|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Zivot u inostranstvu, vase misljenje

Da
  70% (120)
Ne, nikad
  5% (10)
Mozda za neki kraci vremenski period
  23% (41)

Ukupno glasova: 171

(Posljednji glas : 9.4.2014 1:03:19)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje
18.8.2010 14:40:17   
veeseelaa
 Noa svega ima, ima i onih koji su sami sebi kupili i auto i stan itd sve svojim radom

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 276
18.8.2010 14:41:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: dadada

ja bih sad otisla...samo ne znam gdjeuser posted image

hajte s nama u madrid user posted image

ma spanjolci mi djeluju haoticno...pretemperamentni...ja bih negdje gdje je zeeeeeeeeen

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 277
18.8.2010 14:41:25   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

moj poznanik je otišao do Hrvatske pa od Hrvatske do Slovenije prešao pješke granicu, zatim vozom do Luxembourga
Da ne detaljišem ispašće da sam to bila ja user posted image user posted image

A, nisi ti?user posted image

user posted image user posted image user posted image  ne smijem više ništa da pišem

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 278
18.8.2010 14:42:14   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: noa

ma mene ne nervira toliko to materijalno koliko me nervira nepravda i lopovluk, vani se bar zna sta je red i zakon i postoji kazna za sve, a ovdje... hm, zavisi jesi li guzonjin sin- imaces poseban tretman pa taman i da ubijes covjekauser posted image

Skvo moras priznati da je kod nas dosta onih kojima je tata kupio i auto i stan i fakultet i dobar posao a kakouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa snaso se u ratuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ima svega, ali napisala sam da ne treba generalizirati...To sam 3X spomenula...A imas i vani takvih slucajeva...Nismo samo mi zemlja sa korupcijom...Samo se nasi jos stele, sto rece Visnja treba znati upakovati.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 279
18.8.2010 14:42:29   
Anoniman

Noa svega ima, ima i onih koji su sami sebi kupili i auto i stan itd sve svojim radom

znam da ima ja ne generaliziram samo navodim primjer a nesto ne znam da u svedskoj ima ovoguser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 280
18.8.2010 14:43:49   
Anoniman

Hajte vala...user posted image user posted image
to me tjeras...jeluser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 281
18.8.2010 14:44:54   
veeseelaa

znam da ima ja ne generaliziram samo navodim primjer a nesto ne znam da u svedskoj ima ovoguser posted image

ima, ima Moj rodjak je svojoj djeci u Švedskoj kupio po stan i auto al da ne detaljišem ispašće da sam opet to ja user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 282
18.8.2010 14:45:05   
teacher75
dacu primjere osoba koje imaju odlican standard nazasluzen:
otac ratni kriminalac, svercer, ima par hotela koje bezpravno drzi zahvaljujuci mitu i korupciji-sincic ima sve sto pozeli. 2. primjer: otac politicar, bivsi guverner banke blizak rod, sincici nose gace armani-srednjoskolci, nakon toga idu studirati vani...kad se vrate bice sigurno direktori il ce se vratiti u ministrstva. itd... da ne govorim o "pravim"-registrovanim kriminalcima- mafijozama koje placaju policiju i politicare i bezbrizno zive...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 283
18.8.2010 14:46:00   
Anoniman
ima kod nas ljudi koji posteno, dobro, zaradjuju...vecinom su to ljudi koji rade za strane organizacije...na raznim projektima...samo sta ce biti kada ti stranci odu... ili se projekt ugasi....hebes ti to

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 284
18.8.2010 14:46:04   
Skvo RR

Samo gledaj da ti ZEN drzava ima H&M, pa da mi saljes paketice.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 285
18.8.2010 14:46:27   
Anoniman

ima, ima Moj rodjak je svojoj djeci u Švedskoj kupio po stan i auto al da ne detaljišem ispašće da sam opet to ja user posted image user posted image user posted image

jel im kupio i fakultet i posaouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 286
18.8.2010 14:46:57   
teacher75

da, ali tesko brate da uz to mogu jos otici 2-3 puta u inostranstvo, skolovati djecu vani i nosati armani i dolce gabanu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 287
18.8.2010 14:48:37   
teacher75

ima kod nas ljudi koji posteno, dobro, zaradjuju...vecinom su to ljudi koji rade za strane organizacije...na raznim projektima...samo sta ce biti kada ti stranci odu... ili se projekt ugasi....hebes ti to

ima, ali koji je to procenat? mislim da je ipak vise politicara i kriminalaca (i njihovih sincica i kcerkica) koji imaju toliko novca ovdje nego tih ljudi sto rade u stranim organizacijama

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 288
18.8.2010 14:49:53   
veeseelaa

jel im kupio i fakultet i posaouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jel ti hoćeš da kažeš da ja o sebi govorim?user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 289
18.8.2010 14:50:01   
Anoniman

Samo gledaj da ti ZEN drzava ima H&M, pa da mi saljes paketice.user posted image
ne da Fidel H&M...sta ti jeuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 290
18.8.2010 14:50:04   
emma.L
Trenutno smo tu gdje jesmo, iako MM svaki dan vrši pritisak na mene da idemo (imamo zelenu kartu - vjerovali ili ne, mi smo od onih sretnika koji je dobiju na lutriji user posted image ). Kad stavim na jednu stranu ovo ovdje - on stalni posao, prilično dobar i siguran, ja na ugovor ali sa svim beneficijama i super plaća, stan na nama (ok, imamo kredit), super auto, mogućnost da svaki vikend odemo ili na planinu ili na more... Super mi je.. zasad. Otplatit ćemo i te kredite nekad i odahnuti, a ostat će sve ovo. Dakle, sad je jako dobro.
Probali smo i sa jednom plaćom, dok sam ja tražila posao- nije bilo baš tako lijepo. Ušteđevina se istopila za 4 mjeseca i još smo uletjeli u minuse. Dakle, sa jednom plaćom nije lako živjeti, skoro je nemoguće (tada i bez djeteta i bez velikih prohtjeva, ali krediti nas ubijali).
Kad bismo opet došli u takvu situaciju - kupili bismo se u USA. Iako bismo tamo radili lijeve poslove za početak (kako neko reče, trljali hale), glavno je da mojoj Emi ništa ne nedostaje. I za kvalitetno čišćenje tuđih kuća se tamo puno više dobije od 5 KM po satu. Bila i vidjela.
Jedino što me sprječava već sad je moj tata, koji je star, bolestan i sam, i ne bih oprostila sebi da odselimo negdje odakle ne mogu doći autom u roku od 24 sata.
A to da se tamo radi "od zvijezde do zvijezde" nije istina. Prijatelji su odselili u Ameriku nakon rata, on građevinac a ona radi u nekom osiguranju - od 8:30 do 17:00, slobodni vikendi, kupili kuću, školuju dvoje djece, i iziđu i otputuju i druže se. Građevinac u BiH to ne može ni pomoću trikova (osim ako mu žena nije vlasnik te građevinske firme). Isto i moji kumovi u Austriji i rodica u Švicarskoj. I nikome na pamet ne pada povratak iz inostranstva. Mislim da mi je to ipak dobar znak za budućnost i da će mi pomoći u odluci, ako ikad dođemo u tu situaciju.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 291
18.8.2010 14:51:30   
Mya_81 RR
U anketi sam odgovorila sa DA mada to podrazmijeva neke dodatne okolnosti, a to su da se sva moja kompletna familija preseli user posted image Šalu na stranu, zaista ne znam kako bih bez mame, tate, sestre i njenog klinca. Možda to nekome zvuči smiješno, ali dok god ovdje budem imala pa čak i za 'golo preživljavanje' ja ću biti zadovoljna jer smo svi na okupu, sretni i zdravi. Fali naravno svašta nešto, ali ništa ne može nadomjestiti skoro svakodnevnu kafu sa sestrom i mamom, i skoro sedmična obiteljska roštiljanja. Familijarno smo stvarno povezani i puno se skupa družimo.

Imala sam priliku otići u Kanadu i onda u medjuvremenu upoznam dragog i zbog njega se vratim u svoj grad. Sad je tako kako je, ali da baš bude situacija da moje dijete doslovno nema šta jesti naravno da bi svoju sreću potražili na drugom mjestu.

A kad spominjete standarde vani, mislim da nam je svima jasno da je kod njih prosjek puno bolji.

Moji žive u Kanadi i iako im je trebalo puno vremena (ne ide ništa preko noći koliko god kod nas ljudi mislili da je tako) da stanu na svoje noge, danas im je dobro. Žive financijski možda za njihove prilike u nekom prosjeku, ali za naše prilike žive odlično. Svašta što mi danas nažalost smatramo 'prohtjevima' njima je normalno. Garderoba na sniženjima jeftina da bi i mi koji kupujemo u second handu plakali od muke user posted image Hrana i ostale potrepštine isto jeftine. Putovanja u neke zanimljivije zemlje su im isto pristupačnije. Moji svake godine idu na Havaje, D. Republiku, Meksiko ili kubu (naravno, bliže im je, ali ja ni do Hrvatske ove godine ne mogu). Ali treba biti svjestan da zapadnjački život uzima svoj danak. Njima ponekad treba samo četkica za zube i pidžama te radno odijelo. Ali eto sve u životu ima i svoje prednosti i mane.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 292
18.8.2010 14:51:53   
Nedi

Neće bona otići...ccccc.....nemoj ih tjerati, ja nemam ništa protiv stranaca koji donose keš i implementiraju projekte user posted image , čak šta više trenutno ih volimuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 293
18.8.2010 14:52:29   
sara.at
iskreno mjenjala se nebi... Srce mi moje puca kad vidi onu bjedu i muku da bi da pomognem svakom koliko mogu al najgore je kad mu jednom pomognes a drugi put nemozes e onda te ohebe ko staru kantu user posted image  
ja dok sad dvoju kolegicu oblacila i dolazila dole i izlazile po muzikama i diskacima i placala i pice i cigare i provod i mobitel,more, bila sam super,e onda sam jednom dosla sa cokoladom i otisla sa svojom mamom na more
i 2 sedmice bila kuci da mi ta moje kolegica nije na vrata dosla a da je nazvala nedo Bog user posted image  nisu svi isti al ima i ovakvih slucajeva.....
kucu imamo,3auta (gdje nam je trece jednostavno hobi auto za ljeto) markiranu gardarobu, moja mama vizu ima dok zine i nismo u kreditima kako nasi kazu kad dodje neko sa dobrim autom u kreditu do guse cekaju kad se ce objesiti...
a dzeni sto se tice Holandije moj mm kaze da bi tamo samo isao da vidi tulipane user posted image  standard vam je uzas,

nekazem da je aus,njem il svic bolja al imamo slican sistem rada,sto se tice posla,zdravstva i socijale...
pa ljudi moji ja sam od decembra kod kuce mjesec dana na bolovanju dobivam punuu platu zatim proslih 8mj ja dobivam punu platu bez da mi oduzimaju porez jer sam na zastiti za trudnice tj ocuvanje trudnoce, a sjedim kod kuce i nemrdam nikud gdje bi ja u drugoj zemlji dobilauser posted image  

skvo najgore je to kad dodje nas ovamo i odmah se uhvati metle i sto je jos gore on osta za metli,radi kao budala, od jutra do sutra, pravi u Bosni kucu tj vilu gradi da se vidi da je vani user posted image  godisnji provode kod kuce u BiH, mora nevide, neidu na vecere i kad izadju jednom u pola godine napiju se kao stoke da ih sljedecih pola godine glava boli user posted image  jako dobro to znam jer vidim to... pa i ja sam dosla bez rijeci Njemackog pa kurs uradila,pa fax upisala,pa posao prvo na 4h pa na 6h pa onda 8h i sjedila kao gospodja u birou i imala firmino auto i platu al nisam htijela da zavrsim nad wc-skoljkom al neki neznaju nego samo to...

sistem nam je drugaciji ima i ovdje svega i svacega al ima i zakona user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 294
18.8.2010 14:52:54   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Mya_81

U anketi sam odgovorila sa DA mada to podrazmijeva neke dodatne okolnosti, a to su da se sva moja kompletna familija preseli user posted image Šalu na stranu, zaista ne znam kako bih bez mame, tate, sestre i njenog klinca. Možda to nekome zvuči smiješno, ali dok god ovdje budem imala pa čak i za 'golo preživljavanje' ja ću biti zadovoljna jer smo svi na okupu, sretni i zdravi. Fali naravno svašta nešto, ali ništa ne može nadomjestiti skoro svakodnevnu kafu sa sestrom i mamom, i skoro sedmična obiteljska roštiljanja. Familijarno smo stvarno povezani i puno se skupa družimo.

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 295
18.8.2010 14:52:57   
koka i po
e ovako...ja neću puno da filozofiram ali je činjenica da mali broj napušta inostranstvo i vraća se kući.Što znači da im nije fino nebi ostajali user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 296
18.8.2010 14:53:30   
milomoje
noa

[/quote]

Ima draga moja ima i u Swe i svugdje, samo sto u Swe ljudi nisu ratovali 200 godina, pomisli samo na svo nasljedje, dedovine, ne samo kuce, stanovi, a gdje su brodovi, bla bla, a da ne govorim o tome da jedan covjek moze 3-4 posla raditi ( imati svoju firmu iz hobija je voditi, biti clan u raznoraznim odborima (styrelsen, Ilhana ce shvatiti to bolje, biti clan u nekoj stranci, i jos kada ode u penziju ima pravo raditi i dalje privremeno, babe se utrkuju da otvaraju konta unucadima...) e to je to zapakovano... mi to ovdje nikada ne mozemo imati, meni licno nije ni cilj, normalan zivot, sudbina me odvela ovdje i ja sam tu iskljucivo radi mm i zajednickog zivota, a sto rece Ilhana, a vratice se i Erna jednog dana hehehh

Bez zeze tesko je pricati o ovoj temi, jer se porede stvari koje nemaju vezu, tj. materijalno i duhovno ...

Na kraju slazem se sa Skvo, a kao sto sam i ja reklva vec prije, ne treba generalizovati ljude ili sve dijasporce u isti kos trpati...

< Poruku je uredio milomoje -- 18.8.2010 14:57:02 >

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 297
18.8.2010 14:53:41   
Skvo RR
Evo ti primjer ticerko...user posted image

Kuca izgorila u ratu, otac RVI, majka nezapolena, curica zavrsila srednju, radila i zavrsavala fakultet, radila "djaba" godinu i po dana poslije faksa, pokazala se i dobila stalni posao...bez imena, bez stele...U medjuvremenu napredovala.

Njen MM, bez ikakve zaledjine, razvio privatni posao, ni sunca ni mjeseca,,,i dan danas vise ga nema kuci, nego sto ga ima...

I imaju trosoban stan i kredit, auto, vikendicu i mogu sebi priustiti 2X godinje odlazak na putovanje.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 18.8.2010 14:54:58 >

Neposredna veza do poruke: 298
18.8.2010 14:58:28   
teacher75

Evo ti primjer ticerko...user posted image

Kuca izgorila u ratu, otac RVI, majka nezapolena, curica zavrsila srednju, radila i zavrsavala fakultet, radila "djaba" godinu i po dana poslije faksa, pokazala se i dobila stalni posao...bez imena, bez stele...U medjuvremenu napredovala.

Njen MM, bez ikakve zaledjine, razvio privatni posao, ni sunca ni mjeseca,,,i dan danas vise ga nema kuci, nego sto ga ima...

I imaju trosoban stan i kredit, auto, vikendicu i mogu sebi priustiti 2X godinje odlazak na putovanje.

svaka cast, samo mi sada reci da li u nasoj drzavi ima vise takvih primjera ili onih sto sam ja gore navela?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 299
18.8.2010 14:59:28   
mala86
nema me 2 sata a vi se raspisale nadugo i nasirokouser posted image user posted image user posted image

ono sto pouzdano znam-hrana i odjeca su puno jeftinije gore nego i ovdje i u Hr
kad je ono ulje naglo poskupilo gore ga se mjesecima moglo naci ispod 1 eura!evrokrem neki iz lidla gore kosta 99 centi a u hr 12 kn i vise(oko 3 km)user posted image  
pa gdje je tu logikauser posted image
evo obicni  dm-u hrvatskoj jeftiniji nego u bosni,pa zar to nije za plakatuser posted image
kad ste ovdje mogli uzet paket pampers maramica za 15 km-u hrvatskoj uzimam svaki mjesec

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *