mimi_2in1 -> RE: Prvi simptomi poroda (9.10.2014 9:29:43)
|
Dina od srca ti zelim da krene samo aBd, i da se brzo porodis. [sm=smiley1.gif] Bebelina, ovo ce mozda sada bezveze zvucati, ali ozbiljno nemas se cega bojati. Kad krenu kontrakcije znat ces da je to to...ako nista po razmaku. Nemoj da te iznenadi ako ne skontas one ranije blaze kontrakicje, vec ako osjetis odmah na 10 pa i manje minuta. Kad to krene vjeruj mi neces stici da se bojis, ne od bolova nego od nekog uzbudjenja. Kontrakcije bole ali sve do izgona mogu se predeverat, samo se sjeti da dises kako treba. Iscrpljuju te ali dobijes i neku snagu za koju niko ne misli da ima. Izgon je bolan, bar je meni bio, ali to je sama zavrsnica i nekako kad pomislis da je bebi skoro tu uspijes naci snage za jos malo. Priznajem ja sam. Jednom trenu mislila da cu se onesvjestiti, ne od bola, vec od toga sto nisam stizala da udahnem[sm=smiley36.gif] bilo je samo guraj guraj guraj, al kad je dr rekao merima udahni i gurni najjacsto mozes beba se pati, napola je ni tamo ni vamo, ama nisam sebi vise pala na pamet. [sm=smiley36.gif] Tako da nemoj da se bojis, kad dodje vrijeme za porod sjeti se svega sto si naucila i kreni nekako vojnick u to. Svakog trena ces znaTi sta se desava ako si isla na vjzbe, babice mnogo pomazu vidjet ces, dodju nesto kao navijacki tim...[sm=smiley36.gif] ja sam se brzo porodila relativno, oko pola 9 sam skontala da su stvarno prave ko trakcije, hodala po kuci do oko 10, u 10 krenuli u bolicu, onda idu pripreme i sve to..ipak bila samo 4 prsta otvorena a kontrakcije na svako 2 minute. No u 01 probili mi vodjenjak zovnuli mm da dodje, oko 3 sam bila potpuno otvorena i to je to...u 3 i 15 bebi tu..iako su mi svi govorili od dr do sestre da ce potrajati, jer sam prvorotka, pila dobroston, kao duze ce trajati otvaranje...ali eto..nekih 5 sati meni je proslo u tren oka... Vidjet ces aBd, samo hrabro. Znas sta se desava, i zbog cega si tu...nek ti to da snage aBd.
|
|
|
|