|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Zivot u inostranstvu, vase misljenje

Da
  70% (120)
Ne, nikad
  5% (10)
Mozda za neki kraci vremenski period
  23% (41)

Ukupno glasova: 171

(Posljednji glas : 9.4.2014 1:03:19)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje
19.8.2010 12:31:09   
sara.at
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
, user posted image  pa ja sam udana za svabom tako reci, direktorom jedne velike firme,moj svekra je poznati doktor, svekrva diplomirana medicinska sestra, djever indzinjer, mogu reci da u jednoj lijepoj i obrazovanoj familiji zivim gdje svi imamo podebele ziro racune, medjutim kad sam dosla u tu familiju zivjela sam u stanu sa 30m2 i bila samo zaposlenica kod mog muza sa jednom solidnom platom i solidnim autom al oni su me prihvatili kao svoje djete user posted image  svekar da negovorim nece nikad reci moj sin nego moja snaha i sin.... moja mama je docekana objerucke i ispracena sa poklonima da sam bez rijeci i ja ostala...
ostatak prijatelja nam je mjesan znaci i nasi i svabe nikakvih problema....
nasa svadba kad je bila, bilo je pola-pola pa svi smo skupa sjedili,svi pricali, smijali se da nam i danas dan kazu da je bila svadba snova al kod mene nije bilo odvojeno da sjede svabe a odvojeno nasi neeee svi izmjesani i bilo je user posted image  

Ne svatih najbolje, ali nejse, mislim da je ona opčenito govorila na narod, a ne na rodbinu, mislim na tvoje "strance" oni su tvoj rod

Mama Alma sa tim sam htijela reci sa sam bila niko i nista samo jedna djevojka u velikom gradu u kojem jezik onako zna,koju je zivot zgazio otpocetka do kraja, razocarana u ljude,u zivot i u ljubav, da nisam znala autom kroz grad proci bilo me strah velikog saobracaja, da nisam znala ni Bec kako izgleda....
bila sam sama sebi jadna user posted image user posted image  a onda sam njega upoznala i mogu reci da me on dignuo iz mrtvih a njegova familija me prihvatila kao svoje djete i njegov otac je uvijek tu i on zna reci ja tvog oca nemogu zamjeniti al mogu biti tu da ti pomognem i podrzim te kao i tvoj otacuser posted image  ocu reci da nisu svi isti, nisam u ovoj zemlji dozivjela ponizenja, nisam dozivjela da te trgovkinja odhebe sa kase kao propalicu, da u banci me lijepa teta sa saltera gleda kao sa sedmog neba, da konobar kad dodje da te usluzi pita "os sta naruciti il nes" za plakati user posted image
 i dalje nerazumijem gdje su ti ljudi kojima je otvratna zemlja u kojoj zive a ona im dala sveee
Znam da je nostalgija cudo al reci istinu a ne ljudi su ovakvi onakvi,zemlja onakva ovakva, nerazumijem takav narod.... ja vidim kako zivi nas narod ovdje,kuka do Boga a dole gradi vile user posted image  djeci brane da se druze sa svabskom djecom, psuju svabe po cesti, rugaju im se po trgovinama, da meni dodje da kazem pa ko bi vas takve postovao jer takvi su za staleuser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 376
19.8.2010 12:32:36   
aida.
IZVORNA PORUKA: sara.at

iskreno mjenjala se nebi... Srce mi moje puca kad vidi onu bjedu i muku da bi da pomognem svakom koliko mogu al najgore je kad mu jednom pomognes a drugi put nemozes e onda te ohebe ko staru kantu user posted image  
ja dok sad dvoju kolegicu oblacila i dolazila dole i izlazile po muzikama i diskacima i placala i pice i cigare i provod i mobitel,more, bila sam super,e onda sam jednom dosla sa cokoladom i otisla sa svojom mamom na more
i 2 sedmice bila kuci da mi ta moje kolegica nije na vrata dosla a da je nazvala nedo Bog user posted image  nisu svi isti al ima i ovakvih slucajeva.....
kucu imamo,3auta (gdje nam je trece jednostavno hobi auto za ljeto) markiranu gardarobu, moja mama vizu ima dok zine i nismo u kreditima kako nasi kazu kad dodje neko sa dobrim autom u kreditu do guse cekaju kad se ce objesiti...
a dzeni sto se tice Holandije moj mm kaze da bi tamo samo isao da vidi tulipane user posted image  standard vam je uzas,

nekazem da je aus,njem il svic bolja al imamo slican sistem rada,sto se tice posla,zdravstva i socijale...
pa ljudi moji ja sam od decembra kod kuce mjesec dana na bolovanju dobivam punuu platu zatim proslih 8mj ja dobivam punu platu bez da mi oduzimaju porez jer sam na zastiti za trudnice tj ocuvanje trudnoce, a sjedim kod kuce i nemrdam nikud gdje bi ja u drugoj zemlji dobilauser posted image  

skvo najgore je to kad dodje nas ovamo i odmah se uhvati metle i sto je jos gore on osta za metli,radi kao budala, od jutra do sutra, pravi u Bosni kucu tj vilu gradi da se vidi da je vani user posted image  godisnji provode kod kuce u BiH, mora nevide, neidu na vecere i kad izadju jednom u pola godine napiju se kao stoke da ih sljedecih pola godine glava boli user posted image  jako dobro to znam jer vidim to... pa i ja sam dosla bez rijeci Njemackog pa kurs uradila,pa fax upisala,pa posao prvo na 4h pa na 6h pa onda 8h i sjedila kao gospodja u birou i imala firmino auto i platu al nisam htijela da zavrsim nad wc-skoljkom al neki neznaju nego samo to...

sistem nam je drugaciji ima i ovdje svega i svacega al ima i zakona user posted image

nemogodoh da ne napise a nisam se htjela ukljucivati.... kako ti saro posmatras Bosnu i bosace? Ko neke ulicare koji nemaju ni za hljeba?? Hvala Bogu pa nije tako.. Ako si ti tako zivjela, dok si bila ovdje a bila si i dio je tebe Bosna, dobro. Al otisla si i docepala se bogatuna, hvala Bogu pa jesi da se svako usreci (kome je sreca novac)... Svugdje ima bijede i propasti, i obijanja i mafije.. i visokih cijena i malih plata. SVUGDJE! Ali sta da sutra ne budes s tim sadasnjim muzem... Eto tebe vamo, mozda i neces, ali mozda te isto tako sudbina opet navede ovamo... U BIJEDU kako kazes! E Boga mi nismo... Imamo mi dovojno... Meni nije potrebna markirana garderoba da budem sretna, nisu mi potrebna 3 auta a imamo mm i ja ih i vise (al se ne hvalim s tim) imamo vise, dakle, od 3 auta ali nismo lovatori da tako kazem, jednostavno mom muzu auta su hobi, sakuplja ih, voli ih, sredjuje ih, uziva u njima... Meni nije potreban dubok ziro racun niti hiljadama napunjena kartica kada idem u shoping.. Meni je potrebno onoliko koliko mi treba da budem zadovoljna. I prezadovoljna sam sto zivim u BiH jer kad bi svi bili poput tebe i trazili srecu u karticama svaba pa tek onda nista ne bi bilo od nase drzave... Stvarno, nemam nista protiv tebe, ali u svakom postu , na svakoj temi potrudis se da napises koliko si skupo platila neku glupost i kako mlatis muzevu karticu.. ako zelis da ostavis zavidan utisak, ne ostavljas ga, s moje tacke gledista ostavljas jadan utisak kako se falis s necim na sto si dosla na gotovo a ne stekla! Izvini na ovoj iskrenosti ali nemogodoh izdrzat da se ne javim... Mi nismo siromasan narod, mi smo ponosan narod. Ovo Mi odnosi se na nas koji zivimo ovdje sa svojom famelijom i kad nam je najteze smijesimo se i sretni smo. Nema nigdje raje i rostilja ko ovdje.. uz par piva i gitaru... hebo restorane i vecere od par stotina eura... ko je reko da je to sreca?

Uvijek kazem, ko god je pronasao srecu negdje drugo , neka vala... Nije sudbina svakom ondje gdje je rodjen. samo me bas nervina to naglasavanje novac, novac, novac... Ma sta je novac? Cinjenica nesto bez cega se ne moze... al ovdje na forumu ima ljudi koji mozda nemaju toliko, i sta trebaju pokupit se i hajmo trazit vizu? Ja mislim da ne treba, nego potruditi se koliko god moze, ako voli svoju zemlju, da tu nesto stekne. Istina da drzave i nema... al budimo realni, sreca nije u parama... a ti samo o parama pricas...

< Poruku je uredio aida. -- 19.8.2010 12:48:47 >

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 377
19.8.2010 13:32:17   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: aida.

... Mi nismo siromasan narod, mi smo ponosan narod. Ovo Mi odnosi se na nas koji zivimo ovdje sa svojom familijom i kad nam je najteze smijesimo se i sretni smo. Nema nigdje raje i rostilja ko ovdje.. uz par piva i gitaru... hebo restorane i vecere od par stotina eura... ko je reko da je to sreca?

Aida duboki naklon ...

Ljudi (Bosanci i Hercegovci) ne mogu da shvate da imaju mogućnost da promijene stanje, da budu nova Švica, Holandija i slično , ali svake četiri / dvije godine zaHebu stanje.

Već petnaest godina gledam jedne te iste manijake u politici, kako uništavaju našu državu, i jedne te iste koji govore:"Ja ću vala za one svoje pa nek je crni ciganin ali je naš" .. a usput nije primirisao Bosne i Hercegovine sem na godišnjem odmoru, tuguje za Bosnom i sve govori,:"Teško je bez ognjišta i rodne grude, ali eto mora se živjeti u tuđini"... mogu zajedno sa ovim ovdje našim, koji su očito (nažalost)  u većini, jer je njima važno da na izborima pobijedi "njihov" :((

Jad i tuga.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 378
19.8.2010 13:50:38   
muby
IZVORNA PORUKA: Blue rose

... Mi nismo siromasan narod, mi smo ponosan narod. Ovo Mi odnosi se na nas koji zivimo ovdje sa svojom familijom i kad nam je najteze smijesimo se i sretni smo. Nema nigdje raje i rostilja ko ovdje.. uz par piva i gitaru... hebo restorane i vecere od par stotina eura... ko je reko da je to sreca?

Aida duboki naklon ...

Ljudi (Bosanci i Hercegovci) ne mogu da shvate da imaju mogućnost da promijene stanje, da budu nova Švica, Holandija i slično , ali svake četiri / dvije godine zaHebu stanje.

Već petnaest godina gledam jedne te iste manijake u politici, kako uništavaju našu državu, i jedne te iste koji govore:"Ja ću vala za one svoje pa nek je crni ciganin ali je naš" .. a usput nije primirisao Bosne i Hercegovine sem na godišnjem odmoru, tuguje za Bosnom i sve govori,:"Teško je bez ognjišta i rodne grude, ali eto mora se živjeti u tuđini"... mogu zajedno sa ovim ovdje našim, koji su očito (nažalost)  u većini, jer je njima važno da na izborima pobijedi "njihov" :((

Jad i tuga.

Ama tuga je to sto bi narod i glasao za neke druge stranke ali se nekako uvjek isti ljudi nadju na vlasti, samo se prebace u vladajucu stranku

< Poruku je uredio muby -- 19.8.2010 13:58:04 >

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 379
19.8.2010 13:56:01   
Mirkica
ja stavrno ne znam kome bi dala svoj glas a da mirno spavam sve idioti, eto trebali bi otvoriti neku temu da se o otme raspravlja da vidimo kakve ko ima stavove .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 380
19.8.2010 14:23:08   
sara.at
zao mi je Aida al ni tu me nisi razumijela, draga ja ljudima u bosni nisam rekla nistaaaa amo ni rjeci
pricala sam o ljudima koji zive ovdje i koje vidjam skoro svaki dan i dok sam radila imala sam hodajuce primjere svaki dan,da sam se svaki dan pitala "dragi Boze zar se ne boje da im se ne izmakne to iz ruku kad tako blate i drzavu i narod"navela sam primjer i rijeci moje kome nepase neka se vrati u Bosnu, al mi je zao jer ovdje rade da bi dole gradili (nemam nista protiv) al dole im propada svake godine popravljaju ovdje se uvlace u kredite da bi dole pokazali da imaju ovakvih malih milion primjera imam nazalost....
ja ti dolazim iz manjeg mjesta u BiH gdje je jos gore gledati takvu situaciju, tu ne krivim ljude, nedo Bog, nego politiku i vlast koja je dozvolila da se od jedne jake i cvrste zemlje pretvori u ovakvu rusevinu gdje svi rade kako kome volja.... a to BJEDA otvori draga oci pa pogledaj oko sebe, meni se srce stegne kad odem dole,pa vidim gdje ljudi zive i kako, djeca kako su obucena, kako nemaju da kupe drva za zimu, gdje je jedini nacin prezivljavanja ono malo basce sto posiju, gdje nane sjedi na pragu i ceka sina da dodje iz drva, gdje mladici od 17-18 godina rade po gradjevini, gdje je skoro bio slucaj da je tako djecak poginuo jer je pao sa skele al nikom nista idemo dalje roditelji tuguju a njega nema... gdje moras doktoru platiti da bi primio narkozu inace ce izvrsiti operaciju bez iceg, gdje u bolnice lice na sve al ne na bolnice, ja mislim da sam dovoljno primjera navela...
a znate sta kazu djeca od 15-16 godina za ukidanje viza "ko zadnji ostane u drzavi neka ugasi svijetlouser posted image user posted image "
tebi je mozda lijepo al svakodnevnica je takva, uostalom nisam pocela ja temu kakvo je stanje dole jer ipak oni koji zive dole su dovoljno na ovoj temi napisali da ja nisam imala potrebe....
a moj mm da nije imao centa u dzepu opet bi bio moj mm jer on ima ljepotu duse a ne njegove kartice tj nase, a duso radila sam i ja u Bosni i imala posao i opet sam imala markiranu gardarobu i izlazke i vecere i more, mene nije novac od mm promjenio i sta meni vrijedi novac ako mi je dusa prazna reci mi molim te.....
meni ako je srce puno mogu milju imati ona je materijalna sigurnost al ne i sreca user posted image
a danas sutra nedo Bog da nebudem sa svojim mm, ni tad se necu vratit u BiH jer sam sebi sam osigurala zivot i bez mog mm jer duso i ja sam doskoro radila,a dovoljno u glavi imam da imam ne jedan ziroracun nego 3 i na svakom otvorena ustedna varijanta koja istice svakih 5god sa lijepim kamatama, sa kojim moj mm nema nista tako da nebi rekla da se sirotica udala za bogatasa,bajka pepeljuga draga ot vise nepostoji......
uostalom sta se ti bunis tebi i bosancima dole nisam nista rekla procitaj malo unazad postave pa ces sama se uvjeriti ne upadaj kao padobranac, kome se ide van Bosne on ode a ko oce neka sjedi dole niko nikog ninasta nemoze natjerati jel tako user posted image user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 381
19.8.2010 14:30:17   
dacy
Ja Saru ne poznajem ali mislim da je ona htjela da kaže da je sretna što joj je život ovako ispao, a ne da je sretna što joj je život dao bogataša. vjerovatno bi ona bila sretna i sa manje, ali dovoljno za normalan život. A to što ide kupuje, troši kakve veze to ima. Da možemo sutra bi sve i jedna žena sa RR isto tako.
Aida, ti kažeš da si ti zadovoljna ovdje sa svojim životom. Iz tvog posta se to može i zaključiti. Ali dok si ti napisala da tm skuplja aute, to znaći da imaš za više nego solidan život. Da se razumijemo drago mi je zbog tebe, ja bih bila najsretnija kada bi svi u BiH mogli tako.
Normalno je da si ti zadovoljna svojim životom u BiH jer se nemoraš kao neki misliti šta da skuhaš svome djetetu, hoćeš li imati za kruha sutra, hoćete li moći kupiti knjige, školsku opremu. Neće vam se srce kidati što vašem djetetu nije dosta ono što je pojeo, znate da bi mogao još,a nemate mu šta dati.
Takvih slučajeva u BiH ima dosta, i oni bi sutra da mogu otišli odavde. Kakva im korist što su ponosni Bosanci, kada nemaju šta svojoj djeci dati jest.

Ima ljudi koji se trude, kopaju i nogama i rukama za bolje sutra. Nekima se posreči pa im krene, a nekima šipak. Znate kako kažu sit glednom ne vjeruje. Tako da netrebamo jedni druge osuđivati. Svi mi znamo kakav nam je život, ali ne znamo kako je onome drugom.

Soul of My Soul

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 382
19.8.2010 14:37:59   
anidla
ne zna onaj koji ima kako je onom ko nemauser posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 383
19.8.2010 14:43:12   
aida.

IZVORNA PORUKA: anidla

ne zna onaj koji ima kako je onom ko nemauser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 384
19.8.2010 14:50:19   
bananica
IZVORNA PORUKA: dacy

Ja Saru ne poznajem ali mislim da je ona htjela da kaže da je sretna što joj je život ovako ispao, a ne da je sretna što joj je život dao bogataša. vjerovatno bi ona bila sretna i sa manje, ali dovoljno za normalan život. A to što ide kupuje, troši kakve veze to ima. Da možemo sutra bi sve i jedna žena sa RR isto tako.
Aida, ti kažeš da si ti zadovoljna ovdje sa svojim životom. Iz tvog posta se to može i zaključiti. Ali dok si ti napisala da tm skuplja aute, to znaći da imaš za više nego solidan život. Da se razumijemo drago mi je zbog tebe, ja bih bila najsretnija kada bi svi u BiH mogli tako.
Normalno je da si ti zadovoljna svojim životom u BiH jer se nemoraš kao neki misliti šta da skuhaš svome djetetu, hoćeš li imati za kruha sutra, hoćete li moći kupiti knjige, školsku opremu. Neće vam se srce kidati što vašem djetetu nije dosta ono što je pojeo, znate da bi mogao još,a nemate mu šta dati.
Takvih slučajeva u BiH ima dosta, i oni bi sutra da mogu otišli odavde. Kakva im korist što su ponosni Bosanci, kada nemaju šta svojoj djeci dati jest.

Ima ljudi koji se trude, kopaju i nogama i rukama za bolje sutra. Nekima se posreči pa im krene, a nekima šipak. Znate kako kažu sit glednom ne vjeruje. Tako da netrebamo jedni druge osuđivati. Svi mi znamo kakav nam je život, ali ne znamo kako je onome drugom.

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 385
19.8.2010 14:52:01   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: dacy

Samo da kažem da se slažem i da dodam da je lahko pričati meni i MM koji imamo solidne plate da smo patriote i da ne bi napustili BiH jer mi svom djetetu priuštimo skoro sve. Neko ko oblači, hrani i školuje 3-4 djece sa 500-600 km ne misli tako, boli njega briga za Bosnom i neka ga boli kad nam je država takva, ni socijalnig ni ništa i sutra bih mu pomogla da ide za bolim selametom.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 386
19.8.2010 14:54:37   
Mona Mohamed
Djetinjstvo, pubertet i dio odraslog doba sam zivjela izmedu Bosne i Turske. Udajom se selim u Egipat, pronalazimposao u struci, dobijam bebu..Hvala Bogu.. Sudbina je djahkad nepredvidiva..Ali mi se svida. Lijepo je putovati svijetom, a ne zaboraviti svoje korijene.
Najvazniji dio jeste sacuvati religiju, tradiciju, jezik, moralne vrijednosti..I na kraju..Pametan covjek ide tamo gdje mu je bolje.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 387
19.8.2010 14:56:19   
anidla
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

I na kraju..Pametan covjek ide tamo gdje mu je bolje.

drgim rijecima trbuhom za kruhom

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 388
19.8.2010 14:59:17   
milomoje
IZVORNA PORUKA: sara.at

, al mi je zao jer ovdje rade da bi dole gradili (nemam nista protiv) al dole im propada svake godine popravljaju ovdje se uvlace u kredite da bi dole pokazali da imaju ovakvih malih milion primjera imam nazalost....

Ne znam zasto, ali ovo tako cesto cujem i u pisanoj formi i uzivo i bode mi oci to.. zasto se mora pridodati uvijek ovo boldirano, pa svi koji zive vani s obzirom na to ako imaju dobra primanja a godinama vani, nakon tih nekih godina imas opciju da kupis neku nekretninu ili van ili u Bosni. Ako nista ne ostvaris onda si opet ok, radis od danas do sutra, ali ljudi moji to je potreba imati smjestaj dole.. ovdje mislim na prosjecne ljude...
Nemojte misliti da i  ja pravim kucu, a stan jesam kupila dole, a ovdje ga otplacujem i to kratkorocno, zasto dole, iz potrebe, ne mozemo sada nas troje kod mojih roditelja u dvosoban stan, gdje je njih 5... eto zasto... tako i mnogi koji prave kuce dole, prave je iz potrebe, a oni sto je kite sa lavovima u basti, to je opet dio malogradjanskih naselja...

btw.. Saro ne objasnjavaj se toliko, nikome nisi duzna objasnjavati do srzi kakav si covjek... ne sekiraj se ba , termi

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 389
19.8.2010 15:03:27   
veeseelaa

ma hebo vala i roštilj i pive klipače i ŠATRO raju, nidje veze od tog se ne živi
Svi za 1 maj u roštiljanje a sutra će tražiti u zajam da kupi djetetu mlijeka user posted image
a muškarčine sa trbuščićem i klipačom u ruci izigravaju velike lafčine a da rade neće

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 390
19.8.2010 15:12:19   
Anoniman
Draga Aida ne znam gdje su ti oci ali na glavi vjerovatno nisu...Izvini malo sam iskrena al sta cu jbg...Govoris da pare nisu sve, nisu mozda meni i tebi koje imamo za jedan pristojan zivot...Ja sam do 2006 godine bila redovna u Sarajevu, dok mi se jednog zimskog dana nije sve zgadilo, od tada me nema dole...Muka mi je kad vidim one jadne penzionere, koji su citav zivot rintali, da bi svoje zlatne godine proveli odmarajuci, mnogi od njih danas rove po kanti...Moja mama ako ima kada starog hljeba nikad ga ne baca vec okaci na kontejner da ljudi ne bi morali traziti i roviti ili ima par bakica s kojima ga podijeli....Koliko drzavnih ustanova radi?Koliko fabrika???Sta je sa familijama sa vise clanova...Rekoh vec da sam bila redovna u svom gradu, dosla bih na odmor da vidim familiju i uvijek bih planirala otici malo i na more,  samo jednom sam sebi ostavila para za taj luksuz..Inace poznajem toliko porodica dole koji nemaju cak ni za hljeba...Pokusala sam im pomoci koliko sam mogla...Vidjela sam ljudi koji zive u supama...Neko bi i radio ali gdje?Smuci mi se kad vidim dosta stvari....Toliko da ni ti rostilji nisu kao sto su nekad bili...Nema reda,nema vise onog nekadasnjeg cara, za sve ti treba stela, ako je nemas pusi se do ujutro.....Istina je da postoje oni koji imaju, cak sta vise i vise nego i ja i ti zajedno, ali takvih je veoma malo...
Jos da bude gore, svi sve svaljuju na politicare, a narod je taj koji ih bira...Otvorim novine nista lijepo procitati, takodje ni tv nista bolji nije...sjesti i plakati...Mozda grijesim i ne vidim dobro al to je utisak koji svaki put potvrdim kad dodjem dole....

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 391
19.8.2010 15:13:56   
veeseelaa
Zbogom politicari
i vase vojske
zbogom nacionalisti
zbogom djelitelji Bosne

Zbogom arbitraze
i ostale gnjavaze
zbogom zohari
ko sto su*ak Nele kaze

Za sve vas dole me zaboli moje du*e
preko CNN-a cu gledat vase face glupe
sto sam od vas dalje to mi je sve bolje
necu nikom dat da moje dijete
danas sutra kolje

Edo Majka user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 392
19.8.2010 15:13:58   
Lara83

zalosno je kako je ova tema presla u pusto prepucavanje i dokazivanje ko sta ima tj. nema i ko sta moze priustiti tj. ne moze...
100 ljudi 100 cudi...
u BiH je standard vrlo nizak, ali isto tako i potrebe ljudi su razlicite. Neko ce reci neka imam samo sta pojesti i bit cu sretan a neko ce sav svoj prihod uloziti u novo auto (citaj ''zavaliti se u kredit do guse''), zivjeti na krompiru i biti presretan (po meni prividno al' eto)....
Svi smo razliciti, i svi drugacije gledamo na zivot i zivotne vrijednosti...i ne znam zasto je to tako tesko shvatiti?
U BiH je situacija daleko od idealne, 80% stanovnistva jedva sastavlja kraj s krajem ali to je nasa realnost i moramo se snalaziti i pokusati obezbjediti svojoj djeci ono osnovno. A sad je li nana ostavila stan ili tata kupio auto ili je muz imucan...mislim da su to relativne stvari....
Nema nam druge nego se boriti i zivjeti sto bolje znamo i umijemo...

Neposredna veza do poruke: 393
19.8.2010 15:19:24   
veeseelaa
ma to šta ko ima il nema ja sam shvatila čisto radi uporedbe, baš i ne vidim da je tu išta pohvalno.... svi u kreditima itd i gore i dole

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 394
19.8.2010 15:26:20   
aida.
Nisam dobro shvacena, pojasnit cu sta sam mislila... Nisam rekla da je super, i sama sam rekla ovdje drzave nema, da je tesko, tesko je... Nego sam samo isla na to "reklamiranje" ja potrosim ovoliko ili onoliko.. To mi je bezveze... Bas zato sto ovdje ima svijeta koji je ispod prosjeka, daleko ispod prosjeka, pa sam rekl akako mi se ne svidja sto pojedine osobe naglasavaju kako su platile nesto vrtoglavo skupo a neko danas konta sta ce djetetu za rucak skuckat za par maraka... samo sam rekla da JA ne zivim za luksuz nego za ono malo normalnog zivota... ko shvatio, shvatio...

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 395
19.8.2010 15:26:43   
milomoje
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma to šta ko ima il nema ja sam shvatila čisto radi uporedbe, baš i ne vidim da je tu išta pohvalno.... svi u kreditima itd i gore i dole

Apsolutno si u pravu,  a sto se tice kredita, sto je tu cudno,nisam za njih ali ako hoces nesto vece moras ih uzeti, i tako svi rade svugdje, (zato i jesu pale banke user posted image  )
malo je onih koji su naslijedili bogatsva ili ustedili bas puno od svojih plata...

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

Neposredna veza do poruke: 396
19.8.2010 15:33:31   
tinchita

Zbogom politicari
i vase vojske
zbogom nacionalisti
zbogom djelitelji Bosne

Zbogom arbitraze
i ostale gnjavaze
zbogom zohari
ko sto su*ak Nele kaze

Za sve vas dole me zaboli moje du*e
preko CNN-a cu gledat vase face glupe
sto sam od vas dalje to mi je sve bolje
necu nikom dat da moje dijete
danas sutra kolje

Edo Majka user posted image

user posted image   user posted image user posted image user posted image

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

Neposredna veza do poruke: 397
19.8.2010 15:41:45   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: milomoje

Apsolutno si u pravu,  a sto se tice kredita, sto je tu cudno,nisam za njih ali ako hoces nesto vece moras ih uzeti, i tako svi rade svugdje, (zato i jesu pale banke user posted image  )
malo je onih koji su naslijedili bogatsva ili ustedili bas puno od svojih plata...

ma da, naravno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 398
19.8.2010 16:01:54   
Anoniman
mislim da mnogi zive u zabludi da im je ovdje dobro ili da je ovdje bolje(sto je jos gore)
i hajmo zaboraviti kriminal i korupciju

Pitanje je sta je ono sto zivot cini kvalitetnim i u cemu je zapravo razlika...po mom misljenju u mogucnosti izbora...a kod nas izbora nemas

idemo od banalnih stvari

u svim kafanama (manje-vise) svira ista muzika
u svim radnjama je ista roba sa istom cijenom
u svim parkovima su isti "sadrzaji" za djecu
koncerti se prave iskljucivo za roke koke populaciju
u pozoristima daju najjeftinije predstave sa vec otrcanim frazama i humorom...isto je i sa galerijama
kultura je umrla...apsolutno niko nema ili ideja ili novaca da pokrene nesto sto ga mozda nece materijalno obogatiti jer se danas ovdje sve gleda kroz monete
pita, cevapi, pizza...to je to sto se tice nasih ideja o ishrani...onoj nekoj "jeftinoj" i brzoj

"zao" je meni i ovih nasih "bogatuna"...ni oni bas nemaju nekog izbora, ona roba sto se moze vidjeti, mislim na mmarkiranu robu...pa to je smijesno
restorana...onih fensi-smensi...koliko ja znam, nema ...zasto? pa valjda zato sto je nasim bogatunima draza glavusa od lososa a la zrla frla...nije ni njima lako...majkemi nije

ko ovdje moze biti sretan...pa ja pretpostavljam jedino onaj sloj kojima su ovakvi sadrzaji dovoljni...po kojima su i skrojeni...a ja...ja nisam

(odgovor članu Lara83)
  Neposredna veza do poruke: 399
19.8.2010 16:34:50   
salmy
IZVORNA PORUKA: dadada

mislim da mnogi zive u zabludi da im je ovdje dobro ili da je ovdje bolje(sto je jos gore)
i hajmo zaboraviti kriminal i korupciju

Pitanje je sta je ono sto zivot cini kvalitetnim i u cemu je zapravo razlika...po mom misljenju u mogucnosti izbora...a kod nas izbora nemas

idemo od banalnih stvari

u svim kafanama (manje-vise) svira ista muzika -Bolje da svira nego da je nema nikako
u svim radnjama je ista roba sa istom cijenom - pa ima robe poprilicno za sve djepoveuser posted image  i sve ukuse
u svim parkovima su isti "sadrzaji" za djecu -parkova ima vise sad nego prije rata i lijepo uredjenih
koncerti se prave iskljucivo za roke koke populaciju - ne bih se slozila sa roke -koke populacijomuser posted image
u pozoristima daju najjeftinije predstave sa vec otrcanim frazama i humorom...isto je i sa galerijama -ali barem imamo pozoristeuser posted image user posted image
kultura je umrla...apsolutno niko nema ili ideja ili novaca da pokrene nesto sto ga mozda nece materijalno obogatiti jer se danas ovdje sve gleda kroz monete
pita, cevapi, pizza...to je to sto se tice nasih ideja o ishrani...onoj nekoj "jeftinoj" i brzoj - a nasa ishrana je VRH kvaliteta ukusa i jeftinih cjena

"zao" je meni i ovih nasih "bogatuna"...ni oni bas nemaju nekog izbora, ona roba sto se moze vidjeti, mislim na mmarkiranu robu...pa to je smijesno
restorana...onih fensi-smensi...koliko ja znam, nema ...zasto? pa valjda zato sto je nasim bogatunima draza glavusa od lososa a la zrla frla...nije ni njima lako...majkemi nije - samo ne znam zasto se stranci oduzimaju na glavusu i cevapeuser posted image user posted image user posted image  a dobrih i predivnih restorana ima!user posted image user posted image  
ko ovdje moze biti sretan...pa ja pretpostavljam jedino onaj sloj kojima su ovakvi sadrzaji dovoljni...po kojima su i skrojeni...a ja...ja nisam -Ja sam hvala Bogu sretna i presretna,ovo je moj grad moja drzava i ne bih je mjenjala ni za bilo koju drugu!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *