RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

umahmed -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 17:34:46)

Tajra[sm=smiley31.gif]. Hvala mila
Dama [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]
[sm=smiley31.gif] Hvala draga Ali Nama je Zelma petero aBd zivota I zdravlja

Moj dananji Iftar
Supa od zarw
Topa,somuni,domaci ledeni caj
Sis cevap
Tikvenjaca
Vocna salata(Dinka,lube mica,breskvw,neka rinse I banana preliveni medom I slagom).
Sehur cimbur,kompot od visanj

Hanady I ja Pravin ove patlidzane I extra su,eh bas cu in sutra imam I goste[sm=bravo.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 17:43:43)

ja moram da se pohvalim moj sin napravio mami bosanski lokum ili kako mi u Sandzaku kazemo secerli lokum[sm=smiley1.gif],ja cjeli dan gledam recepte na net i pricam sa jednom prijateljicom da mi se jedu i da cu ih praviti po iftaru ali mi mrsko da se pokrenem[sm=smiley36.gif] on me slusao,procitao recept i zao mi sto nemam aparat da slikam ispali za merak jedva cekam da probam ljubi ga majka[sm=smiley1.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 17:50:50)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

ja moram da se pohvalim moj sin napravio mami bosanski lokum ili kako mi u Sandzaku kazemo secerli lokum[sm=smiley1.gif],ja cjeli dan gledam recepte na net i pricam sa jednom prijateljicom da mi se jedu i da cu ih praviti po iftaru ali mi mrsko da se pokrenem[sm=smiley36.gif] on me slusao,procitao recept i zao mi sto nemam aparat da slikam ispali za merak jedva cekam da probam ljubi ga majka[sm=smiley1.gif]

[sm=smiley27.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 17:52:03)

www.bosanskikuhar.ba/recept/bosanski-lokum/

evo link ako neko bude hteo da pravi zaista brzo lako i nadam se ukusno cekam iftar da probamao :)

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 18:08:26)

ja sam napravila paprike u tepsiji. eno peku se i mirisu taaaako dobro....
iance, kad ih filujem paprike za tepsiju, stavljam krompir a sad sam u fil stavila mljeveno meso, malo rize, kropmpir, mrkvice, persun, luk i onaj veliki socni paradajz da pusti sok. jos malo paradajza poredala preko i mislim da ce biti fino.

za desert, kolac od jogurta sto sam juce napravila. stavila maline i kupine.

a juce sam pravila i minestrone supu iz kesice i dodala malo kvinoje (tek kupila pa da probam svogdje) i bas je dobro ispalo.

da, sirnica sa kiselom vodom je extra samo sto je meni bila malo natopljena u donjem dijelu... ne znam kako da to sljedeci put sprijecim. da stavim malo vise kore na dno? ili da stavim vise sira pa da upije sve?

pravite li vi nekad shake od voca ili povrca? evo, ovaj je fin pravo da covjeka okrijepi

sorry, zaboravila sma staviti link http://www.coolinarika.com/recept/zeleni-kasasti-sok/

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 19:00:03)

Danas pravimo
- pileću supu
- piletinu sa senfom i kukuruznim pahuljicama
- rižoto sa šampinjonima i tikvicama
- lubenica

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 19:25:22)

kako pravis tu piletinu sa senfom i kukuriznim pahuljicama?
koje su to kukuruzne pahuljice [sm=zmeden.gif]

hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 19:25:25)

Danas nepravim nista,mm nocna tako da mi se samoj i ne jede,ali napravila sam juce kolac onako osvjezavajuci je i brzo se sprema (bar meni)
1 kg jabuka oguliti i isceci na kriske u tepsiju ili pleh posuti sakom secera,s malo cimeta i malo putera,peci 10 min dok jabuke ne omeksaju izvaditi i preliti sa umucenim
5 jaja
5 kasika secera
5 brasna
fildzan mlijeka i fildzan ulja preliti preko jabuka i peci jos pola sata.kad se ispece prevrnuti pleh da jabuke dodju na vrh,preliti sa jednim pudingom od jagode(350ml mlijeka jedan puding da bude malo gusce) i ukrasiti slagom

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 19:49:08)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

kako pravis tu piletinu sa senfom i kukuriznim pahuljicama?
koje su to kukuruzne pahuljice [sm=zmeden.gif]

corn flakes, najobicniji. Stavis ga u kesu i zgnjecis, ali ne u prah, nego da bude komadica. Pomijesas sa soli, biberom i bijelim lukom u prahu.
Filete, one cijele komade, zarezes po sredini da se napravi dzep i tu ubacis zacinskog putera ili mozzarelle. File okolo premazes senfom, uvaljas u pahuljice i peces u rerni, u tepsiji sa papirom za pecenje.

ljubičica 28 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 22:51:34)

Da se i ja napokon javim za danas [sm=smiley36.gif]
Najprije hvala za verzije mantija, posebno vinetu i mediću [sm=smiley1.gif]
Bile su super, malo me je lisnato zezalo dok sam ga razvijala da sam u jednom momentu pomislila kud su mi one trebale al' ispalo je dobro na kraju.

Večeras:
teleća supica s dooosta povrća,
piletina by palačinka [sm=smiley36.gif] s pireom,
mantije,
voćna salata, lubenica, ledene kocke (napokon se pojele), kompot.

Palačinko, ja ću do kraja ramazana prokakotat od ovih tvojih recepata s piletinom [sm=jezicek.gif] [sm=bravo.gif]

I paprike punjene krompirom pravljene po receptu od damme su ekstra, ja bih drugi put još samo malkice vrhnja dodala i suuuuuuuperrrr [sm=bravo.gif]

visnjica1 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:11:00)

Drage moje jeste li vi postile dok ste trudne bile

canim -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:19:10)

Mi danas ne planirano otisli kod mojih na iftar, tako da nisam nista kuhala a sutra smo isto pozvani

visnjica1 Ja nisam, ni za vrijeme trudnoce ni dok sam intezivno dojila bebu.

visnjica1 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:23:42)

Ma da ni ja ne postim, ´malo me je grizla savjest da li zapostit ili ne ali ipak se odluci da necu je rto je sve u dobrobit moje bebice [sm=smiley1.gif]

zeze -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:24:57)

Ja ne mogu postiti [sm=hudicek1.gif] , tek u ponedjeljak aBd jedva cekam.

Veceras smo bili kod svekrve, spremila je grah. Bas sam se najela , odavno ga nisam jela.
Sutra kod moje mame, ne znam sta ce biti. Nesto lijepo kako to samo mama zna napraviti [sm=smiley1.gif]

Trenutno kontam sta bi muzu za sehur napravila [sm=zmeden.gif]

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:29:33)

Kod nas je veceras bio zenski iftar [sm=smiley36.gif]
MM otisao u posjetu sestricu koji ide u medresu pa je sad na praksi negdje oko Kaknja.
Pravila sam nam
supu
pohovane filete
pecene paprike u kajmaku
salata
kompot
lubenica
sareni kolacici
Najela sam se ko majstor. Paprike su mi bas legle ko budali samar[sm=smiley36.gif]

zeze -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:32:53)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Kod nas je veceras bio zenski iftar [sm=smiley36.gif]
MM otisao u posjetu sestricu koji ide u medresu pa je sad na praksi negdje oko Kaknja.
Pravila sam nam
supu
pohovane filete
pecene paprike u kajmaku
salata
kompot
lubenica
sareni kolacici
Najela sam se ko majstor. Paprike su mi bas legle ko budali samar[sm=smiley36.gif]

MasAllah.

Nisam jos jela mantije, moram ih napraviti i probati.

Punjene paprike sa bilo cim su extra, samo ja jedem fil ne jedem paprike [sm=smiley36.gif], ne volim ih , ali volim im miris. Oj jesam zapetljala samu sebe. [sm=smiley36.gif]

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:33:18)

Pozdrav i od mene...Kod nas danas na meniju bila pileća supica, zeljanica, jogurt, kafica...za zasladit se čokolada i grožđe..stim da do grožđa još nisam doša, sve se mućka u meni...Žene drage vi svašta nešto spremate..pojedete li sve to?
Ja uglavnom supu, glavno jelo i prilog i vazda nešto ostane..a ja baš i ne volim dva dana isto jest, posebno za Ramazan

Višnjice ni ja nisam postila u trudnoći, ionako mi se mantalo i bila sam gladna ko vuk...dok sam dojila ispostila sam koji dan, čisto da doživim Ramazan

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:35:55)

Pčelice kako praviš te paprike sa kajmakom...jel ono kad ispržiš staviš kajmaka i dodaješ li još nešto..ja sam tek odnedavno počela volit paprike pa pojma nemam[sm=smiley1.gif]

visnjica1 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:36:45)

Ma da, mozes li mi napisati kako pravis supicu od piletine jest da ju moj mm ne voli ali cu je za iftar praviti akb

visnjica1 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:38:48)

Ja volim crvene paprike koje se zalede pa se u pola zime odlede i naprave njam prste da pojedes a inace nisam ljubitelj zelene pecene paprike uvijek ju imam u frizderu ali ju slabo pravim vecinom u salatu ili sataras

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:39:52)

IZVORNA PORUKA: lejla80

Pčelice kako praviš te paprike sa kajmakom...jel ono kad ispržiš staviš kajmaka i dodaješ li još nešto..ja sam tek odnedavno počela volit paprike pa pojma nemam[sm=smiley1.gif]

Ma ja ti njih samo operem, posusim poredam u tepsiju posolim i stavim da se peku. Kad su skoro gotove stavim kajmaka (ja kupujem onaj Nocko kajmak on je k'o domaci) i vratim jos par minuta u rernu da se onaj kajmak upihtija. Ma budu mmm

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:41:56)

Punjene paprike sa bilo cim su extra, samo ja jedem fil ne jedem paprike , ne volim ih , ali volim im miris. Oj jesam zapetljala samu sebe.

Skontali smo te [sm=smiley36.gif]Tako i moji jedu paprike. Pojedu fil a meni ostave papriku.
Ja sam pravila mantije i meni licno su bolje i od bureka.

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:44:55)

Supu od piletine pravim tako što skuham neki komad piletine koji imam u frižideru sa mrkvom i cijelom glavicom luka koju poslije izvadim i začinima, onim koji mi prvi padnu na pamet..Kad meso bude kuhano ubacim još neko povrće, uglavnom karfiol ili brokulu jer im treba malo vremena sa se skuhaju..Meso izvadim i isitnim pa vratim ponovo u supicu i na kraju dodam tjesteninu , nekad kocku za supu a nekad ne..eto odprilike tako nekako :)

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:46:49)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Punjene paprike sa bilo cim su extra, samo ja jedem fil ne jedem paprike , ne volim ih , ali volim im miris. Oj jesam zapetljala samu sebe.

Skontali smo te [sm=smiley36.gif]Tako i moji jedu paprike. Pojedu fil a meni ostave papriku.
Ja sam pravila mantije i meni licno su bolje i od bureka.

Joj i ja ovo radim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

visnjica1 -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:49:17)

aha hvala ti lejla, a jel mantija one male pitice kao burek samo mali zalogaji, uh sto sam ja pozelila miris lepina (somuna) uh jedva cekam opet ramazan provest u svojoj Bosni [sm=smiley19.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>