Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 0:15:37
hanabanana
IZVORNA PORUKA: pocahontas
ja da recimo znam da ce mi sad puknuti kaznu za neočišćeno auto i haustor, znaš kako bi se uhvatila lopatanja ma s merakom..nego, većina ni lopatu nema..a imali bi da postoje kazne
Ja čitav jučerašnji i današnji dan gledam kako komšije otrpavaju vlastita auta tako što zatrpavaju tuđa.
S druge strane, tolika količina snijega je pala da se realno nema gdje bacati. Ovo se odnosi na većinu naselja jer su u većini naselja parkinzi pretvoreni u prostor za nove stambene jedinice. To nije bio slučaj sa mojim starim naseljem, moglo se bacati na park. Ovdje gdje sam sada, nema parka. Da bi se stanje normalizovala trebali su barem kamiončiće organizovati gdje bi svijet tovario snijeg koji je čistćen, jer se nema gdje sa snijegom. Zatrpani su prilazi kontejnerima, ulicu kad očiste, pobaca se sa trotora opet na ulicu. I dobijemo začaran krug.
A direktora CZ sam samo htjela pitati: gdje su i šta su ti resursi s kojim oni raspolažu?! Ali ne daju mi uživo u program.
EUFOR je došao u subotu ujutro da čisti KC. A OS kažu: čekamo da civilne vlasti pošalju zahtjev, pa da neka tri majmuna sjednu donesu odluku, pa da se organizuju kako će i gdje krenuti, i ko....i dok oni to sve iskalkulišu, EUFOR očistio prilaz KC.
Zašto jednostavno ne kažu istinu?! Sve raspoložive snage su bile na Jahorini da oslobodi " visoke glave ". Iste glave su trebale doći u petak naveče, ali aerodrom bio zatvoren. A pošto I.Sarajevo od zimske službe ima dva TAM, koja toče gorivo na kanister, svi su bili poslani gore radi pet budala. Pa više bi vrijedilo da ih je lavina zatrpala. Ali eto....
< Poruku je uredio hanabanana -- 6.2.2012 0:18:04 >
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 9:03:36
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Hanabanana svaka ti je zlatna
kao i uvjek.
Kod ans sinoc na tv-u spominju BIH kazu da je najogre u BIH sto se tice snijega , da je proglaseno vanredno satanje da skole vrtici ne rade . Meni je jako zalosno citat da grad ima tako malo sredstava az ciscenje snijega, da se ocito niko ne trudi cisiti .
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 9:41:09
D_K
Zašto jednostavno ne kažu istinu?! Sve raspoložive snage su bile na Jahorini da oslobodi " visoke glave ". Iste glave su trebale doći u petak naveče, ali aerodrom bio zatvoren. A pošto I.Sarajevo od zimske službe ima dva TAM, koja toče gorivo na kanister, svi su bili poslani gore radi pet budala. Pa više bi vrijedilo da ih je lavina zatrpala. Ali eto....
tacno je tako.. zatrpani na Jahorini pa po najvecem kijametu odjednom prohodan put.. pa valjalo je to ocistiti - zato je nama tek juce prosla grtalica i imamo samo jednu traku prohodnu.. sve je u redu dok su mi djeca zdrava i nema trudnica koje iscekuju porod ali sta bi da sam trebala do hitne
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 9:50:12
henna ze
žene drag..jeste li žive?... u ZDK..nema nastave..stigla na posao evo kažu ispiti na unze odgodjeni do sljedeće sedmice.. mi svi idemo normalno na posao Zenicatransom, Nogatransom ili taksijem..auta slabo ko vozi...mada je glavna džada dobro očišćena... ja jutros ko nindja..rodjena me mati nije poznala..kapa...šal preko nosa...i opleti...kakve će posljedice po moju šuplju glavu biti ne znam.. u lokalnoj prodavnici imamo svega..mada mama kaže..raja navalila u konzumu kupuju brašno i ulje..vrećama i kanisterima..ko da su proglasili 3..svjetski rat...i da su za sat vremena prodali 33 lopate... ono što je pozitivno da su u albi angažovali raju..čini mi se 30 Km za lopatanje,,pa ko nema posla makar će malo zaraditi... čujem jutros na poslu,,kažu ide raja čistit u sarajevo tamo je 50 KM...ja kontam da se zezaju...
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:04:35
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: teacher75
zna li neko radi li DM
100% moraš kupiti pelene u DM-u
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:06:56
Hanady RR
aha, ostale jos 2
ama ženo i ako ne radi DM radi milion lokalnih granapa...ima pelen u svakom...ta sarajevo je ovo...
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:15:44
pocahontas
nije mi uopce privlacno da se smrzavam i hodam ko po jajima u strahu da cu pasti, nisam voljela zimu ni snijeg ni kad nisam bila trudna a kamoli sada. ko voli nek izvoli, ja jedva cekam proljece
tiki, ja jedva čeka da se ti aBd porodiš..kopiracu ti sve ove tvoje postove jer nećeš nam vjerovati kad ti budemo pričali koji si mrgud bila ali sve ti je oprosteno jer ces uskoro rodis jednog malog princa koji ce te učiniti najretnijom mamicom na svijetu i ništa ti neće biti mrsko za ta dva mala bića ..vidjećeš!
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:25:59
zvončica
IZVORNA PORUKA: henna ze
žene drag..jeste li žive?... u ZDK..nema nastave..stigla na posao evo kažu ispiti na unze odgodjeni do sljedeće sedmice.. mi svi idemo normalno na posao Zenicatransom, Nogatransom ili taksijem..auta slabo ko vozi...mada je glavna džada dobro očišćena... ja jutros ko nindja..rodjena me mati nije poznala..kapa...šal preko nosa...i opleti...kakve će posljedice po moju šuplju glavu biti ne znam.. u lokalnoj prodavnici imamo svega..mada mama kaže..raja navalila u konzumu kupuju brašno i ulje..vrećama i kanisterima..ko da su proglasili 3..svjetski rat...i da su za sat vremena prodali 33 lopate... ono što je pozitivno da su u albi angažovali raju..čini mi se 30 Km za lopatanje,,pa ko nema posla makar će malo zaraditi... čujem jutros na poslu,,kažu ide raja čistit u sarajevo tamo je 50 KM...ja kontam da se zezaju...
Henna, ne zezaju se...placaju ovde po 50 km za ciscenje, za sedam sati rada...doslo raje sa raznih strana...
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:31:49
Skvo RR
Pa ne trebaju kartoni pelena, ali ni ja nikada nisam bez pola jubmo paketa...cim dodjem na pola kupim jos jedno pakovanje...sta ja znam..proljev...ne treba mi rat i vremenska nepogoda.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:39:10
teacher75
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Pa ne trebaju kartoni pelena, ali ni ja nikada nisam bez pola jubmo paketa...cim dodjem na pola kupim jos jedno pakovanje...sta ja znam..proljev...ne treba mi rat i vremenska nepogoda.
e vala, nikad nije potrosila u danu 10 pelena a kao sto sam rekla u petak je imala i vise od 10, a u petak bio onaj kijamet i kontala sam u subotu kupit kad u sub. dm ne radi. valjda u slucaju proljeva mogu izletit pa kupit negdje.e svasta, ne znam sto se pravdam, valjda sam nemajka sto ne kupujem skladista pelena
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:55:13
pocahontas
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Lady26
Vesela, na posao nisu obavezni da dolaze samo zaposlenici koji zive van Sarajeva, tako rekose na tv-u...moje kolege sa Pala, Kiseljaka i sl. nece ni pokusavati doci....
ma kužim.... al ne kužim kako poslodavci nemaju sluha za mame sa malom dječicom, osobito one koje žive daleko od radnog mjesta
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:56:47
Lady26
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
aha, ostale jos 2
ama ženo i ako ne radi DM radi milion lokalnih granapa...ima pelen u svakom...ta sarajevo je ovo...
ne volim druge osim babylove- kupila zadnji put pampers i smrde mi a violetine su mi fuj, ne bih da experimentisem da se ojede
Ne volim ni ja mijenjati ako ne moram... Mi smo odavno na Lupmi pelenama... I meni pampers smdri uzas, ujutro smrdi pelena kao da je kakila i sve joj po guzi i koki budu one kuglice gela Lumpi je zasad super
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:57:52
Emica_sa
Ja nemam ni skladiste pelena,ni skladiste hrane,i ne smatram se nemajkom i nedomacicom,jednostavno zivimo od plate do plate i nemam para da kupujem 50 kg brasna i pakete ulja,a nemam ga gdje ni ostaviti,a ni vrece krompira kad mi sve isklija,pelena nemam nikada viska,kad nestane sidem i kupim,ne vidim razlog za frku,ako imam pola paketa pelena,ne vidim razlog da idem da kupujem jos jedan paket,a minuta mi do radnje