Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 15:49:40
Hurma
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
hej cure koju kremu ponijet u porodiliste za bradavice???
ellam uzmi nesto slatko i prodrmaj rukama stomu
hurma vidim da se malac igra na tuti, jedna info....musku djecu treba sto krace drzati na tuti....ljubim te
sto?
kako nebi dugo dozivljavali zadovoljstvo na analni otvor što predstavlja jedan od okidaca razvoja homosekualnosti...jedna od psiholoskih teorija razvoja homoseksualizma
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 15:50:36
ellam
IZVORNA PORUKA: ellam
gerbo ja sam ponijela tj spremila DM-ovu. cula sam da je ok a i po sastavu djeluje. dmove stvari nisu skupe al nisu fus roba, pa mislim da je ok. ako nije najbolja nije losa sigurno. najbolja je medicinska ako zelis Aventova, al je poskupa. daktarin se koristi samo u slucaju krupice a ne kao preventiva. i to ne obicni nego daktanol ORALNI gel. ne smije bilo koji. (daktarin-daktanol). a ove lanolinske su dobre jer se ne moraju ispirati prije podoja.
zene setate li vi sad, pogotovo moje terminuse, xxl trudnice??? ja se bojim prehlade i vremena pa malo setam, a znam da bi nam bilo pametno....ne znam sta je vece zlo ne setat ili se prehladit (ionako me grlo dobro skaklji vec)
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 15:51:04
gerberka
i meni je da ga stavljas na tutu toliko dugo a naravno, ne moras ti uvaziti savjet, to je drugarski i od srca
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 15:56:56
Hurma
i meni je da ga stavljas na tutu toliko dugo a naravno, ne moras ti uvaziti savjet, to je drugarski i od srca
jesmo pricale koliko dugo je sjedio? ne sjecam se da me iko pitao vremenski koliko sjedi... 5 do 10 minuta za prvi dan na odvikavanju... to nije puno... puuuuuuuuuno sam clanaka i postova procitala o odvikavanju, nikad ne cuh za homoseksualnost... niti mi ko od mama koje poznajem rekose da ne smije biti "dugo" na tuti... hvala ti za drugarski i od srca... danas me je poprilicno namucio, cuvam zivce... necu da ga prepadam, tako da ne bih vise na ovu temu bar dok spava...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:10:10
Arina
IZVORNA PORUKA: dzenyA
IZVORNA PORUKA: Arina
jesam li ja to sljedeca?????....izgledaaaa ... ....ako me ne bi neko preduhitrio...ono expresno
Od nas dvije jedna ili ellam ,a mozda cemo nas dvije zajedno izgleda opet ti pp nije dosla
misa mu nije stigla nikakva pp....sa dosta raje razmjenjujem pp ...ali bas od tebe dusice nesto slabo....vidi kad saljes jel dobro posaljes i pise li ti da je poslana.... ...... Inace kako si mi ti....vidim slabo se spava..ja malo bolje hvala Bogu kako se okrenuo bebi na glavicu...inace dok je bio zadkom ...uhhhh ..... Ja oko posteljina deveram...hocu da mi je sve promjenjeno i sredjeno...i oprano poslije toga da me ne doceka kad se vratim jos i ves .....namjestam posteljinicu ...oprala opet ogradicu jer je stjala onako namjestena...pa reko nek je cisto....danas bi trebalo da sve sredim oko kuce......pa cu sutra sebe....icu na frizuru ....i dok se dole zagladim i sredim...necu da ostavljam nista za utorak jer znam da ce da mi proleti....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:12:09
gerberka
ma ne bih ni ja vise na ovu temu ne znam vala ni što napisah
ti mi napisala na fb koliko sjedi kad si trazila da napisem zasto i zbog čega pa ti ja napisala da pronađes odgovor
nebitno skrrooozz citaj clanke, pametna si ti, ne znam kud poletih napisati , al eto covjek dok je ziv grijesi
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:14:02
anđelo
Uh što mene krsta bole.Baš sam se umorila.Iako su mi i muž i sin pomagali,ja sam opet pala s nogu.Al barem je kuća dovedena u red.Još kupatilo ostalo .Idući vikend .Našla sam i čaršafe (4) i posteljinu jednu (druga ne znam gdje je)i dekice i jastučić,jorgančić,vreću za spavanje.A ja kupila dva čaršafa .Pa onda sinovu robicu ,što sam ostavila za uspomenu,oprala mašina ,osušila i ja sve fino složila .Čak i bebifon za koji smo mislili da je gotov,radi.Baš super ne moram pare davat na novi.Probali smo ga, sve se fino čuje,samo kad se npr,probudi beba ,ja ću je čut da plače ,ali i blago krčanje bebifona.Onaj bebifon što će bit kod bebe neće krčati ,što je najvažnije .Dakle biće funkcija ispunjena.E moram još ogradicu oprat i smjestit da čeka krevetić.Uz one stvarčice što sam kupila i one od sina ,biće bebiju dovoljno prvih 6 mjeseci (još koje plišane gegice i kapica fale)ostalo sve imamo.Kupili smo i as .Ostaje još krevetić i ormarić,higijena za mamu i bebu,i mami oprema za bolnicu .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:14:44
gerberka
dzenya, arina ..idu li kilice gore..hej ja citala da se sad kao prd kraj ne debljamo nego beba dobiva..tako pise na ovim sedmicama rr-a
Arina, hoces jednu sarmicu sa suhim mesom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:15:52
gerberka
IZVORNA PORUKA: teacher75
gerbo, ni ja nikad nisam cula za to, i nesto ne vjerujem da to ima neke veze sa homoseksualnoscu
poslat cu ti pp sa objasnjenjem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:34:48
gerberka
anđelo gdje si kupila čaršaf
jeste kupile ijednu igracku..prvorotke? mi nemami nijendu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:35:32
anđelo
I šta mislite vi ,jel ja smijem piti jednu dnevno pregnitala ,i jednu mjericu hipp natal(navodno u njemu ima omega 3 i 6 kao i željezo,a nigdje ne piše da ima na ovoj njemačkoj deklaraciji).Nama babica na vježbama reče da smijemo,a i ona dr.što dolazi kao predstavnik hippa.Šta vi mislite jel to možda previše?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:38:15
anđelo
anđelo gdje si kupila čaršaf
jeste kupile ijednu igracku..prvorotke? mi nemami nijendu
U Fisu ,na gumu je.Igračaka imam od sina,al kad se moj sin rodio nije imao ni jednu.Tek kasnije mu muž kupio neke koje potiču razmišljanje.Mada Gerbo ,to njima u početku i ne treba,imaju oni sisu ,svoju najomiljeniju igračku.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:38:24
gerberka
ej i ja sam gledala, ne piše
e ne znam sad..znam da je meni dr rekao da ne pijem zeljezo ako pijem npr prenatal..da ne duplam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:39:48
bigmama5
draga ja sam pila hipp natal i pijem i dalje....jer nisam mogla podnijeti folnu kiselinu od nje sam samo spavala,povracala i debljala se ja pijem 2 mjerice i sve je ok mada nista drugo ne pijem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 16:44:16
anđelo
ej i ja sam gledala, ne piše
e ne znam sad..znam da je meni dr rekao da ne pijem zeljezo ako pijem npr prenatal..da ne duplam
E ,pa baš zato.Babica nam kaže ima omega 3 i 6 (a niđe veze),a kaže ima i željezo.MM GLEDAO NA DEKLARACIJI I NEMA ŽELJEZA.Mada su ovi naši zaljepili neku naljepnicu ko fol deklaraciju na bosanskom jeziku,gdje piše da ima željeza.Pitat ću sutra svog dr,ako bude smijem li to koristiti oboje.U pregnitalu imaju i folne i omege,al nema željeza
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 17:32:20
Sandrich
Vece zenice! Ja danas prala i peglala odjecicu, nadam se da cu zavrsit do poroda, sve malo pomalo i nakupova ja svega Nego da vas pitam...koja kolica ste kupile ili planirate kupiti i gdje?Mi smo bas u dilemi a vrijeme nam je da i to obavimo...ne znam dal da kupujemo ona 3u1,2u1 jer mi treba i ta sjedalica da bebaca iznesemo iz bolnice...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 18:52:38
gerberka
žene koliko imate posteljina za bebu? jelde da je minimalno potrebno dvije? ja imam samo jednu sandrich, ja cu kolica aBda tek u proljece, kad krenemo aBda u setnju, pa sad ne znam..ne razumijem se u kolica nikako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 18:57:10
Lana_
ja imam 3u1,peg perego pliko p3,narančasta...stavrno smo ih iskoristili jer mi je kćerkica rođena u proljeće,a nadam se i za ovu bebu da ćemo iskoristiti pogotovo zimski period za šta mi je ona korpa extra :))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:24:19
Sandrich
Geerbo ja imam jednu posteljinu sto mi ide uz ogradicu,jos jedan carsaf i jastucnicu za jastuk mada mi ne treba jer necu bebu stavljat na jastuk,imam jednu navlaku za jogi i ja mislim da je dosta.ako zafali kupit jos koju plahticu u bingu... Lana hvala ti...znas li mozda koliko kostaju ta kolica?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:35:59
teacher75
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Geerbo ja imam jednu posteljinu sto mi ide uz ogradicu,jos jedan carsaf i jastucnicu za jastuk mada mi ne treba jer necu bebu stavljat na jastuk,imam jednu navlaku za jogi i ja mislim da je dosta.ako zafali kupit jos koju plahticu u bingu... Lana hvala ti...znas li mozda koliko kostaju ta kolica?
ja od laninog rodjenja koristim samo jednu posteljinu ali imam 2 carsafa najobicnija bijela i nekoliko dekica. posto je kod nas u stanu jako toplo, dok je bila mala beba ja je nisam ni pokrivala onim jorganom sto mi je dosao uz ogradicu jer je debeo i tezak, bilo mi strah da se ne ugusi, tako da smo ga tek uveli ove zime. pokrivala se sa jednom ili dvije dekice (ako je hladnije) a carsafe sam mijenjala od pranja do pranja. imam jednu neraspakovanu posteljinu, taman ce mi sad dobro doci