|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Zivot u inostranstvu, vase misljenje

Da
  70% (120)
Ne, nikad
  5% (10)
Mozda za neki kraci vremenski period
  23% (41)

Ukupno glasova: 171

(Posljednji glas : 9.4.2014 1:03:19)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje
18.8.2010 14:17:24   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: milomoje

ma ko ima tako dobar posao (muz, zena ili oboje) da sebi moze priustiti stan (trosoban)/ kucu, putovanja 2-3 puta godisnje u inostranstvo, ceste izlete, garderobu bez gledanja na cijenu, a i da ima vremena za sve to ( porodicu, putovanja, izlete, shopping) njemu je svugdje dobro user posted image kad te spuca nostalgija za familijom i prijateljima, u avion i dodjes na par dana, pa jah! a ostatak godine uzivas svaki dan...

Mislim da je takvih malo, sve to sto si navela moze svako ko radi i ima normalna primanja da priusti na ovaj ili na onaj nacin, sta znaci danas dobro auto, daj molim te, kredit i kupis auto, tako svi rade bilo u BiH ili ti bilo gdje, na cijene svi gledaju, kako neces kad te bombarduju raznim snizenjima tokom cijele godine, zastoo bi onda kupovao skuplje, putovanja, ma daj vidjet ces kad vam se vize ukinu, sto ne bih dala bubam 300 € za Kipar kad cu isto i vise potrositi u nekom Gradcu ili ko moja sestra na crnogorskom, i to cak mozes na kredit, a nostalgija, ja moze se sjesti u avion i pravac BiH, ali mislis li da je to isto, biti 3 sedmice, mjesec  sa svojima, u odnosu kad ti se cefne otic kod mame i popit kafu s njom, a to da se uzva svaki dan, ma daj, radit se i boriti se je svugdje, nema iznimke...

bogami ja ne znam nikoga ovdje u bosni  ko posteno radi a da moze 2-3 puta ici u inostranstvo na odmor (osim prijateljice sto je neudata i radi u reifheisen banci), ko ima trosoban svoj stan (da ne grca u kreditima i ne odrice se svega kako bi isto otplatio), nisam spominjala auto, to mi je najmanje bitno, nek radi i nek je dovoljno veliko za porodicu, a jel novo i posto je, manje vazno... svi oko mene kukaju, u kreditima do guse, jedva sastavljaju kraj sa krajem, jedva skupe pare za odmor 1 godisnje, vecina ih uzima na kredit, kad dodje plata pola ode na kredit a pola na racune i hranu, nista ne ostaje za shoping, vecere u restoranima, izlete (mozda jednom mjesecno), a svi ti ljudi su uglavnom fakultetski obrazovani, imaju prosjecne poslove i plate. necu onda ni da pomislim kako zive ljudi koji su nezaposleni ili imaju minimalac, ili radi samo jedno u porodici a dvoje-troje djece. ne znam da ovako zive ljudi vani... bar ne oni koje ja znam, svi non-stop negdje putuju, izlaze, super se oblace... dodju par puta godisnje ovamo, raspiaju se parama, voze bijesne aute, ne djeluju mi bas nesretni...

Pa eto...hvala Bogu ima nekih ljudi i koji posteno rade, pa imaju..user posted image  
Mene nervira stav ako neko pripada "hajde da kazem boljoj srednjoj klasi", da mu se sumnjicavo mjeri sta i koliko ima, kao i nacin kako je do toga dosao. Svako svoje zna.

Ja ne volim generalizirati, moze neko imati kvalitetniji (materijalni) zivot u Bosni, nego u inostranstvu...Bar je to moje iskustvo do sada.. Stvar je koliko je neko sposoban da se snadje.

Mislim da svi ljudi u inostranstvu ne voze bijesna auta, ne rade savrsene poslove, koliko je na kraju onih koji uopste sebi ne mogu priustiti put za Bosnu jednom godisnje...

da, mozda neko ima! al kad se uzme prosjek, i koliko ljudi tamo lose zivi a koliko ovdje, pa koliko ljudi tamo dobro zivi a koliko ovdje, pa da sve to stavimo na vagu... sta mislis sta cemo dobiti???

Pa ko to zna? Ni ti, ni ja...Niko nikome nije u djep i nacin zivota virio.

ja govorim o ljudima oko sebe sto posteno rade i ne mogu to priustiti, lopove ne poznajem pa necu o njima govoriti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 251
18.8.2010 14:18:48   
Skvo RR

da, mozda neko ima! al kad se uzme prosjek, i koliko ljudi tamo lose zivi a koliko ovdje, pa koliko ljudi tamo dobro zivi a koliko ovdje, pa da sve to stavimo na vagu... sta mislis sta cemo dobiti???

Pa ko to zna? Ni ti, ni ja...Niko nikome nije u djep i nacin zivota virio.

ja govorim o ljudima oko sebe sto posteno rade i ne mogu to priustiti, lopove ne poznajem pa necu o njima govoriti

Jah...

< Poruku je uredio Skvo RR -- 18.8.2010 14:19:33 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 252
18.8.2010 14:20:24   
teacher75
pa zna se sta znaci standard i sta to podrazumijeva kad se kaze "drzava sa losim standardom" i "drzava sa dobrim standardom", smijesno je uopce raspravljati o tome...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 253
18.8.2010 14:21:24   
salmy
http://www.youtube.com/watch?v=EhYiWnnfPiQ

Neposredna veza do poruke: 254
18.8.2010 14:23:52   
Visnja RR
http://www.youtube.com/watch?v=MgNkJfTfHa4

user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 255
18.8.2010 14:24:01   
teacher75
ja sam vec prije navela da sam prije govorila kako nikad ne bih mogla negdje drugdje zivjeti, kako je moja sreca ovdje, fina moja bosna itd... al mi se sve lijepo pocelo gaditi- lopovluk, korupcija, licemjerje prije svega...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 256
18.8.2010 14:24:37   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

300                                   obdanište
300                                   benzin
200                                   fiksi + 2 mob
300                                   mlijeko, pelene, sokići i sl
200                                   struja, voda, internet, kablovska i sl
200                                   fitnes x2
1500                        hrana, sredstva za čišćenje, šamponi kreme i sl
150                                   2x izlazak vani
200                                   pokloni
250                          hrana na poslu

bas si skromna user posted image
ja nemam kucu,nemam stan nemam auto nemam zdrastveno osiguranje  nemam drzavljanstvo vizu samo muz radi neosiguran plata da nepricam dodjemi da placem pa sam opet hvala Bogu zadovoljna zivotom hvala Bogu imam  zdravu djecu i dobrog muza to mi je najvece bogastvo sve ostalo je prolazno mozda sam skrenula sa teme al eto morala sam

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 257
18.8.2010 14:26:17   
Visnja RR

ja sam vec prije navela da sam prije govorila kako nikad ne bih mogla negdje drugdje zivjeti, kako je moja sreca ovdje, fina moja bosna itd... al mi se sve lijepo pocelo gaditi- lopovluk, korupcija, licemjerje prije svega...

duso toga imas svuda...samo je tamo negdje to fino zapakovano u lijepi praznicni papir ...a kod nas je sve transparentno

< Poruku je uredio Visnja RR -- 18.8.2010 14:28:45 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 258
18.8.2010 14:29:53   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

duso toga imas svuda...samo je tamo negdje to fino zapakovano u lijepi praznicni papir ...a kod nas je sve transparentno

potpisujem

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 259
18.8.2010 14:30:14   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mamine oci

300                                   obdanište
300                                   benzin
200                                   fiksi + 2 mob
300                                   mlijeko, pelene, sokići i sl
200                                   struja, voda, internet, kablovska i sl
200                                   fitnes x2
1500                        hrana, sredstva za čišćenje, šamponi kreme i sl
150                                   2x izlazak vani
200                                   pokloni
250                          hrana na poslu

bas si skromna user posted image
ja nemam kucu,nemam stan nemam auto nemam zdrastveno osiguranje  nemam drzavljanstvo vizu samo muz radi neosiguran plata da nepricam dodjemi da placem pa sam opet hvala Bogu zadovoljna zivotom hvala Bogu imam  zdravu djecu i dobrog muza to mi je najvece bogastvo sve ostalo je prolazno mozda sam skrenula sa teme al eto morala sam

hB zdravlje je najbitnije, i ja sam takodje zadovoljna, slažem se da je sve prolazno al čovjek dok je živ bori se da bolje i kvalitetnije živi, to je u ljudskoj naravi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 260
18.8.2010 14:30:24   
teacher75

ma neka bar zapakuju, ne mogu vise gledati primitivizam, iznerviram se kad vidim kako voze i parkiraju, a kamoli sta drugo...

Neposredna veza do poruke: 261
18.8.2010 14:30:44   
Anoniman

http://www.youtube.com/watch?v=MgNkJfTfHa4

user posted image

samo se ti smij
ovaj je vec para i para zaradio...pa ti vidiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 262
18.8.2010 14:30:47   
jasmin
Uh moja techerko,ja se nekako najvise i plasim vratiti zbog toga...citajuci svaki dan onu crnu hroniku,mrak mi na oci pada,jos kad se sjetim mojih dvoje golubica,koji nisu nista krivi,a mogu da sasvim lahko nastradaju od nekog psihickog bolesnika cak i u avlijskom okruzenju.To stanje koje se iz dana u dan pogorsava,tjera me na depresiju kad se sjetim da cu se morati vratiti nazad.Da ne govorim o nezaposlenosti ili,pak,cak i kad si fakultetski obrazovan,stela je neminovna.Hmmm...znam da je BiH lijepa,ovdje je zovu `dzennet na dunjaluku` zbog zelenila,rijeka i svjezeg planinskog zraka...ali i to haman postaje samo prekrasna slika.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 263
18.8.2010 14:31:33   
teacher75
To nije nikakva posebna kuca
to nije nikakav poseban vrt
tu nema puno zena, nema bazena
na oko dosadno je na smrt

Al' oko mene su posebni ljudi
svi zanimljivi, eksentricni
celicne felge i plasticne grudi
i svi su digitalni, elektricni

Spoji slatko i slano, to ide
ali kruske i jabuke ne
spoji crnu i bijelu nam boju
siva je slika svijeta, zar ne

A svi bi htjeli bit' novi i cudni
ili bar bljestavi cirkusan tim
dok mnogi spavaju neki su budni
sami sa svemirom na ti

To je minimalizam
to je minimalizam
al' ne zna primitivizam
sta je to minimalizam

To je minimalizam
to je minimalizam
svi vide, niko da prizna
koja to gazi nas cizma

Bogati roditelji ne zale
za svoju djecicu dat ce bas sve
prodaju sume i hidrocentrale
i drze pola drzave

Zato im potomci veselo zive
ne rade nista, a imaju sve
cisti kokain i rublje od svile
i tudje gladne godine

To nije minimalizam
to nije minimalizam
al' ne zna primitivizam
sta je to kapitalizam

To nije minimalizam
to nije minimalizam
svi vide, niko da prizna
koja to gazi nas cizma

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 264
18.8.2010 14:31:55   
Skvo RR

pa zna se sta znaci standard i sta to podrazumijeva kad se kaze "drzava sa losim standardom" i "drzava sa dobrim standardom", smijesno je uopce raspravljati o tome...

Poceli smo o jednom, a zavrsili na drugom...

Svako se za sebe bori, pa gdje god da je...

Ti sada spominjes standarde...Ja nisam napisala da BIH ima bolji standard, nego vise me nervira to sto govoris hajmo reci da posteni ljudi nemaju, a neposteni imaju...tako sam ja to shvatila...Mozda nisam dobro shvatilauser posted image ...Lopov je dakle svako ko ima dobra primanja, fakultet ima, pa ga je zavrsio sa stelom, zaposlio se, to ga je  tata zaposlio, ima auto, auto mu kupila mama, ima kucu, deda mu ostavio kucu a on je sve za onog rezima pokrao, kupio stan, ma sumnjivo je kupio stan...ma daj.....
Ja opet napominjem ne treba generalizirati...
Imas ti i dan danas "nase ljude" koje trljaju hale po EU....i sta dodju ovde 10 dana i sada treba da im zavidim.... Meni je tih ljudi zao, jer oni nemaju ovde perspektive, pa su osudjeni da zive takve zivote...I gdje to u drzavama clanicama EU-a ima radno vrijeme od 6  sati, pregrst slobodnog vremena, kuca bez kredita i slicno.....

Ja ne znam to..user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 18.8.2010 14:33:15 >

Neposredna veza do poruke: 265
18.8.2010 14:32:24   
Lara83
nasa gore navedena statistika sve govori...nazalost ali tako je kako je. realnost u BiH nije nimalo ruzicasta a buducnost nase djece takodjer.
hvala Bogu ja i mm imamo relativno dobre uslove za zivot ali sutra bi se pokupila odavde. jer ovo bezakonje ubija covjeka u pojam, i svakim danom je sve gore i gore - pocevsi od zdravstva, obrazovanja, zakonodavnog sistema, a da ne govorim o profesionalnom napredovanju i uslovima...
kratko i jasno - ja sam ZA zivot u inostranstvu, privremeno ili na malo duzi vremenski period!

Neposredna veza do poruke: 266
18.8.2010 14:33:57   
teacher75
ma mene ne nervira toliko to materijalno koliko me nervira nepravda i lopovluk, vani se bar zna sta je red i zakon i postoji kazna za sve, a ovdje... hm, zavisi jesi li guzonjin sin- imaces poseban tretman pa taman i da ubijes covjekauser posted image

Neposredna veza do poruke: 267
18.8.2010 14:34:22   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lara83

nasa gore navedena statistika sve govori...nazalost ali tako je kako je. realnost u BiH nije nimalo ruzicasta a buducnost nase djece takodjer.
hvala Bogu ja i mm imamo relativno dobre uslove za zivot ali sutra bi se pokupila odavde. jer ovo bezakonje ubija covjeka u pojam, i svakim danom je sve gore i gore - pocevsi od zdravstva, obrazovanja, zakonodavnog sistema, a da ne govorim o profesionalnom napredovanju i uslovima...
kratko i jasno - ja sam ZA zivot u inostranstvu, privremeno ili na malo duzi vremenski period!

potpisujem

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 268
18.8.2010 14:36:26   
Anoniman
ja bih sad otisla...samo ne znam gdjeuser posted image

(odgovor članu Lara83)
  Neposredna veza do poruke: 269
18.8.2010 14:36:45   
teacher75
IZVORNA PORUKA: dadada

hajte s nama u madrid user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 270
18.8.2010 14:37:44   
veeseelaa
moj poznanik je otišao do Hrvatske pa od Hrvatske do Slovenije prešao pješke granicu, zatim vozom do Luxembourga
Da ne detaljišem ispašće da sam to bila ja user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 271
18.8.2010 14:37:51   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: dadada

hajte s nama u madrid user posted image

Hajte vala...user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 272
18.8.2010 14:39:22   
Anoniman

ma mene ne nervira toliko to materijalno koliko me nervira nepravda i lopovluk, vani se bar zna sta je red i zakon i postoji kazna za sve, a ovdje... hm, zavisi jesi li guzonjin sin- imaces poseban tretman pa taman i da ubijes covjekauser posted image

Skvo moras priznati da je kod nas dosta onih kojima je tata kupio i auto i stan i fakultet i dobar posao a kakouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa snaso se u ratuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 273
18.8.2010 14:39:30   
Skvo RR

moj poznanik je otišao do Hrvatske pa od Hrvatske do Slovenije prešao pješke granicu, zatim vozom do Luxembourga
Da ne detaljišem ispašće da sam to bila ja user posted image user posted image

A, nisi ti?user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 274
18.8.2010 14:39:50   
teacher75

Poceli smo o jednom, a zavrsili na drugom...

Svako se za sebe bori, pa gdje god da je...

Ti sada spominjes standarde...Ja nisam napisala da BIH ima bolji standard, nego vise me nervira to sto govoris hajmo reci da posteni ljudi nemaju, a neposteni imaju...tako sam ja to shvatila...Mozda nisam dobro shvatilauser posted image ...Lopov je dakle svako ko ima dobra primanja, fakultet ima, pa ga je zavrsio sa stelom, zaposlio se, to ga je  tata zaposlio, ima auto, auto mu kupila mama, ima kucu, deda mu ostavio kucu a on je sve za onog rezima pokrao, kupio stan, ma sumnjivo je kupio stan...ma daj.....
Ja opet napominjem ne treba generalizirati...
Imas ti i dan danas "nase ljude" koje trljaju hale po EU....i sta dodju ovde 10 dana i sada treba da im zavidim.... Meni je tih ljudi zao, jer oni nemaju ovde perspektive, pa su osudjeni da zive takve zivote...I gdje to u drzavama clanicama EU-a ima radno vrijeme od 6  sati, pregrst slobodnog vremena, kuca bez kredita i slicno.....

Ja ne znam to..user posted image

ja nisam rekla da svi posteni ljudi zive lose ovdje, vec da posteni ljudi koje poznajem zive losije od nepostenih koje vidim na sve strane i i zive losije od postenih ljudi vani (iste kvalifikacije, isto obrazovanje, ista struka)a nisam navela ni ko su za mene lopovi, pa prema tome nema potrebe da dodajes i izvrces moje rijeci...

< Poruku je uredio teacher75 -- 18.8.2010 14:41:03 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *