|
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 18.8.2010 23:42:26
|
|
|
|
Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: acudesa RR IZVORNA PORUKA: D_K IZVORNA PORUKA: acudesa RR IZVORNA PORUKA: bebbe RR I, btw, svako živi onako kako živi, kako može i kako izabere, bilo da izabere sreću ili se pomiri s nesrećom... U BiH ili drugdje... Meni je svejedno gdje sam, sve dok su MM i djeca uz mene, dok smo svi zdravi i živi i sretni... bila sam i švorc i puna "ko brod", ali NIKADA nisam mijenjala stavove i uvijek sam imala isto super raspoloženje i odnos prema životu... jedini razlog zašto bih izabrala život vani je: sigurniji život za moje dijete, kad bih znala da je negdje bolje...jer me naša svakodnevnica pomalo plaši, a za meterijalnim nikad nisam težila, džaba ti sve kad si "prazan u srcu"... ja sam kao cura isla par puta u Njemacku - ma ja nisam prestajala plakati - te za mamom, te za braticima, te poslije za momkom.. sada bi mi bilo zao da odvajam djecu od deda i nana, od rodjaka ali kako vrijeme prolazi to nece biti ni opcija - bicemo prestari za novi pocetak a to me malo i plasi.. kakva nam je prespektiva ovdje? hajde, mi cemo se pretrpiti, vozicemo krntije, necemo ici na egzoticne lokacije na ljetovanje (ako cemo uopste negdje ici) itd. ali da nam djeca zive u uredjenoj drzavi. ali, nista se ne mijenja tj. mijenja se na gore! nekad se pitam da li pravim grijeh prema djeci time sto ih ovdje odgajam! nekad sam puna elana, ja mogu, ja hocu ali svaki dan stigne neki udarac i neka informacija o kradji, korupciji, nepravdi.. tužno ali istinito... kad čujem kako sve funkcioniše u, npr. Danskoj, srce me zaboli... Kod moje familije je dolazio Danac sa porodicom da vidi Bosnu, bili na čaršiji kad je bio SFF...u po frke su prošla kola sa rotacijom...on se ukočio-mislio ko zna šta je...bomba...otmica...atentat...jedva čovjeku objasnili da se naši vrli političari tako vozaju.. plus, kad su mi ispričali da ja kod njih normalno da ministar "nečega" ležerno sjedne na voz i dođe u obilazak mjesta stotinama kilometara daleko ..u moj mozak zapečen ponašanjima naših političara to jako teško ulazi... da frajer nađe na bankomatu 1000 kruna, vidi kojoj banci pripada bankomat, pa novac lijepo vrati u banku... nezamislivo... ma nemojte generalizirati stavri kod nas je čovjek bez krova nad glavom našao 50 000 KM na parkingu i uredno ih vratio vlasniku.... em je bio izbjeglica, em samohrani otac..... svaka mu čast... ja samo lijepe stavri pamtim.... a baš da u danskoj nema toga...taj te acu ifolirao
|