idana1812 -> RE: Prvi simptomi poroda (8.10.2013 8:35:57)
|
IZVORNA PORUKA: Tackica. Drage moje zene,,,, kako vam samo zavidim....ne mogu da vjerujem da ovako smireno razmisljate.. Ja sam trudna 10 sedmica i trenutno jedino o cemu mislim je o porod.. Ja znam da ja to ne mogu, ne mogu cak ni da razmisljam o tome... cijlei zivot sam krhkog zdravlja i po bolnicama,,, tako da se plasim samo kad miris iste osjetim....Ocigledno je moj problem i psiholoske prirode, al ne mogu sebe da zamislim da se prirodno porodim.. moje tijelo nije sposobno za to...Ja sam ogroman panicar i u panici redovno padnem u nesvjest,, ne mogu ni da zamislim sebe kad bol dodje... strah me da samo ne ugrozim bebicu,,, Molim vas da me odmah ne napadate i ne kazete da ne zasluzujem biti mama...al jednostavno je ovaj strah puno jacci od mene i voljela bih da barem me neko malo razuvjeri jer cu poludjeti do devetog....[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Ne razmisljaj negativno. Ja sam po pitanju bolnice panicar kao ti. Znaci odem nekome u posjetu i meni je vec muka, nesvjesta mi se i sta vec ne. Krv kad vadim obavezno mi bude zlo, a cesto i gubim svijest. Trudna sam hB po drugi put. Prvo dijete rodila prirodnim putem. U toku svih 9 mjeseci sam samo sebi govorila da ja to i mogu i hocu i informisala se kako sebi mogu pomoci i najbolje se pripremiti na ono sto me ceka. Nijednom nisam pomislila da cu se onesvijestiti ili nesto slicno, ono sto me vodilo kroz tih 9 mjeseci je cinjenica da cu u ruke dobiti svoje dijete. Ista je situacija sada, samo da sve prodje kako treba u trudnoci, a roditi je mala maca :)
|
|
|
|