Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:54:45
gerberka
hvala lejla jesu skupe..gledam ti slike, al imas ih uuu nikad kraja
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:55:21
Arina
hajte cure na kaficu i kandi s ljesnjakom ......mmmmm....bice mi nesto ako to ne exiram ......joj meni se pojacao apetit u zadnje vrijeme.....samo mislim sta bi jela i pila .....samo da draga usta ne miruju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:56:24
hatepsut
IZVORNA PORUKA: anđelo
IZVORNA PORUKA: hatepsut
IZVORNA PORUKA: anđelo
evo vrnula sam se ,pročitah vas.Hatšepsut ,egipatska kraljice smiješ slobodno popit paracetamol za glavobolju,a ako ne prestane čak smiješ i kafetin 100%.Imala sam istu situaciju i glavobolju od 3 dana ,pa mi na jezeru rekli tako, i da oni stoje iza svojih rječi.
Pa recimo da da...posebno egipatke kraljice ..Nefertiti je lakse za zapamtit,ali osobenost hatsepsut je nesto sto me posebno privuklo..u stvari ima dosta slicnosti samnom !
hvala andjelo,popila sam pola paracetamola i bol je brzo nestala..neka neko zna značenje i mog nicka.mada sam ja izbacila š bez njega mi ljepse zvuci !
,Nek je glava prestala .Ti mora da voliš povjest ? .
Pih sta sam ja napravila Recimo da volim povjest...u stvari Egipatske kraljice me posebno privlace...Nefertiti je mogao biti moj nick,laksi je za zapamtit...ali Hatsepsut je bila...ma ja sam se pronasla u njoj
< Poruku je uredio hatepsut -- 26.12.2011 13:58:37 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:57:29
Arina
IZVORNA PORUKA: gerberka
hvala lejla jesu skupe..gledam ti slike, al imas ih uuu nikad kraja
jel to gerbo naljepnica na zid plasticna ?????kako stoji jel cvrsto,moze li na hrapave zidove,kodmene nabaca zrnasta pa bil se htjelo drzati na takvom zidu.....imal kakva int.adresa da pogledam kako to izgleda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:04:30
gerberka
IZVORNA PORUKA: Arina
hajte cure na kaficu i kandi s ljesnjakom ......mmmmm....bice mi nesto ako to ne exiram ......joj meni se pojacao apetit u zadnje vrijeme.....samo mislim sta bi jela i pila .....samo da draga usta ne miruju
istaaaa saaammm
neku noc kazem mm legli mi, zagrlili se, rekoh volis li ti pricat o hrani.crko od smijeha..dok ja nisam skontala kako mi je oitanje glupo a prije trudnice ja kolace nisam jela ni za lijepi Bajram, utoliko sam jela red cokolade..sad jedem sveee slatkoooo
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:04:42
hatepsut
j...m li im majku više i ovo zdravstvo..ne daju mi recpt za ginipral vec me salju na ginekologiju Doma zdravlja..nit mogu zbog visokorizicne trudnoce, niti zelim da me neko čačka gore..joj Bože Dragi, nigdje pravde..
cure koji caj smijem piti u trudnoci..trebala bih odrzati ovo piškenje čestim da mi se ne vrati urinoinfekcija a brusnica mi dosadila
Na ginekologiju doma zdravlja?U polikliniku ? Ne vidim razlog zasto bi te neko cackao ? Koliko se sjecam vec si bila ?Odes i porazgovaras s doktorom,niko te ne moze na silu pregledati ako ti ne zelis... :*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:07:00
gerberka
ma necu ba hato uopce da idem, ako mi je dr rekao krevet -wc ne pada mi napamet da se ventram radi njihovog recepta...fuj su
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:17:09
hatepsut
Ma sigurno da je najpreca beba...ali ne kontam zasto ti nisu dali dovoljno tableta,kad ih vec moras uzimati...inace ovaj nas sisztem zdravstva je rupa...ali sta da se radi,opet dobro je da ima ikako...
Nego ja dobila od drugarice iz Austrije raznoraznih slatkisa ovo stvarno nema smisla...nit gledat,nit jest
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:19:43
pauza
IZVORNA PORUKA: treće
majčina dušica može uvijek, rooibos je super ja uzimam plantagov zove se ledeno doba i super je a dobar je i za dojilje, roibos je afrički grm zovu ga još i majčino čudo, ima dosta željeza progooglaj, ima i podravkin i dm, ali ovaj plantago nije filter i ima najbolji ukus i miris srebrena kesa od 50 gr.
trece, gdje kupis ovaj caj i koliko kosta? cula sam da je dobar....
mamina princezo, naravno da se placa operacija, npr nedaj Boze transplatacija organa i sl, sam trazis kliniku i snosis apsolutno sve troskove.... ali prednost je sto hvala Bogu u ovom slucaju, kad pohranis svoje celije, bar ne trazis i ne cekas donora, vec oni od celije "uzgoje" organ koji ti treba... cak malo i zastrasujuce izgleda, gledala sam dokumentarac na discovery-ju.... elem, to je cijena samo za pohranu i cuvanje na 20 godina, a ostalo je opet na tebi, samo Boze pomozi da nam to nikad nikom ne zatreba...
e ne znam ko pita za ctg, nije tacno da je samo u slucaju komplikovanih trudnoca, moja je hB skroz uredna, ali sam prosle sedmice, sa punih 35 sedmica isla prvi put, sutra opet aBd.... valjda sedmicno do termina, a onda cesce... ne znam to tacno, pitacu sutra... :-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:20:16
gerberka
ma nije dobro da ima ikako..meni se mjesecno od plate odbije tacno 400 km za zdravstvo i znam ja sta cu uraditi po ovom pitanju...mene trudnu niko ne moze i ne smije tjerati da dođem po recept za lijek koi moram piti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:22:48
gerberka
moj dr mi nije rekao za ctg, sad sam u 34. sedmici, kontrola za 4 sedmice sta sad ebote
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:25:54
dush
Mircale draga, tako mi je zao sto si imala nesrecu... Ali Bogu hvala da si dobro i da je sve uredu s bebom... Samo mi nije jasno zasto te ti idioti iz hitne nisu odmah poslali na UZ da vide je li ok sve s bebom.... Boze sacuvaj... Saljem ti hiljadu Probaj da se ne sekiras... Mazi pupu!!!
Gerbo, sto se tice cajeva, mozes svaki onaj vocni iz kutijica... Ja dnevno popijem 1l caja i najmanje 2-3l vode... I srecom nemam nikakvih infekcija... Kazu da treba piti jako puno vode/caja (bez secera) da sto cesce ides u wc, da se sve bakterije izbace. S druge strane toliko se nalivam sa vodom i cajevima da nisam toliko gladna, tj da mi
Kile: ja sam jos uvijek na +1kg, sedmice 25+1dan... Ali zato kada pocnu da rastu, jer samo lezim.... :) Tjesim se nekako da se necu barem vise od 5kg mjesecno udebljati, tako da nekako racunam jos 7, 8 i 9 mjesec da bude najvise 15kg
Mama mi je poslala po prijateljici posteljinu za krevetac (onaj komplet sto ima i one spuzvice za strane kreveta) i jos jednu veliku kutiju bozicnih kolaca... Kako sam se samo obradovala kolacima, kao malo dijete
Jos sam nesto htjela prokomentarisati, ali ne sjecam se sta je bilo... Dok procitam 3-4 stranice komentara, zaboravim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:27:41
gerberka
lejlaze i meni je dr rekao sto vise cajaa i vodee
hej zene ja kazem mm treba nam posteljinica za iznijeti, kaze jel to ova iz krevetica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:29:42
dijana79
gerberka pij čaj za trudnice od drJosifa Pančića meni je pomogao pila sam ga pola trudnoće i stvarno je dobar al moraš 2 litre dnevno piti ctg se radi ja mislim od 37 nedelje pa do poroda svakih par dana pusa jedna i milki pupu sad će bebara još malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:31:25
Sandrich
moj dr mi nije rekao za ctg, sad sam u 34. sedmici, kontrola za 4 sedmice sta sad ebote
ja isto cu na kontrolu kad udjem u 9ti i pitala je za taj ctg kaze nema potrebe da idem na to jedino ako nesto ne krene po zlu nedaj Boze....i bas sam zvala prijateljicu da pitam jel ona isla pa kaze da nije nikad,njoj rekli ako dogura do termina da ce joj radit....ma sve je to od doktora do doktora.....al svakako kome je receno treba da ide
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:31:37
gerberka
IZVORNA PORUKA: treće
majčina dušica može uvijek, rooibos je super ja uzimam plantagov zove se ledeno doba i super je a dobar je i za dojilje, roibos je afrički grm zovu ga još i majčino čudo, ima dosta željeza progooglaj, ima i podravkin i dm, ali ovaj plantago nije filter i ima najbolji ukus i miris srebrena kesa od 50 gr.
srce moje jel ovo sigurno u trudnoci..evo trebam kupiti pa da jos jednom pitam zove se ROIBOS jel? ljubim te!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:33:42
Sandrich
IZVORNA PORUKA: dijana79
gerberka pij čaj za trudnice od drJosifa Pančića meni je pomogao pila sam ga pola trudnoće i stvarno je dobar al moraš 2 litre dnevno piti ctg se radi ja mislim od 37 nedelje pa do poroda svakih par dana pusa jedna i milki pupu sad će bebara još malo
sve pohvale za caj....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:35:16
lejlaze
ma nije dobro da ima ikako..meni se mjesecno od plate odbije tacno 400 km za zdravstvo i znam ja sta cu uraditi po ovom pitanju...mene trudnu niko ne moze i ne smije tjerati da dođem po recept za lijek koi moram piti
meni je doktorica u porodicnoj propisala ginipral. a i meni je pravo zao izdvajat mjesecno ovo zdravsto. kad skontam opet vecinu placas.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 14:39:59
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
IZVORNA PORUKA: dijana79
sve pohvale za caj....
jel u apoteci i koliko para?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 15:06:36
gerberka
lejla de mi objasni na chatz fb kako da neđem tu tvoju sliku, imas ih previse..pa da ne listam sve redom..plsss
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 15:07:36
DinkaDavor
cao zenice danas smo usli u 30-tu nedjelju trudnoca mi je bez problema protekla do sada hb, CTG uredan i radila ga u njenoj ordinaciji u petak...izgleda da sve ovisi od doktorao doktora ... svim zenicama ugodan ostatak dana zelim