RE: Prvi simptomi poroda (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Alverde -> RE: Prvi simptomi poroda (22.5.2013 0:19:23)

Hahahaha,idite spavajte,ovo moze potrajati[sm=smiley36.gif]kontam da idem spavati,jer vjerovatno nece jos,sad su me krsta zaboljela pravo ali nije se ponovio onaj jaki bol od prije 1sat,beba se vrti,ne prestaje i pritisceeeee uf[sm=smiley1.gif]

ajla86 -> RE: Prvi simptomi poroda (22.5.2013 0:22:08)

ok....ja odoh leci kesu cipsa onu veliku pojela od nervoze...ti si kriva da znas [sm=smiley14.gif][sm=smiley14.gif][sm=smiley14.gif].
ljubim te i mazi trbu

danijelad -> RE: Prvi simptomi poroda (8.7.2013 21:58:25)

cao svima, 36+3 sam trudna :-D poslednjih dana imam bolove kao menstrualne grceve, danas imam i neko probadanje u kuku kao da me nozem bode i steže bebica pravo nemirna i jako udara isteže se... prva beba pa stvarno nemam pojma dali su to pripremne kontrakcije ili nesto drugo.[sm=zmeden.gif] i da napomenem proteklih pet dana imam mlijčni sekret prilično rijedak[sm=hudicek1.gif]

yaci -> RE: Prvi simptomi poroda (16.7.2013 15:13:18)

Pozz svim [sm=nosecka.gif] Nova sam na forumu.Mi smo 36+6,sad samo cekam [sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif] İ ja kao danijelad vec par dana imam bolove slicne menstrualnim i pojacan sekret,nadam se da je to normalno u 9 mjesecu.Btw cerviks mi je skracen i beba se spustila,dr kaze da sam otvorena za prst,skoro pa ni toliko..Znaci li to da se blizi porod?? [sm=zmeden.gif] İnace termin mi je 5.8.

Teddy Bear -> RE: Prvi simptomi poroda (16.7.2013 15:37:18)

yaci, znaci da si blizu, ja sam u drugoj trudnoci otisla na kontrolu u 37-oj sedmici i dr vidi da mi plodna voda poolako otice, ja sam primjetila svako jutro da su mi vlazne gacice, al sam mislila da je bijelo pranje, dr me posalje na akuserski pregled ja otvorena 1,5 prst... To je bio cetvrtak, ta doktorica koja me je pregledala me posalje na komisiju u ponedjeljak( jer je beba bila okrenuta guzom), na komisiji kad me dr pregledao ja otvorena 5 prstiju, bez ikakvih bolova, i pravac sala, tako se otvorim jos 3 bez bolova, ukljuce mi infuziju, i rodi se moja princeza okrenuta guzom... Sretno draga [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

yaci -> RE: Prvi simptomi poroda (16.7.2013 18:22:52)

malo me i trema hvata a i drago mi sto cu uskoro drzati u rukama svoju [sm=duda.gif]
u cetvrtak cu na kontrolu,pa nadam se da ce biti sve ok [sm=zmeden2.gif]
cini mi se da je tvoj porod prosao lako,bas mi je drago [sm=bravo.gif]
poljubac tebi i princezici [sm=smiley31.gif]

danijelad -> RE: Prvi simptomi poroda (25.7.2013 18:55:18)

yaci kako se drzis, meni je termin 2,8 a danas već tri puta imam proljev i jednu normalnu stolicu [sm=zmeden.gif] totalno sam izmorena prepone bole ko lude a beba nista ona skakuce u stomaku [sm=smiley36.gif] zapravo jedino mi čudno što osjetim i vidim kako mi stomak pulsira kao da beba jako sisa palac ili nesto tako [sm=zmeden.gif] uglavnom srećno i nadam se da ću i ja brzo ugledat svoju bebaru [sm=bravo.gif]

Snovolovka -> RE: Prvi simptomi poroda (27.9.2013 19:29:53)

Cure, heeeeelp
Danas sam 37+3 i prije jedno satak, dok sam ležala, počelo me je odjednom jako žigati dolje (baš u koku [sm=smiley36.gif]) da sam morala skočiti.
Hodala sam po kući minutu, dvije, disala i prestalo je. Kad sam opet legla, počela su me boljeti donja leđa kao da pulsiraju i opet sam disala duboko pa su brzo prestala.
Ovo mi se isto dogodilo i jučer jednom, a evo danas dva puta u sat vremena. Sad sam ok, već dva sata ništa.

Jesu ovo lažni trudovi ili šta??? Čitam simptome, ali nigdje nisam našla da žiga jako u koku (kao da me netko pletećom iglom ubode) [sm=zmeden.gif]

idana1812 -> RE: Prvi simptomi poroda (27.9.2013 21:13:45)

IZVORNA PORUKA: Snovolovka

Cure, heeeeelp
Danas sam 37+3 i prije jedno satak, dok sam ležala, počelo me je odjednom jako žigati dolje (baš u koku [sm=smiley36.gif]) da sam morala skočiti.
Hodala sam po kući minutu, dvije, disala i prestalo je. Kad sam opet legla, počela su me boljeti donja leđa kao da pulsiraju i opet sam disala duboko pa su brzo prestala.
Ovo mi se isto dogodilo i jučer jednom, a evo danas dva puta u sat vremena. Sad sam ok, već dva sata ništa.

Jesu ovo lažni trudovi ili šta??? Čitam simptome, ali nigdje nisam našla da žiga jako u koku (kao da me netko pletećom iglom ubode) [sm=zmeden.gif]

Snovolovka moguce je da je krenulo, ali ako je tek tako imas ti jos dosta vremena do pravih trudova. U prvoj trudnoci mi je tako krenulo u 12 sati u ponedjeljak, i tim tempom je trajalo do navece, poslije se pocelo skracivati vrijeme izmedju trudova, ali sam se tek porodila u utorak u 15. Pokusaj naci polozaj da se dobro odmoris, a ako nema druge hodaj po kuci kad naidje. Vjeruj mi ne isplati ti se ici u bolnicu dok ti ili ne pukne vodenjak ili ne krenu regularni trudovi na bar 3-5 minuta...

Snovolovka -> RE: Prvi simptomi poroda (27.9.2013 21:17:07)

Ali samo me je jednom jučer uhvatilo i danas dva puta[sm=zmeden.gif]

Brine me ovo jako žiganje u koku, jer nigdje nisam pročitala da je to znak trudova ili BH kontrakcija[sm=smiley13.gif]...svi spominju bol u leđima koja se širi na stomak, bolove slične menstrualnim itd. al niko ne kaže da ga je jako žigalo dolje

MicoTico -> RE: Prvi simptomi poroda (27.9.2013 21:21:54)

Znalo je mene tako zažigati i prije 9. mjeseca, tako da no frx.
Ja sam prvi put pred porod očekivala te bolove kao što si opisala, ali ni slično. ja bih ih opisala kao kad imaš žestok proliv, da izvineš[sm=smiley36.gif]

idana1812 -> RE: Prvi simptomi poroda (27.9.2013 21:28:38)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Znalo je mene tako zažigati i prije 9. mjeseca, tako da no frx.
Ja sam prvi put pred porod očekivala te bolove kao što si opisala, ali ni slično. ja bih ih opisala kao kad imaš žestok proliv, da izvineš[sm=smiley36.gif]

Joj al me nasmija [sm=smiley36.gif]. Zbilja jeste tako kad krene...Ali moguci su blazi zigovi, prije nego nastupi predporodjajno stanje..

lala0606 -> RE: Prvi simptomi poroda (28.9.2013 1:17:14)

IZVORNA PORUKA: Snovolovka

Ali samo me je jednom jučer uhvatilo i danas dva puta[sm=zmeden.gif]

Brine me ovo jako žiganje u koku, jer nigdje nisam pročitala da je to znak trudova ili BH kontrakcija[sm=smiley13.gif]...svi spominju bol u leđima koja se širi na stomak, bolove slične menstrualnim itd. al niko ne kaže da ga je jako žigalo dolje

ja sam se porodila 2h poslije takvog ziganja kao sto tebe ziga[sm=smiley1.gif]

Snovolovka -> RE: Prvi simptomi poroda (28.9.2013 10:33:18)

Lala...blago tebi, pa ti si imala super porod [sm=smiley1.gif]

Meni je noć prošla dobro, bez ikakvih žiganja i bolova. Samo sam se jednom ustajala na wc. Nadam se da će vikend proći bez iznenađenja i da ću dočekati ponedjeljak u komadu!

lala0606 -> RE: Prvi simptomi poroda (28.9.2013 12:50:27)

budi ti spremna, ja pojma nisam imala da bi poslije toga mogao porod... pogotovo sto sam bila u 35 nedelji... ali hB brzo se odvijalo puko vodenjak i svi ti ukupno bolovi do poroda su bili od 14-17i40 kad se rodilo moje zlato[sm=smiley1.gif]

Snovolovka -> RE: Prvi simptomi poroda (28.9.2013 13:41:43)

Ma ne brini...stanujem tri minute od bolnice, pa ako i krene naglo, brzo sam tamo. Torbe su odavno spakirane, a ja sam u terminu, pa šta mi Bog da [sm=smiley1.gif]

lala0606 -> RE: Prvi simptomi poroda (28.9.2013 17:03:08)

bitno je da si u terminu a ne ko mi[sm=smiley1.gif] i da aBd uzmes svoje blago u narucje[sm=duda.gif]

milocamia -> RE: Prvi simptomi poroda (29.9.2013 8:13:57)

I kakve smo jutros ženice moje, jesmo još uvijek sve na broju i u pripravnosti [sm=bravo.gif] Koliko jedva čekam te prve simptome poroda, toliko me i strah svega, ali kad pomislim na rezultat, ihhhh....[sm=smiley36.gif] puno vas sve pozdravljam i držite mi se i svakako javljajte kako ste i šta ste, da nam je lakše.

milocamia -> RE: Prvi simptomi poroda (29.9.2013 8:15:04)

Ako ima neka trudnjaa da treba da se porodi u Ze, a u isekivanju je, neka se javi, moda se sretnemo gore [sm=bravo.gif]

Snovolovka -> RE: Prvi simptomi poroda (29.9.2013 11:23:23)

Ja sam još u komadu...nije bilo lažnih trudova...još da prođe ovaj dan i da se dočepam bolnice i super [sm=smiley1.gif]

milocamia -> RE: Prvi simptomi poroda (1.10.2013 8:19:03)

Čim se ne javljaš bebica je ili na putu ili je već stigla [sm=bravo.gif] Držim fige da je sve OK, sretno mila!

2strawberry -> RE: Prvi simptomi poroda (4.10.2013 9:36:26)

Sad sam se malo zabrinula, ja sam tek usla u 34 sedmicu, a kako Snovolovka kaze ziga me u koku [sm=smiley36.gif] doduse taj osjecaj sam zadnji put imala juce u jutro i nije se ponovio, ali zna mi se tako desiti jednom dnevno, da me probode bas ostra bol da poskocim sva.
Huh, samo da ovaj 8 mjesec prezivim, ko na iglama sam sva, a od nekog 20.oktobra mogu se poroditi bilo kad.

Milocamia, ja sam u Zenici, ali ako me ne iznenadi prije, termin mi je tek 22.11

ena0002 -> RE: Prvi simptomi poroda (4.10.2013 9:52:28)

To ziganje sam ja pocela osjecati od 8 mj...ali sam skontala da mi se desava kad se beba pomjera glavicom i nisam mislila da je znak poroda...a doduse na kontrolama je uvijek bilo sve Ok...grlic se nije skracivao

milocamia -> RE: Prvi simptomi poroda (5.10.2013 9:11:02)

drage ženice, potpisujem post ena0002, pri pokretima bebice, kad su ono baš intenzivni, onda se dešavalo da i ja osjetim sličnu bol koja je trajala tek toliko koliko vjerovatno bebica udari u tom predjelu, mislim da nemamo razloga za brigu, mada ako je kod neke učestalo, uvijek sam za savjet i konsultaciju sa doktorom.

2strawberry, ako vikend prođe kako treba, ja ću biti u Ze već od ponedjeljka, imala sam jučer zadnju kontrolu, moja me dr uputila na hospitalizaciju, beba je hvala Bogu OK prema ctg-u, no posteljica i plodova voda su već spremne uveliko i kaže nema se više šta čekati. E sad, da li će to biti i mišljenje dr u Ze, ostaje da se vidi, no iskreno se nadam da će me ostaviti u Ze i da ću, ako Bog da, u toku iduće sedmice ugledati i upoznati svog princa kojeg tako željno isčekujem. Eto, držite mi fige, ja ću vama, pa se čujemo ako Bog da, ljubim vas [sm=smiley1.gif] I vi mi se čuvajte plaho, ako Bog da, još malo, pa ćete i vi dočekati svoje ljubavi najveće[sm=bravo.gif]

lala0606 -> RE: Prvi simptomi poroda (5.10.2013 14:04:10)

sretno svim mamicama i dragim[sm=duda.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>