Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 9:08:19
Arina
IZVORNA PORUKA: Djana
Miracle draga kako mi je zao sto ti se upravo to desilo. Ja bih na tvom mjestu pravac GAK za svaki slucaj pa ako nista bar da budes sigurna da je sve okej!
Arina sretan ulazak u 9i mjesec sa srecom mila!!!!!
Nina_Lana evo i ovdje ti cestitam od srca mila!!!!
Evo mi smo polako sa srecom u 11oj sedmici, vrijeme ide polako.
Meni je nesto pravo cudno, u prvoj trudnoci sam osjetila "leptirice" odnosno pokrete bebice u 18oj sedmici. Sada taj osjecaj imam vec evo drugi dan, bas leptirici na istom mjestu gdje osjetim da je bebica smjestena, nemam pojma ni to kako osjecam, ali bas osjetim gdje je materica odnosno bebica. De mi recite je li to ikako NORMALNO ili sam totalno prolupala.
Nisu gasovi ili grcevi jer njih osjecam ali skroz drugacije. Ovo mi je totalno neobicno, i nije normalno tako rano osjetiti??? OK znam da je ovulacija bila malo ranije pa je trudnoca mozda malo starija mozda i za skoro sedmicu.
Ali nisam do sada cula da je neko prije 12te sedmice osjetio te leptirice.
Ma nemam pojma, totalno sam duduk postala nista vise ne znam hahaha... Mozda se mrda materica pa to osjetim??
djanoooo.....pa kuco stara....ti i tvoje pp....nista moracemo ovako ..... .....i meni se dosta rano cinilo da osjecam te leptirice ali ne bas ovako rano.... ....ali ko zna ....cini mi se da je neko spominjao tako rano da je poceo osjecati....sve je mlzda ipak moguce....ali kako god bilo bitno je da si ti ok i puponja
a i zaboravi se sve od prije ....to def. ...samo ti uzivaj i cuvaj mrdalicu malu...ljubi je teta Arina....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 9:20:11
Lulu_08
Arina draga joj suti bila sam u pripremama MM juce dosao pa sve zaboravim na PP sorrryyyyy draga moja bebela hihiih..
Nego evo "procesljala" sam malo temu micanje ploda i vidjeh Amrino i emina i mamina beba da su isto tako rano u drugoj trudnoci osjetila, Amrino cak u 9oj sedmici pa mi je nekako lakse.
Ali vjeruj bas osjetim kao da "igra" materica, ono lagano naravno ali primjetno.
Ja sam se prije jako puno bavila sportom pa u prvoj trudnoci su misici bili puno jaci a i tada osjetih vec izmedju 16 i 18 nedelje. A sada su oslabili misici pa mozda je do toga ko ce znati???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 9:25:46
mamina princeza
Dobro jutro zenice...:) Nina lana cestitke svaka cast lijepo ti to zavrsi da nam je svima tako brzo:)
Djana ... ne vjerujem da je to pokretanje bebe .. mozda prije crijeva koje se smjestaju , materica koja se siri. I ja sam tako osjecala baloncice neke al nije to to... ja sam u drugoj trudnoci osjetila nista prije nego u prvoj cak mozda koji dan i kasnije. Iance poredjenej s prvom trudnocom samo zbunjuje i prepada - bar mene... jer mi je sosta ipak drugacije posebno po pokretima bebe. Evo cijelo vrijeme bebac je sada mirniji nego curica izuzev sto sada nekako jace udari ... cini mi se da se sad pokrece kao oa u devetom i onda brinem gdje ce statai jos dva mjeseca ako me je popunio sada:) Ma nebuloze... svako se razlicito namjesti (iako su u sutini u istom polozaju al sigurno ima razlika)
A s ceuicom sam pila jos i apaurine koji su mi bili terapija pa je mozda logicnije da je ona bila mirnija unutra al eto nije tako....
Tako da sto manje poredis lakse je :)
Sto se kila tice dobro sam sad kako je jedno vrijeme bilo krenulo... al onda sam imala stomacnu s kojom sam smrsala pa me onda zezaju desni duze vrijeme i slabije jedem i drzim se nekako. Al evo sad opet zatvor pocinje i krenuce i kg vjerovatno. Ovaj put zatrdunila s 57,5 smrsala kilu pa onda krenule gore. Sad imam oko 65,5 - 66 sto znaci udebljala sam se nekih 8 kg. Prvi put sam krenula s 55 i zavrsila s 69/70 pa sam nakon sest mjeseci nakon poroda bila sva iscrplljena i sigurno ne deblja od 55 kg:)
Inace sma nisaka 165 cm pa ne bi ni vljalo da vise dobijama. Iako nemam probelma sa skidanjem kila kad abs odlucim ode nekako al se ucrnjacim kad prebrzo dobijama kao jedan mjesec kad sam dobila preko 3 kg .... Ovako mi je taman :) Ionako se osjecam ko lopta ...
kezu pred kraj kile brzo ratsu , meni to nije bio slucaj vidjecemo sada. Prosli put bilo ljeto meni se vala nista sem lubenice nije jelo bila mnekako mrzovoljan i ne znam jesam li u devetom mjesecu dobila i 1 punu kilu. Zato je i beba manje dobila zadnjih dana nego su ocekivali .. cijelo vrijeme bila krupnija i na kraju izasla taman :) Al popet kako rrekoh sve mi je drugacije pa mozda ovaj out bas udebljam madam ne bih voljela. :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 9:28:43
Arina
ma nema veze ...nek je dragi tu...mogu misliti kako vam je fino i kako uzivate.....jos ti sad u kuci ne radis...juhuuuu.....bas bas mi je drago.....to se mrvica obradovala tajki...pa skace....zivahno od samog starat .....def. opet sportski tip,na mamicu ...neka neka ...mashallah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 9:30:15
Silver
Miracle... rasplaka me kad sam procitala za nesrecu....hvala Bogu pa ste opet dobro svi! Samo mooooolim te idi doktoru...ne znam kako te oni glupani iz hitne nisu odmah poslali...samo se prekontrolisi, jedan uzv i cisto da mozes mirno da spavas dalje!
Pauza...nesvidja ti se naziv terminusa hehehhe...tako mene moja doktorica zove Neka smo mi docekale i to pa nek me zove...kozo...
Dinamitna...nemam se ja sta stiskati do sutra...bujrum ti prva slobodno...ne zuri mi se bas ...
Danas ponovo ctg za nas... ...kako je ono samo dosadno...a mali se kao u inat usuutiii, a do tad...pa ty po stomaku, kao da ih je 10...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 9:32:26
Arina
mi smo evo usli u 9. i do sad sam dobila oko 14-15 kg.....proslu trudnocu sam dobila sve skupa 16.....pa mislim da ce i ovo biti isto.....ali sa curicom sam imala 23 kg u plusu.....uf bilo bas teretno.....ali sa muskim eto puno manje....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 9:36:59
Anoniman
Silver otidji na ctg sita i napij se dosta tecnosti, nekih pola sata prije. Mozes i nesto slatko maznuti Ja tako svaki put i jos ni jednom nisam morala ponavljati ctg.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 9:38:57
Silver
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Silver otidji na ctg sita i napij se dosta tecnosti, nekih pola sata prije. Mozes i nesto slatko maznuti Ja tako svaki put i jos ni jednom nisam morala ponavljati ctg.
Sad kad maznem jedan snickers od kilometar ima da skacemo i ja i on!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 9:44:38
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Silver
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Sad kad maznem jedan snickers od kilometar ima da skacemo i ja i on!
dovoljno ti je posle snickersa casa vode i bit ce to ctg za primjer
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 10:40:54
mama21e
Jutro bembelice, Miracle mila bas si me rastuzila Samo hvala Bogu pa se niste puno ozlijedili, prezivjela si sok i to sigurno utice na bebicu, javi nam kd dodjes s GAK-a sta je bilo. Mazi pupu i pojubi curicu svoju, dusa mala sta je prezivjela... Ali opet hvala Bogu... Za najbrzi oporavaka!
Ja jutros isla vadila lab. nalaze i primila posljednju injekciju U cetvrtak aBd UZV, i rezultati UK, nadam se da nece biti puno lose, aBd.
veki_aki gdje si, nisam te odavno vidjela... kako bebica napreduje?
senka maleni je med medeni nek ti je ziv i zdrav aBd puno godina
Arina, pauzo, Silver cestitam na 9.mjesecu jos malo pa cemo i s vama poceti odbrojavati aBd
Dinmitna ima li kakvih vijesti?
andjelo kako tvoja bebica?
.... Ostale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 10:41:34
dzenyA
Jutro drage moje Miracle kako mi je zao odmah idi kod dr.stres je najgori i moze se nedo Bog manifestovat kroz par dana Arina cestitke na 9 ,i j draga slabo spavam mozda ovo ujutru malo duze odspavam a po cijelu noc nesto hodam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 10:51:04
treće
jutro, ženo draga Miracle nek ste živi i zdravi, dovim da bebica bude o.k, čuvaj se i klizavice, nasekirah se, mm da čuje čini mi se da bi me zarobio u kuću
Dinamitna ma kad skontaš nek je sve ok, ne bi bila ni prva ni posljednja na ind, prošla sam sve ma čovjek sretan da ne krene po zlu, mislim opet neće to tako sporo ići.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 11:30:48
Sandrich
Miracle obavezno ti otidji doktoru na pregled pa nam javi sta je bilo.... Dinamitna neka ti je sa srecom, da proodje i ovaj dan pa da sutra uzivas sa bebom u narucju Arina cestitke na ulasku u deveti mjesec Kad ste kod kilica.....mi danas ulazimo u 33 sedmicu sa +7,5kg Djana znaci kod tebe veselo narednih dvadesetak dana, super, samo uzivajte
Veliki zagrljaj za sve ostale bembelice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 11:37:54
soraya
Dobro jutro! Miracle idi na Gak, obavi kontrolu nista te ne kosta,ja da sam na tvom mjestu ja bih odmah nakon hitne otisla doktoru ne treba rizikovati. Obavezno nam javi sta je bilo, vjerovatno ce ti preporuciti koji dan mirovanja. Vidim ja i ostale xxl trudnice muku muce s (ne)spavanjem, ja vise ne spavam, sve me boli i nikako se ne mogu namjestiti, a i kad se namjestim toliko hrcem da ponekad samu sebe probudim, pa odlasci u WC non-stop. tjesim se jos koja sedmica i sve ce to proci a onda slijede druge brige i nespavanje zbog bebice Dinamitna ti si jos 2u1? bebici lijepo u stomaku pa nigdje ne zuri.... nadam se da ce danas krenuti da ne ides na indukciju...
Arina i ostale moje terminuse kako ste mi? Vidim ja vi uveliko spremate stvari za bebicu i torbe za porod, i ja pomalo prikupljam da mi ne bude sve u zadnoj sekundi. imam jedno pitanje za vas jeste li vi mislile sa sobom u porodiliste nositi pumicu za dojenje?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 11:40:59
Silver
Soraya mislis na onu za izdajanje??? Nisam mislila je nositi, ustvari ni nemam je uopste... a zasto pitas, jeli imas neki problem sa bradavicama ili grudima? Ukoliko imas bilo kakvih nedoumica, javi se LejliKA, ona ce ti sigurno dati dobar savjet!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 11:59:20
gerberka
miracle draga, želim ti brz oporavak, da što prije zaboraviš to grozno iskustvo.hvala Bogu živi ste i zdravi..otiđi dr da pogleda bebu. dobro je sto je osjecaj
ostale dobro jutro, sad sam ustala, ali me ovo s miracle rastuzilo...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 12:04:41
treće
ja nosim one korpice u porodilište, olakšaju sn bradavicama, a kući pokupe viškove, unutra staviš komad vate da se ne izljeva i to je to, izdajalica za ne daj Bože kakvih problema
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 26.12.2011 12:12:17
Anoniman
Ne znam koji me vrag tjera na citanje o indukciji
Uzas, sva sam se usr..a
Mislim da cu ipak sutra nagovoriti dr. da opet preracuna moj termin poroda, ubijedjena sam da je fulao jer je napredniji. Ako sutra bude sve ok s i sa mnom ne znam zasto ne bih cekala da krene