Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:38:04
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Ja se zasad jos uvijek sama mogu brijati
Blago tebi,ja od trbuha vidim samo malo gospođe ,al nek čovo brije
ja nekako ispred ogledala mada cu se anđelo morati prepustiti muzu..da ne idem sa gospođom obrijanom na preskake na porod
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:40:31
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo
Gerbo,uzmi ti i vreću za spavanje,jer Tahir kad malo ojača i počene none dizat,ode i deka i jorgan.Nego jednu vrećicu nabavi ,A jorgane male bebe mogu navući preko glave ručicama,na sve su spremne.Zato jorgani u početku nisu preporučljivi
a kako ce navuci prvi mjesec to je bas hit jorgan ne mislim da ce odrasti uz medu jorgan..ma kad bih ga slikala u ovoj posteljini
imamo mila, kupili jucer dekicu - vrecoci..nacrtani medo i patka na njoj, pretopla a sto se dekica tice imamo jos tri..jednu miki maus, jednu njezno plavu i jednu tri zečića se drže za ruke
ej treba mi jos nepropusnih čaršafa , fdje to da kupim..a posteljinu cu jos jednu..ovu šminkersku kad naraste aBda da vidi kako se veikim jorganom pokrivao sandrich koji si paket za maticne uzela? sta mislis treba li to naglasiti doktorima
Eh,to je onda druga stvar,može tim dok ne postane nemiran,ljubi teta svoga Tahira
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:40:44
gerberka
ej ja sutra planiram jos onaj vrtuljak sa zvjezdicama po plafonu..ima li ga ko..vidjela sam imaju i zvdjezdicu na lijepljenje..dosta jefitnije, al strah me da ne spadnu s plafona a i stalno bi po noci svijetlile.vrtuljak se moze podesiti jelde?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:42:50
gerberka
Uzela sam Gerbo onaj cryo + i ne moras nagalsavat nista jer kad dr otvori paket u njemu je ugovor i sve pise sto treba da zna, i ja sam to bas pitala
e super..kontam ako treba naglasiti a ja se ono pogubim pa zaboravim..ja nisam ni otvarala onaj set, drzim ga u spajzu jer je i stanu pretoplo..dakle ima razlika u sastavu
anđelo sta nam radi tvoj momak? jel zauzet,,poljubi ga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:44:37
gerberka
anđelo dal si i kad si prenijela malog kod vas..meni je to tako super, al jelde treba malo dok ojaca..mislim ono da spava između nas..makar sat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:45:46
anđelo
ej ja sutra planiram jos onaj vrtuljak sa zvjezdicama po plafonu..ima li ga ko..vidjela sam imaju i zvdjezdicu na lijepljenje..dosta jefitnije, al strah me da ne spadnu s plafona a i stalno bi po noci svijetlile.vrtuljak se moze podesiti jelde?
Može ,imam ja kupila polovan,iz Njemačke uvoz,fisher price,ništa mu ne fali.Ima i projektor,a i muziku.I radi na baterije a ne na navijanje.Radi 10-15 minuta.Ima nekoliko vrsta muzike,sa prirodnim zvukovima,npr,cvrkut ptica...sad ću probat nać ,pa ću ti postavit link
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:45:59
pauza
anđelo, pa sta je onda ovaj zeljezni glukonat??:-))) ja sam ti tu laik, ali na googlu ima objasnjenje sigurno:-)) a meni je zeljezo 28, nema od cega biti osim od toga.... gerbo, i meni je supewr fol posteljina, ogradica i sve da je u fazonu, i ja sam kupila jednu:-) ali moj ti je savjet jastuk nemoj bebi ma kako tanak bio, nemoj!!! a za jorgan odluci sama... ovaj moj je kraci od madraca, ali je ipak malo siri od madraca, ali eto uzela sam ga jer mi je super da je sve komplet, pa cu ga valjda nekad iskoristiti.... i nama su isto rekli da ga bebi moze navuci preko glave nedaj Boze, pa ako se za to odlucis dobro pazi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:52:31
gerberka
i gledaj da se ne porodis u petak ja kontala gerbo narucit onaj vrtuljak iz bimaca,ima projektor,stvarno je super,a ti imas bimaco u ze pa pogledaj
pa tu sam i pikala
pauzo, hvala za savjet..ej jorgan ima kanapice koje se zavežu za šipku kreveta cim god da pokrijes moze navuci ali kontam kad je mali tek ima rukavice ne zna i gdje maše a ovaj cu ja zavezati da ga ne može vuci jastuk je pretanak , kao papir, ali svakako necu ako tako kazes..uzeli smo onaj madrac, ne znam kako se zove, kao anatomski
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:53:41
gerberka
hajte bujrum vecera
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:53:50
pauza
sandrich, je li ti zivis u Sa? ticher, i mnei se cini da ce to biti za dvije godine, a tada planiram da druga beba bude na putu hahahhaha kako sam samo ambiciozna:-)) gerbo, to izgleda kod tebe neka ultra moderna posteljina:-))) cim ima kanapice na jorganu, moj to nema:-(( ja kontala s donje strane ga malo zagurati za madrac da bebi ne moze navuci, mislim jednog dana kad ga pocnem koristiti....:-)))) a sad ce biti samo fol u dnu kreveca:-)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:54:29
anđelo
Uzela sam Gerbo onaj cryo + i ne moras nagalsavat nista jer kad dr otvori paket u njemu je ugovor i sve pise sto treba da zna, i ja sam to bas pitala
e super..kontam ako treba naglasiti a ja se ono pogubim pa zaboravim..ja nisam ni otvarala onaj set, drzim ga u spajzu jer je i stanu pretoplo..dakle ima razlika u sastavu
anđelo sta nam radi tvoj momak? jel zauzet,,poljubi ga
Moj momak,igra igricu na kompijuteru .Inače on šalta na kompu,ko veliki .Vako ,bebe vole da budu kod mame i babe.Baš sam danas čitala da su rađena istraživanja i da se došlo do zaključka da bebe koje spavaju s mamama,da im sporije kuca srce,odnosno spokojnije su,.Moj mali je spavao sam 3 mjeseca u krevetiću,a kasnije sm ga znala malo kod sebe prenositi i mogu ti reći da je bolje spavao i mirnije.Onda je spavao između mene i mm muža.A i sad voli s nama nego sam u sobi.Kaže kad budem imao 7 godina spavat ću sam.A soba u kompletu stoji,u krevetu svom spavao 20-tak puta .Samo se u sobi igra.Inače sad smo u procesu da ga skroz odvojimo.Inače počeo je on sam spavati u sobi,al onda dođem ja pa ga gledam i ljubim, i nešto mi ga bude žao,pa drugu noć mu kažem možeš s mamom večeras ,a on sav sretan,Kaže moj muž,taman jedno protjeramo iz kreveta ,drugi će nam doć nikad rahatluka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:54:57
teacher75
IZVORNA PORUKA: pauza
sandrich, je li ti zivis u Sa? ticher, i mnei se cini da ce to biti za dvije godine, a tada planiram da druga beba bude na putu hahahhaha kako sam samo ambiciozna:-))
kopiras me
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:55:19
gerberka
sandrich, je li ti zivis u Sa? ticher, i mnei se cini da ce to biti za dvije godine, a tada planiram da druga beba bude na putu hahahhaha kako sam samo ambiciozna:-))
i ja hAjmo zajedno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 21:00:09
teacher75
sto se tice spavanja ja sam od pocetka bila odlucila da je necu navikavati da spava s nama, ne bih mogla oka sklopiti jer bih se bojala da je ne prignjecim, nije mi ni higijenski, mm je pusac pa da puse u nju, itd...pored naseg kreveta sam stavila onu nosiljku sto dodje uz kolica i moze se montirati na kolica tako da je do 3. mjeseca nocu spavala u njoj, a preko dana u dnevnoj sobi u kreveticu, kad bih dojila stavljala sam je pored sebe, dojila sam lezeci i odmah nakon dojenja bih je vracala ili u krevetic (tokom dana) ili u to nosiljku. u 3.mjesecu, kad joj je postalo tijesno u nosiljci a i ja stala na noge i dosla sebi, fino sam je preselila u njen krevetic u dnevnoj sobi i od tada spava sama. ustajala sam da je podojim ili bi je mm donosio i poslije je uredno vracala. doduse bila je prilicno mirna beba, nije imala hb problema sa grcevima. e sada kad dolazi druga beba planiram krevetic staviti u spavacu pa da beba tu spava s nama a lana da ostane spavati u dnevnoj, vjerovatno na uglu- nekako cemo skontati, jer nemam prostora za jos jedan krevet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 21:11:49
gerberka
gerbo, to izgleda kod tebe neka ultra moderna posteljina:-))) cim ima kanapice na jorganu, moj to nema:-(( ja kontala s donje strane ga malo zagurati za madrac da bebi ne moze navuci, mislim jednog dana kad ga pocnem koristiti....:-)))) a sad ce biti samo fol u dnu kreveca:-)))
samo došij kanapice, mozes ih sama napraviti kako se osjecas, imas jos 9 dana mila imas li pritisak u dnu stomaka?