|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Zivot u inostranstvu, vase misljenje

Da
  70% (120)
Ne, nikad
  5% (10)
Mozda za neki kraci vremenski period
  23% (41)

Ukupno glasova: 171

(Posljednji glas : 9.4.2014 1:03:19)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje
18.8.2010 14:59:33   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Evo ti primjer ticerko...user posted image

Kuca izgorila u ratu, otac RVI, majka nezapolena, curica zavrsila srednju, radila i zavrsavala fakultet, radila "djaba" godinu i po dana poslije faksa, pokazala se i dobila stalni posao...bez imena, bez stele...U medjuvremenu napredovala.

Njen MM, bez ikakve zaledjine, razvio privatni posao, ni sunca ni mjeseca,,,i dan danas vise ga nema kuci, nego sto ga ima...

I imaju trosoban stan i kredit, auto, vikendicu i mogu sebi priustiti 2X godinje odlazak na putovanje.

svaka cast, samo mi sada reci da li u nasoj drzavi ima vise takvih primjera ili onih sto sam ja gore navela?

Ima veoma mnogo...a tvoje primjere...nemam u okolini sebe.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 301
18.8.2010 15:03:27   
teacher75

Kuca izgorila u ratu, otac RVI, majka nezapolena, curica zavrsila srednju, radila i zavrsavala fakultet, radila "djaba" godinu i po dana poslije faksa, pokazala se i dobila stalni posao...bez imena, bez stele...U medjuvremenu napredovala.

Njen MM, bez ikakve zaledjine, razvio privatni posao, ni sunca ni mjeseca,,,i dan danas vise ga nema kuci, nego sto ga ima...

I imaju trosoban stan i kredit, auto, vikendicu i mogu sebi priustiti 2X godinje odlazak na putovanje.

svaka cast, samo mi sada reci da li u nasoj drzavi ima vise takvih primjera ili onih sto sam ja gore navela?

e ja radim u elitnoj skoli gdje idu djecica ovakva kao sto sam gore napisala i svega se nagledam... ja kao profesor ne mogu sebi priustiti skupo auto i skolovanje vani a ucenik dolazi pred skolu sa svojim (babo politicar kupio) novim audijem... moje prijateljice su vecina fakultetski obrazovana i rade u drzavnim firmama, imaju prosjecne plate, u kreditima su, vozaju stare aute ili uopce nemaju auto, ljetuju na makarskoj rivijeri i otplacuju kredite za stan ili su podstanari pa ime ne ostane bas za izlete, shopping i ljetovanja i putovanja vani. a da ne govorim da nijedna nema vikendicu...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 302
18.8.2010 15:05:12   
ena23

da dodam da bih ja bila presretna u sarajevu da imamo i ja i mm platu od po jedno 2000km, stan sa jos jednom sobom za user posted image i visak slobodnog vremena za putovanja i izlete, ne bi mi nista falilo,pregurali bi nekako i cekanje na vize koje sumnjam da ce nam ikada ukinuti...

ja bih s ovim novcem bila preyadovoljna.

s tim sto ces i s tim parama moliti Boga da ti se niko ne razboli da ne moras na milost i nemilost doktorima koji ce ti spasiti zivot samo ako su bas raspolozeni i gdje ce ti hitna doci samo ako trenutno ne piju kafu negdje (for reference procitati temu gospodje nevenke garagic i temu koja je postavila dadada).
banke ce te i dalje j... za vlastite pare jer su kamate i provizije uzas, u redu za pasos ces sa malom bebom cekati i dalje po 4-5 sati a ako bi se slucajno zadesilo da ti neko otudji imetak mozes se ti zaliti i traziti krivca, ali samo lokalnom mafija sefu, jer od nase policije ne ocekuj ikakvu pomoc.

ja bih isla vanka da vidim i kako je od nostalgije patiti...

< Poruku je uredio ena23 -- 18.8.2010 15:06:51 >

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 303
18.8.2010 15:07:15   
teacher75
IZVORNA PORUKA: ena23

da dodam da bih ja bila presretna u sarajevu da imamo i ja i mm platu od po jedno 2000km, stan sa jos jednom sobom za user posted image i visak slobodnog vremena za putovanja i izlete, ne bi mi nista falilo,pregurali bi nekako i cekanje na vize koje sumnjam da ce nam ikada ukinuti...

ja bih s ovim novcem bila preyadovoljna.

s tim sto ces i s tim parama moliti Boga da ti se niko ne razboli da ne moras na milost i nemilost doktorima koji ce ti spasiti zivot samo ako su bas raspolozeni i gdje ce ti hitna doci samo ako trenutno ne piju kafu negdje (for reference procitati temu gospodje nevenke garagic i temu koja je postavila dadada).
banke ce te i dalje j... za vlastite pare jer su kamate i provizije uzas, u redu za pasos ces sa malom bebom cekati i dalje po 4-5 sati a ako bi se slucajno zadesilo da ti neko otudji imetak mozes se ti zaliti i traziti krivca, ali samo lokalnom mafija sefu, jer od nase policije ne ocekuj ikakvu pomoc.

sve stoji samo sa ovolikim platama ne trebaju mi krediti, kamate i provizije. ustedila bih svaki mjesec bar 500km valjda user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 304
18.8.2010 15:10:52   
Skvo RR

e ja radim u elitnoj skoli gdje idu djecica ovakva kao sto sam gore napisala i svega se nagledam... ja kao profesor ne mogu sebi priustiti skupo auto i skolovanje vani a ucenik dolazi pred skolu sa svojim (babo politicar kupio) novim audijem... moje prijateljice su vecina fakultetski obrazovana i rade u drzavnim firmama, imaju prosjecne plate, u kreditima su, vozaju stare aute ili uopce nemaju auto, ljetuju na makarskoj rivijeri i otplacuju kredite za stan ili su podstanari pa ime ne ostane bas za izlete, shopping i ljetovanja i putovanja vani. a da ne govorim da nijedna nema vikendicu...

Imaju po mom skromnom misljnju dobre plate. A djeca politicara su uvijek bila djeca politicara...user posted image  I ranije su djeca politicara studirala vani...i  dijete politicara u Francuskoj je na elitnom privatnom sveucilistu...Bar ja tako mislim...zato i radis u "elitnoj skoli".

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 305
18.8.2010 15:13:01   
dzeni_nl
jeste saro ovdje je standard uzas, ovdje ko god je vjencan nema pravo na socijalu, ljudi se razvode da bi imali socijalu i placali manju kiriju stana, zalosno ali je tako. droga dozvoljena, kada izadjes na ulicu na sv strane cujes smrad trave, ja se iskreno bojim kako ovdje da svoje dijete izvedem na pravi put. i znam da ce neki reci nije u cijeloj Holandiji tako, nije mozda u manjim gradovima, ali u gradu kao sto je Rotterdam jeste, i mnogo sam puta cula kako ljudi kazu ja ne bih zivio ovdje nema tih para, a mm kaze da se ne bi odselio, jer cijeli zivot zivi ovdje i Rotterdam je njegov drugi rodni grad poslije Zenice naravno.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 306
18.8.2010 15:17:42   
mala86
ja imam zaovu u Almeru!meni je super to gdje ona zivi,fin gradic,ima sve a Amsterdam joj je 30-ak kilometara udaljen!ona radi 2 dana u sedmici u espritu,djeca su u skoli,a posto radi do 6,vrtic dolazi po njih i vodi ih u igraonicu,pa to kad sam cula pala sam na gu××××,to mi je predobro!jest da se morala vratit na poso 6 mjeseci nakon rodjenja male,ali je radila samo 2 dana sedmicno

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 307
18.8.2010 15:18:41   
sara.at
pa dobro i ovdje je ako si vjencan onda u biro za zaposljavnje nosis platnu listu partnera i oni odrede koliko ti daju al opet je to ok...ja sam ovdje 4god i jos nisam ni dana prijavljena na birou il radim il se skolam i sad na trudnickom fakat nemogu reci da iskoristavam drzavu kao sto ima slucajeva, sjedi zdrava i prava kod kuce i moze da radi al jednostavno nece i kaze sto bi radio kad mogu sjediti i da me placaju user posted image zalosno zato su nama koji radimo uzimali porez da bi tim lijencinama platili,e ja to sebi nisam nikad dozvolila bilo bi me sramota nema veze cija je ovo zemljauser posted image  

ja bih na tvom mjestu pogledala neku drugu mogucnost i sa tvojim m pricala da radi djeteta odete u neko mirnije mjesto,jer mislim da nije dobro da djete odrasta u takvom okruzenju i ima takav primjer user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 308
18.8.2010 15:20:46   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

moj poznanik je otišao do Hrvatske pa od Hrvatske do Slovenije prešao pješke granicu, zatim vozom do Luxembourga
Da ne detaljišem ispašće da sam to bila ja user posted image user posted image

hahahahaha zeno nsmaijah me do suza user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

teacher je sve u pravu sto pise i za korupciji i za lopovluke i za sve , treba se malo okrenuti oko sebe i ne gledati samo sebe pa ces vidjeti kako stavri stoje.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 309
18.8.2010 15:26:12   
dzeni_nl
i ovdje je tako, crnci vecinom nerade, sto bi radili kada imaju socijalu vecu nego sto bi im plate bile da rade. a zato se mm odbija porez na platu da bi se njima mogla isplacivati socijala i on je ljut zbog toga ali sta mozes?

nazalost sada nismo u mogucnosti da razmisljamo o preseljenju, jer je jako tesko za posao, muz vec ima prroblema, jer je firma izgubila ugovor i jedinom njemu ne mogu da nadju mjesto u drugoj firmi, ima tu dosta i toga sto je jedini stranac u firmi, fol da ima manju funkciju posla lako bi mu nasli, a ovako ne mogu, pa je sve nerjeseno jos uvijek do kraja ove godine ili ce mu naci mjesto ili ce pokrenuti odkaz, ali i to ce ih skupo kostati tako da jos nista ne znamo, sreca je pa on jos uvijek radi, ne svoj posao, al bar radi dok mu se nerijesi pitanje.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 310
18.8.2010 15:26:14   
teacher75

Imaju po mom skromnom misljnju dobre plate. A djeca politicara su uvijek bila djeca politicara...user posted image  I ranije su djeca politicara studirala vani...i  dijete politicara u Francuskoj je na elitnom privatnom sveucilistu...Bar ja tako mislim...zato i radis u "elitnoj skoli".

samo sto politicari u evropi bar nesto rade u zivotu i placaju poreze drzavi i od njih ima nekog hajra, a ovi nasi samo muzu drzavu a uz to i citava njihova familija....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 311
18.8.2010 15:34:53   
hanabanana
Svaki narod ima vlast koju zaslužuje.
Pa i mi ovu svoju.
Imamo ispit u oktobru, pa neka svako glasa opet za iste " brkane ".

Neposredna veza do poruke: 312
18.8.2010 23:07:52   
bebbe RR

... ja kao profesor ne mogu sebi priustiti skupo auto

Misliš, skupi auto, Teacherko?!
I, btw, svako živi onako kako živi, kako može i kako izabere, bilo da izabere sreću ili se  pomiri s nesrećom... U BiH ili drugdje... Meni je svejedno gdje sam, sve dok su MM i djeca uz mene, dok smo svi zdravi i živi i sretni...

< Poruku je uredio bebbe RR -- 18.8.2010 23:08:16 >

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 313
18.8.2010 23:12:11   
teacher75
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

... ja kao profesor ne mogu sebi priustiti skupo auto

Misliš, skupi auto, Teacherko?!
I, btw, svako živi onako kako živi, kako može i kako izabere, bilo da izabere sreću ili se  pomiri s nesrećom... U BiH ili drugdje... Meni je svejedno gdje sam, sve dok su MM i djeca uz mene, dok smo svi zdravi i živi i sretni...

da, skupi auto. ja sam sretna i ovako al bih bila presretna da zivim u madridu, imam finu platu i samo fiesta-siesta, ljepota user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 314
18.8.2010 23:21:06   
acudesa

user posted image user posted image user posted image user posted image
bila sam i švorc i puna "ko brod", ali NIKADA nisam mijenjala stavove i uvijek sam imala isto super raspoloženje i odnos prema životu...
jedini razlog zašto bih izabrala život vani je: sigurniji život za moje dijete, kad bih znala da je negdje bolje...jer me naša svakodnevnica pomalo plaši, a za meterijalnim nikad nisam težila, džaba ti sve kad si "prazan u srcu"...

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 315
18.8.2010 23:25:18   
teacher75
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

bila sam i švorc i puna "ko brod", ali NIKADA nisam mijenjala stavove i uvijek sam imala isto super raspoloženje i odnos prema životu...
jedini razlog zašto bih izabrala život vani je: sigurniji život za moje dijete, kad bih znala da je negdje bolje...jer me naša svakodnevnica pomalo plaši, a za meterijalnim nikad nisam težila, džaba ti sve kad si "prazan u srcu"...

naravno, slazem se, ja sam i navela kao razlog najvazniji mito i korupcija i kriminal, ali je moja recenica o autu izvucena iz kontexta, pa ispadoh da bih zivjela vani samo zbog materijalnih stvari. smijesno!

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 316
18.8.2010 23:29:56   
D_K

ja sam kao cura isla par puta u Njemacku - ma ja nisam prestajala plakati - te za mamom, te za braticima, te poslije za momkom.. sada bi mi bilo zao da odvajam djecu od deda i nana, od rodjaka ali kako vrijeme prolazi to nece biti ni opcija - bicemo prestari za novi pocetak a to me malo i plasi..
kakva nam je prespektiva ovdje? hajde, mi cemo se pretrpiti, vozicemo krntije, necemo ici na egzoticne lokacije na ljetovanje (ako cemo uopste negdje ici) itd. ali da nam djeca zive u uredjenoj drzavi. ali, nista se ne mijenja tj. mijenja se na gore! nekad se pitam da li pravim grijeh prema djeci time sto ih ovdje odgajam! nekad sam puna elana, ja mogu, ja hocu ali svaki dan stigne neki udarac i neka informacija o kradji, korupciji, nepravdi..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 317
18.8.2010 23:30:21   
acudesa
meni se samo svidjela ova posljednja rečenica od bebe, nisam u toku za autouser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

Neposredna veza do poruke: 318
18.8.2010 23:34:08   
Hanady RR
eh ja sam mogla u švedsku....

i tako doem ja tamo na jedan institut i počnem da malo radim pa kao nude oni meni ugovor pa kao radna viza...
pa daju stan...pa sve nešto nešto...
al nema 5 godina niko da mi dođe...
nema godinu dana svojima da odem...
tu se ja dobro zamislimuser posted image user posted image user posted image

mislila ja mislila...
šta ako mami zatrebam, šta ako me momak ne bude čekao, šta ako šta ako....

i odem ja 7 dan na posao na tom porjektu u okviru tog instituta kad tamo jedan ružni do bola šef Šveđanin pošalje me da mu kafu donsem...

čuj ja kafu sa aparata da mu nosim...al hajd donesem ja

nakon toga dan ja to uradih 3 x u istom danu...

i skontam...
ma ja ću bolan kafu nosat u trećoj smejni u lokalnom birtusu u sarajevu nakon svog redovnog posla...
iššššššššššššš....

ja ću treću smjenu love mami odmah cijelu dati al ću uvijek biti tu kad joj treba dodati lopril za pritisak....

ja ću da se udam i djecu rađam svom frajeru...neće mene Šveđanin po kafe šetat....

nosit ću ja kafu al u svom gradu ...nije mene stid....

i tako i bi...

malo radila, malo volontirala, malo se nervirala, noćima plakal zbog nepravde...pa onda mjesecima plakala zbog nepravde, pa pokušala krive drine da ispravljam....

ma idi bježi....

posao taman kakav mi treba, plata taman kakva mi treba, auto taman kakvo mi treba...vikendicu nemam osim one u nasljedstvu al nju i ne računam...samo što sama stvorim i zaradim ću da uživam.....

a neki tamo mafijoze, političari, neki loši ljudi, babini sinovi, mamine princeze....
ma sve super samo dalje od mene....

user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 319
18.8.2010 23:39:15   
acudesa
IZVORNA PORUKA: D_K

ja sam kao cura isla par puta u Njemacku - ma ja nisam prestajala plakati - te za mamom, te za braticima, te poslije za momkom.. sada bi mi bilo zao da odvajam djecu od deda i nana, od rodjaka ali kako vrijeme prolazi to nece biti ni opcija - bicemo prestari za novi pocetak a to me malo i plasi..
kakva nam je prespektiva ovdje? hajde, mi cemo se pretrpiti, vozicemo krntije, necemo ici na egzoticne lokacije na ljetovanje (ako cemo uopste negdje ici) itd. ali da nam djeca zive u uredjenoj drzavi. ali, nista se ne mijenja tj. mijenja se na gore! nekad se pitam da li pravim grijeh prema djeci time sto ih ovdje odgajam! nekad sam puna elana, ja mogu, ja hocu ali svaki dan stigne neki udarac i neka informacija o kradji, korupciji, nepravdi..

tužno ali istinito...
kad čujem kako sve funkcioniše u, npr. Danskoj, srce me zaboli...
Kod moje familije je dolazio Danac sa porodicom da vidi Bosnu, bili na čaršiji kad je bio SFF...u po frke su prošla kola sa rotacijom...on se ukočio-mislio ko zna šta je...bomba...otmica...atentat...jedva čovjeku objasnili da se naši vrli političari tako vozaju..
plus, kad su mi ispričali da ja kod njih normalno da ministar "nečega" ležerno sjedne na voz i dođe u obilazak mjesta stotinama kilometara dalekouser posted image ..u moj mozak zapečen ponašanjima naših političara to jako teško ulazi...
da frajer nađe na bankomatu 1000 kruna, vidi kojoj banci pripada bankomat, pa novac lijepo vrati u banku...user posted image  nezamislivo...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 320
18.8.2010 23:42:26   
Hanady RR

tužno ali istinito...
Kod moje familije je dolazio Danac sa porodicom da vidi Bosnu, bili na čaršiji kad je bio SFF...u po frke su prošla kola sa rotacijom...on se ukočio-mislio ko zna šta je...bomba...otmica...atentat...jedva čovjeku objasnili da se naši vrli političari tako vozaju..
plus, kad su mi ispričali da ja kod njih normalno da ministar "nečega" ležerno sjedne na voz i dođe u obilazak mjesta stotinama kilometara dalekouser posted image ..u moj mozak zapečen ponašanjima naših političara to jako teško ulazi...
da frajer nađe na bankomatu 1000 kruna, vidi kojoj banci pripada bankomat, pa novac lijepo vrati u banku...user posted image  nezamislivo...

ma nemojte generalizirati stavriuser posted image user posted image user posted image

kod nas je čovjek bez krova nad glavom našao 50 000 KM na parkingu i uredno ih vratio vlasniku....

em je bio izbjeglica, em samohrani otac.....
svaka mu čast...
ja samo lijepe stavri pamtim....user posted image

a baš da u danskoj nema toga...taj te acu ifoliraouser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 321
18.8.2010 23:49:21   
D_K

tužno ali istinito...

podsjeti me na jednu pricu koju nam je ispricao kolega.. on je nesto bio u Finskoj i odsjedne kod nekog starog cike u jednom malom mjestu. i kaze on da je jedno vece stari gledao na tv-u kako im njihov ministar (necega) nesto prica i stari ti je sutra nazvao njegovu kancelariju i kritikovao ga i postavljao neka pitanja. ministar mu je na njegove primjedbe i pitanja odgovorio u pisanoj formi i to pisano njegovom rukom. to pokazuje da su politicari duzni obrazloziti narodu svoje stavove i da imaju odgovornost prema onim koje predstavljaju.. mi smo ostali paf - pa ovdje ne mozes ni prismrditi nekom ministru od silnih vozaca, pomagaca, zamjenika a kamoli da ga nazoves i pitas ga da obrazlozi neke svoje stavove i izjave.. to je tuzno..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 322
18.8.2010 23:52:14   
acudesa
hahahahhah...
ja bih voljela da je obrnuta situacija, ali "teško beže"..
desilo se to mom amidžiću...tipkao 2 puta na bankomat, nije mogao uzeti novac i otišao odatle...kad je došao naredni put u svoju banku, ljudi mu kažu da je novac izašao nakon njegovog odlaska, te da ga je čikica donio u banku, a oni su po zadnjem korisniku na bankomatu skontali čija je lova....hmmm....meni to super...ja kad dižem pare na bankomatu čekam da mi neko prije mene trzne cenera user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 323
18.8.2010 23:52:47   
leli§
mene nije bilo 100 godina ponekad uletim malo iscitam ali nikako se nisam upisivala... i sad otvorim forum i ova tema...

bila je negdje tema dijaspora sreca tuga ili nesto slicn.

ja sam za zivot bilo gdje sve dok sam sretna i zadovoljna. kad nisam onda se trazi drugo/bolje.

situacija u bosni nije bajna (ali vala ovih dana nije nigdje). ali ima ljudi koji su stvarno radom i zauzimanjem uspijeli mnogo. neki su imali vise srece neki manje. nekome su roditelji uspijeli ostaviti nesto neko je morao sam da se izbori za stan/auto/vikendicu itd...

porediti zivot u bosni i zivot "vani" je kao da se porede kruske i narandze...ne moze se porediti ni zivot vani izmedju dvije zemlje niti izmedju dvije osobe u istoj zemlji...

ja sam stisnula petlju, kao i moji roditelji i otisla sa svojih 17 godina na skolovanje i tu i ostala. do sada sam zadovoljna sta ce dalje biti ne znam. da se pozelim svojih/bosne/setnje sarajevom---pozelim Boga mi, ali sve ima svoje prednosti i mane...

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 324
18.8.2010 23:54:03   
acudesa

podsjeti me na jednu pricu koju nam je ispricao kolega.. on je nesto bio u Finskoj i odsjedne kod nekog starog cike u jednom malom mjestu. i kaze on da je jedno vece stari gledao na tv-u kako im njihov ministar (necega) nesto prica i stari ti je sutra nazvao njegovu kancelariju i kritikovao ga i postavljao neka pitanja. ministar mu je na njegove primjedbe i pitanja odgovorio u pisanoj formi i to pisano njegovom rukom. to pokazuje da su politicari duzni obrazloziti narodu svoje stavove i da imaju odgovornost prema onim koje predstavljaju.. mi smo ostali paf - pa ovdje ne mozes ni prismrditi nekom ministru od silnih vozaca, pomagaca, zamjenika a kamoli da ga nazoves i pitas ga da obrazlozi neke svoje stavove i izjave.. to je tuzno..

na ovo nas Dubioza kolektiv nagovarauser posted image  da im kucamo na vrata kad nam šta nije jasno...Bože jedini, da mi je to dočekati

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *