RE: Prvi simptomi poroda (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (25.8.2012 12:39:54)

nisi jedina [sm=smiley2.gif]
samo opsuteno znat cemo da je beba krenula

ljubicica5 -> RE: Prvi simptomi poroda (25.8.2012 12:57:17)

Ma dok ona krene, ja cu se ziva istrzati :D

sunce27 -> RE: Prvi simptomi poroda (25.8.2012 13:02:19)

ljubicice, opusti se i uzivaj u preostalim danima trudnoce a vjeruj mi itekako ces znati kada porod krene.

ljubicica5 -> RE: Prvi simptomi poroda (25.8.2012 13:04:05)

Ma pokusavam da se opustim, do devetog nisam ni razmisljala o porodu niti me bilo strah, a sad malo me nesto zigne ja pomislim to je to. Ali eto, trudicu se da ne mislim na to :)

sunce27 -> RE: Prvi simptomi poroda (25.8.2012 13:13:16)

Ne mogu ti reci da me nije bilo strah poroda, bojala sam ga se kao samoga djavola, ali kada je dosao taj dan uopce me nije bilo strah, nekako mi se cini sto je zena opustenija sve lakse ide.

ljubicica5 -> RE: Prvi simptomi poroda (25.8.2012 13:46:48)

Meni je gore iscekivanje, bilo bi mi lakse da znamo kad ce poceti, a ovako... ali hajd bice dobro, insallah :)

xxwxx -> RE: Prvi simptomi poroda (28.8.2012 10:53:08)

Moj prvi simptom je bio pucanje vodenjaka, a 18 sati nakon toga rodila se Hanna. Sluzni cep koji vecina spominje ja vidjela nisam.

snowhite -> RE: Prvi simptomi poroda (30.8.2012 9:50:06)

IZVORNA PORUKA: ljubicica5

Meni je gore iscekivanje, bilo bi mi lakse da znamo kad ce poceti, a ovako... ali hajd bice dobro, insallah :)

i meni je isto najgore iščekivanje,evo sutra mi termin pa sam napeta strašno,predveče ću kod doktora samo da mi potvrdi da je beba u redu,nekako se slabo miče ili se možda nema kuda ni micati kad mi je sav stomak zauzeo[sm=smiley36.gif]jedva čekam da i to jednom krene da vidim svoje sunce u naručju! Sretno ljubicica5,navijam za hairli porode[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

simba00 -> RE: Prvi simptomi poroda (30.8.2012 10:24:48)

IZVORNA PORUKA: xxwxx

Moj prvi simptom je bio pucanje vodenjaka, a 18 sati nakon toga rodila se Hanna. Sluzni cep koji vecina spominje ja vidjela nisam.

Ja se friško porodila pa da ispričam.

Meni tog čepa nije bilo, sam sluz+sukrvica 5 dana prije. Imala blage kontrakcije, kao kad trebam dobiti (7 dana prije). Na dan poroda išla na wc (velika nužda) jedno 6-7 puta. Uveče krenuli trudovi - bol u guzi da prostite, koja se širi naprijed. Vodenjak pukao nakon tri sata tih bolova. I onda je sve išlo standardno, već znate.

didii -> RE: Prvi simptomi poroda (5.9.2012 13:52:34)

Meni je termin 11.9. a po mom racunanju 9.9. i evo od juce-prekuce stomak mi je puno tvrdji nego prije i beba je puno aktivnija nego u posljednjih mjesec dana... Nemam nikakve bolove i pojma nemam jel ovo normalno ovako[sm=zmeden.gif]
I osjecam kao neko ritmicno pulsiranje "negdje dole" ni sama ne znam tacno gdje [sm=smiley36.gif]
Nekada sam i prije znala osjetiti to slicno, da nije mozda to stucanje bebe [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]
Ma pojma ja nemam [sm=smiley19.gif]

Precious -> RE: Prvi simptomi poroda (6.9.2012 2:06:24)

Menstruacijski grcevi - jesu li znak pravih ili laznih trudova?? Sta znace? 8.9. mi je termin.

morenaa -> RE: Prvi simptomi poroda (6.9.2012 8:02:33)

jel se javljaju u pravilnim razmacima? jel se bol pojacava? istusiraj se toplom vodom ,lezi na bok ako ne prolaze onda je lagano krenulo.. [sm=smiley1.gif]

Alannah -> RE: Prvi simptomi poroda (6.9.2012 15:33:34)

I mene sve vise sve boli,kako se blizi termin poroda,mada jos ima do 3.oktobra. Karlica,prepone rasturaju,cak i nakon pola sata setnje,a i povremeno osjetim bol slican menstrualnom.Sekret je isto pojacan,pa vidjecemo sta ce biti,i hoce li uraniti bebac.

Mirela K -> RE: Prvi simptomi poroda (7.9.2012 11:44:23)

meni je danas termin ali jos nista se ne desava,...ovo mi je druga beba ali kao da je prva sve sam zaboravila. nemam nekih promjena osim bolova u ledjima i jako sam osjetljiva samo placema :-(

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (7.9.2012 12:29:04)

zene u terminu sretno...
imate li vi ziganje kroz vaginu..onaj osjecaj kad se nahladis pa ko da te neko probode dole....
ja jako cesto imam to ziganje neko kaze beba se spusta-najmejsta neznam ni sama kome da vjerujem...

pralinaa -> RE: Prvi simptomi poroda (8.9.2012 14:29:40)

I kod mene je isti slucaj,osjetim lagane bolove u vagini i pritisak,pa me ponekad zaziga i stomak[sm=zmeden.gif]..i vjerujte nista mi nije jasno,bas sam zbunjena,usla sam prije dva dana u 9.mjesec i svi i kazu da mi se stomak bas spustio pa sad ne znam......

sunce27 -> RE: Prvi simptomi poroda (8.9.2012 15:17:00)

pralinaa nama je isti termin poroda i mene isto ziga, sve je to normalno, vjeruj mi znaces kada prava bol krene.

bubamara_11 -> RE: Prvi simptomi poroda (8.9.2012 17:49:26)

Ja danas ulazim u deveti mjesec a bgmi citajuci postove vase ja bolove u preponama odavno imam jos napocetku 8.mjeseca i ledja me znaju sjecnut al nista strasno brzo prodje pocela sam da setam svaku noc po 45 minuta pijem po kasicicu ulja maslinovog ujutro masiram međicu sve samo da bude s hajrom.Al imam neopisiv strah uh [sm=smiley13.gif] dace Bog da sve bude uredu.Jes da mi se stomak nije spustio nesto skroz malo i bebini pokreti su sad rjedji al jaci.Prva mi trudnoca pa na svaki i najmanji znak skacem ko luda sta je sad sta bi moglo bit :D a dok me ne boli sama sebe hrabrim moram bit smirena opustena nisam jedina drugarica sto se skoro porodila smije mi se a i ona ista takva bila :D Da nam zene drage bude sve s hajrom i Bozijom pomoci.

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (9.9.2012 11:37:52)

ja nista neradim....niti pijem maslinovo...niti se amsiram...niti se sexam...niti ejdem hurme....nemogu da setam stomak 45 min mislim da bih crkla..maximalno mogu 10 min i da legnem odmah....stomak mi je skroz dole nekako spusten....
strah me nezanm..nepoznatog...ono svak prica sve i svasta....
mene ce isjeci svu onda hahahaahah
sta cu...necu da se opteretim jos i porodopm....sta bude bit ce..i to je to....

Dz3ni -> RE: Prvi simptomi poroda (9.9.2012 12:31:19)

Ma ni ja nisam radila ništa od toga, teška bila i sebi i drugima [sm=jezicek.gif] i psihički i fizički, pila apaurin od drugog mjeseca, leđa me boljela nenormalno, nisam mogla hodati duže od 10 min da mi neko da milju maraka [sm=jezicek.gif] i hB odlično sam prošla. 4 končića vanjska i nekoliko unutrašnjih ali samo zato što je bebica krenula sa ručicom uz glavu što se rijetko desi, sjedila nakon 5 dana najnormalnije, samo što sam se malo sporo otvarala, ali imaš i za to rješenje - indukcija, samo ja je ne bi savjetovala jer to pravooo boli. Eto, sa srećom, samo ne brini i ne boj se, što opuštenija budeš, ići će lakše [sm=smiley1.gif]

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (9.9.2012 13:51:31)

ma i ja tako kontam..citavu trudnocu imam bolove (kontrakcije+nisko nosim) pa navikla sam vise [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
kontam ni u jednoj nije ostalo nece valjda ni u meni a jos me hrabri kad kazu da je to najveca bol koja se najbrze zaboravi....

Dz3ni -> RE: Prvi simptomi poroda (9.9.2012 15:41:36)

IZVORNA PORUKA: ajla86

ma i ja tako kontam..citavu trudnocu imam bolove (kontrakcije+nisko nosim) pa navikla sam vise [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
kontam ni u jednoj nije ostalo nece valjda ni u meni a jos me hrabri kad kazu da je to najveca bol koja se najbrze zaboravi....

I istina je stvarno, čim bebicu primiš na ruke, sve zaboraviš. Ja se smijala i zezala sa doktorom i babicom dok su me šili, a poslije sama otišla da se istuširam. Čim bebica izađe, osjetiš takvo olakšanje i bude ti drago da je sve gotovo. Samo hrabro [sm=smiley1.gif]

pralinaa -> RE: Prvi simptomi poroda (11.9.2012 9:08:23)

Kod mene je isti slucaj jer i ja od navedenog nista ne radim,pomalo setam pa legnem jer se i meni stomak bas spustio.A mene cim zigne nesto ja pomislim porodjaj je poceo pa mi se muz pocne smijati,ma lahko je njima[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]...Ja se samo uzdam u Allaha dz.s. pa sta bude.Kao sto si rekla sta bude bice....

Mama 29 -> RE: Prvi simptomi poroda (11.9.2012 10:02:44)

Blago vama kad vam se beba spustila [sm=smiley1.gif], moj se skroz spusti navecer i onda ujutru kad ustanem on visoko da visocije ne moze biti, i to ga lijepo osjetim kako se gura prema gore od karlicne kosti. A termin mi bio prije 2 dana [sm=smiley19.gif]. Imam i ja ta probadanja, cak i neki roze-smedji iscjedak je bio 3 dana za redom, i opet nista. Setam sto vise mogu, mada me ledja uzasno bole, a kako vidim nisam jedina pa necu se ni zaliti [sm=smiley36.gif]

pralinaa -> RE: Prvi simptomi poroda (11.9.2012 10:17:00)

Ma i mene ledja bole isto tako a tek sam usla u 9 mjesec,a jeli nosis djecaka???Kazu kada se nosi djecak profura se termin

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>