|
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 19.8.2010 11:16:15
|
|
|
|
M kao Mama
|
IZVORNA PORUKA: sara.at teacherko nebih voljela da ti kazem koliko ima arhitekt, to znam po vlastitom novcaniku jer mi svog arhitekta za kucu po satnici placamo a to je kod nas u bosni vise od pola normalne plate istina da nam je drzava u memi al ljudi moji pa bio je rat i u Hrvatskoj pa eno stali na noge koliko toliko, a mi tonemo sve dublje i dublje i nije mi jasno nikako jedna godina nevalja dodju izbori i onda nase budale izadju na izbore i opet za iste kretene glasa i opet isto sra**e neznam jesmo mi toliko blesav narod il je to tako a sto se tice tog sto je Mirkica rekla za ponasanje prema strancima,slazem se sa njom, pa nemoze te niko kenjati po glavi ako si ti ok, pa ja sam udana za svabom tako reci, direktorom jedne velike firme,moj svekra je poznati doktor, svekrva diplomirana medicinska sestra, djever indzinjer, mogu reci da u jednoj lijepoj i obrazovanoj familiji zivim gdje svi imamo podebele ziro racune, medjutim kad sam dosla u tu familiju zivjela sam u stanu sa 30m2 i bila samo zaposlenica kod mog muza sa jednom solidnom platom i solidnim autom al oni su me prihvatili kao svoje djete svekar da negovorim nece nikad reci moj sin nego moja snaha i sin.... moja mama je docekana objerucke i ispracena sa poklonima da sam bez rijeci i ja ostala... ostatak prijatelja nam je mjesan znaci i nasi i svabe nikakvih problema.... nasa svadba kad je bila, bilo je pola-pola pa svi smo skupa sjedili,svi pricali, smijali se da nam i danas dan kazu da je bila svadba snova al kod mene nije bilo odvojeno da sjede svabe a odvojeno nasi neeee svi izmjesani i bilo je uvjek kazem budi covjek i bice i drugi prema tebi,ja nemogu samo uzimati uzimati a nista ne davati il sjediti kod kuce i cekati socijalu a tu socijalu uplacuju svabe a ja ih pljucati i njih i drzavu il drzava dala posao tako reci kruh u ruke i da ja sad se pokenjam po tome svemu jer meni fali busen iz Bosne, iskreno meni fali moja mati i brat a ostalo sve vrijedno sam tokom ovih godina rata i poslije rata izgubila..... kad dodjem dole necujem nikad nista lijepo, dnevnik me u ocaj baca, samoubojstva,ubojstva,mafija,droga, silovanje, provale pa onda lijepo odem u trgovinu pa me sokiraju cjene koje su svaki put sve vece a nigdje para kome se to trpa u guzicu nije mi samo jasno. Onaj ko zatvara oci pored ovakve situacije i boji svoje zidove u ruzicasto mogu samo reci da je sebicno i da mu se zivot vrti u lazi, ja znam da pomocu nemozemo svakom al pogled u Bosnu je ona nasa stvarna realnost... a jedino sto je lijepo jos u Bosni je bascarsija i moja kristalna Una... Ne svatih najbolje, ali nejse, mislim da je ona opčenito govorila na narod, a ne na rodbinu, mislim na tvoje "strance" oni su tvoj rod
|
|
|