Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 10:59:14
hanabanana
Naravno da si nemajka....dijete ima više dvije godine a još je u pelenama.....ccccc
Šalim se, naravno. Ali moram reći da od kad je H. jednog petka naveče, u dobi od 18 mjeseci, dobila proljev, uvijek sam imala jedno veliko pakovanje viška. Istine radi, kod proljeva i to pakovanje ode brzinom svjetolstil.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:01:02
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
aha, ostale jos 2
ama ženo i ako ne radi DM radi milion lokalnih granapa...ima pelen u svakom...ta sarajevo je ovo...
ne volim druge osim babylove- kupila zadnji put pampers i smrde mi a violetine su mi fuj, ne bih da experimentisem da se ojede
Ne volim ni ja mijenjati ako ne moram... Mi smo odavno na Lupmi pelenama... I meni pampers smdri uzas, ujutro smrdi pelena kao da je kakila i sve joj po guzi i koki budu one kuglice gela Lumpi je zasad super
a sad kontam...ovo je tema o pelenama...pa ja nikako da ahvtim što tri dana na temi o vanrednim okolnostima čitam o pelenama...sad sam skontala...
Tri dana pričamo o DM-u i babylove pelena...ja razumijem sve...al stavrno jutros čitam majka dovela dijete u vrtić i nudili joj dvije izjave da potpiše ako će ga ostaviti...to je sintica stavrno nasprem babylove pelene...samo nesreća ja kad sam odgaja stariju DM-a nije bilo ni na mapi...jedva smo nekako preživjele dane sa pelenama
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:01:59
teacher75
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Naravno da si nemajka....dijete ima više dvije godine a još je u pelenama.....ccccc
Šalim se, naravno. Ali moram reći da od kad je H. jednog petka naveče, u dobi od 18 mjeseci, dobila proljev, uvijek sam imala jedno veliko pakovanje viška. Istine radi, kod proljeva i to pakovanje ode brzinom svjetolstil.
ona je samo jednom do sad samo jednom imala proljev al eto oslanjam se da ne zivim na selu- sve mi je oko zgrade i DM i amko i dp, a imam i raje u komsiluku sa bebama u pelenama za nedajboze
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:02:58
teacher75
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Ja nemam ni skladiste pelena,ni skladiste hrane,i ne smatram se nemajkom i nedomacicom,jednostavno zivimo od plate do plate i nemam para da kupujem 50 kg brasna i pakete ulja,a nemam ga gdje ni ostaviti,a ni vrece krompira kad mi sve isklija,pelena nemam nikada viska,kad nestane sidem i kupim,ne vidim razlog za frku,ako imam pola paketa pelena,ne vidim razlog da idem da kupujem jos jedan paket,a minuta mi do radnje
isto tako, iovako me stvari zatrpase
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:03:02
Lady26
Ja nemam ni skladiste pelena,ni skladiste hrane,i ne smatram se nemajkom i nedomacicom,jednostavno zivimo od plate do plate i nemam para da kupujem 50 kg brasna i pakete ulja,a nemam ga gdje ni ostaviti,a ni vrece krompira kad mi sve isklija,pelena nemam nikada viska,kad nestane sidem i kupim,ne vidim razlog za frku,ako imam pola paketa pelena,ne vidim razlog da idem da kupujem jos jedan paket,a minuta mi do radnje
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:03:19
hanabanana
IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Vesela, na posao nisu obavezni da dolaze samo zaposlenici koji zive van Sarajeva, tako rekose na tv-u...moje kolege sa Pala, Kiseljaka i sl. nece ni pokusavati doci....
ma kužim.... al ne kužim kako poslodavci nemaju sluha za mame sa malom dječicom, osobito one koje žive daleko od radnog mjesta
joj tebe, ti kao da živiš u Briselu
Nisu svi poslodavci isti. Mi danas ne radimo. I ne samo majke sa malom djecom, nego svi.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:04:26
pocahontas
ona je samo jednom do sad samo jednom imala proljev al eto oslanjam se da ne zivim na selu- sve mi je oko zgrade i DM i amko i dp, a imam i raje u komsiluku sa bebama u pelenama za nedajboze
ama bona radi garant DM..ako hoces mogu ti ja sad pitati svog muza da ti chekira taj na grbavici pa ti javim
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:06:07
pocahontas
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Vesela, na posao nisu obavezni da dolaze samo zaposlenici koji zive van Sarajeva, tako rekose na tv-u...moje kolege sa Pala, Kiseljaka i sl. nece ni pokusavati doci....
ma kužim.... al ne kužim kako poslodavci nemaju sluha za mame sa malom dječicom, osobito one koje žive daleko od radnog mjesta
joj tebe, ti kao da živiš u Briselu
Nisu svi poslodavci isti. Mi danas ne radimo. I ne samo majke sa malom djecom, nego svi.
kod mene je poslodavac divan, divan..ali brate ako mogu šetati onda mogu i na posao...razumijem samo ako nemaš gdje dijete ostaviti i ako živiš na brdu i van grada..on to sve razumije i da je bilo ko u takvoj situVaciji, ne bi bilo nikakvih problema..ali ja ovakva zdrava, prava što da ne dođem na posao?
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:08:25
vjestica
isto tako, iovako me stvari zatrpase
potpis
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:11:38
teacher75
ama bona radi garant DM..ako hoces mogu ti ja sad pitati svog muza da ti chekira taj na grbavici pa ti javim
napisala sam maloprije da radi, isao je mm kad je krenio na posao i vidio da radi, al nije radio u sub. pa sam brinula da i danas ne rade
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:19:18
hanabanana
IZVORNA PORUKA: ena23
Sta vi mislite da li je MMu pametno krenuti sam s autom od sarajeva prema doboju? kakvo je stanje na M17?
U Doboju nema snijega po putu. Cesta je čista. Vjerujem da je tako i na potezu Maglaj - Doboj. Ne znam kako je na autoputu. Ako će ići sam, onda dok je dana.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:27:02
hanabanana
Meni upravo ovo jako smeta. Ne može se i ne smije odrediti da JU Djeca Sarajeva ne rade, a u isto vrijeme ne reći na koji način će se oraganizovati roditelje djece. ta sa onim roditeljima koji nemaju mame, tate, svekrve, sestre, brata.....susjede.....koja može uskočiti u čuvanju dijeteta?! Gdje da se organizuju i nadju način da osiguraju dijete?!
Mislim da se to ne smije ostaviti na volju poslodavcu....poslodavac moje prijateljice koja radi 500 matera nize od moje firme odlucio je da oni danas rade! Kome?! Nikome, ali mora doci na posao.
Na kraju krajeva, evo škole ne rade. Moje dijete pohadja produženi boravak....ne zato što volim da ona bude u školi deset_ sati, nego zato što je ne smijem ostaviti samu u stanu. I sinoć proglase nema škole, šta sa dijetetom koje pohađa boravak?!
< Poruku je uredio hanabanana -- 6.2.2012 11:29:06 >
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:28:34
Anoniman
Meni upravo ovo jako smeta. Ne može se i ne smije odrediti da JU Djeca Sarajeva ne rade, a u isto vrijeme ne reći na koji način će se oraganizovati roditelje djece. Šta sa onim roditeljima koji nemaju mame, tate, svekrve, sestre, brata.....susjede.....koja može uskočiti u čuvanju dijeteta?! Gdje da se oragnizuju i nadju način da osiguraju dijete?!
Na kraju krajeva, evo škole ne rade. Moje dijete pohadja produženi boravak....ne zato što volim da ona bude u školi deset sati, nego zato što je ne smijem ostaviti samu u stanu. I sinoć proglase nema škole, šta sa dijetetom koje pohađa boravak?!
Zaova mi rece da ce produzeni raditi, jer i njena malena pohadja isti. (u pitanju je skola na Grbavici1)
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 6.2.2012 11:30:06
Hanady RR
Meni upravo ovo jako smeta. Ne može se i ne smije odrediti da JU Djeca Sarajeva ne rade, a u isto vrijeme ne reći na koji način će se oraganizovati roditelje djece. Šta sa onim roditeljima koji nemaju mame, tate, svekrve, sestre, brata.....susjede.....koja može uskočiti u čuvanju dijeteta?! Gdje da se oragnizuju i nadju način da osiguraju dijete?!
Na kraju krajeva, evo škole ne rade. Moje dijete pohadja produženi boravak....ne zato što volim da ona bude u školi deset sati, nego zato što je ne smijem ostaviti samu u stanu. I sinoć proglase nema škole, šta sa dijetetom koje pohađa boravak?!
ja ovo također ne razumijem... napravili su bespotreban haos... Mislim kakve izjave treba roditelj potpisati ako mora na posao i ostavlja dijete u vrtiću s akojim ima potpisan Ugovor o čuavnju djeteta Šta je to Hitna situacija...i ko o njoj odlučuje
Zaista mi nije jasno...a na vjestima je jako malo relevantnih podataka o ovome...a ovo je sa moje tačke gledišta vrlo ozbiljan propust u datoj situaciji