|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  402 403 [404] 405 406   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
11.1.2012 10:11:21   
soraya
meni ubi nespavanje. sinoc do 2 oka nisam sklopila a  jutros se nadigla u 9 sati. nista se naspavala nisam. svi mi govore da se sad dobro naspavam kao kasnije necu moci, a ja ne mogu SAD na sapavam, ili mi se uopce ne spava ili se ne mogu namjestiti i tako sve ukrug...
A mene kao da hvata neka prehladica,malo mi nos zacepljen i grlo me bolucka. Upravo sam pipila cajcek sa limunom i medom, ne znam gdje ce me sad pred porod hvatati.....uh,uh, sve se sastalo....

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10076
11.1.2012 10:12:44   
drznica
IZVORNA PORUKA: ellam

prekrasna vijest user posted image user posted image user posted image  cestitamo

drznice kako si nam ti? ja sam nocas nocna ptica...

kako je napravilnije da user posted image  spava kad se rodi? na strani, ledjima???

Kasno vidjeh ovo, nemam bas puno vremena kao prije da sam tu stalno hehe.  Najpravilnije je kazu na starnu da stavis bebu i da stavis nesto iza ledja kako se ne moze okrenuti. Npr.peskir srolan ili pelenu. To je zato ako bi bljuckala poslije podoja da se ne zagrcne u snu, vec iscuri sa strane. Mada moj harambasa sve to pogura i najbolje spava na ledjima, ali mu je glava uvijek sa straneuser posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10077
11.1.2012 10:18:39   
Arina
IZVORNA PORUKA: soraya

meni ubi nespavanje. sinoc do 2 oka nisam sklopila a  jutros se nadigla u 9 sati. nista se naspavala nisam. svi mi govore da se sad dobro naspavam kao kasnije necu moci, a ja ne mogu SAD na sapavam, ili mi se uopce ne spava ili se ne mogu namjestiti i tako sve ukrug...
A mene kao da hvata neka prehladica,malo mi nos zacepljen i grlo me bolucka. Upravo sam pipila cajcek sa limunom i medom, ne znam gdje ce me sad pred porod hvatati.....uh,uh, sve se sastalo....
i ja sam sinoc kontala i pisala sam post ,da ce me izgleda uhvatiti krajnik....i udarim po caju i medu,limun ne mogu od kiseline,udavi me....ali sam nekog imunomeda uzimala sa proplisom i kad sam posla spavati malu kasicicu oblozim grlo s njim...i jutros dobro...hvala Allahu...mene je to mrtvacki strah jer idem na sekciju i znam kako se zene pate sa kasljem i ranom i svim tim stravicnim kombinacijama kad se tice CR i prehlade ...iskasljavanje pa rane popucaju....uhhh...nedaj boze nikom...rekla sam da cu malo jacu preventivu udariti za svaki slucaj.....user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10078
11.1.2012 10:24:19   
veki_aki
pauzo ti uspori malo, nek teta radi, imat ces ti kad skakat po kuciuser posted image
Djana probaj ti jos u ova 2 dana sta ugrabit kod coekauser posted image , pa polako i njezno, ako tebi ne smeta nece ni njemuuser posted image
Arina jos malo uzivaj u pupiuser posted image , eto tebi user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10079
11.1.2012 10:24:35   
Mrgica
Evo i mene drage moje od Dr dosla.Za urin kaze sti vise tecnosti, caja i sl,nije zabrinjavajuce.Leukociti kaze malo poviseni ali nije zabrinjavajuce, ponovit cemo nalaz za 3sedmice, pa ako bi opet bilo poviseno, onda tek bi mi dala neku terapiju.Za zeljezo mi dala da pijem Fersan Forte, u njima ima i C vitamina i folne k., jel mozda jos neko pije isto? Helem, nisam sad toliko ni zabrinuta, popravit cu ja sve to, aBd.user posted image
Prije svega da cestitam Silver od srca, neka ti je ziv i zdrav 100god...user posted image user posted image user posted image
Veki aki ista sam ti sa keksom, i i sa tim plakanjem.Za vikend mm nije radio, i isao na dzenazu nekom covjeku, u dr grad, pa ga nije bilo skoro cijeli dan, ja se naljtila, i kasnije plakala ko godina.user posted image Pita on mene jesil to ljuta sto sam isao na dzenazu i dal places zbog toga, kao dje ces zbog toga se ljutiti, a nidje veze, nije zbog toga vec odslo mi, sta cu.user posted image A sa keksom ga proganjam,user posted image on jadan umoran, ustaje u 6h ujutro, po cijeli dan na poslu, kad dodje hoce da se naspava a ja ne dam dok se posao ne obavi, a isti znam frku napraviti ako koji dan ne bude nista...user posted image Na planinu bih rado, cak sta vise i preporucuju mi zbog krvne slike,ali mm skoro svaki vikend radi, pa ko zna kad cemo...user posted image
Saksijo dobro nam dosla, zelim ti skolskih 9mj...
bigmama imas pp, pa eto javni da li ti odgovara da planiramo slj.sedmice da idemo.
Ostale user posted image veliki user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10080
11.1.2012 10:25:12   
Arina
sta se rucka jutros bembelice....ja sad turila kljukusu u rernu..pa cu sa vrhnjom i sirom i Boga mi BIJULIM lukom....nek i smrdi samo nek se bude zdravouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10081
11.1.2012 10:28:46   
soraya
Arina i ja cu vecers oblogu na grlo cisto zbog preventive. A za prehladu je dobar i bijeli luk, uzmes jedno cehno, ogulis i progutas kao tabletu sa toplim mlijekom. to lijeci sve, vjeruj mi. i to cu uzeti pred spavanje.
A kazu da nema nista gore od kombinacije CR+kasalj :( zato bolje sprijeciti nego lijeciti, je li tako ???

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10082
11.1.2012 10:28:56   
Mrgica
Danas punih 25 sedmica, masalah...user posted image
Raja ringe terminuso moja, cestitam i tebi...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 10083
11.1.2012 10:30:00   
soraya
citam ti misli, ti spominjem bijeli luk a ja ti pisem o njemu,hahahahahaha. mi sa rr poznajemo se u dusu,hahah

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10084
11.1.2012 10:30:39   
anđelo
IZVORNA PORUKA: Arina

sta se rucka jutros bembelice....ja sad turila kljukusu u rernu..pa cu sa vrhnjom i sirom i Boga mi BIJULIM lukom....nek i smrdi samo nek se bude zdravouser posted image user posted image user posted image user posted image

dobro jutro...user posted image
Arina super ideja,ja užasno volim kljukušu ,a bome i bjeli luk.Nisam kljukušu pravila ne sjećam se.Sad ću ja sebi jednu pristavit..Hvala na idejiuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio anđelo -- 11.1.2012 10:31:19 >

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10085
11.1.2012 10:36:49   
veki_aki
joj spominjete kljusu moje najdraze jelo, mmmmmmmmmmmmmmm. Ajd sad Arina ti smi podaleko, al andjelo zovi kad bude gotova da koji komadic njamnemuser posted image Ma ja ima vise od 3 god kako radim i mozda sam 5 puta kljukusu napravila za to vrijeme, al zato kad mi tata ili mama prave zovu svaki put, user posted image za mamu i tatu!
Mrgice rekoh ti ja ne brini za nalazeuser posted image , samo polako. Ajd drago mi je da nisam samo ja takva, sad mi je lakse, ipak se mogu vadit na hormone.user posted image
Mrgice i raja-ringe cestitam na 25-oj sedmici!

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10086
11.1.2012 10:37:32   
anđelo
   Arina   Hej pošto ja nisam dugoooo kljukušu pravila,de samo brzinski ako imaš vremena napiši kako si ti pravila,osim krompira i brašna šta još iduser posted image e

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10087
11.1.2012 10:59:18   
jakosretna
gdje ste moje user posted image ,kako stee mi.
Ja sam bolesna kasaljem boli me grlo imala gripu tesko podnjela sve to i sad sam grozna.
A sto se dice dole nemogu vise da izdrzim koliko mke pecka svrbi neke cudne boje doslo mi je da izludim imala sta da pijem od caja da ne idem doktora plasim se bilo koje tabletice da popijem.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10088
11.1.2012 11:07:35   
dzenyA
jutro zenice ,kako ste mi ? ja cu redom
terminuse moje kako mi vi,silver nam se rijesi,jel prva ove godine ?eh mozda i ja prva od nas budem u ponedjeljak zovem dr.da vidim sta i kako ako ne krene do pon.al valjda nece,Soraya hajde ti na tebe je red user posted image
ne mogu da vjerujem da je doslo vrijeme user posted image Eh Arina mi cemo izgleda zajedno user posted image
pauzo i ja kontam malo po kuci al polako da krenem,
eh sad ove zenice sto su nam pune energije veki-aki,mrgice,djana, vi ste sad u tom periodu kad su vam hormoni podivljali,pa vam se stalno keksa a kasnije ma nece vam biti na pameti user posted image meni je zlo od same sebe user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10089
11.1.2012 11:13:37   
raja_ringe
Mrgice to je ono što sam htjela napisati u prvom postu jutros pa zaboravila (trudnička senilnost )user posted image . I ja tebi čestitam, još malo pa 7. ja ga čekam 'ko ozebo sunce'. Veki_aki hvala ti.

Taman htjela pitati Arinu kako ona pravi kljukušu, jer su ipak krajiške najbolje, kad Anđelo me preduhitrila.  Ja tako davno jela i sjećam se da je išao i krompir i bijeli luk. Ljetos pitam drugaricu iz Cazina da mi kaže kakko ona pravi i ubjeđuje ona mene da ne ide bijeli luk :).

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 10090
11.1.2012 11:15:58   
Arina
IZVORNA PORUKA: anđelo

Arina   Hej pošto ja nisam dugoooo kljukušu pravila,de samo brzinski ako imaš vremena napiši kako si ti pravila,osim krompira i brašna šta još iduser posted image e
ha ha ha ......bas me nasmija...joj kako ide...ma kljukusu kakogod napravis neces pogrijesiti...njih ima 1000 vrsta i cini mi se svaka majka ima svoj recept...ja licno volim tu s krompirima stavim ih dosta na kockice isjecka..,brasna,pola praska za pecivo,soli i u ugrijano ulje istresem ....onda kad zarumeni zalijem polivalom od maslaca i mlijeka...to ti je tako s tom....a ja inace najvise volim tzv. obarenusu kljukusu tako moja majka prvila pa i mi....stavi se brasno so i pola praska ...onda se zaliva vrelom vodom i napravi se grumen ono kao pklastelin kugla...pa se ona na ulje rastanji kad se malo ohladi  ispece i zalije mljekom i vrhnjom ,sirom,sta god hoces...i naravno bijeli luk....user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10091
11.1.2012 11:17:00   
veki_aki
neka deny, jos malo i eto ti bebe, pa prodje mjesec i bices i ti puna energijeuser posted image ti spermna izgleda, nema treme?
jakotuzna nadam se da ces brzo ozdravit, saljem velikiuser posted image !

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 10092
11.1.2012 11:17:32   
gerberka
jutro cure, nisam vas citala..da vas pitam jel mi neka odg trebam li i koliko jesti pred ctg..danas radimo prvi ctg..aBda user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 10093
11.1.2012 11:18:49   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: gerberka

jutro cure, nisam vas citala..da vas pitam jel mi neka odg trebam li i koliko jesti pred ctg..danas radimo prvi ctg..aBda user posted image

ma normalno  jedi nemoj ici gladna po potrebi nema to nikakve veze , a i traje dugo kod mene je preko pola sata trajalo i ja ponesem sebi sta da pijem user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10094
11.1.2012 11:19:01   
Arina
kljukusarke hajmo pravite pa da tucete "stereo" na luk ko ja sad...ubi brate sve na kilometar...ali neka-neka...i baje cu sve poubijati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10095
11.1.2012 11:22:27   
veki_aki
ostavite mi bar mali komadic...user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10096
11.1.2012 11:22:34   
Arina
IZVORNA PORUKA: veki_aki

neka deny, jos malo i eto ti bebe, pa prodje mjesec i bices i ti puna energijeuser posted image ti spermna izgleda, nema treme?
jakotuzna nadam se da ces brzo ozdravit, saljem velikiuser posted image !

joj kod mene nista treme nema.....hvala Allahu...samo jedva cekam....volila bi da je danasuser posted image user posted image ....

Hej napomenula bi one cure u cijim kantonima ima ona "premija" da je plate.....jer ne vrijedi od lani.....kod nas se to placa godisnje 25 km...pa moj ode da to uplati i da mi podigne uputnicu za porod.....he he he ...u danasnji dan user posted image user posted image user posted image user posted image   inshAllah.....

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10097
11.1.2012 11:23:36   
Arina
IZVORNA PORUKA: veki_aki

ostavite mi bar mali komadic...user posted image
sad cu ja tebi jednu maksuz i poslati brzom postom....user posted image user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10098
11.1.2012 11:26:26   
Arina
kako cete vi pelene nositi...ja kupila one baby love onaj paket i kontala pola izvaditi posto je onaj veliki ,i paket maramica....kad kaze bebica ne moze otvoren paket....moras donijeti mali paket ali original zapakovan i maramice...to mi se svidj...jer ko zna kad se otvore kod koga se kakvi bakcili mogu prenijeti..ovako je originalno zatvoreno...i kazu da sve dezinfikuju prije unosenja u djeciju sobu....fin postupak...nema veze otici cu kupiti jos jedan mali paket

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10099
11.1.2012 11:28:22   
gerberka
hvala Mirkice, hvala Djana user posted image

vi ostale user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  402 403 [404] 405 406   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  402 403 [404] 405 406   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *