|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Zivot u inostranstvu, vase misljenje

Da
  70% (120)
Ne, nikad
  5% (10)
Mozda za neki kraci vremenski period
  23% (41)

Ukupno glasova: 171

(Posljednji glas : 9.4.2014 1:03:19)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje
18.8.2010 23:54:41   
D_K
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma nemojte generalizirati stavriuser posted image user posted image user posted image

kod nas je čovjek bez krova nad glavom našao 50 000 KM na parkingu i uredno ih vratio vlasniku....

em je bio izbjeglica, em samohrani otac.....
svaka mu čast...
ja samo lijepe stavri pamtim....user posted image

a baš da u danskoj nema toga...taj te acu ifoliraouser posted image user posted image user posted image user posted image

meni je ciko neki dan vratio novcanik - nedirnut.. ja se zavelesila oko nekih sandala koje sam kupila i novcanik mi ispadne u sred Merkatora. kad zove ciko - pare tu, kartice tu, licna - nista nije ni dirnuto..
ima i dobrih i losih ljudi svuda - ali kod nas je paf ako ti vrate novcanik ili ako vidis da se neko sagnuo da pokupi papiric koji je ispao a vani to nije tako.. ne kazem da su ljudi bolji ali ima bolji sistem i manje je gresaka - bar se meni tako cini..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 326
18.8.2010 23:59:01   
D_K
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

[
na ovo nas Dubioza kolektiv nagovarauser posted image  da im kucamo na vrata kad nam šta nije jasno...Bože jedini, da mi je to dočekati

sta kucati na vrata? kad otvori pravo im uletiti i na kaficu se pozvati :)))
ma kakvi, kod nas ti se oni koji udju u opstinske odbore nesto zakofrče user posted image user posted image
sjetila sam se izraza kofrčiti - taman za nase politicare - nešto se kofrče user posted image user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 327
19.8.2010 0:00:34   
acudesa
IZVORNA PORUKA: D_K

.. ne kazem da su ljudi bolji ali ima bolji sistem i manje je gresaka - bar se meni tako cini..

najbolji ljudi su Bosanci i Hercegovciuser posted image user posted image user posted image
a, društveno-politički sistem nam kotira...uh...lelis....neuporedivo je, upravu si

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 328
19.8.2010 0:12:14   
Anoniman

tužno ali istinito...
kad čujem kako sve funkcioniše u, npr. Danskoj, srce me zaboli...
Kod moje familije je dolazio Danac sa porodicom da vidi Bosnu, bili na čaršiji kad je bio SFF...u po frke su prošla kola sa rotacijom...on se ukočio-mislio ko zna šta je...bomba...otmica...atentat...jedva čovjeku objasnili da se naši vrli političari tako vozaju..
plus, kad su mi ispričali da ja kod njih normalno da ministar "nečega" ležerno sjedne na voz i dođe u obilazak mjesta stotinama kilometara dalekouser posted image ..u moj mozak zapečen ponašanjima naših političara to jako teško ulazi...
da frajer nađe na bankomatu 1000 kruna, vidi kojoj banci pripada bankomat, pa novac lijepo vrati u banku...user posted image  nezamislivo...

Ima i ovdje kradje, ali npr u zadnje vrijeme kako je ova nestasica poslova Dk vlada, pregledava sve i svakoga tako i politicare i cesto se na vijestima cuje da je npr navodim neke jedan politicar otisao autom vlade u njemacku na politicki razgovor, to se ne smije odmah mu porez povecaju ili slijedi otkaz ili ako jede na racun vlade, ovdje se zna gdje svaka kruna ide...Ne smije se kruna potrositi na svoje licno zadovoljstvo...Takodje u posljednjih godina je porastao kriminal, pogotovo u mjestima gdje zive iskljucivo stranci..Arapi, turci koji su dosli ovdje prije 30 godina i vise su svi zaradili penzije na posten nacin medjutim njhovi potomci, su vec druga prica, ne kazem svi ali ima dosta problema...Stvarno u posljednjih par godina stalno na vijestima kako bande (ima par bandi koje su osnovali stranci) takodje i danskih pa se bore za teritorije...Nedavno je u mom gradu ubijen mladic u kaficu, covjek sjedio nikom nista uradio nije, dvojica stranaca se zezala i ispale rafal metak ga ubije.....Al ipak nije kao sto je dole...Ja sam jednom izgubila novcanik i bilo je para oko 2 hiljade kruna....Par dana poslije iz policije dobijem poziv da dodjemi podignem ,ja samkontalanaci cu samo dokumente medjutim sve cakum pakum i pare su sve bile tu...

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 329
19.8.2010 0:20:06   
acudesa
user posted image user posted image user posted image
direktno iz Denmarkuser posted image ...
kako god, čini mi se da je ovaj dio (oko politike i socijalne skrbi) bolji...
a, i ja sam čula ze te bande u kojima ima i Bosanaca...nezgodno, ali opet bolje, kod nas je u svakom tramvaju  potencijalni bandituser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 330
19.8.2010 0:29:56   
Anoniman

user posted image user posted image user posted image
direktno iz Denmarkuser posted image ...
kako god, čini mi se da je ovaj dio (oko politike i socijalne skrbi) bolji...
a, i ja sam čula ze te bande u kojima ima i Bosanaca...nezgodno, ali opet bolje, kod nas je u svakom tramvaju  potencijalni bandituser posted image

Ima i nasih sa svih prostora ex Juge,
npr navodim ja sam radila dugo godina i zaradila sebi sindikat (napunis odredjeni broj sati+dok radis placas neki procenat plate sindikatu)+ stp placam porez od plate drzavi oko 43% i to rade svi i koji rade i koji su na sindikatu ikoji primaju socijalu.....E kad  se moja firma preselila u poljsku meni su ponudilinposao tamo, stan ja sam odbila nekako mi bilo tesko  otici i biti sama, tad sam pocela primati pare od sindikata...Na to imam pravo 4 godine, ali moram biti aktivna trazeci drugi posao ili npr ako mi oni nadju poso imam pravo 2 puta odbiti...Moram im biti na raspolaganju....Ako ne ispuniis zakone a kase sutnu te onda slijdi socijala...Danci se pametili u zadnjih godina, pa sad nema ni sjediti vec  svima ko prima socijalu mora ici na aktivering,moze biti bilo kakav rad u skladu sa tvojim zdravljem, iskustvom bla, bla, bla..
zaboravila sam napisati za sindikat npr nude kurseve npr ako si radio u mesari a traze radnike u cvjecari posalju te na kurs za to, tako da ipak imas neke osnove za taj posao...Ili imaju vecernje skole i skole za odrasle....
Takodje sva djeca od pocetka srednje pa nadalje  primaju stipendiju....

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 331
19.8.2010 0:53:01   
Anoniman
Vec kad sam ovdje da napisem svoje misljenje...Ovdje sam od svoje 15 godine, kao sto znate dosla sam na lijecenje, kao i mnogi iz BiH...Citavo moje lijecenje je za mene platila ova drzava, caki doktora iz Engleske....Lijecila sam se u najboljoj bolnici i danas sam hb sposobna za sve.Imam normalan zivot....Napisala sam prije  nesto o prihodima , porezu, taj sistem mi se veoma svidja,jer svi imaju...Brine se o starcima, o invalidima, hendikepiranima. zivotinjama i uvijek se ima para i za drzave zahvacene nesrecama, kako ratnim, tako prirodnim....
Ja nikad nisam imala problema, sto se tice skolovanja, posla opcenito zivota, naidje ponekad neki danac koji ne voli strance mrko te pogleda, samo zaobidjem...Zene su zasticene zakonom...Navikla sam se cak i na vrijeme koje je vecinom kisovito i vjetrovito...Sveu svemu ne razmisljam napustati ovu drzavu jer imam dobre uslove za zivot, kao i moje dijete...
Kao i svaka drzava i ova ima minusa....Ne postoji dozivotna kazna,ja mislim da je najduza kazna 16 godina a to je bas za ekstremne slucajeve...Danci su malo hladan narod, iako je lijep dan nedeljom nigdje nikoga na ulici...5 dana radde vikendom se olese....itd

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 332
19.8.2010 1:04:16   
milenium
marina šta znači olese?
btw(imam dvojicu danaca trenutno u kući i tu su još 10 dana pa idu nazad)i kažu da se nikad nebi ovdje vratili.kažu tamo im se najteže rodituser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 333
19.8.2010 1:21:37   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: milenium

marina šta znači olese?
btw(imam dvojicu danaca trenutno u kući i tu su još 10 dana pa idu nazad)i kažu da se nikad nebi ovdje vratili.kažu tamo im se najteže rodituser posted image user posted image user posted image

olese - ubiju se od alkohola

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 334
19.8.2010 3:01:19   
Ella_H
Poz drage moje..Ja cu vam kratko i jasno
Tudja zemlja tuga je golema hehee

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 335
19.8.2010 4:01:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: milenium

marina šta znači olese?

Hahaha odakle ti danci...

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 336
19.8.2010 8:07:41   
Mirkica
Jutro moje zene i u BOsnui i po cijelom svijetu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nas narod je dobar i niko nije bolji od Bosanskog naroda malo mi idu na zivce ovi sa strane ali et i njih treba nekada razumjeti :)))), neo sto se tice  svega ukupno drzave , uprave ne moze se brate porediti , ovdje imas PRAVA , ljudska PRAVA , i BOgami niko ne smije preko njih , u Bosni na zalost nema niko i nikakva prava , ja sada kad sam bila kad se nisma pocela krstiti .

Moja snajka radi  vec deset godina u jednoj firim , super posao do skora i super firma vec godinu dana BOgami zena niej primila platu samo nekada u Decembru nekih 300 km TO NE POSTOJI OVDJE NEEEEEEE i nikom nista isli zalili se , skoro strajkovali i znate sta se desilo dosla policija napaltila im kaznu po 400 km jer kazu uznemiravaju saobracaj , isli da se zale kazu cekajte stecaj , cekaju sta ce biti kada dodze , to je zlostavljanje ljudi , psihicki ubijanje , zene ide svaki dan radi , starh je dati otkaz , jer et kao krenuce , ili bar taj stecaj da doceka pa da daju koliko toliko , zdravstevno osiguranje nema , niko ne uplacuje to socijalno , skoro je ostala trudna i izgubi bebu sve morala sama paltiti , na biro ne moze jer radi ,preko mog brata ne moze jer i on radi (i ako je i on prijavljen i ima dobar posao niko ni njemu to socijalno ne uplacuej ja ne znam kako je to moguce ) covjece takvo sto da se desi ovdje ma an svim dnevnicima bi bilo .
Za mene u Bosni se vrsi psihicko ubijanje naroda , sta god vi rekli ili ne , ja ne kritikujem narod jer narod ko Bosanski narod niko ne mloze odtrpiti kao on , ali vlada sve i ejdnog kada vidim gade mi se , bilo koji da je , smao geldjau sebe i malo podjela onima oko sebe , i to je to . Nikakva prava niko nikoga nemoze tuziti , ustavri onaj odozgo moze onog dole , mi pricamo ovdje o obicnom narodu BOsne a takvih je 90% a ne o onima malo iznad sto su nekako u mutnom ulovili ili su BOzijom srecom eto nesta uspjeli.  KAda odes u javnu ustanovu to ti je kao na klanej da si otisao covjece ponasaju se prema tebi kao idioti itd. ovdje nije tako , ja gdje god da sam otisla ljudi si extremno fini ljubazni i spremni pomoci , ja ne znam kakve nastupe imaju ti nasi sto ovdje zive prema tim ljudiam pa se tako lose osjecaju ja se jos nikad anisma lose osjetila u drustvu stranca.
Od kako sam trudna , gledaju em kao malo vode na dlanu znajus ta mi se desilo (doktori ) gdje god sam otisla na koji god pregled ljudi one sestrice mi jastk pod galvom namjestaju donose vode , kad sam se porodila ja sam imala osjecaj da sam u hotelu ne u bolnici (prvi put)  , i NIKO NEKA NE PRICA LOSE PROTIV NE BAR PROTIV NEJMACA jer ja zivim ovdje i znam ko su i sta su i kako se odnose prema narodu , a ako neko dodje i ponasa se kao divljak normalno je da ce se i oni prema njemu odvratno ponsatai KULTURA znati se ponasati to cjeni svako.
Odoh ja drage moje moram opet doktoru :))))

DA niko niej zlatan u svakom zitu ima kukolja ali globalizirati sve i ljude koji su mnogima dali utociste , hljeb u ruke  i njih kuditi i proklinjati a od njih zivjeti je ono POSLEDNJE.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 337
19.8.2010 9:25:10   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

... ja kao profesor ne mogu sebi priustiti skupo auto

Misliš, skupi auto, Teacherko?!
I, btw, svako živi onako kako živi, kako može i kako izabere, bilo da izabere sreću ili se  pomiri s nesrećom... U BiH ili drugdje... Meni je svejedno gdje sam, sve dok su MM i djeca uz mene, dok smo svi zdravi i živi i sretni...

da, skupi auto. ja sam sretna i ovako al bih bila presretna da zivim u madridu, imam finu platu i samo fiesta-siesta, ljepota user posted image

Ne da mi se ulijetati u rasprrave, i nemoj to sada shvatiti kao izazov ka prepiranju, ali ne mogu da ti ne kažem da sreću nosimo u sebi. Nesretan čovjek je nesretan i u New Yorku, s milionima na računu. Istina, možda tu nesreću lakše nosi, but, the point is da ti ni Madrid ni Sarajevo ne mogu ni dati ni uzeti sreću...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 338
19.8.2010 9:32:45   
veeseelaa
bebbe slažem se s tobom, sreću nosiš u sebiuser posted image
ali ne možeš biti sretan kad odeš npr s djetetom u bolnicu a neće da ti obave pregled ili da ti objasne situaciju tj stanje bebice jer nemaš štelu, eto odmah si nesretan
Ili kad dodješ da se porodiš babica se izdere na tebe kao na malo dijete jer joj nisi tutnuo prethodno u džep itd masa je primjera u BiH gdje stvari ovako ferceraju

< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.8.2010 9:33:23 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 339
19.8.2010 9:51:44   
mamina princeza
Dok sam bila mladj ai nisam imala djecu uvijek sam govorila da zivot izvan bosne nema smisla za mene. I sada bih tesko otisla al uglavnom zbog napustanja svojih bliznjih.... a ostalo mi je sve manje vazno.
Ipak nemam ni priliku p ani ne razmisljam. Trudim se da radim, zaradjujem opstajem i da imam koliko toliko normalan zivot koliko se moze imati u nasim uslovima.

Slazem se sa svima vama u nekom smislu. Jest nam i drzava nikakva al boga mi i narod...mnogi od nas kukaju kako se nem apara a kad se treba raditi onda ne moze zbog ovog i onog. Ih najlakse je tako. Sto se tice "srednjeg" staleza kojeg mislim kod nas najvise ima , ljudi koji rade da pristojno zarade i priuste sebi pored osnovni potreba npr jedna godisnji odmor .... mislim da za ttakve je ovdje najteze. Ovdje il si donji il si gornji. 

Nazalost taj trend postaje sve izrazeniji i bojim se sta ce biti za 5, 10 godina.

Imam poznanike u inostranstvu i uglavnom su se lijepo snasli pa cak i on bez nekog znacajnijeg obrazovanj. Istina mnogi od njih i danas kukaju.

Opet ja kazem ostajem ovdje da zivim i radim koliko mogu... jedino ne daj boze rata cim bi prva pukla mislim da bih ovja put otisla jer ne bih podnijela opet a i cemu. Opet mi sto smo rat predeverali donji ostadosmo... ne bi me ovaj grad vise vidio to znam radi mog djeteta prij svega.

a sad istiniti događaj user posted image :
Prije cetiri-pet godina bila sam u posjeti prijateljici u Danskoj, Kopenhagen. sve super sredjno divno , al nisu nista nesposobnij i od nasih. Za tih sedam dana uspijela sam ostati laksa za kofer i dvije stotine EURa koje sam sama od sebe sakrila u njemu. dok smo bili na rucku u gradu u prijateljicin iznajmljeni stan u kojem sam i ja bila upao lompov i ukrao meni to a njoj jos svasta nesto.
Tako da ako si peh , peh si u Danskoj user posted image

< Poruku je uredio mamina princeza -- 19.8.2010 9:52:16 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 340
19.8.2010 9:56:03   
Mirkica
"Bosna je moja velika stalna ljubav i moja povremena bolna mržnja. Bezbroj puta sam pokušavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije važno gdje covjek fizicki živi: Bosna je u meni, kao krvotok. Nije to samo neobjašnjiva veza izmedju nas i zavicaja, vec i koloplet naslijedja, istorije, cjelokupnog životnog iskustva vezanog za ovaj kraj, iskustva mog i tudjeg, dalekog, koje je postalo moje."
(Mesa Selimovic)

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 341
19.8.2010 10:01:17   
teacher75

... ja kao profesor ne mogu sebi priustiti skupo auto

Misliš, skupi auto, Teacherko?!
I, btw, svako živi onako kako živi, kako može i kako izabere, bilo da izabere sreću ili se  pomiri s nesrećom... U BiH ili drugdje... Meni je svejedno gdje sam, sve dok su MM i djeca uz mene, dok smo svi zdravi i živi i sretni...

da, skupi auto. ja sam sretna i ovako al bih bila presretna da zivim u madridu, imam finu platu i samo fiesta-siesta, ljepota user posted image

Ne da mi se ulijetati u rasprrave, i nemoj to sada shvatiti kao izazov ka prepiranju, ali ne mogu da ti ne kažem da sreću nosimo u sebi. Nesretan čovjek je nesretan i u New Yorku, s milionima na računu. Istina, možda tu nesreću lakše nosi, but, the point is da ti ni Madrid ni Sarajevo ne mogu ni dati ni uzeti sreću...

e svasta, mozes li ti meni reci gdje sam ja to napisala da sam nesretna???!!! user posted image samo sam rekla da me dosta stvari nervira ovdje, ja sam sretna ali bih bila jos puuuuuno sretnija da zivim u ljepsoj i sredjenijoj drzavi...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 342
19.8.2010 10:03:11   
Mirkica
teacher sve sto si ti rekla ja sam razumjela , i sve sto si ti navela je cista realnost ko smatra da je sistem u nasoj drzavi dobar i da je sve uredu kako stavri stoje E TAJ ili je dio tog pokvarenog sisetam ili sam sebe laze  nista trece.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 343
19.8.2010 10:05:42   
tinchita
Nedavno sam razgovarala sa  svojom prijateljicom koja je otišla jednu susjednu nam državu. Upoznale smo se na faksu. Ona je kao i ja došla studirati u Sarajevo i naprosto se zaljubila u ovaj grad, u način života, općenito u kompletnu sarajevsku atmosferu...Htjela svim silama ostati ovdje...Međutim, po završetku faksa nije uspjela naći posao i sa svojim zaručnikom otišla je vani...Tim odlaskom nikad nije bila oduševljena...no s vremenom se prilagodila..Udala se, dobila bebu.
Veli ona meni...to nije način života koji volim, ni ljudi nisu onakvi na koje sam navikla, s kojim bi se družila..često sam usamljena, sve mi nedostaje!

Ali, odmah sam dobila posao u struci, siguran je, dobro plaćen, imam priliku napredovati..Za razliku od BiH, atmosfera je zdravija, ne vlada opća depresija, opuštenija sam i zadovoljnija...Ipak, najviše me raduje to, što mi se čini da ću svom djetetu ovdje moći osigurati bolji i lagodniji život!

A ja sam već dvije godine bez posla, jer nemam štelu..
Svakim danom sam depresivnija i ogorčenija... Dosta mi je, vjerujem i većini, ove užasne političke i socijalne svakidašnje katastrofe...Pa, rat je davno završen, zar nije vrijeme da idemo dalje..dosta mi je netolerancije, mita, korupcije i nacionalizma...

Znam, nigdje nije sjajno...ali ja bih rado otišla odavde!!!!

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 344
19.8.2010 10:05:51   
Mirkica
Ja kada pisem i kritikujem , odnosis e samo i cisto na nase politicare , na nas sistem, upravu i odgovorne ljude koji Bosnu i narod vode u propast ne odnosi se ni ejdnim dijelom na nas narod ni s jedne strane ( da nebi doslo do zabune )

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 345
19.8.2010 10:07:02   
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

bebbe slažem se s tobom, sreću nosiš u sebiuser posted image
ali ne možeš biti sretan kad odeš npr s djetetom u bolnicu a neće da ti obave pregled ili da ti objasne situaciju tj stanje bebice jer nemaš štelu, eto odmah si nesretan
Ili kad dodješ da se porodiš babica se izdere na tebe kao na malo dijete jer joj nisi tutnuo prethodno u džep itd masa je primjera u BiH gdje stvari ovako ferceraju

upravo ovako, ja jesam generalno sretna- imam finog muza, zdravu i divnu user posted image , dobar posao, stan, auto,ali... svaki dan se i ja i mm iznerviramo bar nekoliko puta kad vidimo sta se oko nas desava. kad sam kod kuce ne gledamo vijesti, dnevnik jer nista dobro ne mozemo cuti. upalim kompjuter, na internetu isto sve neki crnjak... cim napustim stan, iznerviram se kad vidim smece po vilsonovom, a korpe na sve strane. odemo da se opustimo na vrelo bosne, kad tamo pelene na travi pored klupe, da ne govorim sta jos sve ljudi bacaju tamo. u autu mm (koji je vozac) opsuje bar 10 puta iznarviran vozacima koji ne plae zmigavac, parikiraju na sred ceste itd... moram u bolnicu, cekam2 mjeseca ne termin, kad dodjem cekam sa bebom nekoliko sati (obicno snimanje kukova). odem da izvadim pasos za user posted image isto tako cekanje satima. hocu da negdje otputujemo traze vizu... izadjem na kafu sa jaranicama. sve redom kukaju, zavaljene u kreditima, kolegice sa posla se vracaju nakon 3-4 mjeseca sa porodiljskog jer ne mogu zivjeti od porodiljske naknade... itd... itd... pa kako biti onda svakodnevno i u potpunosti sretan???user posted image moze onaj koji samo sebe gleda i ne osvrce se uopce oko sebe...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 346
19.8.2010 10:08:21   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Mirkica

teacher sve sto si ti rekla ja sam razumjela , i sve sto si ti navela je cista realnost ko smatra da je sistem u nasoj drzavi dobar i da je sve uredu kako stavri stoje E TAJ ili je dio tog pokvarenog sisetam ili sam sebe laze  nista trece.

ma taj je previse egocentrican i gleda samo sebe, ako je njemu dobro,sve je divno- krasno a nepravda ga se ne tice... jadni mi altruisti!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 347
19.8.2010 10:11:41   
teacher75
zaboravila sam napomenuti da je najbolja prijateljica, dipl. arhitekta bila vise od godinu dana bez posla, na kraju se jedva zaposlila u privatnoj firmi i ima platu oko 500 eura, a ostaje prekovremeno,cesto do 6 iako joj nije placeno, radi skoro svaku subotu i ne radi samo posao arhitekte vec sve sto joj dadnu (racunovodstvo itd...)! i kako da ta osoba bude sretna? e voljela bih da cujem kolika je plata jednom diplomiranom arhitekti u ostatku evrope....

< Poruku je uredio teacher75 -- 19.8.2010 10:12:07 >

Neposredna veza do poruke: 348
19.8.2010 10:49:16   
sara.at
teacherko nebih voljela da ti kazem koliko ima arhitekt, to znam po vlastitom novcaniku jer mi svog arhitekta za kucu po satnici placamo a to je kod nas u bosni vise od pola normalne plateuser posted image  
istina da nam je drzava u memi al ljudi moji pa bio je rat i u Hrvatskoj pa eno stali na noge koliko toliko, a mi tonemo sve dublje i dublje i nije mi jasno nikako jedna godina nevalja dodju izbori i onda nase budale izadju na izbore i opet za iste kretene glasa i opet isto sra**e user posted image  neznam jesmo mi toliko blesav narod il je to tako user posted image
a sto se tice tog sto je Mirkica rekla za ponasanje prema strancima,slazem se sa njom, pa nemoze te niko kenjati po glavi ako si ti ok, user posted image  pa ja sam udana za svabom tako reci, direktorom jedne velike firme,moj svekra je poznati doktor, svekrva diplomirana medicinska sestra, djever indzinjer, mogu reci da u jednoj lijepoj i obrazovanoj familiji zivim gdje svi imamo podebele ziro racune, medjutim kad sam dosla u tu familiju zivjela sam u stanu sa 30m2 i bila samo zaposlenica kod mog muza sa jednom solidnom platom i solidnim autom al oni su me prihvatili kao svoje djete user posted image  svekar da negovorim nece nikad reci moj sin nego moja snaha i sin.... moja mama je docekana objerucke i ispracena sa poklonima da sam bez rijeci i ja ostala...
ostatak prijatelja nam je mjesan znaci i nasi i svabe nikakvih problema....
nasa svadba kad je bila, bilo je pola-pola pa svi smo skupa sjedili,svi pricali, smijali se da nam i danas dan kazu da je bila svadba snova al kod mene nije bilo odvojeno da sjede svabe a odvojeno nasi neeee svi izmjesani i bilo je user posted image

uvjek kazem budi covjek i bice i drugi prema tebi,ja nemogu samo uzimati uzimati a nista ne davati il sjediti kod kuce i cekati socijalu a tu socijalu uplacuju svabe a ja ih pljucati i njih i drzavu il drzava dala posao tako reci kruh u ruke i da ja sad se pokenjam po tome svemu jer meni fali busen iz Bosne, iskreno meni fali moja mati i brat a ostalo sve vrijedno sam tokom ovih godina rata i poslije rata izgubila.....
kad dodjem dole necujem nikad nista lijepo, dnevnik me u ocaj baca, samoubojstva,ubojstva,mafija,droga, silovanje, provale user posted image  pa onda lijepo odem u trgovinu pa me sokiraju cjene koje su svaki put sve vece a nigdje para user posted image  kome se to trpa u guzicu nije mi samo jasno. Onaj ko zatvara oci pored ovakve situacije i boji svoje zidove u ruzicasto mogu samo reci da je sebicno i da mu se zivot vrti u lazi, ja znam da pomocu nemozemo svakom al pogled u Bosnu je ona nasa stvarna realnost... a jedino sto je lijepo jos u Bosni je bascarsija i moja kristalna Una...

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

Neposredna veza do poruke: 349
19.8.2010 10:56:04   
Mirkica
saro Bogami je lijepa i moja Drina

user posted image

BA 13.12.2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *