Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 12:21:06
treće
ma ne znam ti njega pitaj, oni u biti čini mi se prvo probaju gel i čistu inf, pa ako baš ne ide dodaju injekcije. Nekad bez tog ne ide, meni recimo dr dođe pojača inf, sestra dođe pita je li ti ovo dr. pojačao pa smanji i onda baš ako je neizdrživo pitaj da ti malo smanje. Ja sam oba puta to prošla prvi put prenijela i provocirali mi pa da ubrzaju jer je išlo jako sporo, drugi put došla na 5 cm ali kad sam došla u bolnicu sve mi stalo od straha i 3 sata ni bolova ni makac, ctg već bio nekakav pa tek kad su mi uključili ponovo krenulo, tako da šta mora biti biće. Još uvijek sebi možeš pomoći
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 12:29:49
gerberka
ja iskreno ne bih na indukciju..ako ne ide prirodno neka mi rade sekciju. čist račun-duga ljubav
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 12:33:11
treće
valja opet sljedeći put, sigurna sam Dinamitna da će ti dr. najbolje reći, meni su probali pa kad su vidjeli da ide nastavili , da nije išlo slali bi na sekciju samo se nemoj plaiti psiha je jaka trudovi mi stali, pitaj je li frka da jo pričeka 2 d, zbog viroze ili ta već eli pitati, tvoje je da pita struka je njihova
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 12:43:41
Anoniman
Mislim da cu dobro porazgovarati s njim sutra. Da sagledamo sve opcije. Svakako idem prvo na pregled pa onda dalje jer je on u dezuri, ako bude trebalo da ostanem. Bas me uhvatilo nesto, samo mi se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 12:48:17
gerberka
j...m li im majku više i ovo zdravstvo..ne daju mi recpt za ginipral vec me salju na ginekologiju Doma zdravlja..nit mogu zbog visokorizicne trudnoce, niti zelim da me neko čačka gore..joj Bože Dragi, nigdje pravde..
cure koji caj smijem piti u trudnoci..trebala bih odrzati ovo piškenje čestim da mi se ne vrati urinoinfekcija a brusnica mi dosadila
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 12:52:59
treće
majčina dušica može uvijek, rooibos je super ja uzimam plantagov zove se ledeno doba i super je a dobar je i za dojilje, roibos je afrički grm zovu ga još i majčino čudo, ima dosta željeza progooglaj, ima i podravkin i dm, ali ovaj plantago nije filter i ima najbolji ukus i miris srebrena kesa od 50 gr.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:01:38
gerberka
hvala curke..nisam do sad nista osim brusnice i kamilice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:05:39
mamina princeza
ej mile moje .. evo mene ... bila na kontroli .. sve ok uglavnom . malo popricala s doktorom u vezi s maticnim celijama. on onako nije ni za ni protiv. kaze malo se to danas koristi da bis ad bio on bas za za apuno je para. al ako se odlucim definitivno onda bi on one druge future biobank ili kako se zovu ne bi cryo save... jer kao sto se gerberka pozali neki dan i on mi slicno prica o slucajevima. gerbo ne napisa mi jesil iobavila razgovor s ovima....
ja sad ne znam sta cu bas...
sto se tice ugrozavanja bebe tu ne misli daje sta opasno - zbog one price o anemiji - mada kaze da ako insistiramo mozemo traziti da pupkovina do kraja ispulsira sto je sigurno korist za bebu. al kaze on to nije ni minus ni plus.... ne bi da se brinem zbog toga to je ok. samo eto on kaze d aobavim razgovor s ovim drugima jer su puno realniji kazu iskrenije i nije da samo navale na covjeka s milion informacija za.... takod a cu obaviti svakako. pa vidjecemo. meni najgore sto moram se testirati na hiv, hepatitis i to ... to mi je nesto bas.
i tako u bolnicu ne idem vise do ulaska u 9 mjesec tj pocetka februara jer moj dokotr je na godisnjem do tada . s tim da cu ja sigurno obaviti pregled kod svog privatnika:)
dinamitna ... uh ...indukcija... ma prezivi se sve al ja bih zaista voljela ovaj put da osjetim sta znaci bez indukcije. al opet evo me ziva zdrava i opet se odlucila na trudnocu i porod i poslije indukcije.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:12:57
Sandrich
Gerbo ja popijem skoro svaki dan solju caja od koprive i pijem isto ove iz kesice,bilo koji,i hB nema baja, mada sam sad smanjila i cajeve, ustvari sad i ne pijem bas jer me zacas proliv uhvati od njih
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:14:49
gerberka
meni samo nije jasno kako ti je dr rekao da se ne korste..tu sam ja mirna..pa znas gdje ce se sve moci koristiti za 20 god, ne trebalo nikom..a pazi sad..koliko ljudi prikuplja za lijecenje leukemije...zadnji primjer nasa nejra..500.000 km...a svakom se moze desiti..daBogda nam ne zatrebale..a nisu to sad pare da ostanemo bez icega..placat cu na rate... moj dr kaze da je 100% siguran i zao mu je sto to nije bilo u nj vrijeme
ti kako odlucis, ja sam nekako sad sigurna da zelim to pojelo bi me da zatreba a ja imala sansu da spasim..da se razumijemo..i ja cu kredit podici
kad se ide na ctg, u kojoj sedmici se počinje?
< Poruku je uredio gerberka -- 26.12.2011 13:19:33 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:19:43
Sandrich
Ma super stvar sto imamo mogucnost da pohranimo te celije a kao sto Gerba kaze nedaj Boze da nikad ne zatrebaju..vec sam halila te pare i nije mi zao sekunde
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:20:48
gerberka
pauzo, samo das krv i oni naprave testiranje..kao i obicni nalazi...
a da su neljubazni iz cryo save jesu Boga mi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:21:24
Miracle*3
hej zene evo me kod kuce. al sam se nahodala. Hvala Bogu sto se tice trudnoce sve je ok. Beba je dobro, i posteljica je dobro sto je najvaznije, kontrakcija nema.
Bila sam na ortopediji, morali su mi staviti onaj sanc oko vrata, vrat mi je sad ok s tim, samo me boli pritisak na kljucnu kost, jer mi je to zbog pojasa valjda nanjeceno.
Ali sto kazu u ovim nesrecama i ne znas odakle te sta snadje. Ma sve me boli, ali da ne kukam vise. ovo se sve moze izlijeciti i hvala Bogu nema trajnih posljedica ni povreda.
A mali srce moje place, pa ja ga pitam jesi dobro, aon jedva kroz suze, kaze je li tako da nasa beba nije umrla, dusa draga moja on se uplasio za svoju bebu.
Uh, hvala vam svima na podrsci divne ste, cuvajte se i nigdje ne hodajte. Ortopedija je puna lomova, a uzasno je klizavo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:23:52
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Ma super stvar sto imamo mogucnost da pohranimo te celije a kao sto Gerba kaze nedaj Boze da nikad ne zatrebaju..vec sam halila te pare i nije mi zao sekunde
jesi zavrsila razgovor sandrich?
ma ne znam, sad vidis stalno te bolesti, ne daj Boze..u toj situaciji kad zatreba pola milijuna..pogotovo sto se moze koristiti za bracu , sestre, roditelje...pu, pu..ne daj Bože
i ja sam halalila sto ti kazes, molim Boga da sam bacila te pare
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:25:19
mamina princeza
ma mozda sam se krivo izrazila ... ne da se ne koriste.. nego kao u malom postotku se korsite z ata oboljenja. mada kao sve se tek razvija ... nije on nekkao protiv toga samo nije ono sto posto treba treba kako ne kaos to sam ja ocekivala da ce reci. ma ja cu to 99% uraditi. samo eto sto cu se posavjetovati jos sta i kako. za opstu bolnicu meni trbeju ti nalazi jos pa cu i to da vidim. jesi ti zvala ove future health.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:26:33
lejlaze
IZVORNA PORUKA: gerberka
gdje ste ako jeste narucivale i kupovale naljepnice za zidove dječije sobe ?
ja sam kupila u radnji PROFIL u Radakovu. ima medju mojim slikama na FB. pa ako hoces pogledaj. sto se tice CTG - isla sam i privatno. samo sto ne znam sta da mislim. Granic kaze sve ok.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:27:25
gerberka
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
A mali srce moje place, pa ja ga pitam jesi dobro, aon jedva kroz suze, kaze je li tako da nasa beba nije umrla, dusa draga moja on se uplasio za svoju bebu.
duša moja, rasplaka me..kako je dobar i nježan..reci ti njemu, čim si ti bio tu, nista mu se ne moze desiti jer si ti stariji brat i jak si..a on je u stomaku siguran..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:29:12
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: gerberka
meni samo nije jasno kako ti je dr rekao da se ne korste..tu sam ja mirna..pa znas gdje ce se sve moci koristiti za 20 god, ne trebalo nikom..a pazi sad..koliko ljudi prikuplja za lijecenje leukemije...zadnji primjer nasa nejra..500.000 km...a svakom se moze desiti..daBogda nam ne zatrebale..a nisu to sad pare da ostanemo bez icega..placat cu na rate... moj dr kaze da je 100% siguran i zao mu je sto to nije bilo u nj vrijeme
ti kako odlucis, ja sam nekako sad sigurna da zelim to pojelo bi me da zatreba a ja imala sansu da spasim..da se razumijemo..i ja cu kredit podici
kad se ide na ctg, u kojoj sedmici se počinje?
znas sta meni nije nikako jasno .. iakos am pitala al mi daode neki ofrllje odgovor ... kad se nedaj Boze desi nesto ... a imas maticne celije is ad hoces da ih koristis, jel se onda ne daj Boze opet placa transplantacija - govorimo o tim skupim iznosima. Jel ovako imas ono najbitnije - znaci ne trebas donora, al se postupak opet treba obaviti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:31:41
gerberka
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
ma mozda sam se krivo izrazila ... ne da se ne koriste.. nego kao u malom postotku se korsite z ata oboljenja. mada kao sve se tek razvija ... nije on nekkao protiv toga samo nije ono sto posto treba treba kako ne kaos to sam ja ocekivala da ce reci. ma ja cu to 99% uraditi. samo eto sto cu se posavjetovati jos sta i kako. za opstu bolnicu meni trbeju ti nalazi jos pa cu i to da vidim. jesi ti zvala ove future health.
jesam, ali se na ovom forumu prati sve pa cu ti napisati na fb poruku
lejlaze gdje je ta radnja.bas budem vidjela
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 13:46:31
treće
HVALA BOGU, hajde sad je sve lakše, a djeca čula da bebe mogu preselit pa stalno pričaju , i meni stalno moja pred spavanje govori " živa bila i da ti ne preseli beba" ,ako idem dr. "je li živa beba?, bitno je da su oni dobro a zaboraviće udes vremenom.