Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 11:20:17
hatepsut
IZVORNA PORUKA: mama21e
Jutro bembelice, Ja nemam glasa , nista se ne cuje kad pricam, grlo me boli Molim vas, sta da radim????
Doktoru ,ako vec nisi !Jesi li prije isla doktoru ? ja sam malo pocela kasljati,odem svom ginekolgu propisao mi antibiotike i rekao da smije sirupe protiv kaslja na biljnoj bazi! 2 noci sam na vrat stavljala obloge od rakije,neko mi rece da nije dobro zato sto sam trudna ali je rakija uz pomoc antibiotika odradila svoje i umanjila kasalj! Izgubila si glas od kaslja,meni se to desava svake godine,fasujem laringitis i odu mi glasnice..zelim ti sto skoriji oporavak !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 11:45:03
gerberka
senkaaa nedostajes mene boli desni krajnik, sinoc sam pila hladno mlijeko..tesko gutam
al mora svaki dan nesto, nebi valjalo da me nesto ne zahebava
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 11:53:32
mama21e
hvala vam drage moje, probat cu sve sto ste mi rekle. veki_aki hvala Bogu kontrakcije prosle, a bila sam se nesto nasekirala pa sigurno su se pojavile zbog toga Kako si mi ti mila, ima li kod tebe sta novo??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 12:04:43
gerberka
a sta mislite o ispiranju grla cajem od kadulje? ja jutros imala i proljev..sve sinoc bilo ok..i okupam se..ebem ti smotanušu, jesam osjetljiva
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 12:25:31
ellam
danas se svi haman zale. i ja sam nesto "hafifna" :))) grlo bolucka, pa cu ja toplu limunadu da primjenjujem:)) sinoc su me ledja razuzimala, ja pomislila evo ga krenuce, al jutros nista...ko ce znat. sutra navecer na kontrolu pa cemo vidjet...
al danas nam je 39 sedmica
gerbo mozes ispirat slobodno grlo s kaduljom, samo je nemoj piti... a za proljev probaj caj od sipka i cokoladu za kuhanje
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 12:34:07
gerberka
ellam čestitam na sutrašnjoj 39-oj
dr ocekuje da cu ja krajem januara, pa smo ti i ja ublizu..mene bole prepone..kao da sam se keksala tri sata npr bez prestanka..eto tako mi je..ko da sam jahala danima svakakvih ja usporedbi imam, al eto da dočaram
osjetim, leđa me razvaljuju..uglavnom bliži se..ja zauzimam pripremu i pozor..čekam samo SAD pa da u bolnicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 12:46:18
raja_ringe
gerbo haman ti se organizam počeo čistiti pred porod
Ellam je li ono ti bješe iz farmaceutike :). Imam još nedoumica. Na tabletama heferol u uputstvu piše da se za vrijeme korištenja ne koristi kalcium, eh a ja sad pročitah u NW prenatalu ima i Fe i Ca. Kakvo dejstvo ma Ca na Fe? Je li ga neutrališe ili? (Ne znam je li bitan podatak da fe ima 28 mg, a ca 200 mg). Da li da prestanem onda sa heferolom (jer nisam spomenula ginekologu koji prenatal koristim i da i on ima fe, a kontrola mi tek u februaru)????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 12:50:46
Arina
Evo malo i pozitive....malo mi je bolje....hvala Allahu....pojela sam sad tanjir BLJUTAVE rize..onako samo skuhane...jao jedva jedva....jes ruzna...al de ...grcevi se smirili....proljava nema jutros ....moram to sanirati danas kako god znam....i sutra eventualno....uh prokleti sejtan nek je daleko od sviju pa i od mene....sad bas kad trebas snagu i zdravlja...uhhh....
Ja cure ovdje kod nas nemogu nigdje naci one carsafice na gumu...nesto u fisu ima ali u bojama....a meni treba bijela.....bas mi muka....a onaj klasicni casaf bez gume brate nekako mi nije zasuskan...cvrst...a toliko ih bilo...ali kad bas treba onada nema....
ja cure sve spremila....po kuci stosam planirala ..jos kupatilo...ali to cu kad krenem i svoju generalku.....ima da se zabavim 3 sata unutra... ..... Sad cu malo oko sebe se zabaviti.....danas i sutra....
Mene ce poroditi tacno kad udjem u 40.nedelju.....
Joj Gerbo i ja sam ti tako osjetljiva ....uvijek neki klinac sama sebi nekad dodijem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 12:51:50
gerberka
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
gerbo haman ti se organizam počeo čistiti pred porod
Ellam je li ono ti bješe iz farmaceutike :). Imam još nedoumica. Na tabletama heferol u uputstvu piše da se za vrijeme korištenja ne koristi kalcium, eh a ja sad pročitah u NW prenatalu ima i Fe i Ca. Kakvo dejstvo ma Ca na Fe? Je li ga neutrališe ili? (Ne znam je li bitan podatak da fe ima 28 mg, a ca 200 mg). Da li da prestanem onda sa heferolom (jer nisam spomenula ginekologu koji prenatal koristim i da i on ima fe, a kontrola mi tek u februaru)????
hej mila meni jre dr rekao ako pijem prenatal NW da ne pijem željezo kaze nema potrebe duplati..ja sam poslije sirupa ferum nastavila prenatal, nisam ih pila u isto vrijeme..sad samo pijem prenatal iako imam i zeljezo i thtemu kuci..ne znam ni ja sta bih
ellam pomozi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 13:20:11
veki_aki
ej zene evo mene s pauze....nek je rano, al ja vala kupila 4 bodica za moje malo Ima jedna cura na pijaci na ciglanama (i ona trudna) prodaje devic ves pa ja tu i malom i sebi kupim, meni ok. Sad mi je ko preko stele dala4 mala bodica za 10km. Jedana je ko benkica sto ne ide preko glave al se kopca dole, ma presaltko malo skroz! Ruzi me muz ko rano sta kupijes a jos ne znas ni od velikog sta ces moci, al eto za sebe! Mama21e kod mene sve po starom osim malo te krvi sto me prepade, a niko mi ne odgovori jel to nije nista I tebi da sto prije ozdravis!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 13:49:59
Mrgica
Evo i mene da mahnem svojim drugama, veeeliki pozdrav iz suncane Hercegovine,ovdje ljepota sunce grije, do duse jutros malo snijeg padao,al sada je super.Ja samo hodam, ne smirujem se, pa nemam kad ni da tipkam. Raja ringe vidim ledja te boljela, reci tm da te malo izmasira kad te uhvate, pomogne puno.Mene prepone bole kad lezim pa ustanem dok se malo ne razgibam.Kako nam je maja curica, lupka li, moja se nesto od jutros smirila. Veki aki vidim ti bila aktivna ovih dana, lakse malo zeno. Salim se mila, bez uvrede, nemam ti pojma jel ta krv normalna pojava ili ne ali kad odes na kontrolu spomeni to dr. Mi smo tu negdje sa i ja sam kontala uskoro da pocnem kupovati stvarcice,al cekam 7mj.Jutros bila na babinama kod komsinice, ona kupila isto tih devic bodica sto se kopcaju naprijed i mogu ti reci da su pravo prakticni.I ja cu ih sebi uzeti kad dodjem u Sa pravac ciglane. Da se pohvalim da smo dobili korpu za iznosenje, ogradicu i posteljinu narandzastu premedenu, i jos par stvarcica od kumine seke... I mene bas interesuje ovo za natal i Fe, ja pijem natal od NW i fersan forte za zeljezo.Sad ne znam jel trebam piti oboje ili ne, jer mi je zeljezo nisko 8,7 je???Ako ko zna neka napise kako treba piti.Raja ringe i na mojim tabletama pise da se ne uzima Ca sa njma jer cini mi se sprecava apsorpciju Fe. Tako da ja recimo ujutro popijem tabletu,a mlijeko pijem navece ili tada popijem sumeci Ca, koliko znam potrebno je oko 2h da se Fe apsorbira.Pa u isto vrijeme ne treba uzimati i Ca.Ispravite me ako grijesim??? Bigmama sto si se i ti usutila, kako si mi???Nasam se da cu doci do cetvrtka kuci, pa na vjezbice aBd, ako ne sorry, ona dr cetvrtak.Veeeelika pusa od nas dvije za sve ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 13:50:46
raja_ringe
veki_aki ja sam uvijek za da se provjeri kod doktora. Volim i da pretjerujem nego da se poslije kajem. Meni je privatnik rekao ako nekada naveče primjetim nedja Bože krvarenje, da ne paničim i da ne trčim na Jezero nego da sačekam jutro pa da se njemu javim. Nedaj Bože da dođe do toga, ja ga ipak ne bi poslušala .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 13:59:52
raja_ringe
Mrgice nama još 100 to go :) od sutra dvocifreno brojimo aBd . Moja curica je bila aktivnija prije nego sada, ali je važno da se javi makar ponekada. Kažu da u ovim danima treba da osjetimo makar 10 udaraca, e sada ne znam je li se računa ako u jednom javljanju udari 10-ak puta, jer moja kad je aktivna baš je aktivna i od jednom zna i 20-ak puta udariti pa se onda ne javi pola dana i tako. Što se tiče željeza i kalcija problem i jeste što Prenatal NW sadrži istovremeno i željezo i kalcium, pa mi nije to najjasnije. Ali evo čekat ću ellam da nam javi, možda su ovo male koleičine kalcija?? Ljubi pupu
< Poruku je uredio raja_ringe -- 16.1.2012 14:01:45 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 14:02:27
veki_aki
mrgice, raja-ringe , ja sm malo trazila i cini mi se da je to ok. Sa prvim sam imala manje krvarenje, al bas krvarenje, i samo pila dobroston bez mirovanja i bilo je ok. Pravo sam se bila prepala u sub sad mi je vec lakse, mislim da nije nista, i da zapravo nema veze sa trudnocom, al vama hvala, samo reko da vidim da nije sta alrmantno. Evo sad cu ovom skolarcu morat trknut po gormita kad izvadim ove bodice da pokazem da ne bude ljubomoran Jedva cekam da pocnem bas kupovat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 14:03:58
veki_aki
ej cestitam svima na novim sedmicama, vidim da vas ima i vama dvijema na 100 to go!Mama21e za 6-i mjesec!Imi danas ulazimo u 24-u sedmicu, neznam kad prije!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 14:19:20
gerberka
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
veki_aki ja sam uvijek za da se provjeri kod doktora. Volim i da pretjerujem nego da se poslije kajem. Meni je privatnik rekao ako nekada naveče primjetim nedja Bože krvarenje, da ne paničim i da ne trčim na Jezero nego da sačekam jutro pa da se njemu javim. Nedaj Bože da dođe do toga, ja ga ipak ne bi poslušala .
naravno da nebi
jest providan, cuj kod njega
samo slusaj svoje srce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 14:34:56
soraya
moje terminuse, kod vas se organizam opasno priprema za dan D, kod mene nema jos nista....samo menstrualna bol i malo cesci odlasci u WC na veliku i malu nuzdu...kazu da se beba pred porod umiri, ova moja divlja po stomaku, udara ko luda,njoj se izgleda jos ne zuri da izadje.....sta sad? kod mene ce to izgleda odjednom.... i ja se razradila po kuci, upravo oprala kupatilo, ostale mi jos neke sitnice, onda se bacam na depiliranje i uredjivanje, veceras kontrola pa cemo vidjeti .....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 14:38:46
Nasmijana1
Pozdrav svima od nove clanice i nove trudnice aBd :). Imam jednu nedoumicu...Zakazana sam za pregled kod drzavnog ginekologa tek za 2 sedmice, a po mom proracunu bi mi to trebala biti 9 sedmica trudnoce. Sta mislite je li to kasno za prvi odlazak ginekoglogu? Da li mi se isplati otici kod privatnog gibekologa u medjuvremenu, samo da mi potvrdi trudnocu. Muz i ja smo kao na iglama.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 14:45:26
soraya
Dobro nam dosla Nasmijana! zelim ti da uzivas u trudnoci i da se lijepo druzimo ovdje na rr.
ja poznavajuci sebe ne bih mogla iscekati taj termin kad si narucena kod doktora nego bih odmah zakazala termin kod nekog privatnika, suvise sam nestrpljiva da bih toliko cekala. pozdrav i jos jednom dobrodoslicu ti zelim!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 14:48:10
raja_ringe
veki_aki hvala i ja čestitiam svima na novim sedmicama
Nasmijana1 dobro nam došla..ugodnu trudnoću ti želim po mom laičkom mišljenju (ako nemaš neki tegoba popratnih) nije ti kasno. Ja sam prvi put otišla u 6. sedmici (ja po prirodi nestrpljiva) i nije mi još srculence kucalo pa sam morala sljedeće sedmice još jednom platiti da bi utvrdio da srce kuca. Sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 14:49:59
Nasmijana1
Hvala puno soraya. A sta onda da radim sa ovim terminom kod drzavnog ginekologa? Da odem i na njeg za 2 sedmice ili? Pretpostavljam da ce me i privatnik uputiti na nalaze krvi itd. Uglavnom, bojim se da ne napravim zbrku sa ovoliko termina? A prvo mi je dijete pa sa nesigurna, bne zamjerite :) Hvala i tebi raja ringe :). Nemam nekih problema, hB...osim povracanja i mucnine, sto je neki standard :). A valjda se trebam opustiti, nadam se da nije kasno ni ovaj termin za 2 sedmice
< Poruku je uredio Nasmijana1 -- 16.1.2012 14:52:44 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.1.2012 14:54:35
veki_aki
dobrodosla nasmijana . Nadam se da ce sve to biti ok, al ako si radila test, bar 2-3 puta i bio +, nema dileme. Mozda bolje da sacekas, tad ce se i srce fino vidjeti, a ne da odes ranije, pa da cekas jos vise na iglama da srce pocne kucati. Sretno u svakom slucaju!