|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  433 434 [435] 436 437   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
16.1.2012 15:01:15   
soraya
hvala ti veki_aki.  po ticeru jos 4 dana, a po uzv jos 6 dana do termina, mada mi je dr. rekao da veceras ponesem i stvari jer postoji mogucnost da ostanem...a imam neki feeling da cu ja uskoro....

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10851
16.1.2012 15:03:16   
raja_ringe
Namsijana ako se odlučiš privatno, zadrži ti i ovaj termin kod državnog jer ćeš svakoko vaditi nalaze (a nema razloga da ih vadiš privatno), a za njih ti treba uputnica od državnog. Naravno da državnom ne spominješ privatnog user posted image i kofol dolaziš prvi puta da utvrdiš. Dosta žena vode paralelno trudnoću. 

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10852
16.1.2012 15:04:36   
pauza
IZVORNA PORUKA: Nasmijana1

Pozdrav svima od nove clanice i nove trudnice aBd :). Imam jednu nedoumicu...Zakazana sam za pregled  kod drzavnog ginekologa tek za 2 sedmice, a po mom proracunu bi mi to trebala biti 9 sedmica trudnoce. Sta mislite je li to kasno za prvi odlazak ginekoglogu? Da li mi se isplati otici kod privatnog gibekologa u medjuvremenu, samo da mi potvrdi trudnocu. Muz i ja smo kao na iglama.

Nasmijana, dobro nam dosla!! Zelim ti skolsku trudnocu i dobro druzenje s' nama:-))
sto se pregleda tice, ja sam otisla sa 8 sedmica kod privatnika i nije vidio plod, samo gestacijsku vrecu, pa me jos ispprepadao, kaze ima vreca li prazna, plod jos ne vidim.... dodji za dvije sedmice... ja jedva prezivjela te dvije sedmice i onda se fino vidjelo i srce i sve... tako da ti je moj savjet ne trci na taj prvi pregled, ako nema krvarenja i cudnih simptoma.... a bitno je da je testic pozitivanuser posted image user posted image

(odgovor članu Nasmijana1)
Neposredna veza do poruke: 10853
16.1.2012 15:07:34   
pauza
soraya, terminuso  moja, pa sto ti sitnoooo brojisuser posted image user posted image  ima li treme?? mene sinoc nesto zigalo, sva sam se bila isprepadala, reko' evoooooo ga:-))))

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10854
16.1.2012 15:16:35   
Nasmijana1
Hvala vam puno, svima. Bas ste ne smirile. I ja vama zelim vam sve najbolje u trudnoci i zivotu :).

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10855
16.1.2012 15:20:06   
veki_aki
ej bas mi se svidja tvoj nick nasmijana!

(odgovor članu Nasmijana1)
Neposredna veza do poruke: 10856
16.1.2012 15:27:02   
Nasmijana1
Hvala, trudim se biti :). Sa osmijehom na srcu sve je lakse :)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10857
16.1.2012 15:29:22   
soraya
IZVORNA PORUKA: pauza

soraya, terminuso  moja, pa sto ti sitnoooo brojisuser posted image user posted image  ima li treme?? mene sinoc nesto zigalo, sva sam se bila isprepadala, reko' evoooooo ga:-))))

sad za sad nema treme, cak sam sinoc najbolje spavala.inace me ovih dana mucila nesanica i ono malo sto uspijem zaspati sanjam da se poradjam pa se probudim sva u znoju.... vi, moje terminuse barem osjetite neke simptome, tijelo vam se priprema za porod a kod mene jos nista konkretno pa mi bas sve to cudno...

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10858
16.1.2012 15:29:28   
ellam
IZVORNA PORUKA: raja_ringe

gerbo haman ti se organizam počeo čistiti pred porod user posted image user posted image

Ellam  je li ono ti bješe iz farmaceutike :). Imam još nedoumica. Na tabletama heferol u uputstvu piše da se za vrijeme korištenja ne koristi kalcium, eh a ja sad pročitah u NW prenatalu ima i Fe i Ca. Kakvo dejstvo ma Ca na Fe? Je li ga neutrališe ili? (Ne znam je li bitan podatak da fe ima 28 mg, a ca 200 mg). Da li da prestanem onda sa heferolom (jer nisam spomenula ginekologu koji prenatal koristim i da i on ima fe, a kontrola mi tek u februaru)?

jesam,
ne treba da se piju zajedno jer dovodi do stvaranja soli i talozenja izmedju njihovih spojeva. ne treba da izbacis niti jedan lijek samo pravilno uzimat a to znaci da prodje odredjeno vrijeme izmedju uzimanja tih preparata. heferol bi svakako trebalo uzet prije jela na pola h. a mozes onda navecer prenatal poslije jela.

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 10859
16.1.2012 15:32:54   
ellam
IZVORNA PORUKA: gerberka

gerbo haman ti se organizam počeo čistiti pred porod user posted image user posted image

Ellam  je li ono ti bješe iz farmaceutike :). Imam još nedoumica. Na tabletama heferol u uputstvu piše da se za vrijeme korištenja ne koristi kalcium, eh a ja sad pročitah u NW prenatalu ima i Fe i Ca. Kakvo dejstvo ma Ca na Fe? Je li ga neutrališe ili? (Ne znam je li bitan podatak da fe ima 28 mg, a ca 200 mg). Da li da prestanem onda sa heferolom (jer nisam spomenula ginekologu koji prenatal koristim i da i on ima fe, a kontrola mi tek u februaru)????

user posted image

user posted image user posted image user posted image

hej mila meni jre dr rekao ako pijem prenatal NW da ne pijem željezo kaze nema potrebe duplati..ja sam poslije sirupa ferum nastavila prenatal, nisam ih pila u isto vrijeme..sad samo pijem prenatal iako imam i zeljezo i thtemu kuci..ne znam ni ja sta bih user posted image

ellam pomozi user posted image

zavisi od nalaza, svako je za sebe. to vam treba doktor odluciti, ne bi trebalo na svoju ruku nista uvoditi niti mijenjati. u prenatalu ima zeljezo ali to je za odrzavanje normalnih dnevnih potreba, znaci ko ima manjak treba necim drugim nadopunit pored prenatala.

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10860
16.1.2012 15:45:39   
ellam
eh drage moje user posted image imam jednu veeeliku molbu, pogotovo vi sarajke!!!! pomoziteuser posted image

dosad sam se vodila na jezeru kod doktora bez ikakvih veza, nista posebno se ne mogu pohvaliti, sve je ok, mada se nisu nesto posebno posvetili. npr jos nisam isla na ctg a mogu rodit svaki dan... nikad mi niko nije izmjerio pritisak niti kile!!?? to je glavno kod trudnoce. al hvala Bogu nisam imala nekih tegoba, pa eto...
medjutim danas iskrsnu nesto sasvim slucajno. neki rodjak se javio mojima koji radi u vojnoj. na visokoj je funkciji, sef jednog odjela. primarius, doktor. dosad nesto n isu bili u kontaktu i kad je cuo da sam pred porod, kaze OBAVEZNO VOJNA, on ce bit tu sta mi zatreba. zakazo mi kod neke aide pregled u srijedu???? nit znam ko je to, nit sta da radim... kao bolji su uslovi u vojno, bolja higijena puuuno... sta sad??? gdje da se porodim? pomozite mi jer nemam jos puno vremena. znate li zaista gdje je bolje? ja sam cula da MRSE svugdje ima... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10861
16.1.2012 15:56:21   
gerberka
ako mrse ima u obje ti hajd tamo gdje ti je rođakuser posted image drugacije ce te gledati i tretirati user posted image sto ja volim ovakvu familiju user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10862
16.1.2012 15:58:27   
gerberka
ma ja mislim da smo mi sve opterecene ovim vitaminima i mineralima, doziranjem i nus pojavama user posted image user posted image user posted image šta fali meni, mama me nisko  nosila , nije vidjela giniprala, isla redovno na posao..a vitamine unosila kroz voce..i to kaze rijetko user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10863
16.1.2012 16:09:28   
veki_aki
ellam i ja bi ti rekla idi u vojnu ako imas kakvu stelu, opet ce te bolje pripazit. Ja sam se prvi put porodila u vojnoj i drugi cu abd. Meni se jezero zgadilo, sto na praksi sto na pregledima, o dr.rovcaninu necu ni pricat, ni jadranki sto trazi pare, al hajd. Dr aida je mene porodila, sasvim ok, nista posebno ni dobro ni lose, korektno me uradila, stela mi je bila ko preporuka preko neke sestre koju ni neznam, skoro da i nije stela bila. Sad ti vidi jesi li zadovoljna dr.sto si do sad vodila trudnocu, kako ide to prebacivanje....Sretno kako god da odlucis!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10864
16.1.2012 16:31:29   
mamina princeza
pozdrav od mene .. j adanas bila na kontroli. bebabch i dalje malo naprednijei al nije puno do dvije sedmice... sto nije nista strasno . al sad imama drugi problem , zatvor koji nicim nisam rjesila i izgleda je doveo do kontrakcija. ja ponekad imam bolove al recimo dok sam bil an a pregledu nisam nista osjecala a bile su vidne. nije mi ukljucio terapiju jer sam eto blizu krajai da izguramo jos dvije sedmice nece biti strasno sta god. al moze uticati i na urinarnu infekciju i sve.
i  sad moram koristiti cepice da se ocistim pa da vidimo hocel biti bolje.....

ja se osjecam ok pa zaista da nece biti toliko frka. jesam bas ono napuhano al nisam mislila da je nesto toliko opasno jer inace imam problem sa zatvorom od pocetka  a i mimo trudnoce.

ovo sam bila privatno kod doktora kojem idem onako ponekad izmedju kontrola u vojnoj , a dokotro u vojnoj mi je na odmoru do februara jedva cekam da se vrati ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10865
16.1.2012 16:33:49   
mamina princeza
ellAm mrsa je  smirila dosta .. a ako imas nekoga u vojnoj ja bi iskorisila tamo to , al eto ti najbolje znas. ja sam se prvi puttamo porodila i ovaj put mi je nekako bilo tesko da s eodlucim za jezero zbog toga. opet a ko si naucila na jezero ti znas kako ces odluciti :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 10866
16.1.2012 16:33:59   
teacher75
a joooj mamina princezo, imamo isti problem, i ja se patim i natezem svaki put kad odem u wc, vidjeces kad i kod mene budu kontrkaicjeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 10867
16.1.2012 16:41:41   
palachinken
mamina princezo, ja samo uletih da te upitam, stize li ti ono? Meni jos nije...

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10868
16.1.2012 16:55:25   
gerberka
mamina princezo nadam se da ces to rijesiti cepicima user posted image

ja evo peglam user posted image stvari, sve s unutrašnje strane , pa se vala razvuklo.u goloj sam vodi user posted image

zagrljaj za sve..nisam vas citala

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 10869
16.1.2012 16:55:55   
ajla_exx
Zdravo drage moje trudnice, ja sam jutros bila u skerlica kod svoje doktorice (koja me ni ne zna kako treba a ko fol mi vodi trudnocu, a vec sam na polovini sedmog mjeseca) jer vec tri cetiri dana imam nesvjesticu mucninu i jako nizak pritisak...Nista mi nije rekla osim sto mi je dala da pijem ampule totheme....Samo da pitam jeli se nekome nesto slicno desavalo i sta ste uradile po tom pitanju....I jos nesto kakva bi bila procedura prebacivanja iz skerlica u vojnu ako neko zna?

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 10870
16.1.2012 18:32:03   
anđelo
Drage moje ,nisam vas čitala,tek stigoh kući.Bila sam kod zubara,i dala mi je u desni dvije injekcije anestezije.Kaže ne mogu naštetiti bebi.Pa jel zna neko nešto o tome.Jeste li vi primale anesteziju u trudnoći?user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu ajla_exx)
Neposredna veza do poruke: 10871
16.1.2012 18:35:08   
anđelo
IZVORNA PORUKA: ajla_exx

Zdravo drage moje trudnice, ja sam jutros bila u skerlica kod svoje doktorice (koja me ni ne zna kako treba a ko fol mi vodi trudnocu, a vec sam na polovini sedmog mjeseca) jer vec tri cetiri dana imam nesvjesticu mucninu i jako nizak pritisak...Nista mi nije rekla osim sto mi je dala da pijem ampule totheme....Samo da pitam jeli se nekome nesto slicno desavalo i sta ste uradile po tom pitanju....I jos nesto kakva bi bila procedura prebacivanja iz skerlica u vojnu ako neko zna?

iste simptome imama i ja ,baš iste.Mene vodi Rada Rakić.Zadnji put kad sam imala zakazano,ona bila na bolovanju.Sutra idem na jezero kod svog dr.pa ću ga pitat da mi odmah on propiše željezo na recept,da ne kupujem džaba.Ako ne mogne on onda odoh u skerlića da mi propiše bilo koji dr.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu ajla_exx)
Neposredna veza do poruke: 10872
16.1.2012 18:42:48   
raja_ringe
ellam  ja bi na tvom mjestu u vojnu. Sigurno će te bolje paziti.

Anđelo ja sam primila anesteziju u trudnoći. Ne brini, anestezija spada u grupu A lijekova (najmanje rizične) i gore bi se odrazilo na bebu da trpiš bolove. Samo je treba izbjegavati u prvom tromjesječju i u 9. mjesecu.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10873
16.1.2012 19:37:10   
anđelo

ellam  ja bi na tvom mjestu u vojnu. Sigurno će te bolje paziti.

Anđelo ja sam primila anesteziju u trudnoći. Ne brini, anestezija spada u grupu A lijekova (najmanje rizične) i gore bi se odrazilo na bebu da trpiš bolove. Samo je treba izbjegavati u prvom tromjesječju i u 9. mjesecu.

Nisam imala bolove nego stavljala navlaku na 6-cu.Ne znam koji me vrag natjerao ,i nije se vidjelo da mi fali,al eto.Sad mi ovaj zub što ga je izbrusila pomalo boli,niša strašno,al ona tupa dosadna bol.

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 10874
16.1.2012 20:20:50   
mamina princeza
palachinken nije ni meni doslo al ne panicim jos jer ima stvari koje sam i prije narucila pa i njih cekam. valjda do kraja januara dodje.

nece tiki suti ne daj Boze .. rjasavaj sto prije ja sam se bas zapustila u azdnje vrijeme i zato je i dolso do kontrakcija. sutra ujutro cu cepic staviti nisam smjela sad pa vidjecemo...

sad se bas morma baciti na pranje stvari ako ovo krene ranije sta uh .. nece akoBog da nisam spremna za  to .... al pozitivno je sto ja sad stvarno ne osjecam da ce priuje pa valjda i mene jednom osjecaj ne prevari. sad osjecam da ce taman tako pocetak marta:) hihih sama sebe tjesim.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  433 434 [435] 436 437   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  433 434 [435] 436 437   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *