RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

zeze -> RE: Sehuri/Iftari (28.7.2012 23:59:07)

IZVORNA PORUKA: lejla80

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Nisam jos jela mantije, moram ih napraviti i probati.

Punjene paprike sa bilo cim su extra, samo ja jedem fil ne jedem paprike , ne volim ih , ali volim im miris. Oj jesam zapetljala samu sebe.

Skontali smo te [sm=smiley36.gif]Tako i moji jedu paprike. Pojedu fil a meni ostave papriku.
Ja sam pravila mantije i meni licno su bolje i od bureka.

Joj i ja ovo radim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Dobro je, nek nisam sama [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mantije cu aBd u ponedjeljak, a mi ne jedemo luk nadam se da nece biti bezveze bez luka.

mykica -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 0:20:32)

Ni ja ne stavljam luk i budu super :) nista ne brini.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 0:27:43)

Evo i nas malo [sm=smiley1.gif]

Prvo da se zahvalim i ovim putem jednoj nasoj forumasici( pasivnoj [sm=smiley36.gif]) ako nas cita, a inace mojoj dragoj prijateljici na finom doceku i iftaru. Da ih Allah inshalah obilato nagradi. Jedan pravi bosanski iftar i jedno divno vece provedeno sa dragim ljudima [sm=smiley31.gif]

Za iftar imali topu, nikada ljepse tope nisam jela, dimljeni sir daje posebno aromu.

Supica sa povrcem,

Filovane paprike

Bamija

Domaca razvijana sirnica, zvrkovi, mnjam, mnjam

Kompot od sljiva, jabuke, grozdjica i smokvi, bas osvjezavajuce, halva i lokumi... kafa na kraju kao slag na torti.

Za sehur ce muz supu i neke mazalice, puding sa grizom a ja osim kafe samo vode i voca [sm=smiley36.gif]

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 0:56:28)

jaoooo, ja sam saznala da u minestrone juhi koju sam pravila ima komadica slanine. pojedoh se sad ziva sto sam to jela i to bas za Ramazan [sm=smiley13.gif]

je li post pokvaren ako se jede zabranjena hrana? ja se bas pazim da ne pokvarim post ni ruznim mislima a kamoli necim drugim...

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 1:04:46)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

jaoooo, ja sam saznala da u minestrone juhi koju sam pravila ima komadica slanine. pojedoh se sad ziva sto sam to jela i to bas za Ramazan [sm=smiley13.gif]

je li post pokvaren ako se jede zabranjena hrana? ja se bas pazim da ne pokvarim post ni ruznim mislima a kamoli necim drugim...

pa nije grijeh,ako nisi znala,sada znas i ubuduce,pazi[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 1:10:42)

Veče...

ja goste ispratih...mašallah...
svi su mi zadovoljni otišli...
a bogami da vam kažem...tri sma nova recepta napravila...reko majko moja može bit i nekusno...ni sama ne porbah prije njih[sm=smiley36.gif]
al nisam se zeznula...

kasnije vam stavim sličice smao ovih ''noviteta'' u mojoj kuhinji koje toplo preporučujem[sm=bravo.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 1:16:07)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Veče...

ja goste ispratih...mašallah...
svi su mi zadovoljni otišli...
a bogami da vam kažem...tri sma nova recepta napravila...reko majko moja može bit i nekusno...ni sama ne porbah prije njih[sm=smiley36.gif]
al nisam se zeznula...

kasnije vam stavim sličice smao ovih ''noviteta'' u mojoj kuhinji koje toplo preporučujem[sm=bravo.gif]

svaka cast Hanady,ti si bas vrijednica[sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 1:30:35)

Eh...kako je sve ostalo na mom stolu bilo već viđeno u ovim godinama ja bih da podjelim sa vama sličice hrane koju sam naparvila po recetima jedne ženice iz Srebrenika ( FB profil), zlatne ruke ima...u moru recepeta ja se za početak odlučih za ove

peynirli ve kekikli çörekle ( zanimljiva kombinacija i način pravljenja tjesta za feta sirom i majčinom dušicom)
http://imageshack.us/photo/my-images/42/sl730484.jpg/

Tarçınlı Çörekler ( pužići sa cimetom-prekrasno)
http://imageshack.us/photo/my-images/854/sl730482.jpg/

i torta sa anansom...ja sma joj dala ime po gospođi Šehizina torta :) preporučujem...ukusna , sočna a lagana u ove tople dane..
evo komplene
http://imageshack.us/photo/my-images/7/sl730485.jpg/
a evo ga presijek kojeg se sjetih u po rezanja...pa nije nečemu fotka...al vidi se glavno :)
http://imageshack.us/photo/my-images/705/sl730487.jpg/

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 1:54:30)

Alma, Allah je milostiv, ubuduce pazi mila [sm=smiley1.gif]

Mashalah Hanady. Da te ( vas ) Allah nagradi obilato za ulozeni trud i brigu o postacima, da vam upise u dobra djela inshaAllah.

Recepti su extra vidim, a ulazila sa na njenu stranicu, sa odusvljenjem provela vise od sat vremana, aman recepata i miline [sm=love.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 3:15:13)

Ima'l budnih [sm=smiley1.gif]

Hanady hocu i ja recepte te divne zene, posalji mi pls pp trebat ce i meni ideja za iftare [sm=smiley1.gif]

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 11:21:16)

Hanady svaka čast, vidi se da si se dobro potrudila..sve ti ovo super izgleda a mogu mislit kako je ukusno..mljac

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 11:22:57)

Kod nas večeras supica, piletina u crvenom sosu + riža a za desert čupavci njami idem ih odmah sklepat

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 11:23:30)

Hvala drage moje[sm=smiley1.gif]
Potražite na FB profil Šehiza Duraković Salkić

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 12:17:39)

Ja ne mogu da nadjem profil [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 12:33:14)

Ja se ovoj nasoj Hanady divim , svaki put iznova, sve masallah izgleda prelijepo.

Mi smo sinoc kod seke ima predivan iftar, sve je nesto bilo lagano i preukusno, corbica, cufte u kajmaku, piletina i povrce u soja sosu (ne stigoh sinoc uzeti recept),lazanje,salatica, kolaci, da ih Allah nagradi.

Veceras kod moje drage komsinice, e tu samo mogu da zamislim sprecijaliteta, jedva cekam insallah.

animagical -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 12:45:53)

sinoc kod mame na iftaru...nema boljeg iftara od maminog[sm=smiley1.gif] pravila je topu, corbu na koljenici, teletinu, janjetinu i piletinu, pekarski krompir, punjene paprike, sirnicu, zeljanicu i buredzike, a da zasladimo kadaif... bilo nas je stvarno dosta na iftaru, i opet su svi ponijeli, jer ona ima obicaj spakovati svakome-za sehura[sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 12:55:24)

Mi i veceras u gostima na iftaru, veceras kod nase mamine oci, hvala od srca Allah da im ukabuli, bit ce to fino druzenje [sm=smiley31.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 13:02:51)

Super recepti, hvala što si nam rekla za nju.[sm=smiley1.gif]

umahmed -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 13:27:27)

Hanady[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] svaka cast,posebno Hvala za ove puzice sa cimetom mmmmm

Kod nas veceras aBd
Supa od crvene lece
Punjabi patlidzani na siriski niacin dosta slicno hanadynim Ali sa dodatkom faairanog I malo soak od nara
Topa
Sarena dolma-paprika,paradajz,patlidzan tikvice
Sirnica-kompot od breskvi
Kadaif sa orasima
Dolaze mi komsije

MaminaBeba -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 13:39:31)

Ja sam sinoć na iftaru ugostila moje najbliže, svekra, svekrvu, zaovu, mamu i tatu. Tom prilikom sam na meniju imala:

Grašak sa mesom i povrćem (rekoh da je nešto na kašiku, a da nije supa),
Tirit pita, od slaganih jufki,
Somuni punjeni teletinom u saftu i uz to veliku tepsiju pekarskog krompira,
za desert sam napravila jogobelu jogurt, od voća stavila maline, i uz to kugla sladoled vanilija sa keksom.
Poslije kahva, mineralna, sokovi, eto.

Gosti su mi otišli zadovoljni. [sm=smiley1.gif]

umahmed -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 13:59:40)

Kao Hanady sto mme zadwvera sa ovom Sahizom[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] mmmmmmmmm
Punoooooo hvala sto si to podjelila sa nama

bebacha -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 14:03:46)

umahmed preduhitri me[sm=smiley36.gif]
Hanady sta mi pocini[sm=smiley36.gif]
fantazija od kuhanja,neznam sta bi prije napravila

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 15:40:48)

Ja kontam da sad idem praviti one punjene mafine kao večerašnji desert, a jutros je bio plan kolač sa makom. Možda napravim oboje.[sm=smiley1.gif]
Od slanog pravim mantije onako kako je Iman opisala, sa piletinom, ali se dvoumim čime da ih zalijem, jogurtom i b.lukom ili vrhnjem i b.lukom.

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 16:01:45)

Meni nema druge nego Hanady blokirati [sm=smiley36.gif]Ja sta nam pocini sa ovom Sahizom. Nemogu nikako da se odlucim koje jelo da isprobam. Mojih slatkih muka [sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (29.7.2012 16:03:43)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Super recepti, hvala što si nam rekla za nju.[sm=smiley1.gif]

I tu se rodi ljubav izmedju palačinke i turske kuhinje.[sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>