Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:37:01
pauza
cao zene!! evo da se i ja malo javim iako vidim niko za mene ne pita:-))))) anđelo, mislim da ti je dovoljno da pijes samo pregnital jer on u sebi ima bas sve sto ti treba (meni je npr zeljezo 28:-)).... nemoj duplo piti, nema potrebe.... a sestra na vjezbama ce reci mozes jer oni hipp samo sto ne preporucuju za ciscenje wc-a a ne sta drugo.... sto se posteljina tice, za pocetak je dovoljna samo jedna kompletna, jer se beba ne stavlja na jastuk, a rijetko je ko i pokriva jorganom, vec dekicama, pa onda vrece i sl, uglavnom meni niko nije rekao da pokriva novorodjence jorganom... eh sad, onih donjih carsava naravno treba vise, jer se to jedino mora mijenjati stalno, a ogradica moze jedan dan i faliti dok je na pranju:-)) ja u bolnicu necu nositi nikakvu kreme za bradavice, a za kucu sam kupila DM-ovu.... imam i dunju, ali ne znam kako se pripravlja to sa kospicama???? help:-)) cula sam da su med i mlijeko iz sike super!! joj i ja sam juce bila na depilaciji, sva sam k'o puz golac, a kako mi sad dlake rastu jako sporo, ovo ce biti i za porod..... necu valjda prenijeti ili bar ne puno:-))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:40:27
pauza
sandrich, kakve su te plahtice u bingu i koliko kostaju?? ja kupila u nobilu dvije nepropusne i jednu obicnu, a sve su na gumu i imam jednu skroz obicnu sto je dosla uz ogradicu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:42:49
Sandrich
I meni su bas bezveze te postelljine sto sam gledala gdje dodje jorgan i jastuk koji se uopste ne koriste dok je beba mala, jedino je carsaf iskoristiv, jos ja kad sam gledala koliki je jorgan ne moze ni stati u krevetac
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:44:26
Sandrich
IZVORNA PORUKA: pauza
sandrich, kakve su te plahtice u bingu i koliko kostaju?? ja kupila u nobilu dvije nepropusne i jednu obicnu, a sve su na gumu i imam jednu skroz obicnu sto je dosla uz ogradicu...
Pa meni pravo fino izgledaju..imaju pamucne i frotirne...imas sa gumom i bez...cijena je negdje od 7-9km
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:46:05
pauza
ima u bagateli kupiti odvojeno posteljina, a odvojeno ogradica, jstuk i jorgan... povoljno je ali nije neki dezen, bar meni se ne svidja nesto posebno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:49:03
teacher75
IZVORNA PORUKA: Sandrich
I meni su bas bezveze te postelljine sto sam gledala gdje dodje jorgan i jastuk koji se uopste ne koriste dok je beba mala, jedino je carsaf iskoristiv, jos ja kad sam gledala koliki je jorgan ne moze ni stati u krevetac
hehe, upravo tako, poklopi je skroz sada kada ima vise od dvije godine a jastuk sada koristimo neki minijaturni, mada se ona vrti pa i ne spava na jastuku, a i zdravije je spavati na ravnom, bolje jastuk sto kasnije uvesti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:51:32
teacher75
ima u bagateli kupiti odvojeno posteljina, a odvojeno ogradica, jstuk i jorgan... povoljno je ali nije neki dezen, bar meni se ne svidja nesto posebno...
ni meni se ne svidjaju, mi smo tada kupili ogradicu u kompletu sa posteljinom u onoj radnji za bebe na pofalicima pored azela i mone, imali su pravo lijep izbor
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 19:52:34
Sandrich
IZVORNA PORUKA: teacher75
hehe, upravo tako, poklopi je skroz sada kada ima vise od dvije godine a jastuk sada koristimo neki minijaturni, mada se ona vrti pa i ne spava na jastuku, a i zdravije je spavati na ravnom, bolje jastuk sto kasnije uvesti
slazem se....ipak djeca stalno rastu i bolje je za njihovu kicmicu da spavaju na sto ravnijem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:08:09
gerberka
ni meni se ne svidjaju, mi smo tada kupili ogradicu u kompletu sa posteljinom u onoj radnji za bebe na pofalicima pored azela i mone, imali su pravo lijep izbor
i nasa posteljina ima mali jorgan i mali jastuk, carsaf za madrac krevetica, također mali i ogradicu..postavila sam jucer sliku..jorgan je bas malen za bebu..sve ko bonbona
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:09:46
mamina princeza
ja sam danas kupila u adaxu posteljinicu tj tacnije samo ogradicu i to dvije site s jabukicama. za pocetak jejedna dodvoljna dok se beba ne vrti a kasnije eto dvije duz cijelog kreveta da idu. nekom je dosta i ta mala al kako s emoja curica stalno lupala u glavu mi smo stavljali svuda. imam jednu zelenu iskoristivu od nje i eto ovu sad kupila. i bezeveze mi je kupovat jorgan i jastuk kad to ne korsitim a imam i jorgan ako bude trebalo. jastuk svakako bebi ne ide i eto. carsafa na gunu imam mogu ih prodavati :)
ovakos am dvije te ogradice kupila za manje od 50 Km sve zajedno i super lijepo novo spremno da se samo opere:)
za curicu sam posteljine puno skuplje placala s tim jastucima bezeveze sad vala necu...:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:14:15
gerberka
Geerbo ja imam jednu posteljinu sto mi ide uz ogradicu,jos jedan carsaf i jastucnicu za jastuk mada mi ne treba jer necu bebu stavljat na jastuk,imam jednu navlaku za jogi i ja mislim da je dosta.ako zafali kupit jos koju plahticu u bingu... Lana hvala ti...znas li mozda koliko kostaju ta kolica?
ja od laninog rodjenja koristim samo jednu posteljinu ali imam 2 carsafa najobicnija bijela i nekoliko dekica. posto je kod nas u stanu jako toplo, dok je bila mala beba ja je nisam ni pokrivala onim jorganom sto mi je dosao uz ogradicu jer je debeo i tezak, bilo mi strah da se ne ugusi, tako da smo ga tek uveli ove zime. pokrivala se sa jednom ili dvije dekice (ako je hladnije) a carsafe sam mijenjala od pranja do pranja. imam jednu neraspakovanu posteljinu, taman ce mi sad dobro doci
a kakav ti je to jorgan ovaj nas je prelagan samo eto da se beba prekrije i mekan baš, baš
slikala sam jucer
evo
mrsko mi sad ponovo slikati radi jorgana ali je velicine mozda malo vise od šake do lakta a jastuk je skorz ravni
ja kontala kupiti jos jednu u drugoj boji pa kad se jedna suši druga da se koristi
sutra mijenjam banjicu sa podestom za presvlacenje..skontala sam da uopce nema funkcije , vise je ona banjica za kadu, a kupit cu obicnu kadicu
< Poruku je uredio gerberka -- 15.1.2012 20:18:24 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:19:53
gerberka
meni su ove kombinacije preslatke, nekako mi baš fol, a iskoristivo mi je za bebu mali jorgan, a lagan..ja cu jos jednu kupiti pa kako god
a banjicu vracam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:26:37
anđelo
Pauzo u pregnitalu jedino nema željeza,pa ću ić sutra po recept da mi daju,da bezveze ne plaćam.Što se tiče posteljinica ,ogradicu,vreću za spavanje,čaršafa sad imam (6) jastuk i jorgan(njih kasnije koristim) dekica imam (3).To sam obezbjedila ranije ,ostalo od malog,al sam nešto kupila.Čak sam uzela 6 bodija za kasnije od 6 do 12 mjeseca.Šta ću ,ne mogu odolit Ja se okupala,ofarbala,i sredio mi muž gospođu.Ja onaj venerin brjeg što vidim ,a ostalo on duša moja.Kad ješumica spala ,kaže on meni,ženo imaš strije na gospođi. .Otkud tu strije,kaže haman ti se mala udebljala.Ja na ogledalo,kad stvarno,i to na kraju skroz u unutrašnjoj strani bedara.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:27:13
gerberka
< Poruku je uredio gerberka -- 15.1.2012 20:30:10 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:27:35
teacher75
IZVORNA PORUKA: gerberka
Geerbo ja imam jednu posteljinu sto mi ide uz ogradicu,jos jedan carsaf i jastucnicu za jastuk mada mi ne treba jer necu bebu stavljat na jastuk,imam jednu navlaku za jogi i ja mislim da je dosta.ako zafali kupit jos koju plahticu u bingu... Lana hvala ti...znas li mozda koliko kostaju ta kolica?
ja od laninog rodjenja koristim samo jednu posteljinu ali imam 2 carsafa najobicnija bijela i nekoliko dekica. posto je kod nas u stanu jako toplo, dok je bila mala beba ja je nisam ni pokrivala onim jorganom sto mi je dosao uz ogradicu jer je debeo i tezak, bilo mi strah da se ne ugusi, tako da smo ga tek uveli ove zime. pokrivala se sa jednom ili dvije dekice (ako je hladnije) a carsafe sam mijenjala od pranja do pranja. imam jednu neraspakovanu posteljinu, taman ce mi sad dobro doci
a kakav ti je to jorgan ovaj nas je prelagan samo eto da se beba prekrije i mekan baš, baš
slikala sam jucer
evo
mrsko mi sad ponovo slikati radi jorgana ali je velicine mozda malo vise od šake do lakta a jastuk je skorz ravni
ja kontala kupiti jos jednu u drugoj boji pa kad se jedna suši druga da se koristi
sutra mijenjam banjicu sa podestom za presvlacenje..skontala sam da uopce nema funkcije , vise je ona banjica za kadu, a kupit cu obicnu kadicu
ovaj jorgan je velicine krevetica otprilike, super izgleda, materijal- dezen kao i ogracica bas djeciji, lijep saren ali nefunkcionalan totalno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:29:11
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo
Ja se okupala,ofarbala,i sredio mi muž gospođu.Ja onaj venerin brjeg što vidim ,a ostalo on duša moja.Kad ješumica spala ,kaže on meni,ženo imaš strije na gospođi. .Otkud tu strije,kaže haman ti se mala udebljala.Ja na ogledalo,kad stvarno,i to na kraju skroz u unutrašnjoj strani bedara.
vas dvoje ste legende Boga mi nek se udebljala ja jos uvijek sama "nabadam" ispred ogledala..strah me da me ne poreže
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:31:27
anđelo
Gerbo,uzmi ti i vreću za spavanje,jer Tahir kad malo ojača i počene none dizat,ode i deka i jorgan.Nego jednu vrećicu nabavi ,A jorgane male bebe mogu navući preko glave ručicama,na sve su spremne.Zato jorgani u početku nisu preporučljivi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:32:56
gerberka
IZVORNA PORUKA: gerberka
slikala sam jucer
evo
ovaj jorgan je velicine krevetica otprilike, super izgleda, materijal- dezen kao i ogracica bas djeciji, lijep saren ali nefunkcionalan totalno
nije velicine krevetica nego kao pola madraca, skroz malen za bebu sto je meni i vazno , da ga ne poklopi..i nije mi do jorgancica koliko je ova ogradica mekana da mi ga ne nazulja, bas je kao pjena, carsaf nepropusni a ionako je u fazoni, baš smo nekako originalni i pravo baby
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.1.2012 20:36:35
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo
Gerbo,uzmi ti i vreću za spavanje,jer Tahir kad malo ojača i počene none dizat,ode i deka i jorgan.Nego jednu vrećicu nabavi ,A jorgane male bebe mogu navući preko glave ručicama,na sve su spremne.Zato jorgani u početku nisu preporučljivi
a kako ce navuci prvi mjesec to je bas hit jorgan ne mislim da ce odrasti uz medu jorgan..ma kad bih ga slikala u ovoj posteljini
imamo mila, kupili jucer dekicu - vrecoci..nacrtani medo i patka na njoj, pretopla a sto se dekica tice imamo jos tri..jednu miki maus, jednu njezno plavu i jednu tri zečića se drže za ruke
ej treba mi jos nepropusnih čaršafa , fdje to da kupim..a posteljinu cu jos jednu..ovu šminkersku kad naraste aBda da vidi kako se veikim jorganom pokrivao sandrich koji si paket za maticne uzela? sta mislis treba li to naglasiti doktorima