|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  314 315 [316] 317 318   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
26.12.2011 16:54:06   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Silver, bitno da je sve ok user posted image

ma tusirala sam se i spadne do 36,7 i opet ide gore user posted image , popila pola paracetamola jer sam sva zacepljena (bukvalno) jedva disem. user posted image mi je dosta mirniji nego inace, ali osjetim ga.

javi se ti dr, ipak si pred porod da te ne iscrpi

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7876
26.12.2011 16:54:18   
soraya
 gerbo ja kontam kad cu jesti ako necu sad, je li tako? meni je sve ukusno i fino pogotovo hrana koju mi mama ili svekrva skuhaju ili koju narucim iz restorana ,hihihi a sto ja skuham to mi je bljak :))))) ja se vodim parolom da trudnica ne smije ostati zeljna niceka, pa prema tome brstim sve sto mi se nadje na putu!!!! i tjesim se da ce mi nabaceni kg spasti kada doje bebica.
Ja veceras odoh u bolnicu, svom doktoru na kontrolu, odoh se lagano spremati. pozelite mi srecu. Nadam se da ce sve biti Ok, ako Bog da!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7877
26.12.2011 17:00:42   
Silver
Cure jedan prijedlog za eventualne grceve kod bebe...to sam predlozila dvijema mamama i kazu da djeluje super, a planirala sam sebi uzeti ako bude trebalo...i to termofor! Imaju oni mali djeciji, simpaticni! Zagrijavaju fino pupu, i obje mama kazu da ima je bebama lakse!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7878
26.12.2011 17:07:59   
dzenyA
Cao zenice moje ,sad je rijec o hrani vidim user posted image ja se danas vozim od mame  i sanjam kako cu u market uci i kupit onaj rolat crni 7 days i kako cu ga smazat ko sendvic,hej gerbo sad bi ja te kokoske i kiselog kupusa,meni isto usta ne staju a slatko user posted image  user posted image  user posted image da ne spominjem,u 35 sedmici sam bila na +8,5 kg,cudim se sama sebi kako tako malo,al sam hiperaktivna skroz,15 dana mirovala ma nisam ni to ispostovala kako treba....
DINAMITNA jaoj draga jesi se opteretila,to si temp.dobila od sekiracije user posted image
Soraya  sretnouser posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7879
26.12.2011 18:22:45   
treće
do 38 nemaš problema, sutra ćeš ići gore pa pitaj, možeš paracetamol uzeti po potrebi, a sutra naglasi dr. koliko too traje, možda zbog antibiotika

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7880
26.12.2011 18:44:35   
gerberka
dzenya bujrum na veceru user posted image
ja hodala sa mm, kupili caj i kupili persil senzitive pa ce mama user posted image da pere robicu, neda mama pile svoje user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7881
26.12.2011 20:14:04   
anđelo
Evo mene,je došo,bili smo na pegledu,teški smo 900 grama ,danas nam je tačno 25 nedelja.Imamo i ćunu,ipak smo dječak a ne djevojčica.Mi kupovali rozih stvarčicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,al bitno je samo da je zdravo i da se razvija kako treba.Sve vrjeme dok je dr.gledao bebu,pa od momenta kad je rekao da je dječak,moj sin ga je kritikovao,kako nije dobro vidio,i da to pogleda malo bolje,i da mora da bude seka.Reci dr.da je seka,ti to mene zezaš,a uplašenih okica uprtog u dr.lice,mili Bože .Pogled pun isčekivanja.Na kraju,suze ,razočarenje i da neće da ga donesem kući nego da ga zamjenimo itd.Evo nakon razgovora i razgovora,malo diplomacije smirio se.Rekao nek se sad rodi brat ,a onda hoću seku..Gerbo ,de mi ti još neki savjet kako da ovo sakcionišem

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7882
26.12.2011 20:26:05   
anđelo
Kako da postavim sličicu svije pupe,nikako ne znam,skroz sam smotana?

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7883
26.12.2011 20:29:02   
Sandrich
andjelo idi na stranicu slikomat.com tu ucitas sliku i onda kopiras kod za forume i zalijepis ovdje gdje zelis user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7884
26.12.2011 20:33:02   
anđelo
user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7885
26.12.2011 20:33:10   
Miracle*3
Andjelo, pa to prava beba, masala. Zao mi je sto se mali razocarao, ali naviknut ce se na tu ideju.

Ja sve malo malo navratim i naletim na pricu O KILAZI. jA o tome ne zelim razgovarati. Ovakva sam se prosli put otisla porodit, a sad sam 25 nedjelja, mislim da sam dovoljno rekla.

Gerbo, kako ide to pomjeranje termina????user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7886
26.12.2011 20:37:17   
treće
jesi dobra miracle'?

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 7887
26.12.2011 20:42:47   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: anđelo

user posted image

user posted image user posted image user posted image  ekstra slicica user posted image user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7888
26.12.2011 20:47:19   
anđelo
EH,stavila sam i sličicu svoje pupe na temi za pupe.Ima i jelka koju smo ja i moj sin okitili,kaže mama slikaj se pored jelke da vide kako sam bio vrjedanuser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7889
26.12.2011 20:51:44   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: treće

jesi dobra miracle'?

Evo pokusavam se namjestiti ne bi li kako zaspala. A dobro sam jasta, bila bih nezahvalna Bogu kad bi rekla da nisam. Elhamdulilah

Kako si mi ti? Djecica?

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7890
26.12.2011 20:53:04   
hatepsut
Andjelo ,pravi momcina user posted image ..Moj K. je govorio da bi volio imati brata,a ne bas i seku user posted image jos uvijek ne zna da ce dobiti bracu ili seku,planiramo mu reci za NG..inace jako me hvata panika,ne znam kako ce on ti sve prihvatiti jer ima skoro 10 g !
A od drugarice maleni je govorio da ce mu mama roditi seku i znao i ime...i oni mu kazu sta ako bude brat..a mali ko iz topa "pa nije ni Bog budala" user posted image   na kraju mama mu rodila brata !

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7891
26.12.2011 20:53:55   
anđelo
Miracle jesil ti ono imala udes?Sadaku si negdje dala,hvala Bogu pa se sve na tome završilo.Hvala Bogu pa si ti i djeca dobro i tvoja beba.Hvala Bogu

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7892
26.12.2011 21:06:02   
Miracle*3
Jeste andjelo, samo mogu reci hvala Bogu

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7893
26.12.2011 21:06:35   
anđelo
IZVORNA PORUKA: hatepsut

Andjelo ,pravi momcina user posted image ..Moj K. je govorio da bi volio imati brata,a ne bas i seku user posted image jos uvijek ne zna da ce dobiti bracu ili seku,planiramo mu reci za NG..inace jako me hvata panika,ne znam kako ce on ti sve prihvatiti jer ima skoro 10 g !
A od drugarice maleni je govorio da ce mu mama roditi seku i znao i ime...i oni mu kazu sta ako bude brat..a mali ko iz topa "pa nije ni Bog budala" user posted image   na kraju mama mu rodila brata !

Moj sin je na početku govorio kako želi brata,ali je promjenio priču s obrazloženjem.Vidim ja mama da tebe tvoja sestra bolje pazi od brata,pa je za mene bolje da dobijem sestru nego brata.Tako da mi sad pripovjeda da mu rodim nakon brata ne jednu već dvije sestre,i da voli brata 1%

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 7894
26.12.2011 21:06:58   
palachinken
Hatepsut pa ja tek sad skontah da si zabebila! Cestitam od srca!!!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7895
26.12.2011 21:22:06   
anđelo
Za Hatsepsut,Nefretit se smatra jednom od najljepših žena svijeta što su se ikad rodile.user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 7896
26.12.2011 22:32:09   
gerberka
cure evo i meneuser posted image

mm nocna, ja u 7 odem kod mame, tata dosao po mene ispred zgrade i onda rekoh u 10 hocu kuci pa me nazad vratiti. kaže mama Boze Dragi, nosiš je, rodis, hraniš, odgajaš i nee da noći, trci svom mužu user posted image

ja sam kao nasukani kit user posted image   ko je ono upotrijebio ovaj izraz user posted image uglavnom teška sam kao somina user posted image

sta je novo?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7897
26.12.2011 22:38:58   
anđelo
Gerbo,evo tebe čekam,pisala sam post gore da mi daš savjet

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7898
26.12.2011 22:59:36   
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo

Evo mene,je došo,bili smo na pegledu,teški smo 900 grama ,danas nam je tačno 25 nedelja.Imamo i ćunu,ipak smo dječak a ne djevojčica.Mi kupovali rozih stvarčicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,al bitno je samo da je zdravo i da se razvija kako treba.Sve vrjeme dok je dr.gledao bebu,pa od momenta kad je rekao da je dječak,moj sin ga je kritikovao,kako nije dobro vidio,i da to pogleda malo bolje,i da mora da bude seka.Reci dr.da je seka,ti to mene zezaš,a uplašenih okica uprtog u dr.lice,mili Bože .Pogled pun isčekivanja.Na kraju,suze ,razočarenje i da neće da ga donesem kući nego da ga zamjenimo itd.Evo nakon razgovora i razgovora,malo diplomacije smirio se.Rekao nek se sad rodi brat ,a onda hoću seku..Gerbo ,de mi ti još neki savjet kako da ovo sakcionišem

ono sto cesto pali kod malih djecaka je da ćeš njemu kupovati bolje igracke a da ce mali brat koristiti ove koje je on vec koristio..a da je seka, morala bi i njoj kupovati lutke za curice pa vam nebi ostalo para.
reakcija tvog sina također moze biti rezultat osjecaja da ste "izdani" od strane doktora.jer kad je stvorio sliku sestre stvorio je sliku manjeg suparnika.a sad odjednom brat i to opet trazi novu prilagodbu..ali to je sve noprmalna reakcija.. kaži mu da ti treba njegiva pomoc, posto ce brat biti mali treba neko pametan i stariji da ga uci.
on također svakim danom i pregledom osvjestava cinjenicu da dolazi prinova, a mala djeca nikada nisu spremna na novinu..nismo mi nikada potpuno spremni a kamoli oni user posted image Dolaskom svakog sljedećeg djeteta u porodici događaju se brojne promjene koje postavljaju velike prilagodbene zahtjeve i roditeljima i djeci. Prva i najočitija posljedica prinove u obitelji jest da se roditeljska pažnja dijeli, roditelji imaju manje vremena i manje pažnje posvećuju starijem djetetu, te je vazno da mu sad das osjecaj da se nista nece romijeniti kada dođe brat. neka se "on pita"oko odjece, boje, flasice ( naravno ti ga vodi i nameci svoje zelje )  Djeca na različite načine reagiraju na dolazak novog djeteta u porodicu. Kod neke se djece javljaju regresivni oblici ponašanja (npr. tepanje, mokrenje u krevet, traženje dude ili bočice, sisanje palca). Neka se počinju povlačiti u sebe, manje komuniciraju s roditeljima, gube zanimanje za igru i razvojno primjerene aktivnosti. Određena djeca razvijaju agresivne i negativistične obrasce ponašanja, što može uključivati izravnu agresiju prema novorođenčetu, ispade bijesa, zahtjeve da se beba baci, vrati u rodilište ili da je se riješe iz kuće. Dio djece prilagodi se promjeni u porodicnoj dinamici, ponose se time što su starija, samostalnija i uključuju se u aktivnu brigu o novorođenčetu ( ovo boldirano uvijek da ti je napameti i uvijek ga stavljaj na tron kao starijeg brata koji je neizostava u svemu  jer je veliki, samostalan i ravan tebi i tvome mužu )
Važno je istaknuti da su promjene u ponašanju djeteta normalna reakcija na novu situaciju i uglavnom su prolazna karaktera. Većina promjena u ponašanju povlači se do osmog mjeseca starosti dojenčeta.

ono sto je dobro je sto tvoj sin vec zna da beba dolazi, direktno je ukljucen u sve ( razgovore, preglede ) i to ti je super pripremauser posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 26.12.2011 23:02:06 >

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 7899
26.12.2011 23:02:50   
gerberka
čestitam ti na sinčini, neka vam je živ i zdrav user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

reprezentacija se širi user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  314 315 [316] 317 318   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  314 315 [316] 317 318   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *