Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 13:26:10
beba1 beba2
mama alma RR blago tebi tebi tvoj i dosadio a ja svog skoro i ne vidim jer radi u zimskoj sluzbi a vrijeme hm...ali eto i to neko mora da bi nam ceste bile prohodne...
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:07:51
ElmaB
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: ElmaB
Hanady, ili neka druga daj rastumačite mi zakon. Je li istina da je za vrijeme proglašenja vanrednog stanja dozvoljeno da roditelji čija djeca nemaju navršenih sedam godina života ne moraju dolaziti na posao, tj. da imaju pravo na plaćeno odsustvo?
ovo zavisi od kolektivnog ugovora....ili pravilnika firme zakon daje mogućnost da se isto utrvdi kolektivnih ugovor il pravilnikom o radu...
nema sutra obdaništa... a u općoj bolnici su uradili preraspodjele vremana u skaldu sa mogućnosti roditelja da se djeca čuvaju...al se radi...
a razlika između vanrdenog stanja i stanja elemnetarne nepogode je također različita i istu ne tretira isti zakon.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:21:27
veeseelaa
Nije, ništa novo.
ne znaš da li se negdje možemo informirati? ja svakako imam namjeru zvati šefa da vidim da li radimo al bojim se da će reći da da, ko će po ovakvom vremenu na posao ustvari meni se ide svugdje izuzev na posao a i ne znam kakva je situacija na Ilidži, malena mi dole ide u vrtić
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:26:32
ElmaB
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Nije, ništa novo.
ne znaš da li se negdje možemo informirati? ja svakako imam namjeru zvati šefa da vidim da li radimo al bojim se da će reći da da, ko će po ovakvom vremenu na posao ustvari meni se ide svugdje izuzev na posao a i ne znam kakva je situacija na Ilidži, malena mi dole ide u vrtić
Ma ne znam ni ja evo zvala sam par televizijskih stanica da vidim raspolažu li oni sa nekom informacijom ali nikoga ne mogu da dobijem.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:27:03
Hanady RR
evo sada sma slušala vrtići amel i nur na Ilidži, na grabvici i u Vogošći redovno rade za svoju djecu... a ova javna ustanova djeca sarajeva svako malo druga informacija
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:28:49
Hanady RR
Nije, ništa novo.
Ma ne znam ni ja evo zvala sam par televizijskih stanica da vidim raspolažu li oni sa nekom informacijom ali nikoga ne mogu da dobijem.
elma porbaj hayat... sada komletan dan ide program uživo... sve se službe javljaju i postavljaju ims epitanja...kažu ako ne može na telefono da se dobije može na bilo koji mail...odmah čitaju i pokušavaju dobiti informacije... cijela emisija je u svdhu javnoga informisanja i porgram u živo...
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:32:39
veeseelaa
Nije, ništa novo.
ja postavila pitanje na fb TV Sa i oni ga izbrisali kontam ako nije požejno pisanje po zidu zašto su dozvolili tu opciju svefga u Božijoj bašti
A prvatni vrtići će da rade, zna se, već će se oni nekako organizirati al ja sam na Ilidžu u petak išla po dijete u vrtić i nisam mogla prići s autom do vrtića, već mi je teta snijela dijete na sred ulice, gdje sam bokirala saobraćaj dok smo se nas dvije smjestile Pa sad mogu mislit kako je dole kad je strašno bilo u petak
sad mi je TVSA odgovorila
"Na posao moraju svi, ukoliko se drugacije ne dogovorite sa poslodavcem"
e pa
< Poruku je uredio veeseelaa -- 5.2.2012 14:41:29 >
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:36:09
dubravka01
Na Ilidži je za sad ok, ljudi i danas lopataju, Boga mi kako koji put izađem vani ili pogledam kroz prozor sve više auta je očišćeno a i put nekako širi , evo sad uđoh u kuću, igrali se ja i O. sa djecom u parku, mm ode "jedan krug" sa autom pa vam se javim s još informacija.
A evo ja i moj hairlija uživamo u čaju i kiflicama od Hanady, ako je ko u blizini bujrum
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:38:18
M kao Mama
Ja sam sinoć uživo čula lijepo ministra kako kaže do 10. ne rade ni vrtiću u sklopu JU Djeca Sarajeva, a isto je i dva puta ponovi portprol onaj Pejić, iz Ministratsva obrazovanja, i to baš dva puta,
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 5.2.2012 14:47:32
ElmaB
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Ja sam sinoć uživo čula lijepo ministra kako kaže do 10. ne rade ni vrtiću u sklopu JU Djeca Sarajeva, a isto je i dva puta ponovi portprol onaj Pejić, iz Ministratsva obrazovanja, i to baš dva puta,
Joj Alma to smo svi čuli i pročitali, ali je premijer poslije reako da će raditi samo da što manje djece dolazi. Isto to piše i u današnjem Avazu. Ali su to sve sinošnje informacije i meni treba provjerena, današnja.