|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  430 431 [432] 433 434   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
15.1.2012 21:23:35   
teacher75
super si ugrabilauser posted image da je nov bas bi bio preskup, ionako se to koristi samo prvih par mjeseci

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10776
15.1.2012 21:28:46   
anđelo
Ma naravno,al može se i kasnije koristiti,skinu se ove igračkice,i savije se u zglobu ,a bude kao stolna lampa,opet osvjetljava dječiju sobu oanko sa leptirićima itd ,a i muzike nikad dostauser posted image
Nov u Hrvatskoj dođe oko 140 ili 150 km

< Poruku je uredio anđelo -- 15.1.2012 21:29:48 >

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10777
15.1.2012 21:29:11   
pauza
uh gerbo imam strasan pritisak dole nisko i u preponama, a i ledja me razvaljuju, kazu priprema se organizam i kosti se valjda pomalo sire kako se beba namjesta, ma ubi me... ali eto jos malo, pa necu puno da se zalim, samo nek'' sve bude u redu i s hajrom, pa cemo sve lako:-))
zaboravih ti reci dase potpuno slazem za pravljenje bebe zajedno:-)) ne mislim na kakve grupnjake nedaj Boze:-)))))))), nego oko termina, pa da opet ovdje zajedno zuberkamo:-))

< Poruku je uredio pauza -- 15.1.2012 21:31:08 >

Neposredna veza do poruke: 10778
15.1.2012 21:29:31   
teacher75
super, bas divnouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10779
15.1.2012 21:31:36   
anđelo
IZVORNA PORUKA: teacher75

super, bas divnouser posted image

I meni se sviđa,probaj i ti naručituser posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 10780
15.1.2012 21:33:03   
anđelo
IZVORNA PORUKA: pauza

uh gerbo imam strasan pritisak dole nisko i u preponama, a i ledja me razvaljuju, kazu priprema se organizam i kosti se valjda pomalo sire kako se beba namjesta, ma ubi me... ali eto jos malo, pa necu puno da se zalim, samo nek'' sve bude u redu i s hajrom, pa cemo sve lako:-))
zaboravih ti reci dase potpuno slazem za pravljenje bebe zajedno:-)) ne mislim na kakve grupnjake nedaj Boze:-)))))))), nego oko termina, pa da opet ovdje zajedno zuberkamo:-))

Pauzo još malo,sad ćeš ti ljubit bebuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10781
15.1.2012 21:33:32   
Esmica
Hej zenice, dal ima razlike u trudnoci kad je u pitanju djecak i djevojcica?

Neposredna veza do poruke: 10782
15.1.2012 21:37:46   
gerberka
IZVORNA PORUKA: pauza

oplakah od smijeha user posted image user posted image user posted image

a za ove bolove - kod mene su isti user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10783
15.1.2012 22:02:04   
anđelo
Pogledajte ovo na e-bayu http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230711332445
a vjerujem da ima i ovih vrtuljaka,samo treba pročačkati.Može se kupiti novo ili polovno,a vjerovatno da prođete jeftinije nnego ovdje kad kupujete

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10784
15.1.2012 22:05:48   
dzenyA
evo i mene zene user posted image
neznam ni sama kako mi dan prodje,malo sam vas citala ali ne sve,sad nam je zatisje a kad krenemo user posted image bas ce nam biti veselo
Gerbo ti si pitala za kile,ma da ti budem iskrena jedem ko slon a ne vagam se vise mrsko mi user posted image user posted image user posted image sta god mi se trazi to pohavljam,

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10785
15.1.2012 22:18:01   
ellam
IZVORNA PORUKA: anđelo

I šta mislite vi ,jel ja smijem piti jednu dnevno pregnitala ,i jednu mjericu hipp natal(navodno u njemu ima omega 3 i 6 kao i željezo,a nigdje ne piše da ima na ovoj njemačkoj deklaraciji).Nama babica na vježbama reče da smijemo,a i ona dr.što dolazi kao predstavnik hippa.Šta vi mislite jel to možda previše?user posted image

evo mene sad - ovako: potrebno je da se pije samo jedna vrsta nadopune vitamina. znaci ne dvije vrste. svako treba da se odluci za jednu vrstu. omega 3 i 6 nema nijedan preparat na nasem trzistu osim Dietpharmovog prenatala, ni hipp natal ni pregnital. to je prednost dietpharma. prednost hipp je sto je u tecnom obliku pa se lakse podnosi, npr. ko ima problema sa probavom i tesko podnosi ili guta tbl... prednost pregnitala osim njegove kvalitete (sto se potvrdilo u struci) jeste sto sadrzi zeljezo, hipp ga nema.

svako bi trebao da se odluci za ono sto mu najvise treba, mada su te razlike malene i necete pogrijesiti koji god proizvod da odaberete. nemojte puno obracat paznju na predstavnike, svi oni prodaju svoj proizvod i nafalit ce ga.
uglavnom samo se jedan pije na dan.

ja sam pila pregnital a sad pijem hipp natal.

nadam se da je od pomoci user posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10786
15.1.2012 22:29:49   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Esmica

Nemam pojma, ali evo npr. prijateljica i ja smo opet u "isto vrijeme" trudne, ona 2 mjeseca dalje od mene, kao i prvi put, ima obje "iste" trudnoce a prvo je bila djevojcica a sada djecak, pa valjda moze a i ne mora?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 10787
15.1.2012 22:30:08   
anđelo
IZVORNA PORUKA: ellam

IZVORNA PORUKA: anđelo

I šta mislite vi ,jel ja smijem piti jednu dnevno pregnitala ,i jednu mjericu hipp natal(navodno u njemu ima omega 3 i 6 kao i željezo,a nigdje ne piše da ima na ovoj njemačkoj deklaraciji).Nama babica na vježbama reče da smijemo,a i ona dr.što dolazi kao predstavnik hippa.Šta vi mislite jel to možda previše?user posted image

evo mene sad - ovako: potrebno je da se pije samo jedna vrsta nadopune vitamina. znaci ne dvije vrste. svako treba da se odluci za jednu vrstu. omega 3 i 6 nema nijedan preparat na nasem trzistu osim Dietpharmovog prenatala, ni hipp natal ni pregnital. to je prednost dietpharma. prednost hipp je sto je u tecnom obliku pa se lakse podnosi, npr. ko ima problema sa probavom i tesko podnosi ili guta tbl... prednost pregnitala osim njegove kvalitete (sto se potvrdilo u struci) jeste sto sadrzi zeljezo, hipp ga nema.

svako bi trebao da se odluci za ono sto mu najvise treba, mada su te razlike malene i necete pogrijesiti koji god proizvod da odaberete. nemojte puno obracat paznju na predstavnike, svi oni prodaju svoj proizvod i nafalit ce ga.
uglavnom samo se jedan pije na dan.

ja sam pila pregnital a sad pijem hipp natal.

nadam se da je od pomoci user posted image

Eto vidiš,a ona nama dr.što dolazi da predstavlja hipp,kaže može obauser posted image ,koja je to.A vidiš na kutiji hippa,na vrhu što su naši zaljepili kaže obogaćeno željezom ,šta ljudi rade ccc.Naravno Ellam da si od pomoći,hvala na odgovoru.Nadam se da ova 3 dana što sam ja pila oboje neće naškodit bebi.Na kutiji pregnitala piše,obogćeno omegom 3 i 6user posted image .Ja više izludi.Meni je željezo 11.Nije na granici,al je blizu.

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10788
15.1.2012 22:30:59   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: gerberka

ej ja sutra planiram jos onaj vrtuljak sa zvjezdicama po plafonu..ima li ga ko..vidjela sam imaju i zvdjezdicu na lijepljenje..dosta jefitnije, al strah me da ne spadnu s plafona user posted image a i stalno bi po noci svijetlile.vrtuljak se moze podesiti jelde? user posted image

Mi smo imali zvjezdice na plafonu, nije hB ni jedna spala, a to je onaj "glow in dark" fazon, pa ih primjetis samo kada tek ugasis svjetlo a onda vise ne hehehe...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10789
15.1.2012 22:32:01   
ellam
andjelo nisam sve upratila bas  - koliko ti je zeljezo? jel bas nisko? 

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10790
15.1.2012 22:34:48   
anđelo

andjelo nisam sve upratila bas  - koliko ti je zeljezo? jel bas nisko? 

11 je bilo prije mjesec dana, e sad kolko je ,moram provjerit.

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10791
15.1.2012 22:34:56   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Djana

IZVORNA PORUKA: Esmica

Nemam pojma, ali evo npr. prijateljica i ja smo opet u "isto vrijeme" trudne, ona 2 mjeseca dalje od mene, kao i prvi put, ima obje "iste" trudnoce a prvo je bila djevojcica a sada djecak, pa valjda moze a i ne mora?

mislim da to nema nikakve veze, evo ja ocekujem user posted image a imam user posted image . istina, trudnoce su razlicite ali mislim da je rijetko kome svaka trudnoca ista bez obzira na spol. moja drugarica je rodila 2 user posted image a potpuno drugacije ih nosila

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 10792
15.1.2012 22:36:32   
ellam
hmmm.... kad pise obogaceno, to je vise marketinski trik. neka me neko ne uzme "za gotovo" al moje znanje i iskustvo u tom su takvi. to znaci da ima u tako maloj kolicini da se ne moze i ne smije ( radi kontrole i inspekcija) navesti u kojoj kolicini. to je nista. zanemarivo za potrebe naseg organizma.
a tvoje zeljezo za trudnicu nije lose. u mene je 12. ja pokusavam sa hranom poboljsat ga. jedem leso crveno meso i povrce kao prasa i blitva. to obiluje zeljezom.
opet vidjeces sutra sta ce ti dr reci

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10793
15.1.2012 22:36:59   
anđelo
IZVORNA PORUKA: Djana

IZVORNA PORUKA: gerberka

ej ja sutra planiram jos onaj vrtuljak sa zvjezdicama po plafonu..ima li ga ko..vidjela sam imaju i zvdjezdicu na lijepljenje..dosta jefitnije, al strah me da ne spadnu s plafona user posted image a i stalno bi po noci svijetlile.vrtuljak se moze podesiti jelde? user posted image

Mi smo imali zvjezdice na plafonu, nije hB ni jedna spala, a to je onaj "glow in dark" fazon, pa ih primjetis samo kada tek ugasis svjetlo a onda vise ne hehehe...

Imam i ja ove zvjezdice i nikad nisu spale ,i planete ,čuda nekakva...,meni je i to dosta ljepo

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 10794
15.1.2012 22:37:16   
mama75
Sam,o sam dosla da kazem ovoj Ticerki da se svaki put trznem kada je vidim da pise na ovoj temi, sve kontam: sta ce ona tamo? user posted image Ja te jos uvijek trpam u ove sto su "nedavno rodile" user posted image  

Neposredna veza do poruke: 10795
15.1.2012 22:37:50   
dzenyA
anđelo meni su samo totheme-ampule popravile zeljezo,i evo pred porodom sam a zeljezo hB super,a bila sam zavezala user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10796
15.1.2012 22:42:48   
anđelo

hmmm.... kad pise obogaceno, to je vise marketinski trik. neka me neko ne uzme "za gotovo" al moje znanje i iskustvo u tom su takvi. to znaci da ima u tako maloj kolicini da se ne moze i ne smije ( radi kontrole i inspekcija) navesti u kojoj kolicini. to je nista. zanemarivo za potrebe naseg organizma.
a tvoje zeljezo za trudnicu nije lose. u mene je 12. ja pokusavam sa hranom poboljsat ga. jedem leso crveno meso i povrce kao prasa i blitva. to obiluje zeljezom.
opet vidjeces sutra sta ce ti dr reci
zato se meni jede prasa stalno zadnjih mjeseci.Kad je muž donese ,ja se prvo nasnifam ko narkoman ,pa je onda pravim.I pritisak mi često bude 100 sa 60, pa slane supice me spašavaju.Hvala Ellam mila .Sad ću ja navalit po blitvi i prasu što više.Nekad mi se i vrti u glavi, ja mislim il je do pritiska il do nedostatka željeza.Ništa onda da ja nastavim s pregnitalom.A šta misliš da kupujem od dietfarma posebno kapsule omege 3 i 6?Mislim da sam vidjela da ima

< Poruku je uredio anđelo -- 15.1.2012 22:48:27 >

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10797
15.1.2012 22:49:13   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mama75

Sam,o sam dosla da kazem ovoj Ticerki da se svaki put trznem kada je vidim da pise na ovoj temi, sve kontam: sta ce ona tamo? user posted image Ja te jos uvijek trpam u ove sto su "nedavno rodile" user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 10798
15.1.2012 22:51:24   
ellam
jos nesto sto je jako vazno, a to sam spominjala jednom prilikom, ali ne znam ko je procitao. da bi zeljezo imalo najbolji efekat potreban je C vitamin. znaci kad jedemo hranu koja ima zeljeza najbolje bi bilo poslije pojesti narandju ili limunadu popit, nesto sto sadrzi C vit. zatim kofein sprjecava upotrebu zeljeza u organizmu, a to znaci kad popijete tbl zeljeza ili hranu sa zelj. ne treba 1-2h prije i poslije pogotovo pitet kafu i cajeve sa puno kofeina. ne znam spomenu li vam to u apoteci ali to je bas bitno....

nesvjestica i dolazi od manjka zeljeza ( to je manjak hemoglobina a samim tim manjak kisika- pa zato) a i od niskog pritiska. to nije cudno. treba uvijek imati uz sebe flasicu vode i pomalo piti...

farmaceut jesam al ne volim tbl, tako da ja prvo gledam kako nesto naci prirodno i u hrani. za omegu 3, a pogotovo omegu 6 (!) nisam. bar sada. radje naci koja hrana sadrzi i to jesti. ja jedem soju - ima zeljeza i omege npr... svako treba naci sta njemu godi. onda pijem kasikicu masl ulja ujutru. srdele male imaju najvise omege, pa ko voli... a sad se omege savjetuju svugdje da se piju. sve to treba s oprezom prihvatat. tesko je naci apoteku gdje vam nece samo prodat nego dati adekvatan savjet.

eto raspisah ti se ja andjelo, al sta cu kad si me u struku dirnula heheh, pusa

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10799
15.1.2012 23:00:29   
anđelo

jos nesto sto je jako vazno, a to sam spominjala jednom prilikom, ali ne znam ko je procitao. da bi zeljezo imalo najbolji efekat potreban je C vitamin. znaci kad jedemo hranu koja ima zeljeza najbolje bi bilo poslije pojesti narandju ili limunadu popit, nesto sto sadrzi C vit. zatim kofein sprjecava upotrebu zeljeza u organizmu, a to znaci kad popijete tbl zeljeza ili hranu sa zelj. ne treba 1-2h prije i poslije pogotovo pitet kafu i cajeve sa puno kofeina. ne znam spomenu li vam to u apoteci ali to je bas bitno....

nesvjestica i dolazi od manjka zeljeza ( to je manjak hemoglobina a samim tim manjak kisika- pa zato) a i od niskog pritiska. to nije cudno. treba uvijek imati uz sebe flasicu vode i pomalo piti...

farmaceut jesam al ne volim tbl, tako da ja prvo gledam kako nesto naci prirodno i u hrani. za omegu 3, a pogotovo omegu 6 (!) nisam. bar sada. radje naci koja hrana sadrzi i to jesti. ja jedem soju - ima zeljeza i omege npr... svako treba naci sta njemu godi. onda pijem kasikicu masl ulja ujutru. srdele male imaju najvise omege, pa ko voli... a sad se omege savjetuju svugdje da se piju. sve to treba s oprezom prihvatat. tesko je naci apoteku gdje vam nece samo prodat nego dati adekvatan savjet.

eto raspisah ti se ja andjelo, al sta cu kad si me u struku dirnula heheh, pusa

Živa ti nama i zdrava bila user posted image user posted image user posted image ,i hvala puno na savjetima.Nek sam te dirala,ja volim da dobijam savjete od stručnih ljudi.I Gerbu sam gnjavila za odgojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Ja bih te čitala noć i dan kad nas vako korisno savjetuješ.Ja sam pila do 6-og mjeseca taj dietfarmov prenatal sa omegom.Znači u šoping po soju.Što se tiče kafe ,ja pijem nes s najmanje kofeina,al eto dobro je da si mi rekla kad kafu pit poslije zelenog obroka,kao i ovo za c vitaminuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Pusica user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio anđelo -- 15.1.2012 23:05:01 >

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  430 431 [432] 433 434   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  430 431 [432] 433 434   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *