Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:48:28
niki83
Kod nas u ZDK konacno proglasili odgadjanje nastave u osnovnim i srednjim skolama, na Univerzitetu kazu nema odgadjanja , pa oni nastavljaju, a predskolske ustanove niko ne spominje, tako da vjerovatno rade.. Srecom, ja sam evo na raspustu, pa cemo moja N i ja da odmorimo od vrtica i skole
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 15:16:49
Visnja RR
biser sa autima... juce Asja i ja pocele cistiti nase auto...kadkomsija s prozora kaze da je to njegovo da se ne mucimo... i mi kontamo fakat njegovo jer i on ima Alfu... jutros Mm kaze ociscen mu auto dopola... komsija se zezno pa kad je skontao da je ipak nase auto a ne njegovo stao
< Poruku je uredio Visnja RR -- 5.2.2012 15:17:05 >
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 19:46:23
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: ElmaB
Proradio Aerodrom, možemo do Turske, ali u Vogošću, jok!
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 19:47:52
D_K
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
biser sa autima... juce Asja i ja pocele cistiti nase auto...kadkomsija s prozora kaze da je to njegovo da se ne mucimo... i mi kontamo fakat njegovo jer i on ima Alfu... jutros Mm kaze ociscen mu auto dopola... komsija se zezno pa kad je skontao da je ipak nase auto a ne njegovo stao
zauhar :))) dobro je i to pola.. da je i drugo komsija 'pogrijesio' sa druge strane dobro bi bilo
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 19:50:33
Blue rose RR
E moj komšija, nalopata se ti :)) A kao što reče D_K, dok se nekom ne smrkne, drugom ne svane
Ja danas opet lopatala, ali sa velikom lopatom. Vala da se nelažem godilo je i meni i onoj šmizli, obraščići joj se zarvenili i nabrekli ko u kakve seljančice. A jedna od dobrih strana ove nepogode je upozavanje sa komšijama
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 19:50:53
D_K
kod nas je voznja kroz naselje kao voznja kroz tunel.. ja cu sutra morati na A.polje i brinem se gdje cu parkirati.. znate li kakva je situacija u dijelu gdje je ASA auto? da li su parkinzi ocisceni
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 19:52:27
D_K
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
E moj komšija, nalopata se ti :)) A kao što reče D_K, dok se nekom ne smrkne, drugom ne svane
Ja danas opet lopatala, ali sa velikom lopatom. Vala da se nelažem godilo je i meni i onoj šmizli, obraščići joj se zarvenili i nabrekli ko u kakve seljančice. A jedna od dobrih strana ove nepogode je upozavanje sa komšijama
i ja i ja
kontam kako ovo traje da cu nabaciti koju kilu ali izgleda da ipak necu.. jest vala dobro, onaj cisti zrak, malo fizicke aktivnosti
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 20:00:39
veeseelaa
Ja danas opet lopatala, ali sa velikom lopatom. Vala da se nelažem godilo je i meni i onoj šmizli, obraščići joj se zarvenili i nabrekli ko u kakve seljančice. A jedna od dobrih strana ove nepogode je upozavanje sa komšijamauser posted image user posted image user posted image
heheh i ja sam bila vani sat-dva lopatala, onako iz zeze, u neka doba skidoh jaknu malenoj se što reče obraščići zacrvenili na moje oduševljenje, vazda je blijeda I vozila sam je na sankama gore-dole Baš se lijepo obje istrčasmo
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 20:01:35
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: D_K
kod nas je voznja kroz naselje kao voznja kroz tunel.. ja cu sutra morati na A.polje i brinem se gdje cu parkirati.. znate li kakva je situacija u dijelu gdje je ASA auto? da li su parkinzi ocisceni
ne znam tačno tu al općenito nisu parkinzi očišćeni Nek te muž trzne do posla i nek dodje kad završiš s istim i ja ću tako, ako počnem raditi
< Poruku je uredio veeseelaa -- 5.2.2012 20:02:21 >
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 20:04:11
SdZ
na Univerzitetu kazu nema odgadjanja , pa oni nastavljaju
Kod nas su odgodili i ispitne termine koji su bili zakazani za ovu sedmicu. Je, je, je.. he, he... Nesto dobro u ovom svemu. Ali ipak najbitnije je sto su obustavili nastavu u srednjim i osnovnim skolama jer ipak je prehladno.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 20:14:11
HAHA
Žene,vrtići JU"Djeca Sarajeva"će raditi,danas iz uprave zvali odgovorne odgajatelje i naredili tako.Ja sam trebala biti prva smjena,naša mi odgovorna rekla da ne dolazim,ona će doći,pa će me zvati ako bude došlo puno djece.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 20:39:36
D_K
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ne znam tačno tu al općenito nisu parkinzi očišćeni Nek te muž trzne do posla i nek dodje kad završiš s istim i ja ću tako, ako počnem raditi
pretostavljam da je losa situacija :( mi necemo raditi najvjerovatnije do sljedeceg ponedeljka i ne bih vala ni dolazila do grada da nije tehvid u pitanju a zivim u Osijeku i tek su nam danas ocistili put - dok smo dosli do granapa snijeg i sa lijeve i sa desne strane visi od auta :(
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 21:34:37
HAHA
IZVORNA PORUKA: HAHA
Žene,vrtići JU"Djeca Sarajeva"će raditi,danas iz uprave zvali odgovorne odgajatelje i naredili tako.Ja sam trebala biti prva smjena,naša mi odgovorna rekla da ne dolazim,ona će doći,pa će me zvati ako bude došlo puno djece.
Ipak,nećemo raditi.Maloprije me zvala i kaže neće se primati djeca.Svako malo promjena neka .
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 21:38:16
mama75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Hanady, ili neka druga daj rastumačite mi zakon. Je li istina da je za vrijeme proglašenja vanrednog stanja dozvoljeno da roditelji čija djeca nemaju navršenih sedam godina života ne moraju dolaziti na posao, tj. da imaju pravo na plaćeno odsustvo?
ovo zavisi od kolektivnog ugovora....ili pravilnika firme zakon daje mogućnost da se isto utrvdi kolektivnih ugovor il pravilnikom o radu...
nema sutra obdaništa... a u općoj bolnici su uradili preraspodjele vremana u skaldu sa mogućnosti roditelja da se djeca čuvaju...al se radi...
a razlika između vanrdenog stanja i stanja elemnetarne nepogode je također različita i istu ne tretira isti zakon.
Vesela, evo šta kaže Hanady!
Hanady hajde molim te reci mi mogu li naci ista o ovome negdje na internetu i sl, da mogu sutra onako "usput" spomenuti na poslu i pokazati o cemu pricam Inace kod nas sutra stanje sljedece: mama radi , vrtic radi, produzeni boravak ne radi, babo ne radi I meni se ostaje kuci, nemam puno posla, zavrsila sve juce i u petak od kuce, ali... Makar radimo skraceno. Posto najavljuju ovaj novi snijeg, da probam da se izvucem sa ovim "zakonom"
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 21:39:39
mama75
Proradio Aerodrom, možemo do Turske, ali u Vogošću, jok!
Moj rodjak sinoc sletio, iz Norveske dosao i sokiran onim sto je ugledao Mi ga zvali da mu javimo da ne dolazi, ali ocito nismo bili dovoljno "slikoviti" u opisivanju
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 21:47:15
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mama75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Hanady, ili neka druga daj rastumačite mi zakon. Je li istina da je za vrijeme proglašenja vanrednog stanja dozvoljeno da roditelji čija djeca nemaju navršenih sedam godina života ne moraju dolaziti na posao, tj. da imaju pravo na plaćeno odsustvo?
ovo zavisi od kolektivnog ugovora....ili pravilnika firme zakon daje mogućnost da se isto utrvdi kolektivnih ugovor il pravilnikom o radu...
nema sutra obdaništa... a u općoj bolnici su uradili preraspodjele vremana u skaldu sa mogućnosti roditelja da se djeca čuvaju...al se radi...
a razlika između vanrdenog stanja i stanja elemnetarne nepogode je također različita i istu ne tretira isti zakon.
Vesela, evo šta kaže Hanady!
Hanady hajde molim te reci mi mogu li naci ista o ovome negdje na internetu i sl, da mogu sutra onako "usput" spomenuti na poslu i pokazati o cemu pricam Inace kod nas sutra stanje sljedece: mama radi , vrtic radi, produzeni boravak ne radi, babo ne radi I meni se ostaje kuci, nemam puno posla, zavrsila sve juce i u petak od kuce, ali... Makar radimo skraceno. Posto najavljuju ovaj novi snijeg, da probam da se izvucem sa ovim "zakonom"
ne možeš naći na internetu... možeš naći u svom pravilniku o radu