i sa samim brasnom ili grizom, ja sam pravila prije, dok su bili svekar i svekrva zivi, to su bas volili.
Znam da se mliejko prokuha i pricini se u to griz ili brasno, a mjere tacne ne znam. Kakogod probaj. A ljepse je s grizom, da znas.

ljubičica 28 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:48:12)

Iman, mediću, hvala puno [sm=smiley1.gif], oboje će bit isprobano aBd. Jučer nisam mogla na net pa sam umjesto palačinki napravila cordon bleu po želji mm [sm=smiley36.gif] I dodatno smo imali halvu by moja mama [sm=bravo.gif]

Palačinko, iftar izgleda njamiiiii, napokon i ja zapostila danas pa mi baš nešto ove tvoje slike lijepe [sm=smiley36.gif]

Kod nas danas aBd:

sarajevska čorbica,
gulaš i riža,
lubenica i ledena kocka već spremna u frižideru,
sok, somuni, salata se podrazumijeva svaku noć pa to i ne pišem.

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:49:25)

[sm=smiley36.gif]
ova

zvuci veselo [sm=smiley36.gif]

jel se meni cini ili ovdje na slici ima i mljevenog mesa?

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:50:10)

IZVORNA PORUKA: damma

sutlija ...

Moze i sa samim brasnom ili grizom, ja sam pravila prije, dok su bili svekar i svekrva zivi, to su bas volili.
Znam da se mliejko prokuha i pricini se u to griz ili brasno, a mjere tacne ne znam. Kakogod probaj. A ljepse je s grizom, da znas.

ja jesma jela griz na mlijeku...
možda je i to...
sa brašnom nisam...
nekada sma značla sutliju s anekim pudingom zaliti...
al najčešće samo riža pa odozgo cimeta stavim[sm=smiley36.gif]

et mogla sma koji dan i to...
sad mi se jede[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 14:50:55)

[sm=smiley36.gif]
ova

zvuci veselo [sm=smiley36.gif]

jel se meni cini ili ovdje na slici ima i mljevenog mesa?

ma nije ovo slika moga recepta[sm=smiley36.gif]
ovo je neka drga slika a moj recept s ateme recepti ubačen[sm=smiley36.gif]

treće -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 15:21:56)

da nije nišeste

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 15:28:54)

IZVORNA PORUKA: damma

sutlija ...

Evo napravila sam, pa cemo veceras vidjeti na sta lici.
Moja mama je prije pravila taj s grizom, ja zvala hapica :) a ja inace sutliju pravim sa rizom,ali njemu naumpalo ovo s brasnom.
Elem,na litar mlijeka sam stavila oko 2-3 kasike brasna, i 5-6 kasika secera i jedan vanilin secer.

Hvala vam :)

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 15:29:55)

Nisesta ide sa gustinom, to je valjda peluza ili paluza, mi kazemo nisesta. A ima ta neka sutlija sa grizom, nisam je pravila ali kazu super je.

Nego ja evo napravih smjesu za fasirane snicle da malo odstoji. Medjutim nikada mi ne izadju kao kod drugih dobre [sm=smiley36.gif]

Stavila sam ovako.

Fasirano meso, narendala glavicu luka, 1 jaje, krisku hljeba ( potopljena prethodno ) persuna nasjeckanog, par kasika kisele vode i zacine....Ima li jos kakav dodatak

Hanan javi na kako je to sa brasnom :) ''''

klemzi -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 15:30:11)

IZVORNA PORUKA: treće

da nije nišeste

Ovo jelo se u Gradačcu zove paluza i pravi se, kao što ti Treće reče, od nišeste [sm=smiley1.gif] Nego, evo ti jedan [sm=smiley31.gif]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (26.7.2012 15:31:35)

Damma,ja koliko sam upratila ti si iz okoline Tuzle, odakle? Da nismo gdje u komsiluku :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>