|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Zivot u inostranstvu, vase misljenje

Da
  70% (120)
Ne, nikad
  5% (10)
Mozda za neki kraci vremenski period
  23% (41)

Ukupno glasova: 171

(Posljednji glas : 9.4.2014 1:03:19)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje
12.12.2008 17:45:04   
maslačak82
Ja bi iz ovih stopa zapucala u Australiju!!!!
samo bi mi mama falila

Još jedna trudilica

(odgovor članu PegPerego)
Neposredna veza do poruke: 151
12.12.2008 18:34:32   
jagodicabobica
Ja sam odmah poslije rata trebala ici u kanadu sa svojom porodicom al sam plakala danima i nisam htjela ici. Sad kad sam porasla kad mi je doslo iz..... u glavu otisla trbuhom za kruhom. Cujem se svako 2-3 dan sa svojima, odem u dva mjeseca na par dana i tako. Meni je dobro a ja se nadam da ce i mojoj djeci abd biti ovdje bolje.

(odgovor članu maslačak82)
Neposredna veza do poruke: 152
12.12.2008 19:28:17   
mnn
ja živim u istri...moja je mama radila dosta dugo u njemačkoj za vrijeme rata...žao joj je što nismo svi otišli tamo živjeti...ali kad se vratila osnovali su firmu i bilo je jako teško u početku siječam se kao mala nas troje...jako se teško živjelo....ali eto sada 17 godina kasnije firma je jako uspješna...ja imam sve...upoznala i budučeg mm dolazi beba. user posted image Imamo sve, stan dva auta....Hvala Bogu zdravi smo!user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 153
12.1.2009 15:38:56   
D_K
ja sam kao mala zivjela 2 godine u Libiji sa roditeljima i malo se sjecam toga perioda. imam mnogo raje i rodjaka koji su u inostranstvu iz nekog razloga (rat, rodjenje, zelja, potreba itd.).
ali kada pomislim na zivot u inostranstvu sjetim se kad sam otisla na 'strucno usavrsavanje' u Njemacku malo prije udaje. Kakvo crno usavrsavanje, ja sam preplakala svaki dan i otisla mjesec ranije nazad u Bosnu.
voljela bih da nam malo olabave vizni rezim i da mogu putovati gdje i kada zelim ali jedino me ljuta nevolja moze natjerati da odem zivjeti negdje vani..

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 154
12.1.2009 15:43:26   
Blue rose RR
Mi bismo išli u Disneyland user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 155
12.1.2009 15:46:33   
D_K
uf gdje me nadje..
hm i malo na Karibe (za mamu) i u Španiju (homeland Deportiva za babu) :))

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 156
12.1.2009 15:51:33   
Nunichi
Ja bih negdje gdje je samo jedno godisnje doba,po mogucnosti ljeto. user posted image
Svake godine sve mi teze pada hladnoca,a i trebalo bi mi manje odjece...eee zivot bez bundi,jakni,cizama,ljepota. user posted image
Samo bi mi moja mamica falila i nista vise iz ove nase drzave.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 157
12.1.2009 23:04:51   
Ilhana RR
Evo mojih iskustva...

Ja zivim ovde od 8.e godine, znaci 17 godina ce biti u junu ako Bog da... Ja sam se navikla na ovaj narod, jes da ih organski nepodnosim al znam kako se pred njima treba ponasati. Oni su malo hladnokrvan narod, mozete zamisliti kad nana unucad vidi mozda jednom u mjesecu a zive u istom gradu. Ovde prijateljice najbolje nemozes imati, bar ne svedjanku al i nasu je tesko danas naci da ti noz nezabode u ledja.

Meni najvise ide na zivce sto svedjani misle da su oni napametniji na svijetu, da nema nikog pametnijeg ni boljeg a znam da nije tako.
evo jedan primer, ono sto vi ucite u skoli dole u osnovnoj, mi ovde ucimo u srednjoj... a kad sam polagala za vozacku instruktor mi je rekao "nemoj da te ko iz bosne uci da vozis, oni neumiju da voze, SAMO MI SVEDJANI ZNAMO"... nedo Bog da njega neko stavi u saobracaj u sarajevu, pa od Ilidze do Barscarsije nebih ziv stigao sigurno, morao bih na Kosevo odma...

Ovde materijalno si uvijek ozbezbedjen jer socijala uvijek ima za sviju to je po mom misljenju jedini plus, mozda i to sto su svedi kukavice i ovde rat nikad nece biti...

A mene najvise vuce Bosna, ja zivim za taj dan da odem dole. Ja kad nebih otisla bar jednom godisnje poludila bih majke mi. Bosna je Bosna, i taj narod i to drustvo, pa i u dobru i u zlu su uz tebe. U nasem drustvu nema ljubomore i "mrznje" i uvijek se osjecam slobodna kad sam sa njima. Toga ovde nema, mozes vjerovati svojoj familiji i to je to.

Ja i mm kontamo da se vratimo dole ako Bog da, al zelimo malo osiguranja prije nego sto se vratimo. Cekamo da on ima 5 godina papire svedske pa da dobije pasos, ja ga imam vec i Lamija. Pa onda cemo da vidimo da se vratimo i probamo, pa sta bilo bilo...

Nemogu reci da je mi bilo lahko al nemogu ni reci da mi je bilo tesko kad pomislim sta su neki prezivljeli u ratu. Nekad mi je krivo sto sam vamo jer me neki smatraju "glupom" zato sto nisam prezivljela sto i oni. Ali incijativa da mi dodjemo vamo je bio moj dedo rahmetli, koji je jedini u svojoj porodici prezivio i prvi i drugi svjetski rat, ostali mu bili poklati i zelio je da mu neizumre loza.

Ja neznam bas najbolje da pricam na nasem, to mi je pravo krivo jer voljela bih da moju cerku naucim da prica kako treba. Al se borim, cesto citam na nasem, mada mi treba duze vremena nego na svedskom, al moram jer samo tako mogu uciti - tako sam i svedski naucila.

A SLOBODNO ME ISPRAVLJAJTE jer cu tako i nauciti ;)

Pokusat cu da malu sto vise naucim na nasem, samo na nasem i pricamo. Nakupovala sam joj a i skinula sa interneta svih mogucih crtani pa da gleda, necu joj dati da gleda na svedskom jer taj jezik ce nauciti odma. I kad bude vrijeme, pricat cu joj sve o Bosni i sta je se desavalo i tako to. Nezelim da se zaboravi sta je bilo.
I mene su moji roditelji ucili, zabranjeno mi je bilo pricati svedski u kucu jer su uvijek zeljeli da znam odakle sam. Muziku nasu obavezno sam morala da slusam, zato uzivam u sevdahu jer mi je babo nonstop pusto da znam koje Safet Isovic i Meho Puzic rahmetli, i ostali nasi pjevaci.

Bosna je uvijek u mom srcu i bice do kraja vijeka!

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 158
12.1.2009 23:10:28   
juni
Mi namjeravamo za nekolike godine otici iz BiH jer ne zelimo da Emil raste u "ovakvom" okruzenju (ako me razumijete).   Imala bih dosta toga napisati ali mislim da smo svi svijesni situacije u BIH i nema potrebe da pisem nesto sto svi osjetimo na vlastitoj kozi.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 159
12.1.2009 23:14:19   
anitaMO
u pravu si juni,samo živi kriminal,mito i korupcija.treba dijete izvesti na pravi put a to je u ovoj drzavi jako tesko.

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 160
12.1.2009 23:17:20   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: anitaMO

u pravu si juni,samo živi kriminal,mito i korupcija.treba dijete izvesti na pravi put a to je u ovoj drzavi jako tesko.

ma nije ni ovde sve med i mlijeko majke mi...

u mom gradu, sa 40 000 stanovnika, prolazi nevjerovatna kolicina droge... svake sedmice bar jedna cura bude silovana, djeca nestaju sad pa sad... ja svoju malu kad bude veca nesmijem pustati na igraliste sama da ode jer pedofila u svakom cosku... nedavno su ufatili jednog skido gace i trco po djecijim obdanistima ovde u gradu i to u obdanistu u kojeg sam ja htijela da upisem malu moju... al odustala sam, idem u privatni gdje ce mi mama poceti da radi taman kad i ona pocinje tamo... a za tuce da ti nepricam...

ima toga svukuda, jedino sto nema mite i korupcije...

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 161
12.1.2009 23:18:23   
batterfly
IZVORNA PORUKA: anitaMO

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 162
12.1.2009 23:36:29   
Nunichi
Ma ne moze biti gore nego ovdje Ilhana,cuj penzija od 150 km,pa gdje to ima majko mila. user posted image
Kad vidim ovaj stariji svijet po ulici srce mi se stegne,a de ti budi pametan pa ustedi ovdje pa pomozi nekome,ma nema teorije.
Dok kupis novi luster i tepih ode ti u minus...a da ne pricam kako svijet ide na zasluzeni odmor od 7 dana,ko ide naravno.
Socijalna pomoc je visa kibernetika ovdje,droge na svakom cosku naravno,a maloprije kad sam gledala slucajeve x zivot mi se moj smucio sta kreteni rade ljudima po ulici.Male penzije,male plate,jos gospoda sad uvela novi porez na platu,ma ljepota...Ma moze se nabrajati do prekosutra,ja bi sad prnje pokupila i bjezala odavde...

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 163
12.1.2009 23:45:26   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Ma ne moze biti gore nego ovdje Ilhana,cuj penzija od 150 km,pa gdje to ima majko mila. user posted image
Kad vidim ovaj stariji svijet po ulici srce mi se stegne,a de ti budi pametan pa ustedi ovdje pa pomozi nekome,ma nema teorije.
Dok kupis novi luster i tepih ode ti u minus...a da ne pricam kako svijet ide na zasluzeni odmor od 7 dana,ko ide naravno.
Socijalna pomoc je visa kibernetika ovdje,droge na svakom cosku naravno,a maloprije kad sam gledala slucajeve x zivot mi se moj smucio sta kreteni rade ljudima po ulici.Male penzije,male plate,jos gospoda sad uvela novi porez na platu,ma ljepota...Ma moze se nabrajati do prekosutra,ja bi sad prnje pokupila i bjezala odavde...

Ma nisam mislila na ekonomsku situaciju, ovde je puno bolje daleko od toga... mislim vise na mentalitet naroda... mene dole naprimer nikad nije bilo strah po noci da izadjem sama do tramvaja dok ovde nesmije otici ujutru kad je mrak do auta kad idem na posao, mm me je prije pratio a sada nosam nozic uz mene... pogotovo kako je "Isus" poceo da se pojavljiva po naselju (Jedan bezkucnik izgleda ko Isus pa ga narod tako zove)

Meni je zao sto je ekonomska situacija takva kakva jeste voljela bih vise nego ista da se poboljsa. Pokusavam da kupujem bosansko sto vise moze, cak i ovde... kad sam dole SAMO BOSANSKO i uzimam jer kontam mozda bar malo se moze poboljsati...

Ja se uvijek nadam u bolje sutra i znam da ce jednog dana i nasa Bosna stati na noge!!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 164
12.1.2009 23:50:19   
batterfly

Ja cu samo da potpisujem.......user posted image ,naravno,samo ono s cime se slazem.....

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 165
13.1.2009 0:20:47   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Ilhana

Ma nisam mislila na ekonomsku situaciju, ovde je puno bolje daleko od toga... mislim vise na mentalitet naroda... mene dole naprimer nikad nije bilo strah po noci da izadjem sama do tramvaja dok ovde nesmije otici ujutru kad je mrak do auta kad idem na posao, mm me je prije pratio a sada nosam nozic uz mene... pogotovo kako je "Isus" poceo da se pojavljiva po naselju (Jedan bezkucnik izgleda ko Isus pa ga narod tako zove)

Meni je zao sto je ekonomska situacija takva kakva jeste voljela bih vise nego ista da se poboljsa. Pokusavam da kupujem bosansko sto vise moze, cak i ovde... kad sam dole SAMO BOSANSKO i uzimam jer kontam mozda bar malo se moze poboljsati...

Ja se uvijek nadam u bolje sutra i znam da ce jednog dana i nasa Bosna stati na noge!!

Draga moja,tesko da cemo stati na noge,barem narednih 20 godina necemo. A vjeruj da sad i ovdje ne mozes hodati ulicom normalno,djeca od 17 godina nose nozeve i pistolje,a ovi stariji sto se zovu mafijom nasom automatske puske. Ne znam koliko citas sta se ovdje desava,ali nije vise sigurno uopste.
Samo se ti drzi toga gdje jesi,ja bi na tvom mjestu! Shvatam ja da tebi fali tvoja raja,nas mentalitet istina je da toga nema nigdje,ali nije ovo vise ta drzava.
Drzi se toga tu i posalji i meni papire...heheheh  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 166
13.1.2009 0:23:14   
Ilhana RR
Gledam obavezno ponedeljkom Slucajeve X pa vidim sta se desava a i mm nonstop cita dnevni avaz i ostale nase dnevne novine pa tako da mi on nonstop prica... stas, nista ti nije bolje od ovog ovde... bila sam na koncertu ovde jednom gdje su poceli u sred sale da pucaju se... nikad vise nisam otisla na koncert....

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 167
13.1.2009 15:25:46   
dana3
ovdje komsija ne viri u moju avliju, moja privatnost je moja, nisu svedi druzeljubivi ali me i ne interesuju, rodjaci i njihova porodica se posjecujemo, ekonomski osigurani, a problema ima svagdje samo ih treba znati iizbjeci.

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 168
17.8.2010 23:10:47   
mamica
Sto se mene tice ja iz Bosne moje ne bih nikad nigdje otisla zaposve... volim obici druga mjesta, upoznati razlicite kulture, ali uvijek u nasu dragu bosansku avliju se vratiti... takvog sam misljenja odavno, mislim da se nece ni promijeniti, ali opet niko ne zna sta nosi noc a sta dan! Bosna je moj dom!

Sve sto je na zemlji prolazno je...
Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 169
17.8.2010 23:47:26   
sara.at
hmm sad kad bolje razmislim nebi mogla svoj zivot da zamislim u Bosni,pod tim uslovima koji su dole,
lijecnickoj opskbljenosti,ljubaznosti po trgovinama,placama i njihovim standardima...
iako dole imam kucu i kupljen stan,al ja se dole vidim preko vikenda i za godisnji,mozda u penziji mjesec-dva al stalno sigurno ne.....
Naviknula sam na ovu zemlju i ovdje narod i nije tako los kako neki pricaju jer kako kazu u svakom kukuruzu ima kukolja,kako ovdje tako i u Bosni.
 Ja mogu iskreno reci ja imam dvije zemlje, za jednu mi je otac zivot dao,a druga zemlja mi je ljubav dala i kruh u ruke... obje su mi u srcuuser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 170
17.8.2010 23:51:33   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: sara.at

hmm sad kad bolje razmislim nebi mogla svoj zivot da zamislim u Bosni,pod tim uslovima koji su dole,
lijecnickoj opskbljenosti,ljubaznosti po trgovinama,placama i njihovim standardima...
iako dole imam kucu i kupljen stan,al ja se dole vidim preko vikenda i za godisnji,mozda u penziji mjesec-dva al stalno sigurno ne.....
Naviknula sam na ovu zemlju i ovdje narod i nije tako los kako neki pricaju jer kako kazu u svakom kukuruzu ima kukolja,kako ovdje tako i u Bosni.
 Ja mogu iskreno reci ja imam dvije zemlje, za jednu mi je otac zivot dao,a druga zemlja mi je ljubav dala i kruh u ruke... obje su mi u srcuuser posted image

ja sad mislim an tebe :)))))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 171
17.8.2010 23:52:54   
sara.at
a zasto Mirkice???
nisam rodila ako to mislis user posted image user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 172
17.8.2010 23:58:55   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: sara.at

a zasto Mirkice???
nisam rodila ako to mislis user posted image user posted image

hahahha pa ja boan uvijek geldam koliko ej proslo od poslednejg javljanja :)) ne zamjeri mi ali et znam da ste vas dvije na redu ti i Maelna pa ste mi stalo u mislima user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 173
18.8.2010 0:05:25   
sara.at
ma kakvi bolan nece ovo moje djete, a malena je pocela terapija keks user posted image  

u ovom mom tickeru krugu svaki dan mi dodaje dane u nedelju bilo 2 dana a sad 4 dana user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 174
18.8.2010 1:00:40   
teacher75
za neku normalnu ili dobru platu odmah bi se spakovali u madrid, barselonu, andaluziju il neki fini grad u italiji ili francuskoj. ostalo me ne privlaci uopce...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *