ksily -> RE: Prvi simptomi poroda (6.5.2013 18:14:45)
|
ja sam se porodila 31.10.2012. i to bas na dan termina...oko 5 ujutro su me probudili manji bolovi u krstima, ali ja tome nisam pridavala paznju, vratila se u krevet i tokom dana otisla na posao da rijesim za bolovanje, pa na komisiju, zatim na ctg u opštu bolnicu i tada su mi bolovi bili negdje na 15 minuta...da ih opisem: ako neko ima bolne menstruacija kao ja bolovi su identicni, dakle idu iz krste prema donjem dijelu stomaka i ritmicno se ponavljaju dakle svakih pola sata, 20 minuta i sl... kada sam bila u bolnici na stolu odnosno na pregledu kod nakasa tada mi je ispao sluzni cep i on mi je rekat da sam otvorena 3 prsta-to je vec bilo oko 2 popodne i super mi je doslo sto sam sve prehodala bukvalno...nakon toga sam otisla kuci, obavila nuzdu da se bez veze ne peglam sa klistirom i nazvala muza kada su bolivi bili na 5 minuta...primljena u bolnicu oko pola 5 porodila se u 20.45h. uglavno drage moje bitno je ne paniciti koliko god vam to sada zvucalo tesko posebno ako vam je prvi porod i trudnoca, zatim hodati ne lezeti jer se dijete tako prirodno spusta u vaginalni kanal. cak i kada vas prime u bolnicu zahtjevajte da hodate oko kreveta a ne da vas samo smjeste da lezite. ako je neko isao na psihofozicke pripreme trudnica vjezbe disanja su od velike pomoci i najidealnije je bolove predisati, i ja sam mislila da je to suplja prica ali stavrno pomaze i stedi vam snagu za tiskanje pred sami porod. drage buduce mame nadam se da sam bar nekoj od vas olaksala nacin prepoznavanja porodajnih bolova te da cete imati koliko toliko lagan porod i roditi zdravu djecicu
|
|
|
|