|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Zivot u inostranstvu, vase misljenje

Da
  70% (120)
Ne, nikad
  5% (10)
Mozda za neki kraci vremenski period
  23% (41)

Ukupno glasova: 171

(Posljednji glas : 9.4.2014 1:03:19)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje
18.8.2010 1:30:43   
dacy
Nikad se ne zna, nama se svašta mota po glavi zadnjih mjesec dana. Za dobar posao i dobru plaću odmah sutra bi otišla. 

Soul of My Soul

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 176
18.8.2010 3:01:52   
jasmin
Znam dosta osoba koji zive u zemljama Evrope i Amerike i velika vecina zudi za Bosnom.Svaki put kad amidza dodje iz Njemacke on je presretan,a svaki put kad ide,samo ode,ne mogu reci pobjegne,ali tako bude...ne podnosi rastanak i samo se izvuce a da i ne skontamo kako.Jedne godine,dok sam bila prvi razred medrese,kofol je sisao da vidi kolika ce biti kilaza kad svi sjednu,i nakon sto su svi sjeli,stisnuo je gas i krenuo,pri tome je na najglasnije `odvrnuo` pjesmu:
U zavicaj ne mogu,
a hteo bi da se vratim,
u tudjini ostajem
zauvek da patim.

Svi smo plakali.Kaze nena,on do Austrije nije jedne jedine rijeci progovorio.Nije niko.Svi su cutili svoju tugu.I tako svaki put.Ali sta ce...misli na nesto vise,nesto sto ga tjera da ostane tamo i izdrzi.

A ja...........ja sam izvan BiH,ali samo na kratko.Iskreno,nazalost sto je na kratko.Ovdje uzivam,navikla sam se,i mozda mi necete vjerovati,ali ovdje mi je nekako najljepse.Nedostaju mi moji najblizi,ali sreca,ima ovaj net,msn,skype i sl,pa se vidimo svaki dan.Zatim,za ljetne odmore se mozemo vidjeti,u periodu hadza,ako neko odluci doci i sl.Uglavnom,zivot u inostranstvu za mene DA-ALI SAMO U MEDINI.:)

< Poruku je uredio jasmin -- 18.8.2010 3:04:36 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 177
18.8.2010 3:24:33   
Ilhana RR
Eh mozda da sam i ja u nekoj drzavi gdje nas podnose bi bila presretna sto sam vani al kao sto sam vec rekla teslo je biti u tudjem pogotovo tolike godine... Ja sam evo ovdje, materijalno mi nista nefali... Sara.at govori da jpj ta drzava dala ljubav... Bogami meni da nije bilo bosne nebi bilo ni ljubavi... Jer ovdje su vecinom prodate duse koje su zaboravili svoje i odakle su... Zahvalna sam svojim roditeljima koji su se borili da nas vaspitaju po naski i da postujem i volim i babovinu i dedovinu.

Znam samo da mene materijalnost nikad nece moci usreciti koliko me moze usreciti ono sto svedska nikad nece imati, a to je ljudska bica...

Oni su ljudi bez srca i NEDO BOG da ovdje ostarim i da mi dijete se uda za sveda...

Ako Bog da, kad tad vratice se Ilhana...

Da mi nisu roditelji ovdje davni dana bi ja bila dole i ispijala kaficu sa vama na rr kaficama ;)

Nije sve ni u materijalnom, meni je dusa bitnija ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 178
18.8.2010 3:29:20   
Ilhana RR
Zaboravi rec...

Evo mjesec ramazana mi bude najteze jer svaki dan oplacem za vrijeme iftara u sarajevu.. Postim i ovdje i sve je lijepo al bilo bi jos ljepse da sam dole...

Meni srce puca kad gledam Ramazanski program.. Ko nije bio u drzavi gdje je narod druge vjere nfce nikad skpntati kako je onom ko pripada minimalnoj grupi....

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 179
18.8.2010 3:53:22   
jasmin
Da,posve te shvatam.I ja mislim da u drugim zemljama ne bih mogla biti.Bila sam i u Svedskoj,ali sam jedva cekala da se vratim u BiH.Jedino ovdje mi je lijepo,toliko da sam tuzna kad pomislim da cu morati da se vratim.I tacno je da je dusevni mir puno bitniji od onog materijalnog,jer mnogi su okusili to materijalno,al upravo zbog nedostatka onoga sto covjek voli i sto ga ispunjava,priznali su da to materijalno i nema toliku vrijednost.Ima sigurno,jer egzistencija je egzistencija,ali...cinjenica je da se sputava duhovno zbog materijalnog.Ne znam sta da kazem.
Al dobra si mi za ovo-vratice se Ilhana :).
Akobogda.user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 180
18.8.2010 7:29:09   
taurus
do sada sam u životu imala 3 prilike da odem iz BiH
prva mi se ukazala kada sam trebala početi studirati, a druge dvije kada sam se udala
nećete vjerovati sve 3 sam ja na kraju odbila
svaki put kad bih krenula da razmišljam kako se pakujem, pozdravljam sa svima i odlazim odmah bih user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jednostavno nisma bila dovoljno hrabra i odlučna
ne znam da li sam pogriješilauser posted image user posted image user posted image user posted image
možda bih se odmah spakovala da ovdje nemam uslove za život, ali hvala Bogu i ja i mm imamo ovdje dobre poslove, solidno zarađujemo i zadovoljni smo svojim životom tako da nemam razloga da idem

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 181
18.8.2010 8:02:57   
rose 87
cini mi se da ni stvari nebih spakovala,mm ima solidan posao za razliku od vecine ali zato nema ni dana slobodnog a ove godine ni godisnjeguser posted image a mene je poslodavac cim je saznao da sam user posted image otpustio,nemogu ni zamisliti sta ceka moju user posted image jer nekako vise nevjerujem da ikako moze bolje,moj dajdja je dosao poslije 5 godina iz SAD -a s namjerom da se vrati jer je htjeo djecu ovdje odgojiti ali kad je vidio stanje kaze tek kad penziju dobijem mogu doci ovdje zivjeti,dolaze oni svake 2 godine na 2 mjeseca ali vratiti se nezele

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 182
18.8.2010 9:34:37   
sara.at
Nazalost mislim da me Ilhana nije svatilauser posted image Kad sam rekla da mi je Austrija dala ljubav mislila sam na mog mm
jer on je rodjeni Austrijanac i vjeruj ne razlikuje se od Bosanca (cak moja mama zna par puta reci "joj kao da ga je bosanac napraviouser posted image ) ima nasih navika,ponasanja poneke al jedino sto prica drugi jezik al i Bosanski uci, bosansku hranu jede, posti poneki dan ramazana, pozdravlja se sa nasim ljudima pod Selam...
 A iskreno da kazem meni je austrija dala kruh u ruke i mogucnost da radim, da mogu ponosno reci ovo sam ja sa svojih 10 prstiju stekla, sto nazalost nemogu reci za Bosnu gdje sam poslije zavrsene skole bilo ponudjeno biro za zaposljavanje bez feninga primanja i rad na crno od 0-24h il fakultet koji mi dole nikad nece trebati user posted image .....
nemoj me krivo svatiti,ja volim svoju Bosnu, njen miris, njene ulice, moj grad, moju kristalnu Unu, moj jezik, moj narod al za tu istu Bosnu je moj otac zivot dao da bi me ona nakraju izbacila ustima za tudjim kruhom....
i jos nesto Ilhana nikad ne reci "nedo Bog da mi se djete uda za Sveda" moja mama je govorila tako i sad se pokaje svaki put za svoje rijeci jer vidi koliko sam sretna,jer srecu netrazis ti nego njeno srce, jednom ces se sjetiti mojim rijeci....user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 183
18.8.2010 9:40:05   
veeseelaa
neznam, ovisi od situacije u kojoj si
Oni koji ne rade u BiH, nemaju zdravstveno i koji krpe dan za dan naravno da im je bolje van BiH

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 184
18.8.2010 9:57:51   
Mirkica
niko me ne sili da  zivim ovdje, ovdje sam  jer mi je bolje jer sam navikla , jer mi je lijepo moje dijete ce sutra imati bolje uslove za sve (ako zeli naravno)  kada budem osjetila da ce mi biti bolje u Bosni nego ovdje onda cu ici .

U Bosni ne cvjetaju ruze dovoljno je otvoriti stranicu od Avaza i sve ti ej jasno , nije Bosna Sarajevo .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 185
18.8.2010 9:59:22   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Mirkica

niko me ne sili da  zivim ovdje, ovdje sam  jer mi je bolje jer sam navikla , jer mi je lijepo moje dijete ce sutra imati bolje uslove za sve (ako zeli naravno)  kada budem osjetila da ce mi biti bolje u Bosni nego ovdje onda cu ici .

U Bosni ne cvjetaju ruze dovoljno je otvoriti stranicu od Avaza i sve ti ej jasno , nije Bosna Sarajevo .

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 186
18.8.2010 10:05:33   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: sara.at

Nazalost mislim da me Ilhana nije svatilauser posted image Kad sam rekla da mi je Austrija dala ljubav mislila sam na mog mm
jer on je rodjeni Austrijanac i vjeruj ne razlikuje se od Bosanca (cak moja mama zna par puta reci "joj kao da ga je bosanac napraviouser posted image ) ima nasih navika,ponasanja poneke al jedino sto prica drugi jezik al i Bosanski uci, bosansku hranu jede, posti poneki dan ramazana, pozdravlja se sa nasim ljudima pod Selam...
 A iskreno da kazem meni je austrija dala kruh u ruke i mogucnost da radim, da mogu ponosno reci ovo sam ja sa svojih 10 prstiju stekla, sto nazalost nemogu reci za Bosnu gdje sam poslije zavrsene skole bilo ponudjeno biro za zaposljavanje bez feninga primanja i rad na crno od 0-24h il fakultet koji mi dole nikad nece trebati user posted image .....
nemoj me krivo svatiti,ja volim svoju Bosnu, njen miris, njene ulice, moj grad, moju kristalnu Unu, moj jezik, moj narod al za tu istu Bosnu je moj otac zivot dao da bi me ona nakraju izbacila ustima za tudjim kruhom....
i jos nesto Ilhana nikad ne reci "nedo Bog da mi se djete uda za Sveda" moja mama je govorila tako i sad se pokaje svaki put za svoje rijeci jer vidi koliko sam sretna,jer srecu netrazis ti nego njeno srce, jednom ces se sjetiti mojim rijeci....user posted image

shvatila sam te ja ali ja kako znam moj muz je bosanac... upoznala sam ga u bosni i tako da je meni moja Bosna dala ljubav...

A recu svaki put nedo Bog da mi se djete uda za sveda... to nikad nebi podnijela kao sto nebi ni moji podnijeli da sam se ja udala za sveda... a iskreno da vam kazem nikad me nisu ni interesovali svedi a nadam se da nece ni nju...

Svaka cast tvom muzu al za svedu nedo Bog!!!

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 187
18.8.2010 10:06:13   
sara.at
IZVORNA PORUKA: Mirkica

upravo tako Mirkice.....
ja licno nemogu da cujem ljude da kazu kako je zemlja u kojoj zive odvratna,ljudi odvratni, mrzim tu zemlju, pa pokupi se bolan i idi u Bosnu pa zagrizni vazduha svaku dan, pa ce ti "odvratna zemlja" mnogooo puta manpasti user posted image   dovoljno mi je kad dodjem dole da cujem koliko kriminala,korupcije,ubojstva, koferta sva vrata otvara da mi dodje da iz glasa placem....user posted image  ja sam morala platiti da svog brata upisem u gimnaziju a djete sve petice ima samo jednu 4 iz tjelesnog al nije ispunjavao uslove (citaj novcanik) kod nisam otisla do direktorauser posted image user posted image user posted image   nije ni ovdje zlatno al bar postoji neka disciplina i red....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 188
18.8.2010 10:06:40   
veeseelaa
ja kako znam svi dovode djecu u BiH da nadju sebi partnera kad im je vakat za ženidbu/udaju
To mi je user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 18.8.2010 10:07:14 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 189
18.8.2010 10:07:29   
mala86
ja sam bila u Hamburgu godinu dana i opet bi se vratila(i planiramo)!

iako sam zivjela na selu-30tak kilometara od centra,i imala 2 trgovine,meni je bilo super!i danas odem na google earth i prodjem svim onim ulicamauser posted image !
bilo je super,iako ja nisam radila,niti sam jezik znala(sporazumjevvala se na engeskom)!
bilo je par nasih zena i sa njima sam se druzila!ostalo su bili turci,s kojim smo bili samo zdravo za zdravo zbog jezicne barijere!

imali smo finacijsku sigurnost,i to mi je bilo vazno,a mm je radio isto sto i ovdje(ne patim se ja ovdje,nedaj Boze,ali sam podstanar,a gore sam mogla sanjat o ostvarenju stambenog pitanja-bez Njemacke ja ga ovdje ne vidim)!
kad bi mi se u ovih 4-5 godina pruzila prilika za odlazak za stalno(do L.polaska u skolu)-otisla bi istog trena

u zivotu sam jedno pogrijesila-sto ne ode nakon skole u Svicarsku kod tetke,dosad bi i muza povukla gore,radila,a opet dovoljno blizu svojih

Ilhana nemoj me pogesno svatit ali to govoris o svedjanima kako su hladni kako se ne posjecuju-covjece moj svekar 10 min pjesice od mene,jedini mu unuk ovdje(unuke u holandiji)ne znam kad je doso zadnji put,a sjedi kod kuce,i nista ne radi!ako mu snaha ne odgovara moze nazvat mm i reci mu da mu dovede malca!nista!to nije samo gore i ovdje imas svega,bas svega!
bliza rodica mm jos nikad nije malca vidjela...

govoris o tome sta se dogadja u gradu-pa nedavno su bile pucnjave u Zenicu u centru grada,mali ni kriv ni duzan pogodjen,samo sto je prolazio tuda,tako je isto mogla majka sa djetetom u kolicima...nigdje ti nije sigurno,svugdje ima svega

nemoj se ljutit molim te zbog ovoga

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 190
18.8.2010 10:09:15   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Zaboravi rec...

Evo mjesec ramazana mi bude najteze jer svaki dan oplacem za vrijeme iftara u sarajevu.. Postim i ovdje i sve je lijepo al bilo bi jos ljepse da sam dole...

Meni srce puca kad gledam Ramazanski program.. Ko nije bio u drzavi gdje je narod druge vjere nfce nikad skpntati kako je onom ko pripada minimalnoj grupi....

Ovo si u pravu....jedan ramazan sam bila u Njemačkoj i sama postilauser posted image user posted image Moji iz kuće me zovu kažu vidjeli smo na tv-u da je vrijeme iftara u Ulm-u možes se iftaritiuser posted image user posted image

A opet u Švicarskoj (isto ramazan) većina rodbine posti, ima ih jako puno nekako nisi sam, zajednički iftari, bilo mi je prelijepo. I tamo bih definitivno mogla živjeti (nekad se pitam što sam se i vratila, valjda da upoznam mm-a) i kad bi mm dobio posao ispalila bih se iz istih stopa. A kako moj tata kaže - nije daleko sve dok možeš doći autom za jedan dan

Neposredna veza do poruke: 191
18.8.2010 10:10:47   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja kako znam svi dovode djecu u BiH da nadju sebi partnera kad im je vakat za ženidbu/udaju

hahahhahaha user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image to je kod primitivaca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image cuj ja cu mome diejtu odrediti za koga ce i sta ce user posted image user posted image a za svoju sudbinu pa kakva god da je .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 192
18.8.2010 10:11:44   
Ilhana RR

mene niko nije dovodio :P

Moji su gledali da me vode da bih bila sa rodbinom, da bih bila medju svojim i da nebi zaboravila odakle sam...

Kad sam krenula sa mojim muzem ja sam isla dole svako tri mjeseca nekad i cesce...
Da nisam bila pocela fakultet ja bih se vratila dole... moj muz kao ni ja nezeli da ostane ovdje...

A nezelim ostati u drzavi gdje ce jedna obicna zena koja meni u oci govori "Ti si glupa sto vjerujes u Boga, to nepostoji" i onda uzme casu vode kad ja postim i kaze "Vidi sto je dobra ova voda, hoces li ti malo" namjerno...

Ja nezelim ostati u drzavi gdje mene samo radi imena mog prepoznaju kao stranca i govore "Zasto nepricas samo svedski sa svojim djetetom, praktikuj kulturu u zemlji u koju si dosla" a sami nebi se odrekli svoga kao i niko drugo...

Zar da ostanem u zemlji gdje muslimane smatraju teroristima?

Kad je bio napad u americi na twin towers okrenuo se jedan iz mog razreda i rekao "Ilhana ti si muslimanka, ti vjerovatno imas iste teroristicke misli kao i ostali muslimani"

Zar me ista vuce ovdje da ostanem???

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 193
18.8.2010 10:15:48   
veeseelaa
Ilhana nisam mislila na tebe, nemam pojma o tome kako si se upoznala sa tm, govorim općenito
Masa je primjera a i sama sam čula: e ti ćeš meni otiću u Bosnu pa ćeš tamo naći muža/ženu user posted image user posted image
i onda dodju ovdje na 1-2 mjeseca, srede se i švrljaju po gradu il ih neko od familije i prijatelja upozna
To mi je nidje veze user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 194
18.8.2010 10:15:55   
sara.at

neka hvala ja sam to dozivjela user posted image user posted image  i to nebi ni najgorem neprijatelju uradila ono sto sam ja u 2.5god dozivjela....
srce bira,a ne razum jer promjeniti nemozes ako ti djete izabere drugu vjeru il covjeka iz druge zemlje, mozes se samo svog djteta odreci al promjeniti nemozes, jer svaki covjek je krojac svoje sudbine.....

Neposredna veza do poruke: 195
18.8.2010 10:17:03   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: sara.at

neka hvala ja sam to dozivjela user posted image user posted image  i to nebi ni najgorem neprijatelju uradila ono sto sam ja u 2.5god dozivjela....
srce bira,a ne razum jer promjeniti nemozes ako ti djete izabere drugu vjeru il covjeka iz druge zemlje, mozes se samo svog djteta odreci al promjeniti nemozes, jer svaki covjek je krojac svoje sudbine.....

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 196
18.8.2010 10:20:16   
mala86

Moji su gledali da me vode da bih bila sa rodbinom, da bih bila medju svojim i da nebi zaboravila odakle sam...

Kad sam krenula sa mojim muzem ja sam isla dole svako tri mjeseca nekad i cesce...
Da nisam bila pocela fakultet ja bih se vratila dole... moj muz kao ni ja nezeli da ostane ovdje...

A nezelim ostati u drzavi gdje ce jedna obicna zena koja meni u oci govori "Ti si glupa sto vjerujes u Boga, to nepostoji" i onda uzme casu vode kad ja postim i kaze "Vidi sto je dobra ova voda, hoces li ti malo" namjerno...

Ja nezelim ostati u drzavi gdje mene samo radi imena mog prepoznaju kao stranca i govore "Zasto nepricas samo svedski sa svojim djetetom, praktikuj kulturu u zemlji u koju si dosla" a sami nebi se odrekli svoga kao i niko drugo...

Kad je bio napad u americi na twin towers okrenuo se jedan iz mog razreda i rekao "Ilhana ti si muslimanka, ti vjerovatno imas iste teroristicke misli kao i ostali muslimani"

Ilhana kad je tako lose,sta te jos drzi gore?
svi odavde idu gore da bi im bilo bolje,ja bi se na tvom mjestu istog trena vratila

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 197
18.8.2010 10:23:53   
Ilhana RR

Ilhana nisam mislila na tebe, nemam pojma o tome kako si se upoznala sa tm, govorim općenito
Masa je primjera a i sama sam čula: e ti ćeš meni otiću u Bosnu pa ćeš tamo naći muža/ženu user posted image user posted image
i onda dodju ovdje na 1-2 mjeseca, srede se i švrljaju po gradu il ih neko od familije i prijatelja upozna
To mi je nidje veze user posted image

znam i ja za te slucaje al to je zato sto im djeca hodaju sa mjestanima (da negovorim svedima svabama i tako dalje) a roditelji koji su nekad govorili neka srce prate nece se mjesati su se pokajali... al kao sto sam vec na nekim mjestima rekla mene je moj babo ucio da zavolim sevdah... meni je moj babo zabranio da pricam svedski u kuci...

mene je moja mama ucila da kuham pitu, mene je moja mama ucila da postim i vjerujem u Allaha i da se u Allaha uzdam kad je najteze...

Mene su moji roditelji ucili da postujem starije... mene su moji roditelji ucili da je porodica jako bitna i da su oni jedini iskreni prijatelji...

Hvala im na svemu tome i ja cu moju ako Bog da na isto to uciti...

A nebi nikad dozvolila da moja svekrva i moj svekar nerazumije sta joj unuce kaze ili da unuce nezeli da ide u BiH... moja je evo dvije godine pa se raduje sto ce ici u Bosnu kod nane i dede...

Znam Sara nemogu ja protiv toga za koga ce moje dijete se udati ako Bog da u buducnosti al zato mogu sprijeciti da to nebude ovdje...

Zato se i vracam svom Sarajevu... ako Bog da InshAllah!!

i s tim ja stavljam . na ovoj temi

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 198
18.8.2010 10:24:04   
veeseelaa
Ilhana koji ti posao radiš gore? kuhar?
Ovdje bi te gazde izrabljivale i imala bi platu plafon 700-800 KM
E težak je život u BiH, drž se ti Švedske i okreni se lijepim stvarčicama koje tamo imaš
A to familija? da se vratiš možda bi zakuhali i šta onda? a od kafica s jaranicama i nemaš nekog hajra, vrlo brzo bi se počela presabirati dal ih možeš sebi priuštiti, kao i svi mi ovdje, bar većina
ja kako vidim ( po slikama) super živite, kuća extra, ma sve super e Boga mi ovdje ne bi to sebi mogla priuštiti
ne bi ti bio onako plah onaj iftarski meni user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 18.8.2010 10:29:18 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 199
18.8.2010 10:24:08   
sara.at
IZVORNA PORUKA: mala86

Ilhana kad je tako lose,sta te jos drzi gore?
svi odavde idu gore da bi im bilo bolje,ja bi se na tvom mjestu istog trena vratila

i ne ljuti se na ovo pitanje al ja ako ne planiram tu da ostanem, onda ne ulazem nigdje novac al zasto si jos i kucu kupila ako neces da ostanes kad je tako lose user posted image user posted image user posted image

ja stvarno nemogu da grijesim duse,ja ovakve stvarni nisam dozivjela,nit me je ko teroristom nazvao,niti sam diskriminirana zbog imena, nit me ko uvrijedio, stvarno ovakvo nesto nisam dozivjelauser posted image  neznam koliko ima stanovnika taj tvoj grad izgleda jakoooo malo user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *