RE: Prvi simptomi poroda (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Alma_27 -> RE: Prvi simptomi poroda (20.9.2012 16:10:05)

IZVORNA PORUKA: lana84

koliko dugo čekati nakon termina?? meni je u četvrtak termin i doktor kaže ako ne bude do četvrtka ništa da se javim u bolinicu, a inače sve mi je ok što se tiče trudnoće. Međutim meni se ne ide u bolnicu bez ikakvih naznaka poroda [sm=zmeden.gif]

u bolnici ce te samo pregledati i vratiti da dodjes sutadan ako je sve ok. pa opet sutradan pregled i tako sve do poroda :)

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (22.9.2012 22:33:57)

cure jeli bol u vagini simptom poroda...
ko ziganje...probadanje nekad je tako jak nekad onaj tupi bol...desi se da jedva hodam i to moram sitnim koracima hodati imam onaj osjecaj da ce sve iz mene ispasti....
sad neko mi kaze to je od tezine bebe pa pritisak na grlic...neznam ni sama...
inace nakon ginekoloskog pregleda koji sam imala uzastopno dva dana dva pregleda imala sam sluzi kad sam se brisala...
dal je to taj sluzni cep ili su nesto iscackali dr prilikom pregleda??

smajli80 -> RE: Prvi simptomi poroda (22.9.2012 22:55:57)

Porođajni bolovi idu od leđa prema naprjed i u početku su blaži a kasnije sve jači i redovniji,ovi što ti imaš su najvjerovatnije od težine bebe i pritiska koji ona vrši.
A za čep ti neznam reći nijedanput mi nije ispadao prije već tokom poroda.

Nemoj se ti meni samo sikirati,pregurala si ono najgore,ovo je sad sve super.Pa zar par dana ćeš postati mama[sm=love.gif][sm=love.gif][sm=duda.gif][sm=smiley1.gif][sm=love.gif]

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (22.9.2012 23:00:16)

moja smajli vidis belaja...sad nece da krene samo hahahahah
nadam se da cu sto prije postati mama hB da i ja okusim tu radost....
sad imam ono neku bol u ledzima ali bi rekla da je od tezine vise....ono kad dugos tojis pa te malo potkoci u ledzima e tako mi je.....i to ziganje u vagini...probadanje...neznam kako bih nazvala....
nesto se desava to znam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bubamara_11 -> RE: Prvi simptomi poroda (22.9.2012 23:33:42)

Meni doktorica rekla da cu porodit do utorka,otvorena samo 2 prsta a ja bas kao i ti ajla86 imam samo poneki tupi bol i probadanje.A ledja mene i prije boljela sad prestala neznam vise ni sta da mislim.A sto sam postala nestrpljiva nervozna uplasena osjetljiva emotivna neznam ni ja vise sta mi je.ABD da nam je sretno prva koja ode nek kao "iskusna" kad se vrati kuci preprica nam stvarne prve simptome ako se ne porodimo do tad :D

Teddy Bear -> RE: Prvi simptomi poroda (22.9.2012 23:50:19)

cure i prirodan klistir je jedan od prvih simptoma poroda... zelim vam puno srece i najvise snage [sm=bravo.gif]

bubamara_11 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 0:03:11)

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

cure i prirodan klistir je jedan od prvih simptoma poroda... zelim vam puno srece i najvise snage [sm=bravo.gif]

sto se toga tice imam evo zadnjih 7 dana jako cestu stolicu pa eto valjda imam neke znake,kakva sam ocekivala sam dosta vece bolove al eto moram pricekat jos :)

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 11:24:21)

sinoc sam imala jakooo probadanje kroz vagin u i ta bol se sirila po dnu stomaka....
ono kao menstrualni bolovi....trajalo je pola sata u intervalima nepravilnim i prestalo....
ma psiha najvise utice jer sam jako nestrpljiva i od kad me poradzaju tako da samo osluskujem sta se desava i kako se desava....
to me slomi....

pralinaa -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 11:37:52)

tako je meni trajalo dva dana,a treci dan sam se porodila.Prvo su poceli bolovi kao menstrualni,zatim se javio i bol u ledjima a onda i kao neki pritisak u vagini.Potom javila mi se sluz,i kada sam otisla na Gak otvorena sam bila 6 prstiju i pravac sala,porodila sam se prosle sedmice.Bila sam trudna punih 37 sedmica

hapymum -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 11:38:35)

Ajla86 neka te kuci,sjedi gdje si,kad pocnu pravi jednostavno ces znati da je to to

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 12:20:20)

meni je bilo neke sluizi nakon ginekoloskog pregleda....poslije nije i kad sam bila oept na kontroli opet ginekoloski pregled opet sluz...sad jel to cep ispo ili nesto iziritirano pregledom neznam....
bol je i dalje prisutna..necu jos nigdje ici....
odoh prekontrolisati torbu jel sve sto mi treba spremno [sm=smiley1.gif]

hapymum -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 12:45:07)

i meni je nakon svakog ginek.pregleda bilo i krvi i sluzi,bas me je bilo strah,kad ides na sljedeci pregled?

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 13:04:09)

sutra ujutru opet na komisiju....
i dalje neznaju dal da mi induciraju porod ili na cr.....
a ja se sve nadam da je ovo ziganje probadanje znak da imam sanse za prirodan porod

Alma_27 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 13:22:20)

IZVORNA PORUKA: ajla86

sutra ujutru opet na komisiju....
i dalje neznaju dal da mi induciraju porod ili na cr.....
a ja se sve nadam da je ovo ziganje probadanje znak da imam sanse za prirodan porod

sretno! javi sta ste odlucili

[sm=smiley31.gif]

madame noire -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 13:42:14)

Mislim da kad ti ispadne sluzni cep nece biti dileme, jasno se vidi da je to cep.
Meni je ispao kad su mi probili vodenjak i bas sam se u svom tom belaju "pridigla" da vidim kako izgleda taj cuveni sluzni cep[sm=smiley36.gif]
Neko je cak nekada i postavio sliku sluznog cepa, izgleda kao prilicno gusta kombinacija krvi sukrvice i sluzi, izgleda prilicno ligavo. Zaguglaj, naci ces ga[sm=smiley1.gif]
Mislim da je ta sluz koja se javlja kod tebe prije posljedica cestih ginekoloskih pregleda...
U svakom slucaju pokusaj se opustiti i da bude hajirli aBd[sm=smiley1.gif]

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 13:48:00)

i ja mislim da je ipak to zbog pregleda....
jedva cekam sutra komisiju pa nek rade sta hoce sa mene jer sam toliko teska da jedva hodam vise....
samo da se hoce hairli zavrsiti.....
javim u svakom slucaju sta bude ukoliko me odmah ne proslijede na hospitalizaciju-na prosloj komisiji su neke zene odmah ostavili.
hvalaaaaaa

madame noire -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 13:48:14)

Jos bih nesto ako smijem[sm=smiley1.gif]
Mislim da ti je vec savjetovala i hanabanana...
Ako i na iducoj kontroli ne budes otvorena ja ne bih ni slucajno isla na indukovani porod, mislim da ti je tvoj doktor dobro rekao da je to "porodjaj na silu, uz "razguljivanje" zene"[sm=smiley13.gif]

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 13:52:27)

ma moj dr nije za to,....ali Lejla Imsirija mu je takod rsko odbrusila kao kakav carski vidi mene kolika sam imam snage da izdrzim bolove a imam snage da tiskam....on je ponovio da je to bolno i na zor a ona je digla obrvu i sva vazna kaze kao da bi danasnje zene da radzaju a da nas neboli nista.....
nisam odvratnije zene u zivotu vidjela....
zato me i odredio opet sutra na komisiju ako nekrene prirodno....
samo me zanima jel se ljekari mjenjaju u toj komisiji za cr ili su uvjek isti????pisala sam na temi o carskom rezu ali niko mi nista nije reko....

madame noire -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 13:59:17)

Zaista ti ne znam reci da li se doktori mijenju na Komisiji, mislim da je logicno da se mijenjaju, nadam se za tvoje dobro da ti sutra u komisiji ne bude ona.
Ja zaista ne vidim kakave veze ima tvoja velicina i njena procjena o tvojoj snazi...zaista neumjesni komentari...pitam se da li bi ista pristala na indukovani porod da je u pitanju ona sama ili neko njoj blizak.
Ja sam na srecu imala izuzetno lagan porod, porod koji bih pozela svakome...
Vidjela sam zene kojima su indukovali porodjaj, zene koje su imale nagon ali nisu bile otvorene[sm=smiley13.gif]
Bilo je strasno gledati ih[sm=smiley13.gif]
Zaista mi nije namjera da te prepadama, ali ako se i dalje ne budes otvarala ni slucajno na indukovani porod...

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 14:10:43)

pa komentari su joj bili nidze veze....
vidjet cemo sutra sta bude i ja se nadam da se mjenja komisija jer bojim se da cu joj svasta reci ako opet neku glupost kaze.imasm li aj pravo odbiti indukciju ako mi opet to predloze....
imam li pravo traziti cr od komisije i reci da nezelim indukciju......

madame noire -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 14:16:36)

Mislim da imas pravo da zahtijevas carski rez, cuj mislim da imas pravo, naravno da imas pravo da kazes svoje misljenje, imas pravo da kazes da se ne slazes s njenim stavom.
Imam prijateljicu koja je prenijela trudnocu, lezala na patologiji 5 dana, nije se otvarala, predlagali joj indukovani porod koji je ona kategoricki odbila, insistirala je na carkom rezu, rodila je na carski rez naravno i nazalost uz odgovarajucu finansijsku potporu uvazenim doktorima...

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 14:54:23)

aha ok..da znam sutra cu se lavovski boriti hahahahaahah
ah znas nase zdravstvo.....sve je to vec ispricana prica svima pozanta nazalost....

Alma_27 -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 16:03:08)

aha ok..da znam sutra cu se lavovski boriti hahahahaahah
ah znas nase zdravstvo.....sve je to vec ispricana prica svima pozanta nazalost....

a zasto se ne bi raspitala koji je najbolji ginekolog u sarajevu i odes sutra fino i zamolis za pregled? vjerovatno radi privatno. primit ce te ako mu objasnis. da ti covjek/zena da savjet na osnovu pregleda,nalaza... sve ostalo je naklapanje a ti se sekiras toliko

ElmaB -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 16:32:58)

pa komentari su joj bili nidze veze....
vidjet cemo sutra sta bude i ja se nadam da se mjenja komisija jer bojim se da cu joj svasta reci ako opet neku glupost kaze.imasm li aj pravo odbiti indukciju ako mi opet to predloze....
imam li pravo traziti cr od komisije i reci da nezelim indukciju......

Imaš pravo od komisije tražiti da ti ne daju idukciju, ali ne maš pravo zahtjevati carski rez. To su uveli odnedvano i znam da su jako rigorozni po ptanju insistiranja na carskom rezu, osim, ako imaš jaku štelu ili kovertu, na žalost!

pralinaa -> RE: Prvi simptomi poroda (23.9.2012 16:42:24)

Ja sam bila maximalno otvorena medjutim beba nije izlazila,zatim su mi ukljucili indukciju i porodila sam se u roku od 10-15 min ja mislim ,i htjela sam puci od muke,a onda su me naravno i sjekli ma divota.Mene je porodio doktor Rama na Gak-u naravno novac sam dala on je bio na dezuri.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>