|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Zivot u inostranstvu, vase misljenje

Da
  70% (120)
Ne, nikad
  5% (10)
Mozda za neki kraci vremenski period
  23% (41)

Ukupno glasova: 171

(Posljednji glas : 9.4.2014 1:03:19)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje
18.8.2010 10:27:46   
hanabanana
Ilhana, koliko ja znam ti ni nemaš bh državljanstvo, pa ne mogu skontati koju državu doživljavaš kao svoju - BiH ili onu svoga rodjenja?!

I boga ti kad tvoje " jadikovanje " čita neko odavdje, neko ko nema radnog vremena, slobodne subote, ko moli boga da mu se dijete ne razboli što zbog dijeteta što zbog toga što ne može uzeti bolovanje, neko ko dobro razmisli kada će zatrudnjeti jer ne zna hoće li radi trudnoće dobiti nogu, neko kome kanton daje 400 KM naknade za vrijeme porodiljskog ( a sve pod uvjetom da je prije toga bila uredno prijavljena na neodređeno vrijeme ), neko u čijoj državi za MR treba čekati dva ili tri mjeseca, gdje se lijekovi protiv MPS ne nalaze na esencijalnoj listi.......dodje mu da ti kaže: Boga ti ne se*i!

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 201
18.8.2010 10:28:21   
mala86
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Ilhana koji ti posao radiš gore? kuhar?
Ovdje bi te gazde izrabljivale i imala bi platu plafon 700-800 KM
E težak je život u BiH, drž se ti Švedske i okreni se lijepim stvarčicama koje tamo imaš
A to familija? da se vratiš možda bi zakuhali i šta onda? a od kafica s jaranicama i nemaš nekog hajra, vrlo brzo bi se počela presabirati dal ih možeš sebi priuštiti, kao i svi mi ovdje, bar većina
ja kako vidim ( po slikama) super živite, kuća extra, ma sve super e Boga mi ovdje ne bi to sebi mogla priuštiti

veselaaaaaa svaka cast user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 202
18.8.2010 10:29:49   
Mirkica
mala86 i mene to zanima to bi za mene bilo ako psihicko zlostavljanje svaki dan u takvim uslovima da zivim , ja ne znam s kakvim se ko narod druzi ali iskreno mogu reci da ni jednog niti ovdje niti u AT insana nisam srela koji se tako ponasa, da li je to do toga koju klasu ljudi poznjes ili enceg drugog ne znam ali ovdje u DE nemam problema ni sa cim.
Vjerski sam opredljenjea ali ljude s kojima sam u kontaktu i ne znami koje sam vjere niti im ja kacim na nos toliko dugo sam radil i studirala da su rijetki samo znali da postim , sta sse koga tice to je moje , mm rodica je pokrivnea mi na faxu ma joj primili je i nikoga ne zanima s to je ona pokrivena bitno je kakv si insan , ja stvarno na takve stavove nisam ovdje  naletila nikada. Cak sto vise postuju svakoga i svacije opredjeljenje.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 203
18.8.2010 10:33:54   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ilhana, koliko ja znam ti ni nemaš bh državljanstvo, pa ne mogu skontati koju državu doživljavaš kao svoju - BiH ili onu svoga rodjenja?!

I boga ti kad tvoje " jadikovanje " čita neko odavdje, neko ko nema radnog vremena, slobodne subote, ko moli boga da mu se dijete ne razboli što zbog dijeteta što zbog toga što ne može uzeti bolovanje, neko ko dobro razmisli kada će zatrudnjeti jer ne zna hoće li radi trudnoće dobiti nogu, neko kome kanton daje 400 KM naknade za vrijeme porodiljskog ( a sve pod uvjetom da je prije toga bila uredno prijavljena na neodređeno vrijeme ), neko u čijoj državi za MR treba čekati dva ili tri mjeseca, gdje se lijekovi protiv MPS ne nalaze na esencijalnoj listi.......dodje mu da ti kaže: Boga ti ne se*i!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 204
18.8.2010 10:35:29   
mala86
imam tetku koja zivu i mihnenu!joj Boze ona kad dodje ovdje ona je jadna,tesko se zivi,sve skupo,a radi u apoteci diplomirani farmaceut,muz joj inovator,ma para ko blata,i moj ocuh joj reko kad ti je tako lose ti se vrati u Bosnu,i radi za 1000 km ili nesto vise-poklopila se i usutila

Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 205
18.8.2010 10:37:25   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Mirkica

U Bosni ne cvjetaju ruze dovoljno je otvoriti stranicu od Avaza i sve ti ej jasno , nije Bosna Sarajevo .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 206
18.8.2010 10:37:59   
veeseelaa
da, sat im ko moja dnevnica a cijene iste kao u Sa a sve im skupo
Taxijem se ne vozaju, nego te zovnu da dodješ po njih, hebi ga skup im i taxi user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 18.8.2010 10:38:18 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 207
18.8.2010 10:41:13   
mala86
ja znam da je je nostalgija zivo cudo i da zna bolit,ali Ilhana ti imas gore svoje roditelje kako sam svatila!i znam da si uvijek stranac gdje god dodjes!
ja sam nakon udaje zivjela u Splitu,i iako je isti jezik,maltene isti ljudi i mene su pojedinci cudno gledali!
jedna mi je cak rekla u lice-bosanci su ovdje dosli da rade i zarade i nije ih briga kako ce do toga doci,gazit ce leseve!ja stala i gledam je-Jelena draga koji sam ja les pregazila-uzela oglasnik,dosla na razgovor,iako bez iskustva dobila sam poso,iako je gazda pravi dalmatinac-znaci ja sam imala ono nesto,sto prijavljene dalmatinke nisu
ali ja sad necu po njoj sudit ostale dalmatince,jer meni je hrvatska dala ono sto bih nikad nije!u 30 godina mm on prvi put radi u bih...

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 208
18.8.2010 10:43:08   
Mirkica

Taxijem se ne vozaju, nego te zovnu da dodješ po njih, hebi ga skup im i taxi user posted image user posted image

hahahah jeste BOgami moja tetka kada dodje u Bosnu moja snaha i brat je sve vozaju a nece da im plati kao oni nasuli vode i vrijeme nasli na putu a taksi no no nece skupo joj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 209
18.8.2010 10:45:00   
Mirkica
hahah i mi akda udarimo po jednoj temi ne znamo popustiti hajmo na odlazak na more dok ovdje nismo zaguzvali user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 210
18.8.2010 10:46:29   
sara.at

user posted image user posted image user posted image  zato ja dolazim svojim autom i mamu zaparkiram vec na ulazu u dvoriste i nema " ja ode po kruh neces ode ja" nebi da mi komsiluk prica eno cer joj dosla a ona ide u trgovinu a cer sjedi user posted image user posted image  
e neces draga....
a te taxi-dzabicare user posted image user posted image user posted image  ja kazem a kud ces ako ti je sve skupo trebao si kod kuce sjediti i ne razmisljati oel ti neko eur uzeti user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

Neposredna veza do poruke: 211
18.8.2010 10:49:24   
dacy
Naši prijatelji prije 3 god. radili, bilo im lijepo ovdje, odjednom prijateljica dobije otkaz ( da šef može uvaliti rodicu na njeno mjesto), prijatelj radio kao graf. dizajner, crto kuhinje...al nisu baš lijepo živili. Dođe njemu neki kupac radi nekog projekta i svidi mu se kako ovaj radi i ponudi mu da dođu u Kanadu da radi za njega. Oni pristanu, predaju papire, nakon nekih 8 mj. dobili potvrdu i pravac Kanada. Kada su išli ona je bila 2 mj. trudna. Mi se čujemo sa njima skoro svaki dan, kažu da su prezadovoljni, prija. počela raditi, prijatelj ima stvarno dobar posao. Kažu da ih Bosni ništa ne vuće, jedino im fale najbliži (što je i normalno).
Planiraju doći za Božić i ostati neka 2 mj. Strašno sam ih poželila i jedva ćekam da ih vidim user posted image

Ja smatram da je to što su se oni odlučili na takav korak jako hrabro, ali oni su to uradili da bi njihovoj djeci u budučnosti bilo bolje, jer ovdje stvarno im nikako nije išlo.

< Poruku je uredio dacy -- 18.8.2010 10:50:35 >

Soul of My Soul

Neposredna veza do poruke: 212
18.8.2010 10:51:27   
mala86
ja ovdje inece ne ulazim u rasprave,ali me ovo bas razljutilo-pa Boze moj vrati se dole kad te toliko vuce!

svaka cast zenama koje priznaju da im je gore super,i da su zadovoljneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 213
18.8.2010 10:55:31   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mala86

ja ovdje inece ne ulazim u rasprave,ali me ovo bas razljutilo-pa Boze moj vrati se dole kad te toliko vuce!

svaka cast zenama koje priznaju da im je gore super,i da su zadovoljneuser posted image user posted image user posted image

uđi slobodnouser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 214
18.8.2010 10:56:39   
teacher75
u ratu, poslije rata, dok sam bila slobodna, sve sam mislila da ne bih nikada mogla zivjeti van bih. falili bi mi prijatelji, porodica, grad. a sada, kad imam svoju porodicu, razmisljam drugacije, zelim da mom djetetu bude dobro. situacija u drzavi je svakim danom sve gora i gora, ne vidim da ce se nesto okrenuti nabolje. ne bih isla u inostranstvo pod svaku cijenu, prala wc-e, zivjela od socijale, jer ovdje sam ulagala u svoje obrazovanje, imam fin posao. ali kad bi nam se pruzila mogucnost da fino zivimo vani (da mm ili ja dobijemo neki dobar posao od cega bismo mogli pristojno zivjeti), i jos da je to neka od drzava ciji mi se mentalitet, klima, priroda, gradovi, nacin zivota svidjaju, zasto da ne? vec sam nabrojala spaniju, italiju i francusku. sjeverna evropa me ne zanima jer mi se ne svidja mentalitet (hladnoca i materijallizam-rad, rad i samo rad) i klima- australija je super al je predaleko- voljela bih da sam blizu pa da mogu uvijek posjetiti familiju, kad me spuca nostalgija...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 215
18.8.2010 10:58:44   
teacher75
jos da dodam da i mene pravo nerviraju ljudi koji kukaju na zemlju u kojoj su. pa boze moj, ako ti se ne svidja, vracaj se. ilhana, i mene zanima kome si kupovala kucu i onako je lijepo sredila kad se mislis vratiti uskoro?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 216
18.8.2010 11:01:59   
milomoje
Ja shvatam i jednu i drugu stranu, do jucer sam govorila isto u ljutini zbog nepravde u BiH, dok sam zivjela svoj zivot u Sarajevu, " Ah ti dijasporci, te ovo, te ono" a vec 5 godina sam u Swe, sada malo drugacije gledam na ljude koji su daleko od svojih...  Nista nije crno niti bijelo...

Medju svima koji su vani ima jako puno razlike i ne treba ih u isti kos trpati, jedina krinka koja ih veze je nostalgija prema onome/onima sto su ostavili i nista drugo... Ipak je svoja boljka svakom najteza, pa tako i ja mislim, da je najteze onima koji nemaju nikoga svoga u toj zemlji gdje su, osim muza/zene s kojim su i stvaraju svoju porodicu..

Dok si mlad i boris se da si samostalan, da stvoris, zaokupiran si time, svojom ljubavlju i tada i rastanci sa roditeljima, bracom, sestrama i ne padaju tako tesko, ali godinama se vracas porodici i sve je teze iz godine u godinu rastati se s njima, jer su ti najmiliji i porodica vaznija i vaznija...

Mislim da oni koji su vani zajedno sa svojim najblizim lakse podnose sve i ti se i ne vracaju tako lahko u Bosnu, nije sve u materijalnom, boriti se je bilo gdje...

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 217
18.8.2010 11:05:17   
sara.at

volim ja svoju Bosnu daleko od tog al volim i svoj zivot ovdje ocu reci volim miran zivot, gdje i kad neradim dobijem da prezivimuser posted image  
kad sam dosla u AT isto sam govorila "umrila bi za svoju Bosnu kako mi fali" i onda jednom se cuknula u glavu cuj falim li ja Bosni, ma jedino sto mi fali iz bosne sad je moja mati i brat,da mi srce puca kad podjem nazad jer ih ostavljam a kad oni krenu od mene cjeli dan otplacem sto odose nazaduser posted image .....

A Ilhana tek sad procita text u kojem kazes da su te ucili da volis Bosnu,sevdah da vjerujes u Allaha i sl, neznam sta si pod ovim mislila mada pretpostavljam, 
 al moje djete ce biti djete iz mjesanog braka al zar stvarno mislis da mi nebi svoje djete ucili
nego samo Njemacki i da postoji jedna zemlja a to je Austrija, nisi u pravu imam mnogo primjera gdje je ista situacija kao kod mene, djeca pricaju i nas i njemacki, djeca idu u dzamiju pa cak i u skoli idu na dvoje vjeronauke i kazu jedna je vjera od mame a jedna od tate i ja volim da znam o obje vjere, djeca su odgajana da nemaju predrasuda i da je Bog samo jedan a milion vjera,
ja planiram svoje djete na slican nacin vaspitati i mm oce da maleni raspust cjeli provodi kod Majke u Bosni da uci odakle mu je mama da sa nama ide za Norvesku jer od tamo mu je druga baka da zna da smo svi ljudi al postoji oni dobri i oni zli.....

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 218
18.8.2010 11:08:35   
teacher75
ma ko ima tako dobar posao (muz, zena ili oboje) da sebi moze priustiti stan (trosoban)/ kucu, putovanja 2-3 puta godisnje u inostranstvo, ceste izlete, garderobu bez gledanja na cijenu, a i da ima vremena za sve to ( porodicu, putovanja, izlete, shopping) njemu je svugdje dobro user posted image kad te spuca nostalgija za familijom i prijateljima, u avion i dodjes na par dana, pa jah! a ostatak godine uzivas svaki dan...

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 219
18.8.2010 11:11:03   
mala86
saro de se ti nama malo iznerviraj mozda dobijes trudove user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 220
18.8.2010 11:12:56   
Mirkica

saro de se ti nama malo iznerviraj mozda dobijes trudove user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne bil je krenulo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image am nedam ja svoju  saru :))) cuj nema potrebe da se ti ikome ovdje pravdas za bosnu i uvezi Bosne tvoj babo je izgubio zivot za nju duso moja gdje god da si neka si ti sretna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i neka tvoja djeca ne dozive gubitak koji si ti i tvoj brat

BA 13.12.2008

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 221
18.8.2010 11:19:34   
sara.at
IZVORNA PORUKA: Mirkica

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne bil je krenulo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image am nedam ja svoju  saru :))) cuj nema potrebe da se ti ikome ovdje pravdas za bosnu i uvezi Bosne tvoj babo je izgubio zivot za nju duso moja gdje god da si neka si ti sretna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i neka tvoja djeca ne dozive gubitak koji si ti i tvoj brat

Mala86 bi ja rado al niko me nesmije ni nervirati,cak sam dobila zabranu i za horor filmove kaze mm da samo stresam i sebe i djete user posted image user posted image

mirkice moja user posted image user posted image user posted image ako se ziva porodim tebi cu aBd da dodjem na kafu pa nisi mi preko svijeta user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 222
18.8.2010 11:20:09   
milomoje
IZVORNA PORUKA: teacher75

ma ko ima tako dobar posao (muz, zena ili oboje) da sebi moze priustiti stan (trosoban)/ kucu, putovanja 2-3 puta godisnje u inostranstvo, ceste izlete, garderobu bez gledanja na cijenu, a i da ima vremena za sve to ( porodicu, putovanja, izlete, shopping) njemu je svugdje dobro user posted image kad te spuca nostalgija za familijom i prijateljima, u avion i dodjes na par dana, pa jah! a ostatak godine uzivas svaki dan...

Mislim da je takvih malo, sve to sto si navela moze svako ko radi i ima normalna primanja da priusti na ovaj ili na onaj nacin, sta znaci danas dobro auto, daj molim te, kredit i kupis auto, tako svi rade bilo u BiH ili ti bilo gdje, na cijene svi gledaju, kako neces kad te bombarduju raznim snizenjima tokom cijele godine, zastoo bi onda kupovao skuplje, putovanja, ma daj vidjet ces kad vam se vize ukinu, sto ne bih dala bubam 300 € za Kipar kad cu isto i vise potrositi u nekom Gradcu ili ko moja sestra na crnogorskom, i to cak mozes na kredit, a nostalgija, ja moze se sjesti u avion i pravac BiH, ali mislis li da je to isto, biti 3 sedmice, mjesec  sa svojima, u odnosu kad ti se cefne otic kod mame i popit kafu s njom, a to da se uzva svaki dan, ma daj, radit se i boriti se je svugdje, nema iznimke...

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

Neposredna veza do poruke: 223
18.8.2010 11:49:28   
Hannica
Ja mislim da je zivot u inostranstvu super,za razliku od zivota u Bosni.Ovdje i kada radis i imas sve uslove za ugodan i lijep zivot ne mozes pretjerano uzivat kad moras gledat sirotinju gdje god da se okrenes.Eh...sad ako nekom ne smeta to,i ako ga ne pogadja sto se neki ljudi hrane iz kontenjera onda ok,moze uzivat u Bosni.user posted image  Meni u Bosni,za sada,ne fali nista,hB super zivimo,ne fali nam bas nista,ali ja bih rado da zivim negdje u inostranstvu (osim u Australiji).
Moze pricat ko sta zeli,ali svima je ljepse vani nego u Bosni,zato se niko i ne vraca.
Bosna je super kad imas platu iz EU u djepu,dodjite jednom sa 300 KM i razvucite na mjesec dana i tada cete vidjeti sta je Bosna ustvari.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 224
18.8.2010 13:56:12   
teacher75
IZVORNA PORUKA: milomoje

IZVORNA PORUKA: teacher75

Mislim da je takvih malo, sve to sto si navela moze svako ko radi i ima normalna primanja da priusti na ovaj ili na onaj nacin, sta znaci danas dobro auto, daj molim te, kredit i kupis auto, tako svi rade bilo u BiH ili ti bilo gdje, na cijene svi gledaju, kako neces kad te bombarduju raznim snizenjima tokom cijele godine, zastoo bi onda kupovao skuplje, putovanja, ma daj vidjet ces kad vam se vize ukinu, sto ne bih dala bubam 300 € za Kipar kad cu isto i vise potrositi u nekom Gradcu ili ko moja sestra na crnogorskom, i to cak mozes na kredit, a nostalgija, ja moze se sjesti u avion i pravac BiH, ali mislis li da je to isto, biti 3 sedmice, mjesec  sa svojima, u odnosu kad ti se cefne otic kod mame i popit kafu s njom, a to da se uzva svaki dan, ma daj, radit se i boriti se je svugdje, nema iznimke...

bogami ja ne znam nikoga ovdje u bosni  ko posteno radi a da moze 2-3 puta ici u inostranstvo na odmor (osim prijateljice sto je neudata i radi u reifheisen banci), ko ima trosoban svoj stan (da ne grca u kreditima i ne odrice se svega kako bi isto otplatio), nisam spominjala auto, to mi je najmanje bitno, nek radi i nek je dovoljno veliko za porodicu, a jel novo i posto je, manje vazno... svi oko mene kukaju, u kreditima do guse, jedva sastavljaju kraj sa krajem, jedva skupe pare za odmor 1 godisnje, vecina ih uzima na kredit, kad dodje plata pola ode na kredit a pola na racune i hranu, nista ne ostaje za shoping, vecere u restoranima, izlete (mozda jednom mjesecno), a svi ti ljudi su uglavnom fakultetski obrazovani, imaju prosjecne poslove i plate. necu onda ni da pomislim kako zive ljudi koji su nezaposleni ili imaju minimalac, ili radi samo jedno u porodici a dvoje-troje djece. ne znam da ovako zive ljudi vani... bar ne oni koje ja znam, svi non-stop negdje putuju, izlaze, super se oblace... dodju par puta godisnje ovamo, raspiaju se parama, voze bijesne aute, ne djeluju mi bas nesretni...

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *