Esmica
|
Ja sam vazda bila opskrbljena s zalihama hrane.U proslom stanu smo imali spajz,pa je bas bilo mjesta.Sad ovdje namam neki spajz,a tri vece prodavnice mi blizu,Konzum,DP,i jos neka ,i plus ovi manji granapi,tako da sam prestala sa zalihama .Po dva litra ulja,vreca od 5 kg brasna,ili 10,i tako,svega pomalo,pa sedmicno u nabavku.Jedino smo krompir,luk i grah imali u vecim kolicinama,jer to uvijek uzimamo domace,pa stoji. Sad vec planiram,dok vanredno stanje prodje,u ovoj sobi napraviti police u plakaru za zalihe. Veceras se nesta isplakah,doslo mi,hem muz kasnio,hem nemam kredita,nit mogu izaci da kupim,djecu da ostavim,pa mi se nakupilo ,muz se ibreti sta ti je zeno,svega imamo,nit su grijanje iskljucili,nit struju,a ni internet. Al dzaba,meni doslo,rekoh nisu,al sta ako iskljuce,pa djeca,pa ti kasnis,ja se zabrinula.Jos mi valjda hormoni trudnicki...pa predjosmo nekako na temu sunecenja,ne znam ni ja kako,pa se sjetih malog kad se sunetio,pa rekoh i sad dolazi bebica,pa opet u plac ,zao mi ga sto je plako kad se sunetio. Eto sad sam sama sebi smjesna,nidje veze. Maloprije mu govorim hajmo bolan napolje pola sata,djeca spavaju.On me gleda,ko biva zeno kakve su to transformacije