Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (27.7.2012 12:17:45)
|
Triputmama tu sirnicu ja neku noc pravila, do sada mi je najbolji recept sa gotovim jufkama. Evo receptic. A imas i od Hanady musaku sa veselim jajima [sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: Amam Ja ovako pravim 1/2 kg gotove jufke svjezi sir, 100 ml ulja,200 ml mlijeka i 300 ml kisele vode,5 jaaja,sol Jufke redam i posipam samo sirom,da jufka ostane zadnja,umutim jaja i sol,u to dodam ulje,mlijeko moze i jogurt tecni,ja obicno pola -pola i kiselu vodu na kraju,pitu isijeces i zalijes smjesom od jaja,pustis 10-tak min da upije i peces ,treba da bude fino rumena,sredinu probaj nozem,ja malo i razmaknem da vidim kakva je jufka ,kad je gotova samo je prekrijes salvetom i ponovis rezanje,meni je odlicna. Ja na sehuru osim vode i kafe pojedem sutliju ili neko voce, na iftaru ipak se nadomirim ali ne pretjerujem. Evo dvije veceri po iftaru me muci stomak uzasno, valjda pretjerujem sa jogurtom [sm=smiley36.gif] Preko dana normala. Zene samo da znate najbolja pavlaka po meni je ona na mjerenje u merkatoru, stvarno je extra, vise drugu ne uziimam, sir svjezi takodjer.
|
|
|
|