RE: Prvi simptomi poroda (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

nanika -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:06:56)

Ja nisam ni imala taj sluzni cep, nisam ga ni skontala i ako sam imala[sm=jezicek.gif].
To je kod tebe krenulo sigurno. Lezi i odspavaj, ako mozes ,da budes odmorna kad ti bude trebalo najvise snage.

Hanady RR -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:09:59)

IZVORNA PORUKA: Volim Te!

Ma cekacu dok se bude moglo izdrzat muz se vec sprema kaze da se obrijem da ne grebem bebu kad je budem ljubio [sm=jezicek.gif] ma zbunjuje me sto se stomak stvrdne cesto i preswtane na kratko ali krsta konstantno bole...I daj razrijesite mi misteriju nema po citavom internetu odgovora-jel sluzni cep mora biti pomijesan sa krvlju il moze i bez?Ja imam vec 3 dana zelatinski iscjedak il je bijel il zut kao danas pa ne znam jel to to..

pa nije krvav sav...
on ti je ko žetinast onako bijel poršaran smeđkastim ili žutim...
evo izvini al ima i slika istoga[sm=smiley36.gif]
http://www.ambiguous.org/quinn/images/pregnancy/mucous-plug3.jpg

a ti se pripremaš draga...
muž je u pravu što se pakuje i tjera te an brijanje[sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:10:34)

Draga moja hajd ti u bolnicu, to sto ti se stomak stvrdne eh TO SU KONTRAKCIJE, i njih pocni pratiti, svako koliko minuta ti se stvrdne i opusti. Ja svoj sluzni cep upratila nisam; imala sam tako nekakv zeleno - zuckast iscjedak, al sukrvice nigdje nije bilo; tako da to nemoj previse ni zagledati (dosta zena ga nije ni vidjelo).

Hanady RR -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:14:01)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Draga moja hajd ti u bolnicu, to sto ti se stomak stvrdne eh TO SU KONTRAKCIJE, i njih pocni pratiti, svako koliko minuta ti se stvrdne i opusti. Ja svoj sluzni cep upratila nisam; imala sam tako nekakv zeleno - zuckast iscjedak, al sukrvice nigdje nije bilo; tako da to nemoj previse ni zagledati (dosta zena ga nije ni vidjelo).

volim te...
ti se lijepo spremi...i kad se bude intenzitet bola pojačavao a ja računam oko ponoći tamo[sm=smiley36.gif] vozi za bolnicu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Volim Te! -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:15:17)

Odoh ja da se istusiram da vidim kako ce biti posle tusiranja i da legnem da se malo umirim ako ovako nastavi odo ja po moju mishicu [sm=smiley1.gif] uglavnom javim se sta se dogadja,hvala jos jednom na brzim odgovorima.

Volim Te! -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:16:53)

Jest simpatican ovaj cep Hanady [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:17:55)

Jest simpatican ovaj cep Hanady [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

vrlo...
samo da se zna iako ja svašta fotkam i postavljam ovo nije moj[sm=jezicek.gif]
nađoh na netu...neka ga uslikala[sm=jezicek.gif]

Volim Te! -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:19:40)

Znam da nije tvoj nasla ga i ja vec al mi smijesno hajde ako je krenulo bar da se ismijem [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

nanika -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:21:10)

Volim Te u koju ces bolnicu? Mislim ako si u Sarajevu?

mala_sa -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:22:49)

Volim te sretno, i da nam jos veceras aBd stigne mala misuljica [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

animagical -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:23:31)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Ma cekacu dok se bude moglo izdrzat muz se vec sprema kaze da se obrijem da ne grebem bebu kad je budem ljubio [sm=jezicek.gif] ma zbunjuje me sto se stomak stvrdne cesto i preswtane na kratko ali krsta konstantno bole...I daj razrijesite mi misteriju nema po citavom internetu odgovora-jel sluzni cep mora biti pomijesan sa krvlju il moze i bez?Ja imam vec 3 dana zelatinski iscjedak il je bijel il zut kao danas pa ne znam jel to to..

pa nije krvav sav...
on ti je ko žetinast onako bijel poršaran smeđkastim ili žutim...
evo izvini al ima i slika istoga[sm=smiley36.gif]
http://www.ambiguous.org/quinn/images/pregnancy/mucous-plug3.jpg

a ti se pripremaš draga...
muž je u pravu što se pakuje i tjera te an brijanje[sm=smiley36.gif]

hanady ne tjera nju muz na brijanje vec sebe covjek brije[sm=smiley36.gif]

volim te sretno! to su ti kontrakcije, i to je poceo ispadati sluzni cep, meni je sedmicu tako ispadao prije bolova... ne bih ja zurila u bolnicu dok bar ne osjetis kakve bolove, jer mozda su to pripremne kontrakcije... u svakom slucaju prati da li su u istim razmacima i jel se ti razmaci skracuju

Volim Te! -> RE: Prvi simptomi poroda (8.8.2012 22:40:57)

Nanika ma u Njemackoj sam ali necu ni ovde ni u Ameriku da budem dugo u bolnici [sm=smiley36.gif] al bar sam optimista ubijedila sebe da nece biti tako tesko i da cu brzo kuci..
Animagical evo sad sam se tusirala skoro pa vrelom vodom(podnosim je dobro) i nista sad ne boli videcu u toku noci sta ce biti pa javim u svakom slucaju.

mala_sa -> RE: Prvi simptomi poroda (9.8.2012 15:40:12)

Volim te nam izgleda ode sinoc na porodjaj[sm=zmeden.gif] Javi nam se sa bebicom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

morenaa -> RE: Prvi simptomi poroda (9.8.2012 15:44:27)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Volim te nam izgleda ode sinoc na porodjaj[sm=zmeden.gif] Javi nam se sa bebicom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

javila se na razgovorima u iscekivanju danas ,nije jos rodila[sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Prvi simptomi poroda (9.8.2012 15:54:02)

Znaci ipak su bili laznjaci [sm=smiley26.gif]

NikaViktorija -> RE: Prvi simptomi poroda (9.8.2012 20:33:47)

porodila se [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] jecak 3800 tezak i 52 cm dug [sm=duda.gif] i nakon provedena tri preduga dana u PREDRADJAONI ipak moralo na carski rez u nedelju u ponoc. oporavila e super i danas kuci sa bebom i lijepo dojimo [sm=smiley1.gif] e sada idemo na temu beba!

ljubicica5 -> RE: Prvi simptomi poroda (24.8.2012 16:55:41)

Pomagajte!!!
Tek sam usla u deveti, 21.9 mi je termin. Danas imam cijeli dan neki bistar iscjedak, sluz, ali je skroz bistra i blago me boli stomak i donji dio leda. Je li to moze biti pocetak poroda??

ninuska -> RE: Prvi simptomi poroda (24.8.2012 17:23:32)

Ne znam sta bih ti rekla. Nekako mi je rano da bi to bio pocetak poroda :).
Mene su ledja dan prije poroda uzasno boljela, toliko da sam cijeli dan prelezala. I imala sam bol u kostima :).

A, termin ti isti dan kad je i meni bio :). Sretno

Trnoruzica -> RE: Prvi simptomi poroda (24.8.2012 17:57:45)

IZVORNA PORUKA: ljubicica5

Pomagajte!!!
Tek sam usla u deveti, 21.9 mi je termin. Danas imam cijeli dan neki bistar iscjedak, sluz, ali je skroz bistra i blago me boli stomak i donji dio leda. Je li to moze biti pocetak poroda??

Sve je osim blagog [sm=smiley36.gif] I ja sumnjam da je to, sacekaj jos neko vrijeme.. Sretno [sm=bravo.gif]

ljubicica5 -> RE: Prvi simptomi poroda (24.8.2012 23:02:08)

Ma zabrinjava me sto mi ta sluza nikako ne prolazi cijeli dan, samo "visi" odozgo, bukvalno je rukama izvucem i onda nema neko vrijeme pa se opet pojavi. A nisam imala nikakvu sluz cijelu trudnocu. Izvinite na opisu, mozda je predetaljno... ali prva mi je trudnoca pa na svaku promjenu ili pojavu skacem...

mala_sa -> RE: Prvi simptomi poroda (24.8.2012 23:21:05)

Ja mislim da ti se malo pojacao iscjedak. A ako sumnjas na plodnu vodu, meni je bila bas bistra, jako tecna i pomalo sluzava (ono kad je dohvatis prstima osjetis kao da je masna i pomalo rastegljiva...ja opisa [sm=smiley11.gif]).

animagical -> RE: Prvi simptomi poroda (24.8.2012 23:26:17)

i ja sam imala isti iscjedak cijeli deveti mjesec, a rodila u desetom mj[sm=smiley36.gif] nije najugodnije, ali prodje i to...sretno

ljubicica5 -> RE: Prvi simptomi poroda (25.8.2012 9:39:20)

Onda je nadam se sve uredu... i jutros jos uvijek imam iscjedak, ali me nista ne boli. hvala vam :)

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (25.8.2012 10:58:03)

nisam rodila ali zanm akd sam se bojala prijevremenog poroda i na svaki zig i najmanji ja bih dobila napad panike i kontala evo ga kreno porod i jednom prilikom su bile 2 prijateljice samnom koje su rodile i pocele mi se smijati i rekle da cu odlicno znati akd porod pocne jer ti bolovi nisu zigovi niti mali...
a iscjedak...kazu normalnio u trudnoci...

ljubicica5 -> RE: Prvi simptomi poroda (25.8.2012 11:12:42)

E ista sam takva, kako sam usla u deveti sve mislim evo ga. Hvala ti

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>